Προς το περιεχόμενο

Qualcomm Snapdragon Sense ID 3D fingerprint technology. Έρχεται το τέλος των passwords [Video]

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλές εταιρείες ή και κοινοπραξίες εργάζονται πάνω στις μελλοντικές τεχνολογίες που θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς κωδικούς πρόσβασης (passwords). Στα πλαίσια του Mobile World Congress 2015, η Qualcomm πραγματοποίησε επίδειξη του δικού της οράματος, που έχει την ονομασία Snapdragon Sense ID 3D fingerprint technology.Πρόκειται για μία τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, που πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας υπέρηχους.

Τα πλεονεκτήματα της, πέρα από την υψηλότατη ταχύτητα και ακρίβεια και βεβαίως την ασφάλεια, είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αν τα δάχτυλα του χρήστη είναι βρεγμένα ή βρώμικα, ενώ ο αισθητήρας μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά ακόμα και αν είναι είναι "κρυμμένος" κάτω από το την εμπρόσθια επιφάνεια του smartphone ή οποιασδήποτε συσκευής.

Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, που είναι και το κυριότερο για την επιτυχία του συστήματος και την υϊοθέτηση του από κατασκευαστές συσκευών και υπηρεσίες, είναι ότι η τεχνολογία χρησιμοποιεί υπέρηχους, που "πιάνουν" τρισδιάστατες λεπτομέρειες κάτω από τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι σημερινές τεχνολογίες αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βασίζονται σε αισθητήρες αφής.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η τεχνολογία παράγει ένα ιδιαίτερα λεπτομερή χάρτη του δαχτυλικού αποτυπώματος, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιμηθεί κάποιος ή να "παραχαράξει".

Αν συνδυαστεί με τη τεχνολογία Qualcomm SecureMSM και το πρωτόκολλο Universal Authentication Framework της συμμαχίας FIDO, που είναι ενσωματωμένα στους επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon, η τεχνολογία της γνωστής εταιρείας ημιαγωγών υποσχέται ιδιαίτερα ασφαλείς και εύκολες συναλλαγές online.

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά τα "έρχεται το τέλος των passwords" τα ακούω βερεσέ, κάθε μέθοδος ασφαλείας έχει τα πλεονεκτήματα της και τα μειονεκτήματα της.

• Like 7

Επισκέπτης

Και αυτό γίνεται για να μας έχουν σαν στάνταρ φάκελο... ενω τώρα δεν ξέρουν ποιος είσαι .θα σου ζητάει κωδικό και θα είναι με το δάχτυλο Τσακ θα το βάλεις και αυτοι θα ξέρουν ποιος είσαι ...εκτός αν εκοψες κανενός αλουνου το δάχτυλο.έρχονται επικές εποχές θα δουμε πολλά ακόμη.θέλουν απλα να ελέγχουν τα παντα και τους πάντες .πάντως ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν αργεί να ερθει αλλά αυτή την φορά με ηλεκτρονική μορφή .και μετα βγαίνουν κάποιοι και λένε ωραία η τεχνολογία ναι Συμφωνώ αλλά έως σε ενα σημείο.

Και αυτό γίνεται για να μας έχουν σαν στάνταρ φάκελο... ενω τώρα δεν ξέρουν ποιος είσαι .θα σου ζητάει κωδικό και θα είναι με το δάχτυλο Τσακ θα το βάλεις και αυτοι θα ξέρουν ποιος είσαι ...εκτός αν εκοψες κανενός αλουνου το δάχτυλο.έρχονται επικές εποχές θα δουμε πολλά ακόμη.θέλουν απλα να ελέγχουν τα παντα και τους πάντες .πάντως ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν αργεί να ερθει αλλά αυτή την φορά με ηλεκτρονική μορφή .και μετα βγαίνουν κάποιοι και λένε ωραία η τεχνολογία ναι Συμφωνώ αλλά έως σε ενα σημείο.

μα δεν σε αναγκάζει κανένας να πάρεις συσκευή με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος

μα δεν σε αναγκάζει κανένας να πάρεις συσκευή με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος

Τώρα όχι. Σε λίγα χρόνια θα είναι το στάνταρ σε όλα τα κινητά. Έτσι είναι : όλες οι μεγάλες αλλαγές γίνονται σιγά σιγά.

Μέχρι τώρα είχαμε πρόβλημα με τους κωδικούς και με τα δακτυλικά αποτυπώματα θα το λύσουμε... Ποιον κοροϊδεύουν δεν καταλαβαίνω. Μπορείς να πάρεις τα αποτυπώματα κάποιου πχ από ένα ποτήρι που κράτησε σε ένα εστιατόριο και να ξεγελάσεις τέτοιου είδους "έξυπνους" αισθητήρες ή πιο απλά να κάνεις hard reset, με την ίδια ευκολία μπορείς να πάρεις και τον κωδικό του. Άρα το θέμα είναι καθαρά το φακέλωμα τα υπόλοιπα περί "ασφάλειας" είναι το δόλωμα. Κάθε φορά η ίδια δικαιολογία: ασφάλεια. Προσωπικά πιστεύω ότι ήμουν πιο ασφαλής, όταν δεν είχα κάθε τόσο κάποιον να περιορίζει τη ζωή μου με αντάλλαγμα την ασφάλεια και αναρωτιέμαι :

"Τόσο πολύ αγάπη υπάρχει τα τελευταία χρόνια στον κόσμο που όλοι (google, apple, qualcomm κ.α.) προσπαθούν να με προστατέψουν; Τα προηγούμενα χρόνια πώς επιβίωσα χωρίς την προστασία τους;"... Απλά τροφή για σκέψη...

Πιστύω ότι και η qualcomm "γλυκάθηκε" από την αξία των προσωπικών δεδομένων και θέλει να εμπορευτεί ένα από τα πιο πολύτιμα, που είναι το δακτυλικό αποτύπωμα.

• Like 1

Επισκέπτης

Ουτε και σε κανέναν άλλον απλά θα ερθει η στιγμη που θα θες να μπεις σε ενα λογαριασμό στο ίντερνετ και θα σου λέει φιλέ δαχτυλακι ...το κακό είναι μέχρι τώρα ειχαμε την υπογραφή και το άλλο που βάζα με προσεχαμε τώρα θα εχουμε να προσέχουμε και το δάχτυλο.επίσης θα προσέχουμε τι θα πιανουμε για να μην μας κλέψουν δακτυλικά αποτυπώματα... Ωρε γάντι που θα πεσει ..φαντασου να σου ζητάει στο μέλλον για ενα απλό σερφαρισμα στο ίντερνετ δάχτυλο εκεί να δεις γλέντια.εμένα πάντως δεν μου αρέσει αυτό όχι οτι είμαι παράνομος αλλά θα φοβάμαι να μην μου κόψει κανένας το δάχτυλο καλά πάμε ναι εμπρός εμπρός

@lenovo2014 Κάνεις σαν υστερικός, πέρα του ότι όλα τα δακτυλικά αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΡΒΕΡ το " ωχ μαμά! Θα μου κόψουν το δάχτυλο!" το λέγανε αρχες iPhone 5s, ποσά επισοδεια για κομμένα δάχτυλα έχεις ακούσει; Μην συμπεριφέρεσε εσυ και ο καθένας σαν άνθρωποι των σπηλέων.

@jophiel πολυ CSI δεν βλέπεις; Έχεις έστω την παραμικρή ιδέα τι είδους εξοπλισμό και μηχανήματα χρειάζεται για να αντιγράψεις δακτυλικό;

• Like 1

Επισκέπτης

@lenovo2014 Κάνεις σαν υστερικός, πέρα του ότι όλα τα δακτυλικά αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΡΒΕΡ το " ωχ μαμά! Θα μου κόψουν το δάχτυλο!" το λέγανε αρχες iPhone 5s, ποσά επισοδεια για κομμένα δάχτυλα έχεις ακούσει; Μην συμπεριφέρεσε εσυ και ο καθένας σαν άνθρωποι των σπηλέων.

@jophiel πολυ CSI δεν βλέπεις; Έχεις έστω την παραμικρή ιδέα τι είδους εξοπλισμό και μηχανήματα χρειάζεται για να αντιγράψεις δακτυλικό;

και εσύ ρε αδερφέ ποιος είσαι που θα κρινεις πως κάνω εγώ ?θες να κριθεις κρινε .αν δεν εχεις ιδέα τι ρολο βαραει ο άλλος μην μιλάς καλυτερα να μασας αν θυμάσαι την διαφήμιση .ξέρεις είμαι βαρύς και τέτοια δεν τα σηκώνω . χαρακτηρισμούς εκεί που σε παιρνει .

@lenovo2014 χαλάρωσε keyboard warrior. Αν το περνεις τόσο προσωπικά μπορείς και να στείλεις πμ, δεν χρειάζεται να σπαμμαρεις posts χωρίς να έχεις κάποιο επιχείρημα για να το υποστηρίξεις.

Ένα ακόμα που ξέχασα να πω ειναι πως ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ το κράτος θα έχει το δακτυλικό σου αποτύπωμα, τώρα για να ανανεώσεις το διαβατήριο σου σκανάρουν το δακτυλικό σου όποτε ότι και να κάνεις σε έχουν, είσαι δεν είσαι παράνομος, όποτε ξανά φτάνω στο αρχικό μου λόγο.

• Like 1

Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα δεν μεταφράζονται ως "ασφαλή", αλλά ως υποψήφια για τωρινό ή μελλοντικό "σπάσιμο". Αν νομίζεις ότι "η κρυπτογράφηση σώζει"...

Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου ούτε ένα CSI. Μιλάμε για κινητό τηλέφωνο, όχι για αναγνώστη δακτυλικών σε μυστική βάση της CIA. Μην μπερδεύεσαι. Όμως ξαναρωτάω :

Πιστεύεις ότι αυτό γίνεται γιατί νοιάζονται για την ασφάλειά σου; Ειδικά σε Android υπάρχουν πολλοί και πιο εύκολοι τρόποι να πάρουν τα προσωπικά σου δεδομένα από το να "σπάσουν" τον αισθητήρα. Με ένα απλό "αποδέχομαι" τους δίνεις άμεση πρόσβαση στο τηλέφωνο, τις επαφές, το GPS κτλ... Άρα η λογική σου λέει ότι τι κάνουν για την ασφάλειά σου;...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...