trujillo2008 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 εφοσον στο μπατζετ χωραει ο ι5 ισως ειναι μονοδρομος....απο την αλλη αναλογα τις εφαρμογες (αν ειναι multithread) ισως ο AMD κλοκαρισμενος ανταπεξελθει καλυτερα.....
LouCi4er Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Εγω παλι τον 8320(κλοκαρισμενο βεβαια) μια χαρα τον βλεπω να πηγαινει στα παιχνιδια με την 290.Βασικα να πω την αληθεια πολυ χαλαρο τον βλεπω.Φιλος με 4460 (στοκ) και την 290,σε κανα δυο παιχνιδια που τον συγκρινα,δεν ειδα την παραμικρη διαφορα υπερ του i5 σε frames,μαλιστα σε κατι Far Cry 4 ο i5 εφτανε σχεδον στα ορια.Την αληθεια να την λεμε ομως,ο i5 κρατουσε καλυτερα minimum αλλα την στιγμη που εβλεπα στο FC4 το usage του επεξεργαστη να φτανει στο 90%,οσο να 'ναι με ξενιζε.Επισης να πω οτι πολλοι λενε οτι τα παιχνιδια βλεπουν μεχρι 4 πυρηνες,εγω στα FC4,CoD AW,Ryse SoR μια χαρα βλεπω να απασχολουνται 6-7-8 πυρηνες,λιγο βεβαια(1-2 στο 70%,1-2 στο 50% και οι υπολοιποι στο 20-30%) αλλα ολοι δουλευουν.Τελος να πω οτι μολις πριν εβαλα το Dying Light,που ειδαν μερικοι οτι εχει θεμα με AMD cpu δεν ξερω,50-60 frames μονιμα,σε μερικες αποστολες ειδα και 105.Μεχρι στιγμης ειναι το παιχνιδι στο οποιο εχω δει το χαμηλοτερο cpu usage,~30%. Τεσπα,αυτο που θελω να πω ειναι οτι το επιπεδο επεξεργασιας ειναι πολυ μεγαλο,οποιον και να παρει δεν προκειται να μεινει απο δυναμη.Δεν ειπες ποια καρτα σκοπευει να παρει.Αν εχει ηδη τα λεφτα για καρτα(290/Χ-970),ας παρει τον i5,αν ομως θα κοψει απο καρτα για τον i5 δεν αξιζει,καλυτερα να παει για τον 8320 και την πιο δυνατη καρτα.Η καρτα ειναι που θα δωσει τα fps.ΠουΧου καλυτερο αποτελεσμα θα εχει παντου με τον 8320+290/Χ-970 απο 4690Κ+280. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Κάρτα r9 290 tri x θα πάρει. Δεν κόβει από cpu, απλά και τον φίλο και εμένα μας περιτριγύριζε η απορία για το τι να επιλέξει τελικά. Σε i5 4690k θα πάει χωρίς δεύτερη σκέψη, νεότερος επεξεργαστής, οικονομικότερος σε κατανάλωση, πιο κρύος και γενικότερα πιο αποδοτικός. Ο fx δεν καίει τα άντερά του, δεν είναι φούρνος και άχρηστος επεξεργαστής όπως θεωρούν τα intel fanboys, αλλά καίει ελαφρώς περισσότερο, είναι λίγο πιο θερμός και όχι τόσο αποδοτικός λόγω παλαιότερης αρχιτεκτονικής στα περισσότερα πράγματα. Ο i5 έχει πλεονέκτημα λόγω της νεότερης αρχιτεκτονικής του. Εγώ του είπα του φίλου, μιας και τα δίνεις τα χρήματα πήγαινε σε i5 κατευθείαν.
BabisTs Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Ας πάει σε κλειδώμενο i7.Τα κάνει όλα και έχει και 4 threads παραπάνω με 65 ευρώ περισσότερα. http://www.skroutz.gr/s/4982160/Intel-Core-i5-4690K-Box.html http://www.skroutz.gr/s/4857210/Intel-Core-i7-4790-Box.html
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Αν πάει σε i7 θα κόψει από κάρτα. Tελικά από όσο μου είπε ο φίλος θα πάει σε i5 4690k.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα