spaka279 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Ανοιξα σημερα το htpc μου για να το καθαρισω. Του πηρα και μια καινουργια ψυχτρα γιατι νομιζω η μανισια εβγαζε πολυ θαρυβο. Επισης ανοιξα και τροφοδοτικο για καλυτερο φυσημα και λιπανση του ανεμιστηρα.Μετα απο καλο φυσημα και αλλαγη ψυχτας με τη καινουργια παστουλα του το δενω ετοιμαζομαι να το ανοιξω. Με το που καρφωσα το καλωδιο παροχης το psu πηρε μπρος μονο του και ξεκινησαν τα fans συμπεριάμβανομενου και του cpu fan (η καινουργια βγαζει 4-pin connector και η mobo μου 3 3πινο βυσματακι οποτε περισευει αριστερα το μπλε καλωδιο). Απο κει και περα δε ξεκιναει το συστημα και στην οθονη μαυριλα. Δοκιμασα τα παντα, τα ξεκαρφωσα ολα απο πανω και εστω με σκετο το 24πινο πανω στη mobo παλι αναβει απο μονο του. Ειμαι γνωστης ως ενα βαθμο του αντικειμενου και εχω κανει τη διαδικασια σε πολλα pc. Πρωτη φορα εγινε τετοιο σκαλωμα... Πως μπορω να διαπιστωσω αν καηκε καμια mobo ή κανα cpu? Ειναι ενα παλιο συστημα s939 με opteron 180 καμια ιδεα καποιος? *ξεκαρφωσα και το cpu απο πανω και παλι τα ιδια Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2015 από spaka279
Sheogorath Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Κάτι βραχυκύκλωσε μέσα στο τροφοδοτικό λογικά. Εχεις δεύτερο να δοκιμάσεις? Μήπως το λιπαντικό που έβαλες ήταν αγώγιμο και "πιτσιλίστηκε" κάπου?
spaka279 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Κάτι βραχυκύκλωσε μέσα στο τροφοδοτικό λογικά. Εχεις δεύτερο να δοκιμάσεις? Μήπως το λιπαντικό που έβαλες ήταν αγώγιμο και "πιτσιλίστηκε" κάπου? Βαρεθηκα να τον παω μεχρι το μαγαζι που εχω κομπρεσερ οπως κανω παντα και πηρα απο το πλαισιο ενα σπρει αερα το οποιο ειναι αυτο http://www.plaisio.gr/stylo-molivia/promitheies/katharistika/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm Λες αυττο να φταει? Τωρα μολις ξεβιδωσα και τη mobo απο το σασι και την κρατησα στον αερα για να δω μη βραχυκυκλωνει τιποτα απο κατω και παλι τα ιδια. Ψαχμω για μητρικη τωρα
coolerman Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 βγάλε της μνήμες απο επάνω,φύσηξε ελαφρά και κουμπωσέ τες επάνω κανονικά,αφαίρεσε την μπαταρία του bios(1 λεπτό εκτός) και βάλε την πάλι επάνω. δές αυτά και πές μας.
Sheogorath Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Απο την πιεση σε αυτά τα σπρέι αποθηκεύονται ως υγρό μέσα, δεν ξέρω αν έπεσαν σταγονίδια έτσι... Γιατί δεν δοκιμάζεις άλλο τροφοδοτικό πρώτα? Και εγώ με καθαρισμό έχω κάψει ένα 1
spaka279 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Εκανα το τεστ με τον συνδετηρα στο τροφοδοτικο. Ξεκαρφωσα το 24πινο απο την μητρικη και δε πηρε μονο του μπρος. Μολις βραχυκυκλωσα το πρασινι με μαυρο πηρε κανονικα. Αυτος ειναι ο λογος που θεωρω οτι φταει η μητρικη και οχι το psu. Παιζει να κανω λαθος;
Sheogorath Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Σωστά πιστεύεις, εγώ δεν ήξερα οπότε αγνόησε τα παραπάνω που έγραψα
ToUtSi Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέτρα την μπαταρια της μητρικης και αν χρειαστει αλλαξε την .... μετα μπορεις να βγαλεις τα καλωδια απο τα κουμπια του RESET Kαι POWER και αστο μονο του... *αν ξεκινησει τσεκαρε τις ρυθμισεις του BIOS για κανα Wake On Lan κλπ.... **Αν δεν ξεκινησει συνδεσαι τα κουμπακια να δουμε αν θα ξεκινησει...
skfn Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Εκανα το τεστ με τον συνδετηρα στο τροφοδοτικο. Ξεκαρφωσα το 24πινο απο την μητρικη και δε πηρε μονο του μπρος. Μολις βραχυκυκλωσα το πρασινι με μαυρο πηρε κανονικα. Αυτος ειναι ο λογος που θεωρω οτι φταει η μητρικη και οχι το psu. Παιζει να κανω λαθος; Δεν σημαινει οτι το τροφοδοτικο ειναι σιγουρα ενταξει! Μπορει και να μην ειναι! Δοκιμασε και με αλλο ειναι πιο ευκολο από το να αλλαζεις μητρικη. Λαθος καταλαβα , ακυρα τα παρανω
spaka279 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέτρα την μπαταρια της μητρικης και αν χρειαστει αλλαξε την .... μετα μπορεις να βγαλεις τα καλωδια απο τα κουμπια του RESET Kαι POWER και αστο μονο του... *αν ξεκινησει τσεκαρε τις ρυθμισεις του BIOS για κανα Wake On Lan κλπ.... **Αν δεν ξεκινησει συνδεσαι τα κουμπακια να δουμε αν θα ξεκινησει... Το εχω δοκιμασει εβγαλα ολα τα πιν απο το front panel (hdd led, reset, pwr button ktl) και παλι αναψε μονο του. Αυριο θα δοκιμασω ενα παλιο τροφοδοτικο που εχω και αν αναψει παλι μονο του παω για μητρικη τη δευτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα