partblah1990 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Η ερωτηση μου ειναι απλη και χαζη ταυτοχρονα αλλα δε μπορω να καταλαβω οταν δε μας κοβουν αποδειξη πως ακριβως ο μαγαζατορας βαζει στην τσεπη του το ΦΠΑ. Πως το αποκρυπτει δηλαδή ; Να το θεσω αλλιως, οταν μας κοβει αποδειξη φαινεται καπου αυτο λογιστικά ; αποτυπωνεται μεσα στην ταμειακη μηχανή ;
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Η ερωτηση μου ειναι απλη και χαζη ταυτοχρονα αλλα δε μπορω να καταλαβω οταν δε μας κοβουν αποδειξη πως ακριβως ο μαγαζατορας βαζει στην τσεπη του το ΦΠΑ. Πως το αποκρυπτει δηλαδή ; Να το θεσω αλλιως, οταν μας κοβει αποδειξη φαινεται καπου αυτο λογιστικά ; αποτυπωνεται μεσα στην ταμειακη μηχανή ; Ναι φαίνεται και φαίνεται και στα έσοδά του οπότε το αποδίδει στο κράτος (ή μειώνεται το πιστωτικό του αν δεν πληρώνει ακόμα) 2
gokuthelegend Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Από όσο γνωρίζω οι ταμιακές μηχανές έχουν 2 ροδέλες χαρτί. Η μία ροδέλα είναι αυτή που βγαίνει από την μηχανή και την κόβεις για να την δώσεις στον πελάτη. Στην 2η ροδέλα τυπώνονται ακριβώς τα ίδια όπως και στην 1η ροδέλα με την διαφορά ότι μένει μέσα στην μηχανή. Η μηχανή και η 2η ροδέλα ελέγχονται από λογιστές και εφορία. 2
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Από όσο γνωρίζω οι ταμιακές μηχανές έχουν 2 ροδέλες χαρτί. Η μία ροδέλα είναι αυτή που βγαίνει από την μηχανή και την κόβεις για να την δώσεις στον πελάτη. Στην 2η ροδέλα τυπώνονται ακριβώς τα ίδια όπως και στην 1η ροδέλα με την διαφορά ότι μένει μέσα στην μηχανή. Η μηχανή και η 2η ροδέλα ελέγχονται από λογιστές και εφορία. Δεν την πολυελέγχουν τη 2η ροδέλα (και δεν έχουν και όλες οι μηχανές). Φαίνεται από το Ζ το ΦΠΑ 2
gokuthelegend Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δεν την πολυελέγχουν τη 2η ροδέλα (και δεν έχουν και όλες οι μηχανές). Φαίνεται από το Ζ το ΦΠΑ Α ναι, είναι και το Ζ, το είχα ξεχάσει. Φυσικά αν κάποιος ξέρει καλύτερα ας με διορθώσει.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 έχω και εγώ μια χαζή θεωρία επι του θέματος... κάποιος που φοροδιαφεύγει και μαζί με τα κλεμμένα κάνει τζίρο 50-60000 το χρόνο και απασχολεί 2-3 υπαλλήλους, δύσκολα θα έχει λογαριασμό στην ελβετία, και απο αυτά που κλέβει τα χρήματα πάνε ή στην αγορά ή στις υποχρεώσεις του, οπότε πάλι τα κλεμμένα είτε πάνε καρφί στο κράτος είτε κάνουν πρώτα μία βόλτα απο την τοπική αγορά και μετά κράτος.... εσείς τί λέτε στέκει ή πάλι μαλακίες γράφω? 1
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 έχω και εγώ μια χαζή θεωρία επι του θέματος... κάποιος που φοροδιαφεύγει και μαζί με τα κλεμμένα κάνει τζίρο 50-60000 το χρόνο και απασχολεί 2-3 υπαλλήλους, δύσκολα θα έχει λογαριασμό στην ελβετία, και απο αυτά που κλέβει τα χρήματα πάνε ή στην αγορά ή στις υποχρεώσεις του, οπότε πάλι τα κλεμμένα είτε πάνε καρφί στο κράτος είτε κάνουν πρώτα μία βόλτα απο την τοπική αγορά και μετά κράτος.... εσείς τί λέτε στέκει ή πάλι μαλακίες γράφω? Μπορεί να μην πάνε όσα θα πήγαιναν (φαντάσου στη βόλτα αυτή να μην κόψει κανείς απόδειξη, από τσέπη σε τσέπη θα πάει το μεγαλύτερο ποσό)
παπι Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Εγώ ο έμπορος αγοράζω μια κατσαρόλα 123€. Μετα την πουλάω 246€. Με απόδειξη) Παίρνω 23€ επιστροφή απο την αγορά μου.(23% ΦΠΑ) Δίνω 46€, αποδιδω ΦΠΑ. Έχω κέρδος 100€ τα όποια φορολογουνται ως κέρδη με 26% ή 36%. Στο τέλος μου μένουν 74€ καθαρά. Χωρίς απόδειξη) Παίρνω 23€ επιστροφή ΦΠΑ. Δεν υπάρχει πώληση. Δεν υπάρχουν κέρδη. Στο τελος μου μένουν 146€ μάυρα. 7
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 ναι, αλλά και αυτός θα αγοράσει ενα είδος που φορολογείτε
Papakaliati Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 ναι, αλλά και αυτός θα αγοράσει ενα είδος που φορολογείτε Με τα 75 κερδος οπως ανεφερε ο φιλος πριν στο παραδειγμα, ισως αγορασει κατι με 50 ευρω, δηλαδη το κρατος θα παρει πχ 13, και τα υπολοιπα θα τα βαλει στην τραπεζα. Αρα αντι για 75 το κρατος πηρε 13. Δεν το λες και το ιδιο...
partblah1990 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δεν την πολυελέγχουν τη 2η ροδέλα (και δεν έχουν και όλες οι μηχανές). Φαίνεται από το Ζ το ΦΠΑ τι ακριβως ειναι αυτο ;
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 τι ακριβως ειναι αυτο ; Το Ζ; Η "αναφορά" που βγάζεις στο τέλος της ημέρας από την ταμειακή. Λέει αναλυτικά πωλήσεις και φόρους και πάει στο λογιστή
ChimairaX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 τι ακριβως ειναι αυτο ; To Z είναι η τελευταία αναλυτική απόδειξη που κόβουν τα καταστήματα πριν κλείσουν, αναλύοντας τις αποδείξεις που κόπηκαν μέσα στη μέρα. 1
partblah1990 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Εγώ ο έμπορος αγοράζω μια κατσαρόλα 123€. Μετα την πουλάω 246€. Με απόδειξη) Παίρνω 23€ επιστροφή απο την αγορά μου.(23% ΦΠΑ) Δίνω 46€, αποδιδω ΦΠΑ. Έχω κέρδος 100€ τα όποια φορολογουνται ως κέρδη με 26% ή 36%. Στο τέλος μου μένουν 74€ καθαρά. Χωρίς απόδειξη) Παίρνω 23€ επιστροφή ΦΠΑ. Δεν υπάρχει πώληση. Δεν υπάρχουν κέρδη. Στο τελος μου μένουν 146€ μάυρα. Δηλαδη αν αγορασουμε κατι 100€ με 23% ΦΠΑ και δε μας κοψουν αποδειξη τι ζημια θα εχει το κρατος ; θα ειναι μόνο τα 23€ του ΦΠΑ ή θα εχει και ζημια απο τα υπολοιπα 77€ που θα ειναι το κερδος του πωλητή ;
ChimairaX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δηλαδη αν αγορασουμε κατι 100€ με 23% ΦΠΑ και δε μας κοψουν αποδειξη τι ζημια θα εχει το κρατος ; θα ειναι τα 23€ του ΦΠΑ μονο ή θα εχει και ζημια απο τα υπολοιπα 67€ που θα ειναι το κερδος του πωλητή ; Ο καταστηματάρχης / αφεντικό πληρώνει και επιπρόσθετο ΦΠΑ από τα κέρδη του όπως ανέφερε και ο φίλος, οπότε το κράτος χάνει και από κει. Πληρώνει επίσης και ΦΠΑ από το προσωπικό του ΑΦΜ εκτός της εταιρείας του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα