exypnakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα, τι κάνετε; Λοιπόν, έχω τον παλιό μου σκληρό δίσκο ο οποίος είναι sata 2 και για ευνόητους λόγους δεν το έβαλα μέσα στον καινούριο υπολογιστή. Όμως τον "λυπάμαι" να κάθεται στην άκρη. Σκέφτομαι λοιπόν, να τον μετατρέψω σε εξωτερικό σκληρό δίσκο για να το έχω για backup. Θα ήθελα, αν μπορείτε, να μου δώσετε οδηγίες για το πώς μπορώ να το κάνω. Δηλ. τι θήκη να πάρω, πώς θα κάνω sata καλώδιο να βγαίνει σε usb κτλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Ο δίσκος είναι Seagate Baracuda 500GB!
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Παίρνεις κάτι τέτοιο και είσαι οκ (για 3.5" δεν μιλάμε http://www.e-shop.gr/hard-disk-cases-l?table=PER&category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3&filter-879=1
exypnakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Ναι! Οπότε παίρνω το πρώτο από το link που μου έστειλες;
Xristaras12 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 αν δεν το χρειάζεσαι για μετακινήσεις κλπ θα σου έλεγα να πάρεις ενα docking station ώστε να κουμπώνουν τα πάντα πάνω και να είναι πιο εύκολο στο κούμπωμα/ξεκούμπωμα. Επίσης,επειδή βλέπω η μητρική σου έχει usb3.0 θύρες αν πάρεις σκέτη θήκη και όχι docking κοίταξε κάτι σε usb3 καλύτερα να εκμεταλλευτείς τις ταχύτητες του. Αν πάρεις απο eshop,πήγαινε σε raidsonic,enermax,thermaltake,silverstone,sharkoon τα υπόλοιπα είναι κινεζιές.
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Ναι! Οπότε παίρνω το πρώτο από το link που μου έστειλες; Όποιο θέλεις ανάλογα με την τιμή και τα χαρακτηριστικά. Δες και την λύση που σου πρότεινε ο Xristaras
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Αν πάρεις απο eshop,πήγαινε σε raidsonic,enermax,thermaltake,silverstone,sharkoon τα υπόλοιπα είναι κινεζιές. ..."όλα κινεζιές είναι" (...και "όλα καλά είναι"). Tα enclosures είναι σήμερα στη φάση που είναι πχ τα optical drives : κοιτάς για το φθηνότερο που δίνει 2 χρόνια εγγύηση (και όχι 1). Συνεπώς, και ΑΝ τα υπολογίζει τα 10 Ευρώ διαφοράς, για 'μένα να πάρει τούτην (διότι είναι και USB 3.0 - αλλιώς ας πάρει "την πρώτη" που έλεγε : USB 2.0 και μερικά ακόμη Ευρώ φθηνότερη). Αν πάλι δεν τον πολυνοιάζουν τα 10-15, ας πάρει αυτήν (ως "θεωρητικά πιο δοκιμασμένη εταιρία"). Διπλάσιας (περίπου έστω) τιμής, προφανώς δεν αξίζουν (αφού η εγγύηση είναι και πάλι 2 έτη). Τα δε DS, μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν αρκετοί δίσκοι "να βόσκουν" (ή έστω προοπτική τα επόμενα πχ 3-5 χρόνια να μαζευτούν). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα