Προς το περιεχόμενο

Οδηγική συμπεριφορά ποδηλατών

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που κάθε κολώνα στο κεντρο της πόλης έχει και ένα κλειδωμενο ποδήλατο ενώ κοντά έχει πάρα πολλες μεταλλικες θέσεις κλειδωματος αδειες γιατι ο ελληναρας ποδηλατης παρκάρει όπου γουστάρει ειναι εξίσου γαιδουριά με τον καφρο αυτοκινητιστή που παρκαρει σε διαβάσεις και ράμπες. Ειδικά οταν τα πεζοδρόμια είναι πολυ στενά και π.χ. ενα παιδικό καροτσι δεν χωράει.

Αν είχες ποδήλατο θα ήξερες ότι αυτές οι "θέσεις κλειδώματος" είναι με δύο βίδες στο έδαφος. Άρα το ποδήλατο των 400ε+ εξαρτάται από 2 βίδες

1. Έχω ποδήλατο, τώρα μπορώ να μιλήσω;

2. Είναι προφανές πως δεν μιλάω για διανυκτερευση του ποδηλάτου αλλά για ώρες που υπάρχει κίνηση στον δρόμο. Θεωρώ πως παιδικά καρότσια αργά και απόμερα δεν κυκλοφορούν πολλά. Αλλά και για βράδυ να μιλούσα αφού πέσει το σκοτάδι οποιοδήποτε ποδήλατο στον δρόμο μπορεί να κλαπεί πανεύκολα και κανείς δεν είναι τόσο βλάκας να αφήσει 400 ευρώ δεμένα σε μια κολώνα. Από την άλλη το να ξεβιδώσει κάποιος τις δύο βίδες και να σηκώσει ποδήλατα και βάση δεν νομίζεις πως θα κινήσει υποψίες; Είναι πιο εύκολο ένα ποδήλατο να κλαπεί κόβοντας την αλυσίδα με κόφτη.

3. Πες μου την γνώμη σου για την νομιμότητα αυτών των συνηθειών των ερασιτεχνών ποδηλατών.

EDIT: Η εφαρμογή android είναι μόνο για ανάγνωση.

Επεξ/σία από ca6mio
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Φίλε μου η δική μου η γνώμη είναι πως πρέπει να προσέχω το ποδήλατό μου. Ναι, δεν το βάζω στην μέση του πεζοδρομίου αλλά πολλές φορές το κλειδώνω στα κάγκελα στο πεζοδρόμιο γιατί πολύ απλά δεν κουνιούνται. Επίσης τα παρκινγ ποδηλάτου πολλές φορές δεν βολεύουν για να κλειδώσεις ποδήλατο με πέταλο. Και εννοείται πως όπου κλειδαριά = πέταλο στα ποδήλατα (εξαίρεση η σπαστή με τις γωνίες αλλά είναι πανάκριβη)

Καταλαβαίνω το άγχος κάποιου για την ασφάλεια του ποδηλάτου του αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί λάθος πράξεις. Δηλαδή αγοράζοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο μπορώ να το παρκάρω μισό μέτρο πάνω στο πεζοδρόμιο γιατί φοβάμαι μην πέσει πάνω κάποιος ατζαμής;

Θεωρώ πως η έλλειψη παιδείας οδηγεί σε κακή ποιότητα ζωής και δυστυχώς σε μερικές χιλιάδες νεκρούς και ανάπηρους κάθε χρόνο.

Φίλε μου η δική μου η γνώμη είναι πως πρέπει να προσέχω το ποδήλατό μου. Ναι, δεν το βάζω στην μέση του πεζοδρομίου αλλά πολλές φορές το κλειδώνω στα κάγκελα στο πεζοδρόμιο γιατί πολύ απλά δεν κουνιούνται. Επίσης τα παρκινγ ποδηλάτου πολλές φορές δεν βολεύουν για να κλειδώσεις ποδήλατο με πέταλο. Και εννοείται πως όπου κλειδαριά = πέταλο στα ποδήλατα (εξαίρεση η σπαστή με τις γωνίες αλλά είναι πανάκριβη)

Κάτι σαν αυτή; Αν έχεις ποδήλατο πάνω από 500 ευρώ δε μου φαίνονται ακριβά τα 60-70 ευρώ για κλειδαριά...

Κάτι σαν αυτή; Αν έχεις ποδήλατο πάνω από 500 ευρώ δε μου φαίνονται ακριβά τα 60-70 ευρώ για κλειδαριά...

Δυστυχώς αν στο βάλουν στο μάτι την έχεις βάψει , κυκλοφορούν με τροιχό μπαταρίας και κόβουν τις κλειδαριές στο αψε σβησε.

Εμενα τις προάλες μου εκλεψαν εξω απο το κατάστημα που δουλευω το τσαντακι π ειχα κάτω απο την Σελλα και ειχα απλα μια σαμπρέλα και εναν αντάπτορα γαλικής βαλβίδας.

• Like 1

Δυστυχώς αν στο βάλουν στο μάτι την έχεις βάψει , κυκλοφορούν με τροιχό μπαταρίας και κόβουν τις κλειδαριές στο αψε σβησε.

Εμενα τις προάλες μου εκλεψαν εξω απο το κατάστημα που δουλευω το τσαντακι π ειχα κάτω απο την Σελλα και ειχα απλα μια σαμπρέλα και εναν αντάπτορα γαλικής βαλβίδας.

Αυτο ακριβως εδω "σηκωσαν" μηχανη που ζυγιζουν 200+ κιλα με disklock απο πυλωτη σε ενα βραδυ χωρις κανεις να παρει χαμπαρι

Μηπως η λυση ειναι να κυκλοφορεις με πιο basic ποδηλατο, να μην εχεις το αγχος μην στο φανε, να μην το φθειρεις κεριατικα, και να βγαζεις την "κουρσα" με τον σκελετο απο ανθρακονημα που εχει 2,5 χιλιαρικα, οταν πραγματικα σκοπευεις να το χρησιμοποιησεις οπως πρεπει;

• Like 2

Μηπως η λυση ειναι να κυκλοφορεις με πιο basic ποδηλατο, να μην εχεις το αγχος μην στο φανε, να μην το φθειρεις κεριατικα, και να βγαζεις την "κουρσα" με τον σκελετο απο ανθρακονημα που εχει 2,5 χιλιαρικα, οταν πραγματικα σκοπευεις να το χρησιμοποιησεις οπως πρεπει;

Το ποδήλατο είναι τροπος ζωής ! Σε γενικές γραμμές οτι έχει κάτω απο 230€ δεν είναι ποδηλατο, όχι οτι το επιβραβευω ν δίνεις 300+ για ποδήλατο αλλά έτσι είναι η κατασταση οτι δηποτε φθηνότερο είναι σίδερο με ρόδες

Εγώ τ χω δεχτεί Κυκλοφορώ με ποδήλατο αξίας > 500 ευρω κ αν γίνει κάτι έγινε , μετα τ συμβάν αγόρασα καινουριο τσαντακι κ εχωσα μέσα κουδουνάκι μ αισθητήρα κίνησης μπας κ τ ακούσω εγώ αν συμβεί κάτι !

Τα ποδήλατα κακώς βρίσκονται στους δρόμους που κινούνται τα Ι.Χ. αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει γιατί αρκετοί από αυτούς είναι επικίνδυνοι. 

....τι λε ρε τυπε σοβαρά; έχω μουτζώσει κάμπουσους σαν και σένα στο δρόμο.

εγώ σαν ποδηλάτης πάντως συμπεριφέρομαι λες και έχω αυτοκίνητο. θα πάω όπου γουστάρω αρκεί να το κάνω σωστά.

γενικά οι ποδηλάτες στην ελλάδα συμπεριφέρονται λες και ειναι πεζοί. δυστηχώς.

νομιζω οτι μεχρι ενα χρονο πριν τα πραγματα ηταν πολυ χειροτερα με τους ποδηλατες.το τελευταιο καιρο εχω παρατηρησει θετικα σημαδια.εχω πετυχει ποδηλατες να σταματανε στο κοκκινο.αν δεν το εβλεπα δεν θα το πιστευα..

Τα ποδήλατα κακώς βρίσκονται στους δρόμους που κινούνται τα Ι.Χ. αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει γιατί αρκετοί από αυτούς είναι επικίνδυνοι. 

δεν γινεται να απαγορευτουν τα αυτοκινητα, οποτε καντε υπομονη...

....τι λε ρε τυπε σοβαρά; έχω μουτζώσει κάμπουσους σαν και σένα στο δρόμο.

εγώ σαν ποδηλάτης πάντως συμπεριφέρομαι λες και έχω αυτοκίνητο. θα πάω όπου γουστάρω αρκεί να το κάνω σωστά.

γενικά οι ποδηλάτες στην ελλάδα συμπεριφέρονται λες και ειναι πεζοί. δυστηχώς.

Αντί να κάνεις ότι γουστάρεις και να φέρεσαι σαν αυτοκίνητο διάβασε τον ΚΟΚ.

Αντί να κάνεις ότι γουστάρεις και να φέρεσαι σαν αυτοκίνητο διάβασε τον ΚΟΚ.

σιγά ρε νταή. 

δεν έχω να διαβάσω κανένα ντεμέκ ΚΟΚ που:

1) δεν σέβεται τα ποδήλατα

2) ευννωεί άλλα ¨οχήματα"

μέχρι τότε θα κάνω ότι γουστάρω και ότι θεωρώ εγώ σωστό.

τα 3/4 που μιλάτε δεν έχετε οδηγήσει νομιζω ποδήλατο στη πόλη και αν σας δώσω να καβαλησετε καθημερινώς θα σας φύγουνε τα ούρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...