Προς το περιεχόμενο

επιλογή fans για case

patousitsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα σας παιδιά ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν πόσταρα σε λάθος μέρος του forum ( διορθώστε με αν το έκανα ) θέλω να μάθω ποια είναι τα καλύτερα τόσο σε θέμα air flow  όσο και σε θέμα ήχου fans gia to pc του αδερφού μου

τα fans τα θέλω για να αερίσω το case ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ και επίσης το case του δέχεται 

1 fan των 140mm η 120mm για επάνω

2 fans των 120mm εμπρός

1 fan των 120mm πίσω

και ένα fan των 120mm κάτω

σκέφτομαι να τα αλλάξω όλα πιο πολύ μετράει να είναι αθόρυβο πάντως 

αφού προτείνεται κάποια fans θέλω να προτείνεται από κάτω και ένα fan των 120mm για την ψήκτρα του επεξεργαστή μου 

ευχαριστώ εκ των προτερων

p.s το link του case http://www.skroutz.gr/s/4023143/CoolerMaster-Silencio-650-Pure.html

p.s τα λεφτά στα fans δεν είναι πρόβλημα αλλα ας μην υπερβούμε τα 25 euro στο καθένα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έχει τύχει να κάνω σύστημα με το Pure σε κάποιον συγγενή, ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετώπισες με τα ανεμιστήρια του κουτιού; Σου φαίνονται θορυβώδη; Το Pure έχει και controller μπροστά και μπορείς να επιλέξεις χαμηλές στροφές στους ανεμιστήρες. Και είναι αρκετά ήσυχο κουτί. 

Αν θέλεις, μπορείς να βελτιώσεις το airflow και χωρίς να κάνεις έξοδα, γιατί αν πάρεις 3 ποιοτικούς ανεμιστήρες θα σου κοστίσει γύρω στο 50άρικο. Αν προσθέσεις αυτό το κόστος στα 60€ που μάλλον θα πήρες το Pure, τότε θα μπορούσες με 110€ να αγοράσεις πολύ καλύτερο κουτί εξαρχής. Το λοιπόν, για μένα μη κάνεις περιττά έξοδα. Για να βελτιώσεις την κατάσταση περιόρισε τους σκληρούς σου μόνο στο ένα cage δίσκων και αφαίρεσε το άλλο ώστε οι μπροστινοί ανεμιστήρες να στέλνουν περισσότερο αέρα πίσω. Το ιδανικό θα ήταν αν είχες μόνο έναν ή δύο δίσκους να τους μοντάρεις στις θέσεις των 5.25" και να αφαιρέσεις και τα δύο cages. Έτσι το airflow θα ανέβαινε πολύ. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, τα φατνία των δίσκων σε αυτό το κουτί μπορούν να τοποθετηθούν και στραμμένα κατά 90° ώστε να περνάει περισσότερος αέρας από μέσα τους. Σκέψου λίγο τα παραπάνω. Λύσεις υπάρχουν. 

Τέλος, στο επάνω μέρος εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα ανεμιστήρα. Όταν ο υπολογιστής δεν θα δουλεύει θα μπαίνει αρκετή σκόνη μέσα, εκτός αν έχεις το κουράγιο κάθε φορά να βάζεις το μαγνητικό κάλυμμα όταν τον κλείνεις. 

το κουτί ήτανε δώρο οπότε μένει ως έχει! και όπως είπες υπάρχουνε μόνο 2 δίσκοι ένας ssd και ένας hdd με κενό ανάμεσα οπότε ο αέρας που περνάει είναι ικανοποιητικός kai το ένα case για τους σκληρούς δίσκους έχει βγει ήδη, έχει γίνει και cable management!

το airflow είναι ήδη καλό και όλα τα fans που υπάρχουνε δηλαδή 2 μπροστά και ένα πίσω έχουνε συνδεθεί στον ρυθμιστή που έχει στο μπροστινό μέρος. Όλα τα fans λειτουργούν στην πρώτη ρύθμιση δηλαδή στις 700rpm αν δεν κάνω λάθος! Tο θέμα δεν είναι οι θερμοκρασίες αλλά επειδή είναι πολύ "ήσυχο" το δωμάτιο ακούγονται εκνευριστικά! Aν δε ανεβάσω τις στροφές από τον ρυθμιστή τότε ο θόρυβος είναι υπερβολικός...

το επάνω το fan δεν θέλω ούτε εγώ να το βάλω γιατί δεν έχει και φίλτρο όπως σωστά είπες αλλά στα υπόλοιπα μπορεί να γίνει μια αλλαγή

η αλλαγή γίνετε για τον θόρυβο πιο πολύ 

το να έδινα σε περίπτωση που αγόραζα κουτί παραπάνω λεφτά για να αγοράσω κάτι πιο ήσυχο ενώ αυτό είναι ήδη καλυμμένο με ηχομονωτικό υλικό και είναι ήδη ήσυχο κουτί δεν θα το έκανα αλλά η αγορά ποιοτικών και αθόρυβων ανεμιστήρων είναι άλλο πράγμα

Noctua, ό,τι καλύτερο αλλά σε τιμές είναι λίγο ακριβά, βγαίνουν κανά 20άρικο ο κάθε ανεμιστήρας.

Η ποιότητα κατασκευής όμως είναι εξαιρετική και με πολλά έξτρα μέσα στο κουτί.

Εγώ έχω βάλει 2 τέτοια κ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος:

http://www.skroutz.gr/s/2270523/Noctua-NF-F12-PWM.html

Α, εντάξει, δεν φαντάστηκα ότι ήταν δώρο.

Κοίτα. Μπορείς να τους αλλάξεις με Noctua ή με Phanteks που είναι επίσης εξαιρετικοί ανεμιστήρες. Οι Noctua είναι πανάκριβοι, αλλά κατά καιρούς είδα κάποιες αγγελίες εδώ στο Insomnia στη μισή τους τιμή. Είναι εξαιρετικά ποιοτικοί ανεμιστήρες και φοβερά ήσυχοι, και πιθανόν αν ήμουν στην θέση σου να περίμενα κάτι τέτοιο για να χτυπήσω την ευκαιρία. Έχουν και 6 χρόνια εγγύηση, οπότε είναι κανείς εξασφαλισμένος για καιρό.

Άλλες καλές λύσεις είναι οι Noiseblocker, οι Be Quiet! Silent Wings και οι Enermax T.B. Silence

• Like 1

+1 κι απο μένα για Noctua. Ετοιμάζομαι κι εγώ για την απόκτηση 1 fan πολύ σύντομα για να αντικαταστήσω έναν Coolermaster που είχα κάνει το λάθος να πάρω πριν καιρό και πραγματικά είναι η μόνη πηγή θορύβου στο κουτί μου.

Άλλες εταιρίες που θα πρότεινα είναι Fractal Design και Arctic Cooling. Από Fractal Design μου άφησαν πολύ καλή εντύπωση οι stock πάνω στο κουτί. Τους έχω ακόμα δηλαδή. Και άλλωστε η εταιρία ειδικεύεται σε αθόρυβα συστήματα. Από Arctic Cooling έχω ψύκτρα για τον επεξεργαστή. Ένας ανεμιστήρας που ενσωματώνεται πάνω στην ψύκτρα πραγματικά είναι αθόρυβος.

Απο θερμοκρασίες προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν τον έχω ζορίσει ακόμα ιδιαίτερα και δεν έχω περάσει και ζεστούς μήνες μαζί του. Είναι σχετικά καινούριο το σύστημα.

Πάντως το πόσο αθόρυβο θα είναι ένα σύστημα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από άλλους παράγοντες και όχι μόνο από τους ανεμιστήρες του κουτιού. Δηλαδή μπορεί να τους αλλάξεις και ακόμα να έχεις προβλήματα θορύβου.

Καλές αγορές ότι κι αν επιλέξεις!

Εκτως και αν εχεις αρκετα λεφτα για πεταμα, θα σου ελεγα να κατσεις οπως εισαι. Η αλλαγη ανεμιστηρων δινει πραγματικα τοσο λιγες επιδοσεις που δεν αξιζει. Με τοσα λεφτα αγοραζεις νεο κουτι η νεα εξαρτηματα.

το γνωρίζω ότι μάλλον είναι λεφτά για πέταμα ΑΛΛΆ με τόσα χρόνια εγγύηση είναι σίγουρο ότι θα κρατήσουν 

2ον  το case είναι ιδιαίτερα ήσυχο δεν υπάρχει κάρτα γραφικών μέσα ακόμα περιμένω να έρθει από βδομάδα και ο θόρυβος των stock fans είναι ολίγο εκνευριστικός γι΄ αυτό επιμένω να τα αλλάξω!

Όσο για τα λεφτά που λέμε ότι είναι για πέταμα έχω τον i5-4690 και καινούρια μητρική και είμαι ήδη ευχαριστημένος (θα ασχοληθώ με gaming oxi hardcore gaming απλά παιχνίδια ) το τροφοδοτικό είναι πραγματικά αθόρυβο το μόνο που ακούγετε μέχρι στιγμής είναι τα original fans!

όσο για την ψήκτρα του υπολογιστή δεν ακούγεται καθόλου ακόμα και αν ανοίξω το case και βάλω το αυτί μου δίπλα τις 
γνωρίζω ότι δεν θα κερδίσω κάτι σε θερμοκρασίες όπως γνωρίζω ότι η κάρτα θα σκεπάσει τον θόρυβο από τα fans αλλά γιατί να μην έχω ένα silent pc? το όλο θέμα γίνεται για τον θόρυβο όχι για να κερδίσω θερμοκρασίες

p.s σκέφτομαι να αγοράσω 3 ( 2 εμπρός και 1 πίσω) noctua fans NF-P12 H NF-F12 (τα 2α που λέω είναι για ψύκτρες μεν αλλά τα χρησιμοποιούν πάρα πολύ ακόμα και για case fans)

• 9 μήνες μετά...

Παλιό το ποστ ...Έψαχνα κάτι να βρω για PWM και βρέθηκα εδώ....Καλά όλα αυτά τα φαν Όμως σαν της ENERMAX φαν δεν έχουν βγει ακόμη στην αγορα.... Και το κακό εδώ στη Ελλάδα είναι ότι με το ζόρι έχουν φέρει μερικά από την πρώτη σειρά της...! Βάλτε να ξεχάσετε ότι έχετε PC. <| Με 4 colours/μονόχρωμα σε ότι θέλεις  PWM και DISCO μέσα το PC αν έχεις και μεγάλο πλεξι σε Full Tower! Δοκιμάστε...Όπως και τα Cooler τους και τα PSU τους που είναι πανάκριβα και η υδροψυξη που σαρώνει βραβεία έξω και εδώ τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια..... !

ξέρει κανένας να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο fan της noctua? μιλάμε πάντα για 120mm fans θέλω 2-3 για να βάζουν αέρα και ένα σαν exhaust

Κοιτα και αυτους τους noctua.

Καινουργια φουρνια με αρκετα καλες τιμες (για τη μαρκα.....) και χωρις το χαζοκαφε χρωμα.

Εχουν καλα χαρακτηριστικα και για airflow και για static pressure.

Εχω παρει 2 140αρια pwm και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και απο την αποδοση και απο την ησυχια.

http://www.e-shop.gr/noctua-nf-p14s-redux-1200-140mm-pwm-p-PER.651199

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...