Προς το περιεχόμενο

Οδηγική συμπεριφορά ποδηλατών

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε?

Έχεις θέματα?

εσυ έχεις θέμα. τι να διαβάσω τον ΚΟΚ; απάντηση ειναι αυτή;

δεν μας λες τι οδηγάς. αυτοκίνητο? πεζός εισαι; μηχανάκι ή τυπος που μπηκε στο φορουμ και μου ειπε να διαβάσω τον ΚΟΚ.?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχεις κλείσει τα 15?

Όταν κυκλοφορείς με κάτι στο δρόμο, ότι και να είναι αυτό, πρέπει να ξέρεις και πως. Προφανώς εσύ δεν ξέρεις.

Αυτό θα το μάθεις από τον ΚΟΚ και όχι επειδή έτσι σου κατέβηκε μια μέρα που ξύπνησες.

Άρα ναι, φυσικά και είναι απάντηση.

Το τι οδηγώ είναι άσχετο με την κουβέντα.

Προφανως δεν εχεις καβαλησει ποδηλατο σε πολη απαιδευτε γιαυτο απαντας ετσι.

Το αν ξερω η οχι ασχολιαστο.

Ο κοκ ειναι λαθος

Το ιδιο και τα περισσοτερα αυτοκινητα οπως και μεγαλο μερος των ποδηλατων.

Και θα σε ξαναρωτησω τι οδηγας

Μια χαρά κυκλοφορώ στην πόλη με ποδήλατο.

Απλά όχι μέσα στη μέση να ενοχλώ όλους τους υπόλοιπους. 

Ο ΚΟΚ ότι και να είναι, είναι αυτό που ισχύει. Αν δεν σου αρέσει κάνε παράπονα να αλλάξει. Μέχρι τότε διάβασέ τον πάλι. 

• Moderators

σιγά ρε νταή. 

δεν έχω να διαβάσω κανένα ντεμέκ ΚΟΚ που:

1) δεν σέβεται τα ποδήλατα

2) ευννωεί άλλα ¨οχήματα"

μέχρι τότε θα κάνω ότι γουστάρω και ότι θεωρώ εγώ σωστό.

τα 3/4 που μιλάτε δεν έχετε οδηγήσει νομιζω ποδήλατο στη πόλη και αν σας δώσω να καβαλησετε καθημερινώς θα σας φύγουνε τα ούρα.

εχεις ηδη χασει οτι δικιο μπορει να ειχες

οδηγος αυτοκινητου απο τα 18, μηχανης απο τα 16 και ποδηλατου απο τα 10!

• Like 1

Τώρα διάβασα το edit.

Ντάξει δεν υπάρχει ελπίδα.

• Like 1

Ενα χωραφι 2χ1 με ενα σταυρο απο πανω ειναι οτι καλυτερο μπορεις να ελπιζεις με αυτα τα μυαλα που κουβαλας. Και να εισαι σιγουρος οτι αυτος που θα σε στειλει εκει δεν θα εχει και καμια ενοχη ουτε επιπτωση απο το νομο γιατι εσυ εισαι ο παρανομος.

Επισκέπτης

Ρε 'σεις, μην το κάνουμε όπως με τους "αλήτες μηχανόβιους" την δεκαετία του '80:

Όπως τότε άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των μοτοσυκλετών στους δρόμους, με αποτέλεσμα τις διενέξεις και τους τσαμπουκάδες (με αποκορύφωμα την δεκαετία του '90) και όλοι πέρναμε το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς, ανάλογα... τι οδηγούσαμε!

Πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα:

Οδηγοί αυτοκινήτου, μοτοσυκλετιστές, ποδηλάτες αλλά και πεζοί - όλοι προερχόμαστε από την ίδια "δεξαμενή".

Προσωπικά πάω στην δουλειά μου με το αυτοκίνητο ή την μηχανή, τα απογεύματα και τα Σ/Κ πήγαινα βόλτες με το ποδήλατο (μου το έκλεψαν πριν 3 μήνες :mad: ) ενώ περπατάω στην πόλη καθημερινά.

Το ίδιο δεν κάνουμε οι περισσότεροι?

Το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας, όταν πιάσει τιμόνι γίνεται μ@λ@κ@ς!!!

Είτε οδηγεί αυτοκίνητο, είτε ποδήλατο, είτε... πατίνι, μεταμορφώνεται σε αντικοινωνικό, εγωιστικό, κομπλεξικό ανθρωπάκι, που μέσα από την ανωνυμία που του παρέχει το μεταλλικό του "καβούκι", βγάζει από μέσα του ολη την καταπίεση που δέχεται καθημερινά, υπό την μορφή οδηγικής επιθετικότητας και αμοραλισμού.

Η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής και οδηγικής παιδείας είναι μόνο η μία πλευρά του προβλήματος, κατά την γνώμη μου ο Έλληνας είναι κακός οδηγός γιατί είναι κακός πολίτης!

Όσοι από εμάς έχουν ζήσει και οδηγήσει σε πολιτισμένες χώρες, θα καταλάβουν αμέσως τι εννοώ...

Άρα, από την στιγμή που ο Κ.Ο.Κ. μας υποχρεώνει να μοιραζόμαστε τους ίδιους δρόμους, πρέπει σιγά - σιγά να μάθουμε να... ζούμε μαζί :rolleyes:.

Το ποδήλατο είναι σχετικά... νέο φρούτο στους ελληνικούς δρόμους, δεν τα οδηγούν σκανδιναβοί, τα οδηγούν νεοέλληνες, τα οδηγούμε εσύ και εγώ, λογικό είναι να υπάρχουν και μ@λ@κες ποδηλάτες.

Υπομονή και ψυχραιμία...

μ'αρεσει που οσοι κατηγορουν (και καλά κάνουν) τους περισσοτερους οδηγους για την κακη και επικινδυνη συμπεριφορα τους, είναι οι ίδιοι που θα λάδωσαν ή που σίγουρα θα λαδώσουν αν είναι να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης. Αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα του λαδώματος, τότε θα ήταν μειωμένες και οι αισχρές συμπεριφορές και οι εσφαλμένες πράξεις που οδηγούν είτε σε ατυχήματα είτε σε δυστυχήματα, για το λόγο ότι ορισμένοι δεν θα μπορούσαν να περάσουν τις εξετάσεις του διπλώματος «με το σπαθί τους», καθαρά κι ωραία. Και όσο για το άλλο, ότι ο Έλληνας είναι κακός οδηγός, γιατί είναι κακός πολίτης, συμφωνώ. Αλλά όλοι είμαστε πολίτες και όλοι είμαστε εν δυνάμει οδηγοί (αν το θελήσουμε). Καλό θα ήταν λοιπόν να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, πριν κατακρίνουμε τον όποιον άλλο, και να δούμε αν εμείς είμαστε σωστοί και αν μπορούμε να είμαστε σωστοί και όταν πιάσουμε το τιμόνι στο χέρι μας. Γιατί έχω κάποιους γνωστούς μου, ευτυχώς πολύ λίγους, που μου έχουν εξιστορήσει πολλές φορές περιστατικά στο δρόμο και έχουν επικρίνει άλλους οδηγούς για λάθη που έκαναν, κι όμως οι ίδιοι και έχουν περάσει με κόκκινο κάποιες φορές, και έχουν μουντζώσει-βρίσει, ευτυχώς μέχρι εκεί. Ο κόσμος (και η συμπεριφορά στους δρόμους) θα καλυτερεύσει αν κοιτάξουμε τον εαυτούλη μας και αν τον κάνουμε καλύτερο. Να σχολιάζουμε τους άλλους, αλλά όχι συνέχεια. Από εμάς τους ίδιους ξεκινούν όλα.

Μια χαρά κυκλοφορώ στην πόλη με ποδήλατο.

Απλά όχι μέσα στη μέση να ενοχλώ όλους τους υπόλοιπους.

Ο ΚΟΚ ότι και να είναι, είναι αυτό που ισχύει. Αν δεν σου αρέσει κάνε παράπονα να αλλάξει. Μέχρι τότε διάβασέ τον πάλι.

Τι εννωεις να "ενοχλεις"; Οι μηχανες ενοχλουνε;

Θες να μου πεις εισαι συνεχως υπο την δεξια λοριδα πισω απο λεοφορεια ταξι και τρως το κυσαεριο στη μαπα; Αυτο ειναι το μια χαρα;

Απο τη στιγμη που ο ποδηλτης σεβεται σηματα πρωτερεωτητες κλπ για μενα μια χαρα μπορει να οδηγησει παντου

Oi περισσοτεροι ποδηλάτες παιδια ειναι χοντρα ζώα.

Δεν γινεται να κράζουμε αυτον με το αυτοκινητο για τον αβγ δ λογο ενω οι ποδηλάτες να κινουντε οπως γουσταρουν.

Δεν γινεται να πηγαινουν αναποδα στο δρομο, να καβαλάνε πεζοδρόμια , να παραβιάζουν stop & φανάρια αλλα να ειμαστε ισοι.

Ποδηλατώ καθημερινά , προσπαθώ οσο μπορώ να μην γίνομαι βάρος στους οδηγους αυτοκινήτων γιατι εκτός απο ποδήλατο οδηγάω και αυτοκίνητο και κράζω και εγω ασύστολα τους ποδηλάτες γιατι πραγματικά δεν νιώθουν απο κυκλοφοριακή αγωγή

• Like 1

Oi περισσοτεροι ποδηλάτες παιδια ειναι χοντρα ζώα.

Δεν γινεται να κράζουμε αυτον με το αυτοκινητο για τον αβγ δ λογο ενω οι ποδηλάτες να κινουντε οπως γουσταρουν.

Δεν γινεται να πηγαινουν αναποδα στο δρομο, να καβαλάνε πεζοδρόμια , να παραβιάζουν stop & φανάρια αλλα να ειμαστε ισοι.

Ποδηλατώ καθημερινά , προσπαθώ οσο μπορώ να μην γίνομαι βάρος στους οδηγους αυτοκινήτων γιατι εκτός απο ποδήλατο οδηγάω και αυτοκίνητο και κράζω και εγω ασύστολα τους ποδηλάτες γιατι πραγματικά δεν νιώθουν απο κυκλοφοριακή αγωγή

συμφωνω 1000%.

• Like 1

Πρωτα απο ολα εσυ σαν ποδηλατης πρεπει να μαθεις να οδηγεις αμυντικα, εσυ θα ψοφησεις, εμενα δε με ενδιαφερει, εχω ασφαλεια, το πολυ-πολυ να με χαλασει η μανουρα

Θεωρητικα θα επρεπε να ο ποδηλατης να χρηζει παραπανω προσοχης, λογω του οτι ειναι ευαλωτος. Αλλα πρεπει να επιβιωσει στην υπαρχουσα σκατοκοινωνια.

Σκεψου τι χρησιμα που ειναι πραγματα σαν καθρεφτες, φλας, κορνα και φωτα (σε ολα τα οχηματα)

Βαλε μια σκατοκορνα, που by the way, δεν ειναι τιμωρια, ειναι προειδοποιηση. Εχουν γινει πολλα μικροατυχηματα με Prius στο US, επειδη δεν κανουν καθολου φασαρια. Φορα ανοιχτοχρωμα ρουχα και μην οδηγας με τα ακουστικα

Οταν εισαι σε ΠΕΖΟδρομο ξεκαβαλα. Παρτο στα χερια. Τα ανθρωπακια διπλα σου σε βλεπουν οπως εσυ τα αυτοκινητα

Ο ΚΟΚ μπορει να εχει γενικοτητες, ελλειψεις και να θελει βελτιωση, αλλα δεν ειναι λαθος.

Στον ΚΟΚ υπαρχει και κατι σαν "οριο ελαχιστης ταχυτητας", που σε αλλες χωρες διωκεται περισσοτερο (οπως και η τηρηση αποστασεων)

Καπου εδω μεσα ειχα διαβασει οτι καλο ειναι ο υποψηφιος να εχει μια εμπειρια απο ολες τις "κατηγοριες" (πεζος, αναπηρος, ποδηλατης, νταλικερης κτλ)

Μερικα πραγματα πρεπει να στα πουνε (που και παλι, αν δεν τα νιωσεις δεν τα συγκρατεις) ή να τα βιωσεις για να τα παρεις χαμπαρι.

πχ τυφλες γωνιες, δυσκολια στο παρκαρισμα/μανουβρες, το να μην εχεις γκαζι να "εξαφανιστεις"

σιγά ρε νταή. 

τα 3/4 που μιλάτε δεν έχετε οδηγήσει νομιζω ποδήλατο στη πόλη και αν σας δώσω να καβαλησετε καθημερινώς θα σας φύγουνε τα ούρα.

εισαι εντελως λαθος σε αυτο που λες.100% δεν υπαρχει ντεμεκ εχεις κανονες που πρεπει να ακολουθεις με την δικια σου λογικη και εγω με αυτοκινητο και μηχανη θα κανω οτι γουσταρω, θα παρκαρω οπου γουσταρω θα πηγαινω οπως γουσταρω θα σταθμευω στην γραμμες ποδηλατων εφοσον οτι υποχρεωση εχεις εσυ να ακολουθεις τον κοκ την ιδια εχω και εγω.

Το οτι οι τροχονομοι/αστυνομικοι κανουν τα στραβα ματια και την "χαριζουν" στους ποδηλατες γιατι δεν θελουν να ασχοληθουν δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κανονες.

Και μην μου πεις την κλασικη βλακεια οτι εφοσον κανενας δεν ακολουθει τους κανονες δεν ακολουθω και εγω γιατι ετσι γινεσαι ο ιδιος μερος του προβληματος/αγωγης και δεν προκειται με αυτον τον τροπο να βελτιωθουν τα πραγματα ποτε ουτε για σενα ουτε για κανεναν.Και τελος οπως ειπε καποιος παραπανω το δικο σου κεφαλι ρισκαρεις, εσυ χτυπα ξυλο μπορει να παθεις καποιο μονιμο προβλημα ή και χειροτερα το αυτοκινητο δεν θα παθει σχεδον τιποτα

Καποιοι πρεπει να καταλαβουν οτι υπαρχουν δρομοι οπου ΔΕΝ ειναι καλο να ποδηλατουν. Επισης φυσικα πρεπει να σεβονται τον Κ.Ο.Κ και να ειναι εξοπλισμενοι καταλληλα.

Σημερινο παραδειγμα: Κατεχακη νυχτα , ποδηλατης μ ενα μικρουλι φωτακι μπροστα. 1)ρε φιλε δε ποδηλατεις σ αυτο το δρομο!! 2)Αγορασε εστω δυο ΚΑΛΑ φωτα μπρος πισω και βαλε κανα φωσφοριζε γιλεκο. Ημαρτον δηλαδη, λες κ απλα παιζουν τη ζωη τους στη τυχη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...