Blacktan Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Πολυ σωστα . Αρα να μοιραζομαστε τον φπα με τους μαγαζατορες και να βαζουν εις βαρος μου και του κρατους το 11.5% εκτος απο αποκρυψη του εισοδηματος (αρα και φορολογιας) για να κανει μετα τις διακοπουλες του εις υγειαν του μαλακα του πελατη ... Κατι τετοιο συνεβαινε και συμβαινει με τους μαγαζατορες στην εστιαση κυριως ... (ταβερνες , καφετεριες και λοιποι πονηριδηδες) ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ... ΤΕΛΟΣ ...
kage Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Οκτώ στους 10 ασφαλισμένους, σύμφωνα με τα στοιχεία, χρωστούν ως 10.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ και το έλλειμμα μόνο για το 2014 υπολογίζεται στα 720 εκατομμύρια ευρώ. Tο σύνολο των απλήρωτων εισφορών φτάνει τα 7,4 δισ. ευρώ που προέρχεται κυρίως από μικροοφειλέτες. Μάλιστα, 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες σταμάτησαν να πληρώσουν εισφορές>> υ.γ. στον οαεε πανε περα απο επιχειρησεις,ελ.επαγγελματιες σχεδον οσοι δεν πανε στο ικα.. οποτε ειναι φως φαναρι οτι οι αποδειξεις εγιναν διακοπες Μαλιστα προτιμησαν να μην πληρωνουν ασφαλιστικες εισφορες ωστε να μην εχουν ασφαλιση-βιβλιαριο υγειας για χρονια.ή να παρατησουν την χημειοθεραπεια ή την εγχειρηση για διακοπες... μην σε παραμυθιαζουν με αυτα! οι της energa -hellas δηλ. 2 ατομα σε 1 χρονο μονο ,εφαγαν ~300μυρια και ολα οκ ! 1
kfyros Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 όπως είπαν και πολλοί άλλοι, κάποιος που δεν κόβει απόδειξη, γλυτώνει δύο πράγματα. 1. το ΦΠΑ. Όχι όλον, γιατί έχει ήδη πληρώσει ΦΠΑ για την αγορά των προϊόντων.Δεν πληρώνει ΦΠΑ σε περίπτωση ενδοκοινοτικής εισαγωγής. 2. το φόρο εισοδήματος. Το ποσό που γλυτώνει εξαρτάται από τα έξοδα του. Δηλαδή το κόστος αγοράς , τα λειτουργικά, και το στοκ που δεν πουλάει και του μένει ενώ το έχει πληρώσει. Τις καλές εποχές , στα ρούχα - παπούτσια, το κόστος αγοράς του εμπορεύματος ήταν στο 1/3 της λιανικής. Στις εκπτώσεις απλά παίρνανε τα λεφτά τους πίσω για να μην τους μείνουν.Βέβαια με πολύ μεγαλύτερα κόστη για ενοίκια..Τώρα, είναι μια φορά πάνω (100%) η πώληση από την αγορά. Τα κόστη όμως δεν έχουν πέσει ανάλογα ενώ ο τζίρος έχει κατρακυλήσει. Από την άλλη, γιατί να είμαι νόμιμος όταν το ίδιο το κράτος είναι μπαταχτσής και απατεώνας. Από πέρσι μου χρωστάνε 6 χιλιάρικα επιστροφή. Η οποία είναι εικονική όμως. Αλλάξανε τη φορολογία για το 13 στις μικρές επιχειρήσεις, και από δήλωση των κερδών 50-50 στις προσωπικές δηλώσεις και στις δηλώσεις των επιχειρήσεων , το πήγανε στο 100% στην εταιρική δήλωση.Και στις ατομικές δηλώσεις απλά αναγράφονται τα κέρδη της εταιρίας ως ήδη φορολογημένα. Έτσι, προκαταβολές φόρου και υψηλότατη φορολόγηση τα προηγούμενα χρόνια στην προσωπική μου δήλωση γυρνάνε ως επιστροφή πέρσι το Μάιο,αλλά ο φόρος που πληρωσα στη δήλωση της εταιρίας με τους υψηλότερους συντελεστες είναι αρκετά μεγαλύτερος παρόλο που τα κέρδη είχαν μειωθεί.Πλήρωσα 8 χιλιάρικα φόρο στην εταιρία, και ακόμα μου χρωστάνε τα 6 από την επιστροφή, και με δαύτους δεν βλέπω να τα παίρνω. Ψάχνω τρόπο να μην τους ξαναδώσω φράγκο τους λωποδύτες. Όποιος είναι νόμιμος είναι μαλάκας τελικά , και τιμωρείται από το ίδιο το μπουρδέλο το ελληνικό κράτος, το μεγαλύτερο λωποδύτη.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Συνήθως η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών όταν κανονίζει να μην σου κόψει απόδειξη σου κάνει έκπτωση στην τιμή, αν κόψει τότε πληρώνεις παραπάνω που είναι ο ΦΠΑ. Το τσέπωμα του ΦΠΑ γίνεται συνήθως σε μαγαζιά και φαγάδικα τα οποία θα σε χρεώσουν ακριβώς το ίδιο όπως χρεώνουν σε κάποιον που θα του δώσουν απόδειξη ενώ εσένα δεν σου δώσουν, τότε έχεις πληρώσει παραπάνω ποσό και αυτό το τσεπώνει ο μαγαζάτορας. Ακόμα επειδή δεν κόπηκε καθόλου απόδειξη και επειδή πλέον η φορολογία είνια από το 1ο ευρώ χωρίς αφορολόγητο στους Ελ.Επ δεν θα δηλώσει καν στην φορολογική οτι εισέπραξε την αμοιβή σου και θα τσεπώσει και άλλο ένα 20% επι της αμοιβής που θεωρητικά είναι ο φόρος εισοδήματος. Τα προβλήματα αυτά με την φοροδιαφυγή λύνονται μόνο με την καθολική επιβολή ηλεκτρονικού χρήματος για όλες τις συναλλαγές και πλήρη παρακολούθηση συναλλαγών για όλους τους φορολογούμενος από ηλεκτρονικά συστήματα.
GreyHorse Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 όπως είπαν και πολλοί άλλοι, κάποιος που δεν κόβει απόδειξη, γλυτώνει δύο πράγματα. 1. το ΦΠΑ. Όχι όλον, γιατί έχει ήδη πληρώσει ΦΠΑ για την αγορά των προϊόντων. Δεν πληρώνει ΦΠΑ σε περίπτωση ενδοκοινοτικής εισαγωγής. 2. το φόρο εισοδήματος. Το ποσό που γλυτώνει εξαρτάται από τα έξοδα του. Δηλαδή το κόστος αγοράς , τα λειτουργικά, και το στοκ που δεν πουλάει και του μένει ενώ το έχει πληρώσει. Τις καλές εποχές , στα ρούχα - παπούτσια, το κόστος αγοράς του εμπορεύματος ήταν στο 1/3 της λιανικής. Στις εκπτώσεις απλά παίρνανε τα λεφτά τους πίσω για να μην τους μείνουν. Βέβαια με πολύ μεγαλύτερα κόστη για ενοίκια.. Τώρα, είναι μια φορά πάνω (100%) η πώληση από την αγορά. Τα κόστη όμως δεν έχουν πέσει ανάλογα ενώ ο τζίρος έχει κατρακυλήσει. Από την άλλη, γιατί να είμαι νόμιμος όταν το ίδιο το κράτος είναι μπαταχτσής και απατεώνας. Από πέρσι μου χρωστάνε 6 χιλιάρικα επιστροφή. Η οποία είναι εικονική όμως. Αλλάξανε τη φορολογία για το 13 στις μικρές επιχειρήσεις, και από δήλωση των κερδών 50-50 στις προσωπικές δηλώσεις και στις δηλώσεις των επιχειρήσεων , το πήγανε στο 100% στην εταιρική δήλωση. Και στις ατομικές δηλώσεις απλά αναγράφονται τα κέρδη της εταιρίας ως ήδη φορολογημένα. Έτσι, προκαταβολές φόρου και υψηλότατη φορολόγηση τα προηγούμενα χρόνια στην προσωπική μου δήλωση γυρνάνε ως επιστροφή πέρσι το Μάιο, αλλά ο φόρος που πληρωσα στη δήλωση της εταιρίας με τους υψηλότερους συντελεστες είναι αρκετά μεγαλύτερος παρόλο που τα κέρδη είχαν μειωθεί. Πλήρωσα 8 χιλιάρικα φόρο στην εταιρία, και ακόμα μου χρωστάνε τα 6 από την επιστροφή, και με δαύτους δεν βλέπω να τα παίρνω. Ψάχνω τρόπο να μην τους ξαναδώσω φράγκο τους λωποδύτες. Όποιος είναι νόμιμος είναι μαλάκας τελικά , και τιμωρείται από το ίδιο το μπουρδέλο το ελληνικό κράτος, το μεγαλύτερο λωποδύτη. Τις καλές εποχές το κέρδος σε ρούχα παπούτσια κτλ σε σχέση με το κόστος αγοράς ήταν 800%-900% Σήμερα είναι στο 1/3
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Η αποδοση του ΦΠΑ ειναι το απτελεσμα της αφαιρεσης απο τον ΦΠΑ αγορων και του ΦΠΑ πωλησεων αρα αν δεν σου κοψει αποδειξη η διαφορα που θα καταβαλει θα ειναι πιο μικρη. Ετσι απλα.... Αλλα....Λιγοτερος ΦΠΑ σημαινει και λιγοτερο τζιρο αρα και μικροτερη φορολογια εισοδηατος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα