giannis266 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με το παρακάτω πίνακα?? Να φτιάξετε κώδικα με βάση τον οποίο να υπολογίζεται ένας τετραγωνικός πίνακας. program integer IA (100,100) write(*,*) ''dose tin diastasi'' read(*,*) M ---------> παρακάτω δυσκολεύομαι...
defacer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Πέραν του ότι δε λες καν σε τι γλώσσα είναι (FORTRAN επειδή τυχαίνει να ξέρω), δεν έχω ιδέα τι μπορεί να εννοείς με τη φράση "να υπολογίζεται ένας τετραγωνικός πίνακας". Δε βγάζει νόημα. Αν περιμένεις βοήθεια θα χρειαστεί να κάνεις παραπάνω προσπάθεια από το να γράψεις δύο γραμμές. 1
giannis266 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 ευχαριστώ defacer ναι ειναι fortran η άσκηση μας είπε οτι είναι απλή και έχει μμονο 2 σειρές, να βάλουμε εμείς τα στοιχεία του πινάκα όπου η διαγώνιος να είναι παντα 1.... και να εμφνίζεται στην οθόνη ... οτι κατάλαβες από την ερώτηση τόσο ξέρω και γω απο fortran, αν μπορείς στείλε μου και κάνε μια προσπάθια ευχαριστώ!
gon1332 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 οτι κατάλαβες από την ερώτηση τόσο ξέρω και γω απο fortran Αυτοσαρκασμός; Ο τετραγωνικός πίνακας να είναι 2 σειρές ή το πρόγραμμα;
giannis266 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 το πρόγραμμα δεν μας πειραζουν οι γραμμεσ του πινακα οσους θελουμε
PC_MAGAS Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 H άσκηση πρέπει να είναι σε Fortan? Συνήθως θες να δεις πως να κάνεις loops. Έστω ένα Πίνακας ΝxΝ ο Κώδικας θα είναι ενδεικτικός και ψευδοκώδικας κοντά στην C εσύ μεταφράζεις σε Fortran : array matrix[N][N]; for(i=0;i<N;i++) { for(j=0;j<N;j++) { matrix[i][j]=(i==j)?1:0; } }
gon1332 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Αν θυμάμαι καλά, επειδή έφτιαχνα compiler για μία custom εκδοχή fortran μπορεί κανείς να συμπεριλάβει one-liner επαναληπτικής δομής σε μία εντολή read/write. Οπότε θεωρητικά μπορεί να γίνει η βασική δουλειά σε δύο γραμμές. Τώρα αυτό με την προϋπόθεση ότι γίνεται και στην "κανονική" fortran.
defacer Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 ο Κώδικας θα είναι ενδεικτικός και ψευδοκώδικας κοντά στην C εσύ μεταφράζεις σε Fortran Αθεράπευτα ρομαντικός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα