Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης θα πρέπει να λάβεις υποψην την πολιτική στα καμμενα Pixel της κάθε εταιρείας. Εμένα πχ η Dell μου αντικατέστησε την οθόνη με καινούριο μοντέλο (απο u2410 σε u2413) και όχι με επισκευασμένο της ίδιας σειράς, μέσα σε 3 ημέρες.

+1 Πολιτική σε pixel αλλά και προβλημάτων γενικά.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρίς μεταφορικά είναι η τιμή της LG; (Είχα δει παλιότερα ότι το dm δεν χρέωνε μεταφορικά πάνω από κάποια τιμή) . Στα 600€ μου βγήκε εμένα από alternate.de (μεταφορικά + επιπλέον χρέωση αντικαταβολής) και από το amazon.de περίπου έφτανε στα 585€(με την προμήθεια και τα μεταφορικά, αλλά δεν είχε υπηρεσία αντικαταβολής) . 

Δημοσ.

Στο συγκεκριμένο video μεταξύ όλων των άλλων προαναφερώμενων οθονών, συμπεριλαμβάνεται και η LG, (πρόταση του XMorsX).

Αντε να βγάλω άκρη... :-D

Το video είναι ενδιαφέρον.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,επειδή είμαι της δουλειάς θα σου δώσω μία συμβουλή.Έχω 27άρι κορεάτικο (ips panel) Crossover.

Από τη στιγμή που λες ότι κάνεις ιστοσελίδες και γραφικά το πιο πιθανό είναι τα γραφικά σου να είναι για τις ιστοσελίδες.

Από τη στιγμή που δεν δουλεύεις με δοκίμια και δεν κάνεις γραφικά για offset οι μικρές χρωματικές αποκλίσεις του κάθε μόνιτορ απλά δεν σε αφορούν.Η δική μου είναι έτοιμη να το πει το ποίημα κι επειδή θα βρεθώ στη θέση σου δεν θα πήγαινα παραπάνω από 500 ευρώ.Πιθανότατα σε καμιά dell.Αν μιλάμε για δοκίμια και χρωματικές απαιτήσεις πελατών τότε η κλάση τύπου dell,lg είναι απλές οδοντόκρεμες.Ήμουν τις προάλλες στο τυπογραφείο το ΚΕΘΕΑ για να βγάλω ένα δοκίμιο και όταν είδα τη Lacie και έβαλα και το δοκίμιο μπροστά της απλά μου έπεσε το σαγόνι.Άλλη κλάση.Οπότε κατά τη γνώμη μου πάντα κι επειδή έχω δοκιμάσει τα renders μου σε διάφορα ips panels θα σου πω πως οι διαφορές είναι αρκετά μικρές σ'αυτής της κλάσης τις οθόνες οπότε αυτό που πιστεύω πως πρέπει να σε νοιάζει είναι το after sales support για να μην ξεμείνεις από οθόνη ξαφνικά ένα πρωί και ψάχνεσαι.

Δημοσ.

Τα wide gamut (dell 2413, hp zr24, lacie 324 και λοιπα) είναι ακριβότερα απο τα υπόλοιπα και έρχονται καλιμπραρισμένα απο το εργοστάσιο. Ομως έχουν πολύ καλή απόδοση χρωμάτων μιας και υποστηρίζουν 1,7 δις χρώματα . Αν έχεις και καλίμπρα τότε έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Αν σε ενδιαφέρουν τα χρώματα τότε πας σε wide gamut.

Δημοσ.

Τα wide gamut (dell 2413, hp zr24, lacie 324 και λοιπα) είναι ακριβότερα απο τα υπόλοιπα και έρχονται καλιμπραρισμένα απο το εργοστάσιο. Ομως έχουν πολύ καλή απόδοση χρωμάτων μιας και υποστηρίζουν 1,7 δις χρώματα . Αν έχεις και καλίμπρα τότε έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Αν σε ενδιαφέρουν τα χρώματα τότε πας σε wide gamut.

Εχουν καλα χρωματα μονο σε color managed προγραμματα. Για καθημερινη χρηση δεν ειναι οτι καλυτερο, καθως παρουσιαζουν ανακριβη και υπερκορεσμενα χρωματα.

Καλο το καλιμπραρισμα απο μαμα, αλλα αν εισαι επαγγελματιας ειναι απαραιτητο να μπορεις να το καλιμπραρεις μονος σου. Αλλιως ειναι συνηθως καλυτερο το αποτελεσμα απο μια standard gamut IPS που καλυπτει ολο το sRGB, οπως οι περισσοτερες 1200p και 1440p IPS / PLS / AHVA.

Σε αντιθεση, οι 1080p ΙPS καλυπτουν γυρω στο 87-90% του sRGB, με εξαιρεση την Eizo EV2336W, η οποια φτανει το 96%.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...