mastoras007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Επιβατικο, το επαγελματικό είναι φτινο και εδω. Τι παίζει με αυτά τα επαγελματικά?πρέπει να εισαι επαγελματίας για να το πάρεις η να εχεις το αντιστοιχο διπλωμα?
zio10 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Επιβατικο, το επαγελματικό είναι φτινο και εδω. Τι παίζει με αυτά τα επαγελματικά?πρέπει να εισαι επαγελματίας για να το πάρεις η να εχεις το αντιστοιχο διπλωμα? Επαγγελματικό αφμ νομίζω θέλουν
kanesaxo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 κι οχι μονο. Πρέπει η εναρξη στη δου σου (καδ) ναι προϋποθέτουν μεταφορά κάποιου προϊόντος. Βέβαια ειναι λιγο γενικό αυτο και εξαρταται απ τον ανωμαλία του εκάστοτε υπαλλήλου στο μηχανμηχανολογικο. θα πας οπως σου ειπα σε euro5 για μικρότερο τελωνείο? 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Βέβαια ειναι λιγο γενικό αυτο και εξαρταται απ τον ανωμαλία του εκάστοτε υπαλλήλου στο μηχανμηχανολογικο. Δεν είναι έτσι, για να μπορέσεις να βγάλεις πινακίδες επαγγελματικού πρέπει πρώτα να πάρεις από την εφορία βεβαίωση για το χρόνο έναρξης και για το αντικείμενο εργασιών της επιχείρησης σου. Εφόσον το αντικείμενο εργασιών σου το επιτρέπει, τότε μπορείς να βγάλεις πινακίδες. Η ανωμαλία του εκάστοτε υπαλλήλου μπορεί να σε τρέχει πέρα δώθε, να σε καθυστερήσει κτλ, αλλά δεν ορίζει το αν θα πάρεις πινακίδες ή όχι.
kanesaxo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Πες μου τι διαφορετικό είπα...η ανωμαλία καθε υπαλλήλου ορίζει όμως τι μπορείς να μεταφέρεις. δηλ τι θεωρεί αυτός απ ολους τους καδ που του προσκομίζεις απ τη ΔΟΥ, πως...κανεις.
kage Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Κι όμως... Και οι δυο ηταν για ψειρου και τα σκότωσαν για να σώσουν οτι πρόλαβαν απο ρε λεγόμενα του μηχ/κου ελπιζω να μην ηταν φουμαρα..αντ/πειας ο μηχανικος?γιατι καποιος που χρωσταει αρκετα δεν ειναι ευκολο να πουλησει κατι δικο του... παντως αν εχεις κατι παρομοιο στειλε μου εσυ και βλεπουμε...
paylidis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 ελπιζω να μην ηταν φουμαρα..αντ/πειας ο μηχανικος?γιατι καποιος που χρωσταει αρκετα δεν ειναι ευκολο να πουλησει κατι δικο του... παντως αν εχεις κατι παρομοιο στειλε μου εσυ και βλεπουμε... Ναι αντιπροσωπείας... Δεν ηταν φούμαρα τα ανάξια υπήρχαν κ πουλιόταν κ απο την αντιπροσωπεία σε πολυ καλές τιμές (αρκετά πάνω βέβαια απο οτι τα πήραν)... Προχθές είχε ενα grande punto diesel 1900€ Αλλα μέχρι να το σκεφτώ δε το πρόλαβα... Θα το έπαιρνα για δεύτερο...
mastoras007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Ναι αντιπροσωπείας... Δεν ηταν φούμαρα τα ανάξια υπήρχαν κ πουλιόταν κ απο την αντιπροσωπεία σε πολυ καλές τιμές (αρκετά πάνω βέβαια απο οτι τα πήραν)... Προχθές είχε ενα grande punto diesel 1900€ Αλλα μέχρι να το σκεφτώ δε το πρόλαβα... Θα το έπαιρνα για δεύτερο..ΣΑς Σας έχω χάσει λίγο για τι πραγμα μιλάτε?
zio10 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Σας έχω χάσει λίγο για τι πραγμα μιλάτε? Για αυτοκίνητα που τα σκοτώνουν οι ιδιοκτήτες τους λόγω ανάγκης!
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Πες μου τι διαφορετικό είπα...η ανωμαλία καθε υπαλλήλου ορίζει όμως τι μπορείς να μεταφέρεις. δηλ τι θεωρεί αυτός απ ολους τους καδ που του προσκομίζεις απ τη ΔΟΥ, πως...κανεις. Sorry αλλά γράφεις ότι νάναι. Πρώτα από όλα το μηχανολογικό έχει μια λίστα με κωδικούς, εφόσον κάποιος ή κάποιοι από τους κωδικούς που προσκομίζεις είναι ίδιοι με τη λίστα παίρνεις κανονικά πινακίδες. Καμία σχέση η... "ανωμαλία" του κάθε υπαλλήλου, ότι και να σημαίνει αυτό. Επίσης η άδεια κυκλοφορίας θα γράφει πάνω "επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για εξυπηρέτηση του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη" μαζί με μια περιληπτική περιγραφή του επαγγέλματος όπως "εμπόριο ηλεκτρικών ειδών" ή "εργασίες υδραυλικών εγκαταστάσεων, θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού". Δεν ορίζει ο υπάλληλος του μηχανολογικού το τι θα μεταφέρεις και πως θα το χρησιμοποιείς.
mastoras007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 ααα ναι εχει και τέτοιες περιπτώσεις Γενικά έχουν ακριβινει τα ''οικονομικά'' και ειναι τσαμπα τα ακριβά..πχ 3000cc πολυτελειας κτλ κτλ.
kanesaxo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Sorry αλλά γράφεις ότι νάναι.Πρώτα από όλα το μηχανολογικό έχει μια λίστα με κωδικούς, εφόσον κάποιος ή κάποιοι από τους κωδικούς που προσκομίζεις είναι ίδιοι με τη λίστα παίρνεις κανονικά πινακίδες. Καμία σχέση η... "ανωμαλία" του κάθε υπαλλήλου, ότι και να σημαίνει αυτό.Επίσης η άδεια κυκλοφορίας θα γράφει πάνω "επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για εξυπηρέτηση του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη" μαζί με μια περιληπτική περιγραφή του επαγγέλματος όπως "εμπόριο ηλεκτρικών ειδών" ή "εργασίες υδραυλικών εγκαταστάσεων, θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού". Δεν ορίζει ο υπάλληλος του μηχανολογικού το τι θα μεταφέρεις και πως θα το χρησιμοποιείς. Σορρυ αλλα έτσι λες εσυ. Και πάμε παλι από την αρχή. Ανάμεσα σε οτι ζητάει το μηχανολογικό από τον ιδιοκτήτη για να εκδόσει άδεια κυκλοφοριας ειναι η βεβαίωση επιτηδεύματος από την ΔΟΥ που ανήκεις. Αυτο λοιπόν το έντυπο αναγράφει τους καδ. Καδ έν συντομία ειναι οι περιγραφές του τι επαγγέλεσαι (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας). Ειναι ένας κύριος (συνήθως) και δευτερεύοντες. Ειναι λοιπόν στα χέρια και τη κρίση του εκάστοτε υπαλλήλου το τι θα σου γράψει πως επιτρέπεται να μεταφέρεις. Εάν κρίνει οτι απ τους καδ σου δεν χρειάζεται να επιτελείς μεταφορικό έργο δε σου δίνει άδεια. Για παράδειγμα τη περίπτωση μου. Κύριος καδ μου "κατασκευές έργων πολιτικού μηχανικού". Ανάμεσα σε άλλους καδ έχω χονδρικό εμπόριο οικοδομικών υλικών. Στην άδεια έγραψε "κατασκευαστικά έργα" επειδή το ειχε αυτός στο σύστημα του μηχανολογικού αλλα και "εργοληπτικο" που του το είπα εγω και το πέρασε manual στο σύστημα μπροστά μου. Για τα υλικά δεν έγραψε τπτ επειδή έπρεπε να έχω μάντρα και πάει λέγοντας. Και αυτο που γράφεις οτι θα αναγράφει η άδεια περί εξυπηρέτησης του ιδιοκτήτη κτλ ειναι μια παπάρια. Σου σκανάρω και την άδεια αν θες. Πριν μια βδομάδα πήρα πινακίδες στο επαγγελματικό μου. Η άδεια αναγράφει το "είδος" που μεταφέρει και αν επιτρέπεται να κυκλοφορεί θεσνικη-Αθήνα Ελεω ρύπων. Και επαναλαμβάνω επειδή μόνος μου έτρεξα όλα τα έγγραφα-ενέργειες, στο μηχανολογικό κάνουν οτι γουστάρουν ειδικά στα φορτηγά. Τα ίδια πέρασα κι όταν ταξινόμησς το Τετραξονικο μου. Ήθελαν να το περάσουν ως χωματουργικά και όχι ως εργοληπτικο. Διότι στη δεύτερη περίπτωση κουβαλάει οτι έχει να κάνει με τα έργα μου, ενώ στη πρώτη μόνον περί χωματουργικών και συναφών υλικών.
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 @kanesaxo: Στο πρώτο συμφωνούμε, το βασικό χαρτί που ζητάει το μηχανολογικό είναι η βεβαίωση για το χρόνο έναρξης και το αντικείμενο εργασιών(έτσι περιγράφεται). Τώρα από κει και πέρα δεν είναι στο χέρι του εκάστοτε υπαλλήλου να κρίνει το αν θα σου δώσει άδεια, αυτό ορίζεται από τους κωδικούς που έχεις δηλώσει. Έστω και ένας κωδικός να δικαιολογεί την χρήση επαγγελματικού αυτοκινήτου, είναι υποχρεωμένος να σου δώσει άδεια. Επίσης το τι ακριβώς θα γράψει πάνω στην άδεια πάλι δεν είναι στο χέρι του, και αυτό εξαρτάται από τους κωδικούς που έχεις δηλώσει. Αν υπάρχει μόνο ένας κωδικός που δικαιολογεί τη χρήση επαγγελματικού αυτοκινήτου τότε είναι εφικτό να γράψει τι ακριβώς μπορεί να μεταφέρει, πχ "Για την μεταφορά καινούργιων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων". Αν όμως οι περιγραφές των κωδικών γεμίζουν 2-3 σελίδες Α4, αναγκαστικά θα γράψει περιληπτικά "Για την εξυπηρέτηση του επαγγέλματος του κατόχου, υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων φορτηγών και μηχανημάτων, εμπορία ανταλλακτικών, υπηρεσίες οδικής βοήθειας". Αν ο υπάλληλος αρνηθεί να κάνει σωστά τη δουλειά του υπάρχουν τρόποι να τον υποχρεώσεις, όπως πχ το να απευθυνθείς στον προϊστάμενο του ή το να ζητήσεις έγγραφα την άρνηση του σε αυτό που ζητάς.
kkmiata Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Τελικα εχει αγορασει κανεις προσφατα απο Ιταλια αυτοκινητο, που να ξερει ποσο κοστιζουν οι προσωρινες πινακιδες???
Deathy Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Η μεταφορα ειναι το θεμα αξιζει να πας να το φερεις με καραβι ο ιδιος ή να σκασεις το 700αρι στη μεταφορικη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα