Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα. Ένα πολύ καλό φιλαράκι στήνει ένα αρκετά δυνατό μηχάνημα γύρω στο 1000ρικο. Τον ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό το gaming, το multitasking μαζί με το gaming, δηλαδή να κάνει κάνα convert στο format factory ταινία καθώς παίζει και γενικότερα όταν παίζει ένα παιχνίδι , να έχει ανοιχτό chrome με καμιά 20αρια tabs, μουσική, skype και ίσως καμιά φορά να κάνει streaming σε κάνα παιχνίδι, λέγοντας multiasking. Είναι αρκετά απαιτητικός, θέλει να έχει σχεδόν τα πάντα ανοιχτά όταν παίζει και όλα να κυλούν ομαλά. Επειδή δεν διαθέτει τα χρήματα για i7 4790k, είναι μεταξύ του i5 4690k και του fx 8320 τον οποίο έπειτα θα κάνει 8350. Δεν έχει αγοράσει ακόμα κάτι, εγώ του πρότεινα τον i5 4690k, ωστόσο εκείνος είναι κολλημένος στον 8320, λέγοντας ότι θα ανταποκρίνεται καλύτερα. Για τον λόγο ότι δεν θέλω να τον πάρω στο λαιμό μου, προτείνοντάς του κάτι το οποίο δεν θα του καλύψει τις ανάγκες, χρειάζομαι τα φώτα σας ;). Προς Θεού, μην καταλήξει ως vs το θέμα, τόσο εγώ αλλά και ο φίλος γνωρίζουμε μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα fx 8320 και i5 4690k, απλά θέλει περισσότερες γνώμες για να καταλήξει κάπου συγκεκριμένα.

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παιδιά δεν ζήτησα σύνθεση, έχουμε βρει τα υπόλοιπα κομμάτια, στον επεξεργαστή κολλάμε ;)

οκ fx 8320 με μια coolermaster 212 evo για multitasking και render αλλιως i5 παλι cm 212 evo για gaming , δεν εχουνε τρομερες διαφορες μεταξυ τους,κατα την αποψη  μου πρεπει να παρει ι5 γιατι οταν παιζει ενα game ta framedrops ειναι αρκετα  αισθητα για εμενα (τα 10-5 fpsπαραπανω ) ενω στο render me ton fx θα περιμενεις  πχ 5 ωρες ,ο ι5 θα κανει  30 λεπτα παραπανω ,χανεις τοση στο να φας το ορεκτικο και δεν θα φας το επιρδοπιο; 

Δημοσ.

Εγώ λεω να δει benchmarks στα παιχνίδια που παίζει.

Δεν είναι πάντα χειρότερος ο 8320,μερικές φορές οι διαφορές είναι μηδενικές και άλλες φορές είναι  γύρω στο 20-30 % χειρότερος.

Μπορεί να συμφέρει να βάλει fx και διπλάσια ραμ για παράδειγμα

Για ψύκτρα ας δει κι αυτήν http://www.e-shop.gr/be-quiet-shadow-rock-slim-p-PER.641401

Δημοσ.

Πα ρακολουθώ το συγκεκριμένο κανάλι, αρκετά καλό. Να τονίσω για άλλη μια φορά, πως εγώ ο ίδιος είδα και έπαθα να τον πείσω να πάρει i5 επειδή θέλει gaming. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν ο i5 θα ανταποκριθεί τόσο καλά στο multitasking που αναγράφω παραπάνω. Οι διαφορές είναι γνωστές, ο i5 είναι μακράν καλύτερος στα παιχνίδια, για τα βαριά είμαι σε δίλημμα και εγώ και ο φίλος.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτοχοι των συγκεκριμένων επεξεργαστών ας παραθέσουν εδώ γνώμες και απόψεις, θα βοηθήσουν πολύ. Ευχαριστώ τα άτομα τα οποία συμμετέχουν ενεργά και βοηθούν στο συγκεκριμένο θέμα ;).

Δημοσ.

Δεν είναι και πολύ τίμια αυτή η σύγκριση.Αν βάλεις τον 8350 (8320 oced) λέει 74.Και κανείς δεν παίρνει τον 8320 για να τον αφήσει όπως είναι.Από κει και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες σου αποφασίζεις αν η διαφορά στην απόδοση αξίζει την διαφορά στα χρήματα.

Δημοσ.

Αυτά τα sites δεν είναι και ότι καλύτερο, χρειαζόμαστε περισσότερο εμπεριστατωμένες απόψεις από κατόχους των επεξεργαστών. Ξέρουμε πως αποδίδουν ο καθένας, χρειαζόμαστε όμως και real life απόψεις πέραν των benchmarks, να δούμε τι παίζει μην πάρει το παιδί λάθος cpu. Ο i5 είναι καλύτερος, απλά ο 8320 φημίζεται για τις ικανότητες του στα βαριά. Θέλουμε να δούμε κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...