xovoli Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Γεια σας παιδιά!Συγχαρητήρια για ότι κάνετε...!Γι'αυτό κι εγώ,γνωρίζοντας το πόσο καλή δουλειά κάνετε,πισtεύω ότι εδώ είναι το καταλληλότερο Forum για να κάνω την ερώτησή μου!Έχο το εξής θέμα: θελω να μεταφερω internet σε αποσταση 2 χλμ χωρις ομος τα 2 σημεία να έχουν απτική επαφή μεταξωτούς δεν ξέρω αν αυτό που ζητώ είναι εφικτό Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μας δίνατε και 2-3 ενδεικτικά προϊόντα!Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων
dsvee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Λυπαμαι αλλα χωρις οπτικη επαφη, φοβαμαι οτι αυτο που θες να κανεις δεν γινεται. Ουτε η μπαντα στα 2,4 Ghz, αλλα ακομα περισσοτερο στα 5 Ghz, δεν μπορουνε να περασουνε λοφους κτίρια κτλπ σε τετοιες αποστασεις. Εδω προσπαθουμε να αποφυγουμε και φύλλα δεντρων γιατι μειώνουν αρκετα το σημα. Μια εναλλακτικη θα ηταν να βαλεις ενα αναμεταδοτη στο ενδιαμεσο ψηλοτερο σημειο, αν ομως εχεις τετοια δυνατοτητα. Αν ειχες καθαρη οπτικη επαφη μια ζευξη στα 2km θα ήταν αρκετα ευκολη.
xovoli Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου dsvee.Αυτό που μου γράφεις,αυτό κάνω.Έχω δυο ζευγάρια ένα ειναι tp-link 7510 στα 5 ghz και η αλλη tp-link 5210 στα 2,4ghz η 7510 μου δίνουν κανονικά ταχύτητα 12mbps.Στις 5210 η μια δουλέυει σαν access point και η άλλη client.Αν συνδεθώ στην access point η ταχύτητα που μου δίνει είναι κοντά στα 2mbps.Προφανώς πρέπει να κάνω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις,αν θα μπορούσες να με βοηθήσεις.Ευχαριστώ.
dsvee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δεν εχω εμπειρια με tp link και δεν μπορω να βοηθήσω σε ρυθμισεις. Γενικα ομως εσυ θα συνδεσεις το Α που εχεις το ιντερνετ ως access point και το Β ως client, μετα ενωνεις το Β με το Γ με καλωδιο lan. Το Γ το βαζεις access point και μετα βαζεις το Δ ως client. Απο το Δ εσυ θα έχεις προσβαση στο ιντερνετ με το καλωδιο ethernet απο την LAN, ειτε βαζοντας το κατευθειαν στο pc ή σε καποιο wifi router που θα σου δινει ιντερνετ τοπικα.
xovoli Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Αυτό το πράγμα Κάνο αλλά η κεραία γ που είναι access point είναι μου δίνει πολύ χαμηλή ταχύτητα
dsvee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Ελπιζω καποιος που γνωριζει καλυτερα να σε βοηθήσει. Μήπως δεν ειναι καλή η συνδεση απο το Α στο Β (λόγο εμποδίων ή μη καλής στοχευσης?) Στο Β τι ταχύτητες εχεις?
xovoli Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Κανονικά ότι μου δίνει το router 12 me 13mbps ενω αν συνδεθώ στην Γ που ειναι access point η ταχύτητα που μου δίνει είναι κοντά στα 2mbps
dsvee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μπας και εχεις βαλει κατα λαθος κανενα bandwith control, που να περιοριζει την ταχυτητα σου (καπου στο μενου θα ειναι)? Μήπως έχει κανενα προβλημα το καλωδιο? Δεν δοκιμαζεις κανενα αλλο? Πως μετρας την ταχύτητα του Γ? Απο τον client στο Δ ή με καποιο laptop - smarthphone στο Γ? Ρωταω γιατι αν το μετρας διπλα στο Γ λογο πολύ ισχυρου σηματος μπορει να μπουκωνει η συνδεση και να ειναι αλλιως τα πραματα λιγο πιο μακρια. Λυπαμαι που δεν μπορω να βοηθήσω περισσοτερο, αλλα δεν χανεις κατι να τσεκαρεις και αυτα που σου λεω.
Euclides Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Εγώ, σε αντίστοιχη περίπτωση, που ήθελα δικτυακή σύνδεση 2 κτηρίων σε απόσταση περίπου 400 m με ύπαρξη άλλων κτηρίων μεταξύ τους, έκανα την κατασκευή της φωτογραφίας: Ακριβώς η ίδια κατασκευή υπήρχε και στο άλλο κτήριο, με την διαφορά ότι η κατευθυντική κεραία των 50 dB χρησιμοποιόταν για λήψη, ενώ η κατακόρυφη των 9 dB χρησιμοποιόταν για εκπομπή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα