PC_MAGAS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα στην εταιρεία ποου εργάζομε κάνει μια web - εφαρμογή (που δεν μου επιτρέπετε να αποκαλύψω το όνομα της εφαρμογής) και έχει τα εξής stats (βλ επισυναπτώμενο αρχείο). H web - εφαρμογή φιλοξενείτε σε dedicated Server και θέλουμε να κάνουμε ποιο robust σε high traffic. Έτσι δεδομένου ότι φιλοξενείτε σε dedicated server και έχουμε ένα VPS στην διάθεσή μας και σκέφτηκα τα εξής: Να πάρουμε ακόμα 2 VPS που θα φιλοξενουν την εφαρμογή μας και ο Dedicated να είναι Database server sta VPS που θα αφοράσουμε θα φιλοξενείτε η Εφαρμογή και στο ήδη υπάρχων θα έχουμε έναν Load Balancer. Na πάρουμε shared Hosting Plan που θα φιλοξενούν mirrors της web - εφαρμογής στον Dedicated να είναι ο Database Server kai ston VPS να είναι ο Load Balabcer. Nα μεταβούμε σε Amazon ή ακόμη καλύτερα σε Openshift. Τελικα τι πιστεύεται ότι συμφέρει δεδομένου τα Stats; Ακόμη σε openshift το Anual Plan Πόσο Κοστίζει? Ακόμη για CDN έχετε να προτείνετε κάτι καλό. Γιατί θέλουμε να ξεφορτωθούμε τον Dedicat4ed αι να πάρουμε κάτι στηνότερο αλλά δεν έχω ιδέα το storage πόσο τρώει η εφαρμογή. Analytics All Web Site Data Audience Overview 20140205-20150307.pdf Analytics All Web Site Data Audience Overview 20140205-20150307.pdf
thiva7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 το τοπ σας ειναι ~1500 την μερα?γιατι δεν κοιτατε ενα πιο φθηνό dedi? εγώ είχα περίπου 150,000-200,000 την μέρα και τα είχα σε 2 σερβερ, και τα δυο ήταν dedicated.(ηταν tube βεβαια, ειχα μεγαλύτερες απαιτήσεις ) στο ένα είχα αρχεία του σιτε html.php, css Βαση κτλπ και στο άλλο τα αρχεία βίντεο - φωτο. το κόστος αν θυμάμαι καλά ήταν περίπου ~500$ . Έχω ψαχτεί πολυ σε εταιριες hosting και έχω καεί κιόλας απο λάθος επιλογές. μπορώ να σου προτείνω για ότι θες σε ξένο datacenter γιατι δεν δουλεψα πότε ελληνικό - ευρωπαϊκό για cdn στο χώρο που είμαι εγώ έχω δει να δουλεύουν πολύ την leaseweb https://www.leaseweb.com/cdn. ρίξε μια μάτια άμα θες και κρίνεις
PC_MAGAS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Με το Κόστος για τον dedicated στα ~500$ τον μήνα η τον χρόνο; Τον Dedicated που ρτον έχεις; Επίσεις σε περίπτωση Κοκομπλόκο (η ατυχία συμβαίνει πχ. χαλασμένος δίσκος) στον έναν dedicated τι γίνεται πως πετυχαίνεις robustness; Έστω Data + DB είναι στον Dedicated. Συμφένεις να έχω τον dedicated για storage και το VPS για την εφαρμογή για Αρχή και μετά αν αυξηθεί απλά αγοράζουμε άλλα 2 VPS ή ένα shared και έναν VPS και κάνουμε τον VPS (Στην περίπτωση 2 VPS ένα εξ' αυτών) load balancer? Σε αυτήν την περίπτωση που an χρειαστούμε load balancer τι specs πρέπει να κοιτάξω στο VPS. Πχ. να ζητήσω full πάνω (Μέγιστη δυνατή) μνήμη και λιγότερο storage. Αν ναι για load balancing τι software να βάλω υποθέτωντας ότι είναι linux μηχάνημα πχ. reverse Proxy με nginx ή squid reverse Proxy αν είναι δυνατόν ή Apache webserver με mod_proxy_balancer (Αν και δεν μου αρέσει η ιδέα του apache webserver λόγο memory consumption). Btw πως υπολόγισες τα views/day από τα stats; Ακόμα US έχει καλά datacenter αλλά θέλω να αποφύγω για νομικούς λογους - λόγους privacy. Αν έχεις κάπου σε μια φτηνή χώρα και νομικώς να σέβεται το privacy δλδ για Ρωσία - Αμερική - Κίνα - Ιραν ούτε κατα συζήτηση.
thiva7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 πως υπολόγισα τι? ποσο views/day ειχες στο pdf απο GA? τοσο δεν εχεις περίπου, 1500 τι μερα? αυτό που θα σου έλεγα να κάνεις θα ήταν 2 VPS ( αν και είναι υπερβολικό με την κίνηση που έχεις ) και τα δυο με nginx "μαμανε" ετσι !! τώρα για τα spect δεν ξερω την δομή του project να μπορώ να κρίνω.αλλα νομίζω πρέπει να στα προτείνει κάποιος έμπειρος στο θέμα για να κάνεις καλή και σωστή επιλογή. για μένα όμως είχα κάνει το εξεις στο σερβερ που ειχα τα αρχεία php html κτλπ ειχα πάρει ενα δυνατό μηχάνημα και το δεύτερο άπλα ήθελα disk space και bandwidth, ήταν με 16G ram atom CPU ( αδύναμο άλλα έκανε αυτό που έπρεπε) Υ,Γ εγω επειδή είμαι άσχετος απο διαχείριση σερβερ κτλπ βαζω και cpanel μεσα ( δν εχω να πληρωσω sys admin ) στο τωρινό σερβερ apache/cpanel αλλα εχω βαλει nginx cpanel plugin και ειναι ΟΚ. έχω σε όλα μου τα σιτε περίπου 4,000 κινηση ( 50 ονλινε περίπου) εχω Memory Used 4.63% ( 32G) Server Load 1.18 και πληρώνω 129$ με cpanel που χρειάζομαι εγω. εσυ άμα δεν θες θα σου βγει 109. για εταιρία κοιτα OVH εχει πολλα datacenter και καλες τιμες.και ενδεικτικά να σου πω οτι 14 μηνες ουτε crach σε disk ειχα ουτε down time . σε σχεση με μια αλλη που ημουν που σε 5 μηνες ειχα 3 crash και ηταν ο λογος να κλεισω το σιτε που ειχα παλιότερα Εδιτ σορρυ τωρα το ειδα το κοστος ηταν το μηνα τα 500, και ηταν καναδα (OVH )
PC_MAGAS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 πως υπολόγισα τι? ποσο views/day ειχες στο pdf απο GA? τοσο δεν εχεις περίπου, 1500 τι μερα? Nαι αυτό γιατί είδα τα stats και (σαν αρχάριος) δεν μπορούσα να ξεκαθαρίσω τα views. Ακόμη έχεις ιδέα πως μπορώ να προβλέψω αύξηση απαιτήσεων είτε από πλευράς views είτε απο πλευράς storage;
thiva7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Nαι αυτό γιατί είδα τα stats και (σαν αρχάριος) δεν μπορούσα να ξεκαθαρίσω τα views. Ακόμη έχεις ιδέα πως μπορώ να προβλέψω αύξηση απαιτήσεων είτε από πλευράς views είτε απο πλευράς storage; να προβλέψεις δεν γίνεται . αύξηση θα εχεις με δυο τροπους 1) paid traffic ( αγοραζεις διαφημίσεις κτλπ , η στο τομεα που εισαι αγοραζεις visitors) αυτο εκανα εγω 2) απο μηχανες αναζητησεις το 1 μπορεις να ξερεις μονο στο περιπου ποσο κοσμο θα εχεις στο σιτε σου. φιλική συμβουλη παρε ενα dedicated ( αυτο που εχω εγω ) στα 109 η 129(?) και θα εισαι πολυ καλυτερα απο καλα. δεν έχεις τοσο κοσμο για να ανησυχείς ...οταν με το καλο ανέβεις κοιτας και για CDN και για load balancing. edit: γιατι δεν εχεις "σταθερο" κόσμο αν επιτρέπετε? στο pdf μια εχεις 1500+ μια 500+
theodoros8 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 να σε ρωτησω κατι πριν πω την γνωμη μου, με high traffic οπως http://loadimpact.comεχετε δοκιμασει πως ανταποκρίνεται το συστημα σας? μπορει να αντεχει ακομα! Παντως να ξερεις, το ποσο θα αυξηθουν οι επισκεπτες σας δεν μπορεις να το ξερεις, αρα καλο ειναι να εχεις ενα load balancer και αναλογα με την ταση που θα παρουσιαζουν οι επισκεψεις ή αναλογα με την χρονικη στιγμη(πρωι/απογευμα/βραδυ) ξεκινας ενα ακομα μηχανημα. Τωρα η υλοποιηση ειναι δυσκολη, αλλα λογικα εχετε καλους admins για το στησιμο. Γιατι δεν κανεις μια δοκιμη εδω http://calculator.s3.amazonaws.com/index.html να δεις περιπου ποσο θα σου βγαινει τον μηνα? Επισης αν επιτρεπεται, ποσο δινετε τωρα τον μηνα/χρονο?
PC_MAGAS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ αλλα το συζητήσαμε με ένα άτομο και τελλκά μάλλον θα πάμε Amazon. 1
theodoros8 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ αλλα το συζητήσαμε με ένα άτομο και τελλκά μάλλον θα πάμε Amazon. σοφη επιλογη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα