Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τη βοήθειά σας παιδιά.

 

Μετά από καιρό αποφάσισα να γυρίσω σε linux τους υπολογιστές μου δοκιμάζοντας το Mint.Θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας σχετικά με τι να προσέξω κλπ σε αυτή τη μετάβαση ώστε να μη βρεθώ προ εκπλήξεως.

Εντάξει, λογικό να κάνω backup τα αρχεία μου, να αποθηκεύσω κωδικούς κλπ.Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει είναι το οικιακό δίκτυο και πώς ρυθμίζεται αυτό, όπως και ο εκτυπωτής.

Αυτό που θα με δυσκολέψει λίγο είναι η μετάβαση από excel σε calc καθώς έγραφα και λίγο vba όταν χρειαζόταν όπως και κάποια αρχεία php,html που έγραφα σε notepad++.Υπάρχει κάποιος το ίδιο καλός editor;

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν δεν κάνεις τη δουλειά σου με το LibreOffice, βάλε το WPS Office (aka Kingsoft Office) που έχει πλήρη συμβατότητα με αρχεία M$ Office και είναι επίσης free. Μπορείς νά 'χεις και τα 2 εγκατεστημένα παράλληλα αν θες.

Δημοσ.

Για τον editor που θες, δες το πολυ καλο geany. Επισης, ενας φιλος μου που γραφει php και τα συναφη, χρησιμοποιει τον sublime text editor και δηλωνει πολυ ικανοποιημενος.

  • Like 1
Δημοσ.

Εφόσον χρησιμοποιούσες notepad++ στα windows τότε είσαι καλυμμένος και στο Mint.

 

Το notepad++ βγαίνει και σε έκδοση για Linux. Αυτό χρησιμοποιώ κι εγώ.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται να προσέξεις κάτι ιδιαίτερο, απλά θα αλλάξεις συνήθειες και πάλι όχι σε πολλά πράγματα. Εκτυπωτές , τουλάχιστον σε HP που έχω εγώ είναι πανεύκολο να ρυθμίσεις μέσα από το hplip (έχει αναλυτικές οδηγίες στο site της hp). έχει και γραφικό περιβάλλον. Στο δίκτυο από mint σε win δεν θα δυσκολευτείς, το αντίθετο ίσως χρειαστεί μερικά βήματα παραπάνω αλλά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

Αν φοβάσαι πολύ δοκίμασε το σε ένα virtual machine.

Δημοσ.

Η συμβουλη μου για οταν χρησιμοποιεις το libreoffice αντι για το microsoft office ειναι να σωζεις τα αρχεια σου σε μορφη microsoft office 97/xp/vista/2007 κτλ και οχι με την μορφη που σου προτεινει αυτο, για να ξερεις οτι οταν το ανοιξει καποιος αλλος δεν θα εμφανιζονται οπως να ναι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις επισημάνσεις.

 

Τελικά από editor πήγα σε Geany, με βόλεψε.

Από office δεν έβαλα κάτι, γιατί δεν ήθελα να βάλω κάτι εκτός αποθετηρίου (γιατί άραγε δεν είναι μέσα το wps?).Προτιμώ να μάθω τη λίγο δυσκολότερη γλώσσα του calc.

Από browser πήγα σε chromium που έχει όμως όχι τόσο καλό rendering των fonts αλλά με ένα πρόσθετο και κάποιες αλλαγές στα fonts είναι μέρα με τη νύχτα.

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά μου φαίνεται ότι η μπαταρία του λαπτοπ κρατά λιγότερο από πριν που είχα windows.Δεν ξέρω αν παίζουν και οι ρυθμίσεις σε αυτό ή δεν έχει και τόσο καλή διαχείριση το mint.

Πάντως καμία σχέση με το Linux των 7 ετών πίσω που είχα πρωτοδοκιμάσει.Όλα παίζουν απροβλημάτιστα.Ήδη τα windows δε μου λείπουν καθόλου.

Δημοσ.

η μπαταρία έχει θέμα σε linux kernel περισσότερο από την διαχείριση σε windows. Το παλεύουν και νομίζω στις επόμενες αναβαθμίσεις και στους νεώτερους kernel θα έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση. Παντως προσπάθησε να κατεβάσεις την φωτεινότητα και γενικά να μην σου τρώει αρκετούς πόρους.

  • Like 1
Δημοσ.

το WPS κανονικά είναι εμπορικό πρόγραμμα και όχι open source. Απλά έχει και μια "κομμένη" δωρεάν έκδοση.

Δημοσ.

lanike71 για την μπατταρια εγκατεστησε το TLP και θα εισαι κομπλε.

δες εδω

http://www.webupd8.org/2013/04/improve-power-usage-battery-life-in.html

ειναι απλη διαδικασια.

αν εχεις lenovo thinkpad πρεπει να βαλεις και καποια αλλα προγραμμ, τα λεει ολα η σελιδα αυτη.στηλε να πεις εντυπωσεις.

  • Like 1
Δημοσ.

Μετά τη χτεσινή αναβάθμιση που περιείχε τον chromium,  έγινε ιδιαίτερα απαιτητικός σε ram.Με 10 καρτέλες ανοιχτές, θέλει κοντά στο 1,7 gb την ώρα που ο ff θέλει κάπου 500mb.

Ερώτηση: γίνεται downgrade ή όχι;Άλλη λύση;

Rozali ευχαριστώ για το tlp.Είναι λίγο καλύτερα, όχι δραματικές διαφορές.

Δημοσ.

Οχι. Εχεις οτι σου παρεχεται απο το repo, οποτε αν αυτο ενημερωθει σε κατι, ενημερωνεσαι και εσυ και για να βαλεις το παλιοτερο πρεπει να βρεις αλλο repo που να εχει παλιοτερη εκδοση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις γρήγορες απαντήσεις.

Έπαθα ένα σοκ το πρωί καθώς άνοιξα περίπου 20 καρτέλες και η μνήμη των 4 gb είχε μόνο 300 mb ελεύθερα... :shock:

Ας ελπίσω ότι θα αναβαθμιστεί γρήγορα.

Δημοσ.

Στο Linux η δωρεάν έκδοση ΔΕΝ είναι κομμένη

Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα. Για να το κατεβάσω να το τεστάρω!

 

ΥΓ, αν και με το libreoffice είμαι υπερκαλυμμένος σε αυτά που κάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...