Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω ενα pc 2007 αγορασμενο.

λοιπον.

motherboard τωρα εχω μια gigabyte 41M ES2L.

Καρτα γραφικων μια 512 radeon x1950

Επεξεργαστη Intel Pentium 4 630 3ghz

Καταρχην να αναφερω οτι δε θα ηθελα να παρω νεο Pc καθως τον υπολογιστην τον θελω μονο για περιηγηση στον ιστο,αντε και καμια μετατροπη βιντεο,γενικα θελω να τον κανω να τραβαει αν ειναι δυνατον.

Σημερα λοιπον,ειπα να κανω την αρχη,φορουσε 2gb ram 400mhz ddr2,Πηγα λοιπον και βρηκα μονο μια καρτα στα 2gb 800mhz.θα παρω κι αλλη εννοειται.

το θεμα ειναι οτι την εβαλα πανω και με το cpu-z ειδα οτι δουλευει στα 400mhz κι αυτη,γιατι αυτο?

Τι φταιει και πως μπορω να την κανω να τρεχει με 800mhz.

Θα ψαξω μηπως βρω και αλλη μια στα 4gb ωστε να τον παω συνολικα στα 6.

Και μετα θα στραφω προς καρτα γραφικων οπου κι εκει θα χρειαστω την βοηθεια σας.

ας λυσω ομως πρωτα το θεμα με την ram.

καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

επισης παιζει να ψηλωσω λιγο τον συγκεκριμενο επεξεργαστη?η θα εχω θεματα?

Δημοσ.

Το 800mhz είναι double data rate! Κανονικά τρέχουν στα 400, οπότε σωστά είσαι! ;)

Aπο εκεί βγήκε το όνομα στις DDR (Double Data Rate)

Για επεξεργαστή δες κανέναν Ε8400, είδα έναν δυο στα 25 ευρώ και για την δουλειά που τον θες θα είναι γαμάτος! Συγκριτικά γύρω στις 3 φορές ταχύτερος απο τον Pentium 4!

Για Quad φτηνό, στα 40 ευρώ κοντά στείλε μου π.μ, να σου βρώ με 12mb cache, γιατί εδώ στις αγγελίες γδέρνουν! ;) Είναι κοντά 2 φορές πιο δυνατός απο τους Ε8*00 ;)

Καλύτερα να προβείς σε αγορά ενός ακόμα ίδιου στικ, για να πας σε duall channel! Κερδίζεις λίγο παραπάνω απο εκεί (15-20%)

• Like 1
Δημοσ.

βρες κανενα q6600 απο ebay αν μπαινει στη μητρικη σου,μπορεις να βρεις με 25-30€

Η θα μπορούσε να πάει σε L5420 με καμιά 40αρια ;) Περισσότερη cache, 50w vs 95ή105w tdp και λίγο καλύτερο IPC

Δημοσ.

Η θα μπορούσε να πάει σε L5420 με καμιά 40αρια ;) Περισσότερη cache, 50w vs 95ή105w tdp και λίγο καλύτερο IPC

γενικα αν μπορει απο ebay σαφως να παρει οτι καλητερο μπορει,γιατι οι τιμες εδω ειναι τσακαρον μακαρον....

Δημοσ.

Κι έλεγα να μην πάω σε επεξεργαστή.

Όταν λέτε στικ εννοείται την ram?γιατί έλεγα να βάλω στα 4gb την άλλη.

επεξεργαστη και ραμ θες

επεξεργαστη ψαξε q6600 και πανω

ram 2x2 ddr2 used

Δημοσ.

Δεν μπαινει στην μητρική σου.

Για τοσο παλια μητρική μονο μεταχειρισμένο και κατα προτίμηση καποιον απο αυτοθς που εχουν προτείνει τα παιδια ήδη!

Δημοσ.

Αφού δεν θες να κάνεις αναβάθμιση γιατί ψάχνεις νέο pc? Με λιγότερα απο 200 ευρώ έχεις μια χαρά καινούριο... (Cely ή Pentium 8gb h81)

Αυτά που προτείναμε, με 50-70 ευρώ έχεις γαμάτο συστηματάκι! ;)

Φυσικά αν πάρεις το μεταχειρησμένο που βρήκες, σου αγοράζω την μητρική και ραμ για κανα 60άρι, που έχω βαλει και αγγελία και βάζεις τα δικά σου τα παλιά, οπότε έχεις και αρκετά πιο φτηνό πακέτο ;)

Δημοσ.

Κοιτα, εγώ 4 socket 775 λειτουργώ, οι επεξεργαστές τους είναι τρομεροί, ακόμα και τώρα. Εχεις την απόδοση i3 απλά αντί για 3 και 4 mb cache έχεις 12. Εχεις φυσικά λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά είναι ψιλοπράγματα. Για μένα το 775 ήταν το καλύτερο socket, αλλά αuτά είναι υποκειμενικά...

Η κάρτα γραφικών του δεν μου αρέσει πολύ, αλλά αν ΔΕΝ το θες για βαρια παιχνίδια θα σου είναι μια χαρά! Λολ και τέτοιες ππριες τα παίζει μια χαρά τέτοια κάρτα! :P

Φυσικά περίμενε να απαντήσει και κάποιος άλλος, μην σε πάρω στο λαιμό μου! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...