Προς το περιεχόμενο

Asus Rog Swift PG278Q vs Acer Predator XB270HU

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως αλλάζουμε έτσι γνώμες πάντως... :-D

εγώ περιμένω να κυκλοφορήσει η acer να δω reviews και έφυγε για αγορά που με βλέπω να την κρατάω καμιά πενταετία. 

οχι δεν εχω αλλαξει ακομα γνωμη. απλα μπερδεμενος ειμαι. βασικα ρε παιδια να ρωτησω κατι? που θα ειναι εν τελει το προβλημα αμα παρω την pg278q κι εχω μονο μια gtx970? που θα βλεπω τα προβληματα που πιθανων να προκληθουν? αυτο δεν καταλαβαινω. τι ειναι αυτο που θα σταματαει την αποδοση του συστηματος μεταξυ καρτας γραφικων και οθονης?

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ηθελα να πεσω σε budget αλλα απο οτι λενε μου ειναι αχρηστο να παρω μια τετοια οθονη σαν τις παραπανω εφοσον εχω μια gtx 970. δεν ξερω μπερδευτηκα παρα πολυ. στο τελος θα συνδεσω καμια crt να τελειωνω :P

WUUUUUUTTTTT??????????????

Την 970 υποτίθεται την πήρες για competitive gaming,και ο μόνος τρόπος να την εκμεταλλευτείς είναι σε οθόνη 24",1080p,144Hz.Τώρα άμα είναι να πας σε 27",1440p και 144Hz ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ 970 ΝΑ ΠΕΞΕΙΣ ΚΑΛΑ.

Δημοσ.

Α ρε σύντροφε, μες στην καρδιά μου είσαι !! ^_^

Γνώμη μου πάντως είναι αν τα σκάσεις , σκάστα για την  http://rog.asus.com/393632015/gaming-monitors/ces-2015-mg279q-27-inch-wqhd-ips-at-120hz/

Αν και η δικιά μου είναι πιό όμορφη :P

attachicon.gifintro-hero.png

με μπριζωνεις ασχημα...μου χεις βαλει εκει και τις ροζ γωνιες...βαλε καμια καρδουλα..μισα πραγματα κανεις.... :P

WUUUUUUTTTTT??????????????

Την 970 υποτίθεται την πήρες για competitive gaming,και ο μόνος τρόπος να την εκμεταλλευτείς είναι σε οθόνη 24",1080p,144Hz.Τώρα άμα είναι να πας σε 27",1440p και 144Hz ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ 970 ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΛΑ.

και ξαναρωταω επειδη βλεπω κανεις δεν απανταει στο ερωτημα μου κι επειδη δεν κανω τον ξερολα και θελω να μαθω ειναι το γιατι? που θα κολλαω? το να μου λεει καποιος οχι αυτο, δεν σταματαω εκει...ρωταω γιατι και περιμενω απαντηση.

• Like 1
Δημοσ.

οχι δεν εχω αλλαξει ακομα γνωμη. απλα μπερδεμενος ειμαι. βασικα ρε παιδια να ρωτησω κατι? που θα ειναι εν τελει το προβλημα αμα παρω την pg278q κι εχω μονο μια gtx970? που θα βλεπω τα προβληματα που πιθανων να προκληθουν? αυτο δεν καταλαβαινω. τι ειναι αυτο που θα σταματαει την αποδοση του συστηματος μεταξυ καρτας γραφικων και οθονης?

1) Η ανάλυση 2560x1440 έχει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό πιξελ σε σχέση με την κλασσική 1920x1080 και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζεσε μεγαλύτερη ισχύ από την κάρτα γραφικών σου για να αποδόσει τα ίδια FPS. Ίσως χρειαστεί να μειώσεις τα γραφικά σε κάποια παιχνίδια για να παίζει ομαλότερα.

2) Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι στα 144hz. Κανείς δε σου λέει ότι ΠΡΕΠΕΙ να βγάζεις και τόσα frames απλά δεν θα εκμεταλέυεσαι πλήρως της δυνατότητες της οθόνης σου, όσον αφορά την ομαλότητα της κίνησης.

Γενικότερα πάντως μια 970 για ανάλυση 2560x1440 θα τα πάει αρκετά καλά , αρκεί να μην έχεις την απαίτηση να παίζεις και σε 100+ fps...

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί απλά αν θέλεις να παίξεις τα πιό τελευταία fps σε 1440, εκμεταλλευόμενος όλες τις οπτικές δυνατότητές τους και να πιάνεις 144fps, χάρις στο G Sync (που στο ιδανικό εξισώνει το refresh rate της οθόνης με τα μέγιστα frames, εν προκειμένω 144) , χρειάζεσαι πολύ δυνατή κάρτα γραφικών. Η 970 είναι δυνατή, αλλά όχι τόσο δυνατή. Άρα απλά με τίποτα δεν θα πιάνεις τα ιδανικά 144 frames στο παιχνίδι , αλλά αρκετά λογότερα. Έτσι ενώ το monitor σου παρέχει αυτή την δυνατότητα, έναντι αδρής αμοιβής, δεν θα μπορείς να την απολαύσεις. Άρα πληρώνεις για κάτι που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Όμως,

1) Τώρα δεν το χρησιμοποιείς, στο μέλλον δυνητικά θα μπορείς αν βάλεις είτε άλλη μια 970, ή κάτι καλύτερο, μια Τιτάν 2 πχ. , ή 2 Χ 980

2) Αν δεν καίγεσαι να σκάς 50 ευρώ (δεν αναφέρω τα πειρατικά) για το τελευταίο παιχνίδι , αλλά μπορείς να περιμένεις όταν αφενός θα έχουν τελειοποιηθεί οι οδηγοί και θα έχουν βγεί όλα τα patches, αφετέρου η τιμή θα έχει πέσει αρκετά , όπως συνηθίζω να κάνω εγώ, τότε αξίζει.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί απλά αν θέλεις να παίξεις τα πιό τελευταία fps σε 1440, εκμεταλλευόμενος όλες τις οπτικές δυνατότητές τους και να πιάνεις 144fps, χάρις στο G Sync (που στο ιδανικό εξισώνει το refresh rate της οθόνης με τα μέγιστα frames, εν προκειμένω 144) , χρειάζεσαι πολύ δυνατή κάρτα γραφικών. Η 970 είναι δυνατή, αλλά όχι τόσο δυνατή. Άρα απλά με τίποτα δεν θα πιάνεις τα ιδανικά 144 frames στο παιχνίδι , αλλά αρκετά λογότερα. Έτσι ενώ το monitor σου παρέχει αυτή την δυνατότητα, έναντι αδρής αμοιβής, δεν θα μπορείς να την απολαύσεις. Άρα πληρώνεις για κάτι που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Όμως,

1) Τώρα δεν το χρησιμοποιείς, στο μέλλον δυνητικά θα μπορείς αν βάλεις είτε άλλη μια 970, ή κάτι καλύτερο, μια Τιτάν 2 πχ. , ή 2 Χ 980

2) Αν δεν καίγεσαι να σκάς 50 ευρώ (δεν αναφέρω τα πειρατικά) για το τελευταίο παιχνίδι , αλλά μπορείς να περιμένεις όταν αφενός θα έχουν τελειοποιηθεί οι οδηγοί και θα έχουν βγεί όλα τα patches, αφετέρου η τιμή θα έχει πέσει αρκετά , όπως συνηθίζω να κάνω εγώ, τότε αξίζει.

Αν την οθονη θελει να την παρει με δοσεις λιγο δυσκολο για το παραπανω.

με μπριζωνεις ασχημα...μου χεις βαλει εκει και τις ροζ γωνιες...βαλε καμια καρδουλα..μισα πραγματα κανεις.... :P

και ξαναρωταω επειδη βλεπω κανεις δεν απανταει στο ερωτημα μου κι επειδη δεν κανω τον ξερολα και θελω να μαθω ειναι το γιατι? που θα κολλαω? το να μου λεει καποιος οχι αυτο, δεν σταματαω εκει...ρωταω γιατι και περιμενω απαντηση.

Προσωπικα ψιλο ξαφνιαζομαι που ρωτας κατι τετοιο καθως ειναι πραγματα που εχουν υποθει και στο τμημα των Nvidia 900 series που απο οτι θυμαμαι συμμετεχεις/συμμετειχες.

Δημοσ.

Προσωπικα ψιλο ξαφνιαζομαι που ρωτας κατι τετοιο καθως ειναι πραγματα που εχουν υποθει και στο τμημα των Nvidia 900 series που απο οτι θυμαμαι συμμετεχεις/συμμετειχες.

οντως συμμετειχα αλλα μετακομισα και περιμενα ακριβως ενα μηνα για την επανασυνδεση κι εχασα πολλα επεισοδια. οποτε δειξτε και λιγο υπομονη γιατι διαβαζω σιγα σιγα  απο εκει που ειχα μεινει ολες τις σελιδες στο συγκεκριμενο θεμα. τωρα οσον αφορα μιας δευτερης 970 δεν ειναι δυσκολο πιστευω να αγοραστει. πασχα ερχεται..δωρο ερχεται...δωρο θα δωσω :P αν και δεν νομιζω να το κανω μετα απο ολη αυτη την κουβεντα. οποτε ή παω σε 1080p/144hz ή 1440p/60hz

Δημοσ.

ειμαι αναμεσα σε 2. την benq xl2411t και την asus vg248qe. μαλλον, κατα πασα πιθανοτητα θα κλεισω προς την asus. τελικα δεν καταφερα να παω σε μια απο τις ανεφερθεισες παραπανω. ισως σε 2-3 χρονακια μπορει. θα δειξει μεχρι τοτε μπορει να εχει βγει κατι καλυτερο. παιδια σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια και γενικοτερα που μου δωσατε να καταλαβω τι ειναι καλυερο για μενα και τι οχι.

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστω αλλα δεν θελω να μπλεξω με αλλες οθονες. ημουν αναμεσα σε 2 οθονες, κατεληξα στην μια. τωρα αμα το ξανασκεφτω λιγο ακομα για το ποια θα παρω θα καταληξω να κανω παρεα με τον halfevil και να μοιραζομαστε τα συναισθηματα μας για την pg278q :P

edit: ασε που την παρηγγειλα ηδη. την βρηκα στο gamerland στα 300+15 μεταφορικα.

• Like 1
Δημοσ.

.

ναι το εχω δει το συγκεκριμενο review. η τιμη νομιζω δεν εχει ανακοινωθει ακομα αν και ειδα κατι στο overclockers.uk κατι για 635 λιρες δηλαδη περιπου 950 κατοσταρικα ευρω. βασικα με δοσεις θα παει ετσι κι αλλιως. ειτε παρω την asus ειτε την acer. δεν παιζει ντουκου με την καμια. αυτα που με ψιλοενοχλουν στην acer (οχι οτι θα με αποτρεψει αν τελικα παω σε αυτη) ειναι το μεγαλο bezel και το οτι δεν εχει 3d.

Λογω του παραπανω εκανες την καλυτερη δυνατη αγορα απο πλευρας χρηματων χωρις να εχει σημασια ποια οθονη θα αγορασεις :)

• Like 1
Δημοσ.

στην asus vg248qe κατεληξα. σε 5-10 εργασικες μερες λεει διαθεσιμοτητα. οποτε βαλτε κανα 20ημερο για δικη μου παραλαβη.

Λογω του παραπανω εκανες την καλυτερη δυνατη αγορα απο πλευρας χρηματων χωρις να εχει σημασια ποια οθονη θα αγορασεις :)

απο πλευρας χρηματων μπορει. απο πλευρας αποδοσεων δεν ξερω. θα δειξει guys.  μολις ερθει εδω θα ειμαστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...