Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Ειχα ξανανοιξει ενα θεμα για αγορα Η/Υ (οπου βοηθηθηκα πολυ κι ευχαριστω) αλλα επειδη μεσολαβησε η εξεταστικη και κατεβηκα Αθηνα, αναγκαστικα πηρε αναβολη η αγορα εως τωρα που ανεβηκα. Επισης επειδη καποια δεδομενα τοσο δικα μου οσο και τιμων αλλαξαν (απογειωθηκαν :cry: )  ειπα να το κανω σε νεο θεμα για να ναι πιο "καθαρο" . Αν παρολα αυτα καποιος mod κρινει σκοπιμο, ας το συγχωνευσει με το παλιο.

Εχουμε και λεμε λοιπον :

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1100-1300 Ευρω

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/  ) Πολλες ταινιες/ σειρες και αρκετα παιχνιδια (κυριως wow, dota/dota 2, αλλα να μπορει να παιξει ανετα σε υψηλη αναλυση μελλοντικα mmo/strategy (πολυ απαιτητικα οπως fps κτλ δεν παιζω, αν και θα θελα να παιξω το overwatch της blizzard). Φυσικα το θελω και για επαγγελματικη χρηση, αλλα πλην του οτι θα ναι σχεδον συνεχεια ανοιχτος για εβδομαδες, τιποτα απαιτητικο.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:---

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? ΝΑΙ, IPS εως 250-270 μαξ. Σε αυτα τα χρηματα υπαρχει κατι καλο σε 27¨ η θα χανει ? (και θα δω διαφορα σ αυτα που βλεπω/ παιζω, εχει νοημα?)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Θα ηθελα ποντικι και πληκτρολογιο (συγκεκριμενα τα G502 proteus και g510s, αλλα επειδη βλεπω περιορισμενη διαθεσιμοτητα και η συνθεση θα πρεπει να γινει απο ενα μαγαζι, η προτεινετε κατι αλλο αν αξιζει η αγνοηστε τα)

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Οπως ανεφερα, απο ενα μαγαζι (για να βγει τιμολογιο), απο Θεσσαλονικη/περιξ.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Ναι (ειναι -το κατα δυναμην-αξιοπιστα φανταζομαι τα e-shop, vision studio, ε? δεν πιστευω να βαζουν τιποτα απο επιστροφες)

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? οχι, φανταζομαι θα βρω εδω :)

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού προτιμω να κρατησει μερικα χρονια η συνθεση και να μη χρειαστει περαν μικροαλλαγων.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας   Αυτο εξαρταται απο τα εξης :

-επειδη το διλημμα ειναι 4460 η 4690Κ, αν στο μελλον καπου μασαει ο πρωτος, ενας oc 4690Κ θα ειναι οκ?

-αν και δεν το κατεχω, ειναι ευκολο με καθοδηγηση απο ιντερνετ η ισως ενα συμφορουμιτη αν στο μελλον χρειαστω να κανω ενα αξιοπρεπες oc?

-αν το συνολο της οικονομικης επιβαρυνσης (αλλη cpu/mobo/ram/psu/cooler) δεν ξεπερναει τo μπατζετ οκ, αλλα δε θελω σε καμια περιπτωση να περασω τα 1300 ευρω (βαρια 1400 με περιφερειακα)

Γενικα μαλλον θα το αποφυγω, εκτος κι αν με βαση τις παραπανω αποριες μου με συμβουλεψετε διαφορετικα.

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Το ιδιο με πανω

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Ισως τα αρχαια πλην τιμια logitech z4ηχεια μου αν βρω καπου να στριμωξω το subwoofer  :unsure:

Για να μη νομιζετε οτι ειμαι αχαριστος, παρα το οτι τοσο καιρο δεν προχωρησα στην αγορα παρακολουθουσα τις προτασεις σας σε συμφορουμιτες και εχω μια ιδεα του τι θελω, αλλα θα θελα τη συμβουλη σας!

Δηλαδη, σκεφτομουν μια συνθεση ως εξης (ενδεικτικα αναφερω τιμες απο e-shop, αν πχ το vision studio η καποιο αλλο εχει καλυτερες τιμες /διαθεσιμοτητα/αξιοπιστια δεν εχω κανενα προβλημα)

1)Κουτι ως 80 Ε, θελω εκτος απ τα αυτονοητα (να χωραει cpu/gpu/ ψυκτρα,) να χει καλο air flow ,cable management, φιλτρα, ανεμιστηρες.να παιρνει dvd, να χει window αν γινεται και τις υποδοχες κτλ κατα προτιμηση ψηλα γιατι θα παταει κατω. Υπαρχει κατι σ αυτα τα χρηματα κι αν οχι ποσο πρεπει να ανεβω για να παρω κατι τετοιο?

2) i5 4460 195 Ε

3) Μητρικη Αsus H97m retail 96 E

4)Ram  Link.png Site: αυτες η Link.png Site: αυτες ? Η κατι αλλο? περιπου 80 Ε

5) Βλεπω οτι σε μεγαλα μπατζετ προτεινετε αβλεπει τη Gigabyte g1 gaming 970. Δεδομενου οτι στα 420 στριμωχνεται τσιμα τσιμα στο μπατζετ και οτι (απ αυτα που χω διαβασει εδω) τα παιχνιδια που παιζω ειναι πιο cpu παρα gpu based, αξιζει η να μου πρετεινετε κατι στα 300 πχ καμια 290? Η μηπως πεφτει τοσο η αποδοση που δεν αξιζει το κοψιμο?

6) Σκληρος προτεινεται εχω δει με ποσοστα Kim Jong Un ο WD Caviar Blue 1TB κοντα στα 55. Στο ε-σοπ δειχνει εξαντλημενος ομως. Να κανω την υπερβαση και στα 84 να παω στο black?

Για SSD o Sandisk Ultra II 120 GB 80 E

7)Υπαρχει ειδοποιος διαφορα στο dvd η οτι ειναι φτηνοτερο? Καπου 15 Ε

8) Τροφοδοτικο Superflower Golden Green HX series 550w 71E

9)Coolermaster 212 EVO 37 E. Φανταζομαι χωρις OC με ψυξη ειμαι καλυμμενος, αν οχι,(κι νααλογα τι εχει/ χωραει το κουτι) πειτε να συμπληρωσω κανα φαν.

10) Οθονη Dell U2414H 240 Ε (εκτος κι αν υπαρχει κατι σε IPS σε  περισσοτερες ιντσες κατω απο 300 Ε με αποδοση που δε θα μου βγαινουν τα ματια στο σερφαρισμα/ταινιες και τα παιχνιδια)

Με καρτα στα 300 και χωρις ποντικι/πληκτρολογιο. Αν βρεθουν τα δυο που προτιμω (g502 +g510s) σε μαγαζι που να εχει και τα αλλα η καποια που να μου προτεινετε καλως, αλλιως θα τα παρω αργοτερα απο σκρουτζ.

Να σημειωσω οτι η αγορα θα γινει ευελπιστω εντος 10μερου, οποτε για κομματια που μπορει να αργησουν πολυ ας υπαρχει μια εναλλακτικη

Ευχαριστω πολυ κι ελπιζω να μη σας κουρασα!

Δημοσ.

Λοιπόν όπως είπες και συ οθόνη 27αρα στα 1080p δεν αξίζει οπότε καλύτερα μια 24αρα. Επίσης αν θες κοίτα σε μηχανικό πληκτρολόγιο κατευθείαν. Ψύκτρα έβαλα την Themis επειδή είναι λίγο πιο ήσυχη απ' την Evo, αν θες άλλαξε την. SSD ίσως θα πρότεινα 250GB αλλά αν εσένα σου φτάνουν πάω πάσο.

http://gyazo.com/90518f516779c622205fb5d32f3f64fe

Δημοσ.

Κοιταξε εγω θα σου προτεινα αμα ειναι να σερφαρεις στα καταστηματα Ε-gate και Cosmodata κι αν ενδιαφερεσαι για οτιδηποτε ρωτα τους π.χ. σε περιπτωση που εχεις βρει το καταλληλο πυργο και σε χαλαει το τροφοδοτικο ρωτα τους εαν γινεται να αλλαξει το συγκεριμενο με ενα αλλο. Αυτα ελπιζω να σε βοηθησα καπως εστω κι αν εσυ θες να ακριβολογουμε

Δημοσ.

Λοιπόν όπως είπες και συ οθόνη 27αρα στα 1080p δεν αξίζει οπότε καλύτερα μια 24αρα. Επίσης αν θες κοίτα σε μηχανικό πληκτρολόγιο κατευθείαν. Ψύκτρα έβαλα την Themis επειδή είναι λίγο πιο ήσυχη απ' την Evo, αν θες άλλαξε την. SSD ίσως θα πρότεινα 250GB αλλά αν εσένα σου φτάνουν πάω πάσο.

http://gyazo.com/90518f516779c622205fb5d32f3f64fe

Ωραία, άρα όλα τα υπόλοιπα εγκρίνονται;

Θεωρείς καλύτερο να μην πάω σε OC setup και 970 κάρτα;

Επίσης έχεις να προτείνεις κάποιον καλό 250ρη;

Και μήπως το μηχανικό είναι αρκετά θορυβώδες; αν είναι εξίσου καλή θα προτιμήσω τη Θέμις

Δημοσ.

Αν πας σε overclockable σύστημα θα πρέπει να ανέβεις σε budget περίπου 80-90 ευρώ. Είναι ήδη αρκετά δυνατοί αυτοί οι επεξεργαστές, θα σε κρατήσουν για πολλά χρόνια. Εφόσον δεν θα γίνει overclocking και η Themis μια χαρά θα κάνει τη δουλειά. Το μηχανικό είναι καθαρά επιλογή σου, υπάρχουν μηχανικά που κάνουν πιο λίγο θόρυβο. Ψάξε λίγο στο Google και στο insomnia για περισσότερες πληροφορίες. Ssd δες τον SanDisk που σου είπα όπως επίσης και τον Crucial MX100 και Samsung 850 Evo

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα και παλι,

Πριν λιγες μερες ηρθε το συστημα και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος

Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια! (το physiciant ενα τσικ παραπανω! :Ρ )

Ενημερωτικα, πηγα στην εξης συνθεση (κανοντας το @#%&*.... παξιμαδι) :

- Phanteks enthoo pro black window

- i5 4690k

-ASUS sabertooth z97 mark2 (προσφορα στο newsletter)

-Gigabyte GTX970 G1 Gaming

-Seasonic M12II 620w ( ηθελα το superflower 650 η 750 αλλα θα αργουσε)

-Noctua NH-D14 (νομιζω οτι λογω μεγεθους θα μου βαλουν ΕΝΦΙΑ!)

-G.Skill ripjaws 1866 cl9 1.5v

-Samsung 850 EVO 250 gb

- WD Caviar blue 1tb (thx avikenas)

Απο περιφερειακα :

-Dell Ulthrasharp U2414H (με παιδεψε λιγο με το προβληματικο DP, την εβαλα με HDMI, αλλα χλαλι, ειναι φοβερη)

-CM trigger z  brown switches ( απο πιον αλλο? thx zergoulini)

-Logitech g502 proteus (thx sped)

-Logitech c270 webcam

Ο προβληματισμος μου τωρα ειναι για τα ηχεια, ηλπιζα να βολευτω με τα αθανατα logitech z4 μου, αλλα το γκουμουτσοtower μου φαγε πολυ χωρο και δε χωραει με τιποτα το γουφερ...προς το παρον βολευομαι με τα logitech z130 που χα για το νετμπουκακι, αλλα θελω κατι καλυτερο σε αυστηρα 2.0 ως κανα 70-80ρι...Μαλλον κατεληξα στα creative gigaworks T20ii, τι λετε? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...