Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

το τελευταίο διάστημα αποφάσισα να τολμήσω να μεταβώ από τη λογική windows σε αυτήν του MacOS.

Ψάχνοντας λοιπόν λιγάκι την αγορά για μεταχειρισμένο Macbook Pro 13.3 Retina με SSD σε μια λογική τιμή (για μεταχειρισμένο πάντα) απογοητεύτηκα.

Και εξηγώ: Καταρχήν το ebay δεν είναι ελκυστικό καθώς τα μεταφορικά και το τελωνείο, εξανεμίζουν το όποιο όφελος. Αν βέβαια είσαι Αμερική, αλλάζει το θέμα...

Αν λοιπόν μελετήσει κανείς τις προσφερόμενες τιμές για μεταχειρισμένα, θα παρατηρήσει ότι είναι ΛΙΓΟ χαμηλότερες από τις τιμές που δίνει το skroutz για τα αντίστοιχα μηχανήματα "παράλληλης εισαγωγής". Τα αμερικάνικα δηλαδή ή τα βρετανικά που απλά ΔΕΝ έχουν ελληνικό πληκτρολόγιο. Ειδικά αν μιλάμε για "ελληνικό" μεταχειρισμένο που έχει αγοραστεί, π.χ. από Public.

Που είναι η ένστασή μου: Ποιός θα δώσει 1000 ευρώ για ένα μετεαχειρισμένο (ακόμα και σε άριστη κατάσταση) με "μισή" εγγύηση, όταν το αντίστοιχο "αμερικάνικο" καινούριο κοστίζει 1300 ? Δεδομένου ότι το κανούριο θα έχει και "ολόκληρη" εγγύηση, και θα είναι και "του κουτιού". Και θα έχεις και τη χαρά του "unboxing"... χαχαχαχα

Πόσο μάλλον, αν μπορεί να κόψει τιμολόγιο, οπότε γλυτώνει - έστω και έμμεσα - το ΦΠΑ 23%. Τώρα θα μου πείτε..... και ποιος θα πουλήσει -25% για το ΦΠΑ και -20% επειδή είναι μεταχειρισμένο, σύνολο ένα -45% κάτω απο εκεί που αγόρασε ώστε να είναι "ελκυστικό σε μένα" που και τιμολόγιο μπορώ να κόψω, και δε με νοιάζει αν έχει αγγλικό πληκτρολόγιο? Δύσκολο, το καταλαβαίνω....

Δύσκολα θα "σκοτώσει" κάποιος το "ελληνικό" του laptop από τη μία, όμως, από την άλλη, δύσκολα θα το αγοράσει κάποιος όταν μπορεί να γλυτώσει το ΦΠΑ και δεν τον ενδιαφέρει το ελληνικό πληκτρολόγιο.

Παρακαλώ για τις απόψεις σας.

Πάντα φιλικά.....

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω, τζάμπα το θες; μισοτιμής το θες;  προσπαθούν οι προηγούμενοι αγοραστές να μη χάσουν πολλά, απότι μου λες 300 ευρώ κάτω, 25% κάτω (στα συγκεκριμενα παραδειγματα τιμων), το φπα που δε πληρωνεις όπως λες, αλλά αυτοί το πλήρωσαν.

Γενικά είναι η λογική του μεταχειρισμένου το δίνεις όσο πιο πολύ μπορείς.

Παρτο η μη το παίρνεις, μεταχειρισμενο η μη

δεν υπάρχει κάποια επίσιμη τιμολογιακή πολιτική στα μεταχειρισμένα απόσο ξερω!

επιπρόσθετα και με μεγαλύτερο βάρος είναι το γεγονός ότι εσύ ψάχνεις μεταχειρισμένο το οποίο να συμφέρει σε αγορά ύστερα από αφαίρεση φπα ΚΑΙ να έχει εγγύηση! να σου θυμήσω πως το σύνηθες δεν ειναι να αγοράζονται τα προϊόντα με τιμολόγια για αποφυγή/κερδος του φόρου

καπου στο τελος με εχασες δε καταλαβαινω στη τελικη τι θελεις να πεις, απορείς με την τιμολογηση μεταχειρισμένων;

• Like 1
Δημοσ.

Είναι γνωστό ότι όλες οι συσκευές της apple έχουν μεγάλη αξία μεταπώλησης...αν πας σε μεταχειρισμένο κοίτα να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερη εγγύηση (και apple care ακόμα καλύτερα) αφού οι βλάβες τσούζουν αρκετά...

• Like 1
Δημοσ.

Με παρεξήγησες: Να το πω με αριθμητικό και υποθετικό παράδειγμα:

Έστω ένας λογιστής, που αγόρασε ένα Macbook με καθαρή αξία 1000 ευρώ, οπότε με το ΦΠΑ + 23%, 1230. Το αγόρασε με τιμολόγιο, και ναι, πλήρωσε μεν 1230, αλλά στην πραγματικότητα του στοίχισε 1000, διότι συμψηφίζει στα έσοδα-έξοδα του το ΦΠΑ.

Αν λοιπόν αποφασίσει να στο πουλήσει εσένα - που είσαι συνάδελφός του λογιστής ως μεταχειρισμένο 1000 ευρώ, θα το αγοράσεις? Θα το θεωρήσεις ευκαρία? Αυτός, σίγουρα δεν είναι χαμένος, όταν στο δίνει "χέρι-με-χέρι" 1000 ευρώ. Όταν λοιπόν εσύ μπορείς να το αγοράσεις 1000 ευρώ και καινούριο, θα πάρεις το μεταχειρισμένο του φίλου σου 1000 ευρώ? Εντάξει, 1230 θα δώσεις όταν θα πας στο ταμείο του μαγαζιού για να πάρεις το καινούριο..... αλλά ξέρουμε ότι 1000 σου στοιχίζει στην πραγματικότητα.

Λέω λοιπόν, ότι όταν βλέπεις στο skroutz τελική τιμή 1230 και τιμή 1000 ως μεταχειρισμένο, ε... δεν είναι δα (για σένα) και καμμιά φοβερή ευκαιρία. Το 800 όμως.... είναι μια τιμή τιμή που θα μπορούσες να τη σκεφτείς: Καθώς τα -200  από την τιμή (χωρίς ΦΠΑ) αντισταθμίζουν κάπως το ότι είναι ελαφρώς μεταχειρισμένο.

Τα νούμερα υποθετικά αλλά ενδεικτικά, και το ότι είσαι λογιστής, επίσης υποθετικό B)

Δε διαφωνώ με το ότι έχουν μεγάλη αξία μεταπώλησης. Είναι πράγματι γνωστό αυτό. Αυτό δείχνει και μια ποιότητα γενικά, και ότι είναι μηχανήματα που αντέχουν στο χρόνο.

Σκέφτομαι κατά πόσο αξίζει τελικά να πληρώσει κανείς για μεταχειρισμένο, τιμή τόσο κοντά σε αυτή του καινούριου.

Δημοσ.

Άρα τα 1000€ από 1230€ αν μιλάμε για ιδιώτη τα θεωρείς μια τίμια τιμή, έτσι δεν είναι; Δεν κατάλαβα γιατί μπλέκεις τόσο το ΦΠΑ

Δημοσ.

Αν αγορασεις με τιμολογιο δεν μπορεις να το πουλήσεις πριν να το αποσβεσεις (3 χρονια).

Ισως να μην μπορεις να το πουλήσεις και καθολου...

Είναι γνωστο ότι τα Μακ μπουκ είναι ακριβα.

Δημοσ.

Ας κάνω @zio10 το παράδειγμα πιο "προσωπικό":

Για μένα, το laptop που στη βιτρίνα κοστίζει 1230, και μεταχειρισμένο το βρίσκω 1000, ΔΕΝ είναι καθόλου ευκαρία.

Διότι πηγαίνοντας στο μαγαζί, θα δώσω 1230 στο ταμείο, αλλά αφόσον θα κόψω τιμολόγιο, θα μου στοιχίσει 1000.

Αν λοιπόν ήσουν στην περίπτωσή μου, ποιά τιμή θα θεωρούσες λογική για μεταχειριμένο (όταν το καινούργιο κοστίζει 1230?)

@wantone

Αν αγοράσω με τιμολόγιο, ποιός μου απαγορεύει να το πουλήσω "χέρι-με-χέρι" μέσω αγγελίας στο insomnia ???

Δημοσ.

Ναι αλλά εσύ είσαι ειδική περίπτωση, δεν στέκει να πεις στον ιδιώτη ότι εγώ αν αφαιρέσουμε το φπα το παίρνω 1000, όσο μου το πουλάς δηλαδή. Δεν τον απασχολεί αν εσύ γλιτώνεις το φπα. Αυτός υπολογίζει ότι το πουλάει 230€ κάτω από το φτηνότερο καινούργιο

Αυτό που δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που έχεις αγοράσει με τιμολόγιο πρώτη φορά το ακούω....πχ όλος αυτός ο επαγγελματικός εξοπλισμός που πωλείται, πωλείται παράνομα;

Δημοσ.

@zio10,

Συμφωνώ. Ο ιδιώτης το βλέπει από τη δική του σκοπιά. Τον ιδιώτη τον ενδιαφέρει να "χάσει" όσο το δυνατόν λιγότερα από αυτά που έδωσε.

Σχετικά με το ΦΠΑ: Χωρίς να είμαι λογιστής, από όσο γνωρίζω, ισχύει το εξής:

Όταν κάποιος είναι επαγγελματίας, αγοράζει με τιμολόγια, και κάθε μήνα/τρίμηνο κάνει δήλωση ΦΠΑ. Δηλαδή τι ΦΠΑ εισέπραξε και τι πλήρωσε, και ανάλογα είναι πιστωτικός ή χρεωστικός.

Πρακτικά σημαίνει ότι δεν πληρώνει ΦΠΑ. Διότι πληρώνει ΦΠΑ για τα έξοδα που κάνει, αλλά πληρώνεται ΦΠΑ από τους πελάτες του όταν αυτοί ψωνλίζουν από αυτόν.  Όταν λοιπόν κάποιος επαγγελαμτίας αγοράσει εξοπλισμό, δεν μπορεί να τον πουλήσει αμέσως. Γιατί? Διότι υπάρχει θέμα αποσβέσεων. Πρέπει δηλαδή να περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα, έως ότου αποσβεστεί ο πάγιος εξοπλισμός, διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσει στην εφορία τον αντίστοιχο ΦΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Το ποιο ακριβο λαπτοπ που εχω αγορασει (600 ευρω συνολο) ειναι ενα ΗΡ 15.3 καινουργιο που τωρα δεν δουλευει, πριν απο αρκετο καιρο.

Τελικα απο το ebay βρεικα παρομοιο ΗΡ 17,3 για 250 ευρω συνολο( ΑΜD A10-5750 + ATI 8650g). (Ειχα και ενα αλλο ΗΡ για 170 ευρω παλι αλλα μικρη οθωνη 15,3)

Οσο αφορα τα μακμπουκ pro, ενα 2010 13.3 με RAM DDR3 4GB, CPU Core to Duo 2, GPU nvidia 320m κανει buy now  περιπου 300 ευρω + τελωνειο και ταχυδρομια = 450 ευρω.

Σε δημοπρασιες βρεισκεις "bid" 2011 13.3  RAM DDR3 4GB, CPU i5 sec gen,GPU intel HD 3000 περιπου 250-350 ευρω που τελικα  μαζι με ολα τα αλλα, παει στα 400-500 ευρω.

http://www.ebay.com/sch/Laptops-Netbooks-/175672/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&_ssn=techretire&_sop=1

Τα macbook pro κανουν τα δυπλασια λεφτα λογο του υπερπολυτελους σχεδιασμου τους (Ειναι παντου αλουμινιο και εχουν ενα τεραστιο φωτεινο λογοτυπο και φωτειζομενο πληκτρολογιο. Απο οπου και να το κοιταξεις, λαμπει..).

Απο ποιοτητα και αντοχη ειναι πολυ κατωτερα απο ενα επωνυμο συμβατικο λαπτοπ με τα ιδια λεφτα

Απο το ebay εχω αγορασει συνολικα 3 macbook pro unibody aluminium 2x2010 13.3 (400 ευρω το καθενα μου κοστισε best offer) και 1x2011 13.3 (won bid, κοστισε 420 ευρω)

Το πρωτο το πουλησα 300 ευρω, το δευτερο μετα απο μηνα αρχισε να κολαει και το ανταλλαξα για ενα παλιο ποδηλατο και το τελευτεο το 2011 με thunderbolt εχει ενα προβλημα (καμμενο το ενα slot RAM αλλα μεχρι στιγμης κατι ανυσηχυτικο δεν μου εχει κανει) Ηθελα να το στειλω πισω αλλα το ελλαδισταν χρεωνε 100 ευρω δασμους για αμερικη και αναγκαστικα το κρατησα...

Εννωειτε οτι βαζω προγραμμα για το ανεμιστηρα, ωστε να μην μου καει απο τις μεγαλες θερμοκρασιες που βγαζουν

Δημοσ.

φίλε fouskmech να το πούμε με δυο λογια ;

-Αν θες mac θα τα σκάσεις.

Το αν αξίζει ή οχι ειναι αλλο θέμα (χιλιοειπωμένης) συζήτησης.

Όλα τα άλλα για τιμή αγοράς, πώλησης, φπα και τιμολόγια ειναι αερολογίες. 

Αν θες πιο φθηνά, βρες κάποιο φιλο ταξιδιώτη απο usa ή κάποιο γνωστό φοιτητη στην Αγγλία να στο φέρει πιο φθηνα (και χωρίς τιμολόγιο). 

• Like 2
Δημοσ.

φίλε fouskmech να το πούμε με δυο λογια ;

-Αν θες mac θα τα σκάσεις.

Το αν αξίζει ή οχι ειναι αλλο θέμα (χιλιοειπωμένης) συζήτησης.

Όλα τα άλλα για τιμή αγοράς, πώλησης, φπα και τιμολόγια ειναι αερολογίες. 

Αν θες πιο φθηνά, βρες κάποιο φιλο ταξιδιώτη απο usa ή κάποιο γνωστό φοιτητη στην Αγγλία να στο φέρει πιο φθηνα (και χωρίς τιμολόγιο). 

απλά πράγματα.. τι αναλυεις τώρα ΦΠΑ λογιστης δεν ειμαι, επιστροφές.

τα μακ ευτηχώς δεν χάνουν στην μεταπολιτική τους και ειναι ένα συν αυτό και όταν θα θες να το πουλήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

απλά πράγματα.. τι αναλυεις τώρα ΦΠΑ λογιστης δεν ειμαι, επιστροφές.

τα μακ ευτηχώς δεν χάνουν στην μεταπολιτική τους και ειναι ένα συν αυτό και όταν θα θες να το πουλήσεις.

Δηλαδή σταθερές τιμές μετά το 1974;

Μεταξύ μας, παραμένει ψηλά η τιμή μεταπώλησης, λόγω marketing και οχι λόγω ποιοτητας υλικών ή αντοχής στο χρόνο, νέα macos, κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια πρόταση για e-shop στην Αγγλία να κοιτάξω? Ίσως καταφέρω να βρω κάποιον γνωστό να μου φέρει από Αγγλία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...