trujillo2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 οποτε τον χρησιμοποιω μεχρι μια μερα να μου πει ''χαρηκα σπυρο για την γνωριμια'' 2
trujillo2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 το s.m.a.r.t. του hdd sentinel δειχνει την ακολουθη εικονα . σημαινει κατι αυτο?ποσο συντομα θα μας αφησει? http://gyazo.com/ce27411d26f5eee530a01f06cb8ffddb αν δεν έχεις weak/pending sectors , και τα νουμερα του smart δεν έχουν περάσει το threshold τον δισκο θα στον βγαζει οκ το seatools. Δες τι value έχεις στο reallocated sector count και ποιο ειναι το threshold στην καρτελα smart του sentinel Aν δεν αυξάνονται πάντως οι bad sectors , το πιθανοτερο ειναι ο δισκος σου , απλώς κάποια στιγμή να μην ξεκινήσει καθώς ήδη έχει 40 ανεπιτυχείς προσπάθειες. Δες και το spin retry count η εικονα που εβαλα μηπως απαντα σε αυτα που με ρωτησες?η χρειαζεται κατι αλλο?
EddieObscurant Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 δεν σε ρώτησα κάτι. Απο το smart βλέπεις ποιο ειναι το current value και ποιο το threshold. Kανεις δεν μπορει να σου πει πότε θα αποφασίσει ο δίσκος να σε αφήσει
RTW4ever Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Πάντως οι ανεπιτυχείς προσπάθειες να ξεκινήσει ο δίσκος μπορεί να οφείλονται στο τροφοδοτικό και όχι στον ίδιο τον δίσκο. Εμένα μου χάλασε ένας δίσκος και παραλίγο να χαλάσει και άλλος, ευτυχώς αντιλήφθηκα γρήγορα την αιτία και άλλαξα τροφοδοτικό. Μπορεί το τροφοδοτικό σου να μην έχει επαρκή ισχύ για να ξεκινήσει επιτυχώς τους δίσκους σου. Οί μηχανικοί δίσκοι στο ξεκίνημά τους θέλουν πολύ περισσότερο ρεύμα από ό,τι σε συνθήκες πλήρους λειτουργίας. 1
trujillo2008 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 τροφοδοτικο εχω αυτο http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001965
RTW4ever Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Η απάντησή σου δυστυχώς δεν μου λέει κάτι, διότι δεν ξέρουμε τι έχεις στο σύστημά σου και πόσο το έχεις φορτωμένο. Εσύ θα πρέπει να αξιολογήσεις αν φτάνει το τροφοδοτικό σου για τις ανάγκες σου. Πάντως να ξέρεις ότι οι σελίδες που σου υπολογίζουν πόσα Watt τροφοδοτικό θέλεις, είναι αναξιόπιστες, διότι υπολογίζουν γενικευμένα την κατανάλωση, χωρίς εξειδίκευση των συγκεκριμένων υποσυστημάτων του υπολογιστή, ενώ ξανατονίζω ότι οι σκληροί δίσκοι, επειδή είναι ηλεκτρομηχανικές συσκευές, κατά την εκκίνηση θέλουν πολύ περισσότερο ρεύμα από όσο θέλουν σε full load. Η εκκίνηση είναι η πιο δύσκολη στιγμή για το τροφοδοτικό και εκεί θέλει να έχεις "αέρα" ( = επαρκές περιθώριο ισχύος) σε σχέση με την κατανάλωση του συστήματός σου σε full load.
skepasti21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) μου το εβγαλε και μενα στο PC μου... τον εχω αδειασει ηδη και τωρα που μιλαμε είμαι στη διαδικασια format....Μετα τι κανω? Σκαναρισμα με το hdsentinel?? Επισης ξερει κανενας πως μπορω να ξανα εμφανισω αυτό το μυνημα http://prntscr.com/6n27yf στο οποιο επελεξα την τριτη επιλογή.... βεβαια θα με ρωτήσετε γιατι.... θελω να δω αν μετα το format θα μου το βγαζει ακομα. Οριστε τα αποτελέσματα του hdsentinel μετα από το format..... Προβλέπεται βλάβη - Απόδοση: 5 Reallocated Sectors Count, Αριθμος τομέων που μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή. Δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιφάνεια του δίσκου ή στις κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής. Υπάρχουν 1404 κατεστραμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή. Προβλήματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια του spin up του δίσκου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον ίδιο το δίσκο ή σε τεράστια φόρτωση ενέργειας (αδύναμη παροχή ενέργειας). 811 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible. Αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο αμέσως. Προτείνεται να πάρετε αμέσως ένα αντίγραφο ασφαλείας για να προλάβετε απώλεια δεδομένων. Τι κανω τωρα? Τον ξεφορτώνομαι?? Θα ηθελα ακομη όμως να μου πει καποιος αν ξερει πως μπορω να κανω να ξανα εμφανηστει το μήνυμα που ανεφερα στο προηγουμενο post. Sent from my iPhone using Insomnia Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2015 από skepasti21
CMD Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Αν είναι μηχανικός ο δίσκος, καλύτερα να τον αφαιρέσεις γιατί υπάρχει περίπτωση να σου κολλάει το λειτουργικό. Δυστυχώς δεν υπάρχει τεχνική με την οποία μπορείς να επαναφέρεις την υγεία του δίσκου. Τώρα με το μήνυμα που λες , η εντολή λέγεται dirty query Για να εμφανίζει μηνύματα και να κάνει chkdsk : fsutil dirty set C: Για να μην στο εμφανίζει και κάνει chkdsk : chkntfs /x c:
skepasti21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Οι παραπάνω εντολές ειναι για cmd (dos) σωστά;; Κάτι το οποίο το έχω απορία πολυ καιρό τώρα ... Ειναι διαφορετικό το chkdsk με τον έλεγχο που κανεις στις ιδιότητες του κάθε σκληρού ;; Sent from my iPhone using Insomnia
CMD Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 όχι, αλλά από κονσόλα μπορείς να δώσεις ότι διακόπτες θες. Αν δεν κάνω λάθος στο δεξί κλίκ έχει μόνο τον /f, ενώ καλό θα ήταν να δώσεις /f /r. Δηλαδή "chkdsk c: /f /r". Όπως και να χει, δεν υπάρχει περίπτωση να καλυτερέψει ο σκληρός σου, το αντίθετο μάλλον. 1
Euclides Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Με 1400 bad sectors, εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα δίσκο για λειτουργικό. Μπορεί ν' αρχίσουν κολλήματα ανά πάσα στιγμή.
conkal Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 ΘΑ σου προτεινα να τον πεταξεις. (στην ανακυκλωση συσκευων....) δεν αξιζει την ταλαιπορια για να αντεξει ξερω γω 1-2 μηνες ακομη (μην ειστε τσιπηδες με τους δισκους...)
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Backup και απευθείας βγάλσιμο, όχι μόνο δεν έχει αξιοπιστία αλλά πολύ πιθανόν να σου καθυστερεί και όλο το σύστημα! Φτηνοί είναι ευτυχώς. Μην διανοηθείς να πάρεις μεταχειρημσένο όμως. Είναι μηχανικό κομμάτι και η καταπόνηση απο την χρήση είναι σίγουρη! Και σίγουρα πριν τον πας οπουδήποτε τον παλιό, κάνε του ένα LOW LEVEL FORMAT για να είσαι ήσυχος για τα δεδομένα!
trujillo2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 τα bad sectors παραμενουν 96 παντως....εδω και αρκετες μερες....μακαρι να μην αυξηθουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα