Προς το περιεχόμενο

Οδηγική συμπεριφορά ποδηλατών

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι περισσότεροι ποδηλάτες δε σέβονται τίποτε. Είτε αυτο είναι φανάρι, είτε ΣΤΟΠ είτε τον ίδιο τους τον εαυτό που νομίζουν ότι ο αλλος θα τους προσεξει επειδη ειναι ποδηλατο. Κανουν τεράστιο λάθος και καταπατούν τον ΚΟΚ νομίζοντας ότι είναι μαγκιά να καβαλάνε το ποδήλατο και να βγαίνουν παρέα σαν τα γίδια από το  μαντρί μεσα σε κεντρικούς δρόμους. Καταρχήν απαγορεύεται από τον ΚΟΚ να προχωράνε δικυκλα πάνω από 1 παράλληλα μεταξύ τους! Πρέπει να έχουν φώτα! Και φυσικά από τη στιγμή που κυκλφορούν στο δρόμο ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθουν και τον ΚΟΚ (φανάρια, πινακίδες κλπ)

Βλέπω αρκετές μαλακίες με ποδηλάτες στους δρόμους που κυρίως γίνονται διότι δεν σέβονται τον ΚΟΚ. Μα "φίλε" ποδηλάτη και πεζός να ήσουν, ο ΚΟΚ θα ίσχυε και για εσένα (πόσο μάλλον τώρα που οδηγείς όχημα). Άσε λοιπόν τις μαγκιές και αν δε μπορείς να σκεφτείς ότι γίνεσαι βάρος στους υπόλοιπους, σκέψου τουλάχιστον την δική σου γαμημένη ζωή που θα χάσεις. 

2 πρόσφατα περιστατικά που συνάντησα από 2 ποδηλάτες που προχώραγαν μόνοι τους όχι με παρέα. Γιατί αν αρχίσω να θυμάμαι τις παρέες αφήστε το καλύτερα.

1) Σταματάω με το αμάξι σε κόκκινο φανάρι. Μπροστά κάθετα μου διπλός δρόμος με νησίδα ανάμεσα στα δυο ρεύματα. Έρχεται ποδήλατο από πίσω μου, με προσπερνάει (λέω οκ θα σταματήσει μπροστά λογικό είναι), δεν κόβει καν φόρα τραβάει μια ωραία τιμονιά και στρίβει αριστερά στο αντίθετο ρεύμα (ναι του δρόμου με την νησίδα) και συνέχισε ακάθεκτος ανάποδα. 

2) σταματημένος σε κόκκινο πάλι πρώτος (ήταν αργά ήμουν μόνος). Ανάβει πράσινο ξεκινάω και ένας ποδηλάτης απλά πέρναγε τον δρόμο μπροστά μου σα να μην έγινε τίποτα. Απολύτως τιποτα όμως. Δεν έκοψε καν στο κόκκινο, δεν γύρισε καν το κεφάλι του. Απλά ήταν τυχερός που εγώ καθυστέρησα να ξεκινήσω στο πράσινο, γιατί αλλιώς θα επεφτε πανω μου. 

Πολλά πολλά και ακόμα περισσότερα παρόμοια και χειρότερα έχω δει να συμβαίνουν. Πείτε με κακό, πείτε με μαλάκα, πείτε με ο,τι θέλετε, αλλά κάτι τέτοιους (όπως και παρόμοιους με μηχανάκια) θα χαρώ να τους δω τέζα στην άσφαλτο.

Για να μη μιλήσουμε για τα γκρουπ που μαζεύονται και πάνε 300 μαζί νομίζοντας ότι κάνουν κατόρθωμα. Πουλάνε τσαμπουκά καταπατάνε τα πάντα και νομίζουν ότι προστατεύονται νομικά από έναν νόμο που λέει ότι δε μπορείς να διακόψεις πομπή. Χωρις καν να ξερουν τι σημαινει πομπή και αφού έχουν παραβιάσει άλλους 20 νόμους και μόνο που δε θα σε πλακώσουν αν τους πεις και τιποτε. Αλλά τι να κάνεις, αυτή είναι η παιδεία που έχουν μερικοί. Άρχοντες τις ασφάλτου. Και μάλιστα μερικοί πάνε με τα παιδιά τους σε κάτι τέτοια  :shock:  :shock:  :shock:  Δηλαδή έστω ότι εσύ σα γονιός είσαι εντελώς ανεύθηνος, καραγκιόζης και αγενής. Δώσε αυτό το παράδειγμα στο παιδί σου. Μπράβο σου. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Με τέτοιους... δρόμους, το ποδήλατο θα γίνει το μεταφορικό μέσο του μέλλοντος   :-D :-D :-D

http://www.newmoney.gr/diethni/item/223423-katapliktikoi-podilatodromoi-kathistoun-ta-podilata-ti-metafora-tou-mellontos

σε 500 χρονια στην Ελλαδα….. :X 

Ορίστε ακόμα και σε βίντεο εταιριας, δείχνουν την παρανομία σα να ειναι κάτι το φυσιολογικό για τον ποδηλάτη. Ο οδηγός έχει βγάλει ήδη φλας αριστερό και ο ποδηλάτης απλά πάει αριστερά για προσπέραση. Απολύτως φυσιολογικό δηλαδή να κάνει παρανομία ο ποδηλάτης. Δε κοιτάνε να βάλουν κάποιο μάθημα στα σχολεία για τον ΚΟΚ και για τον σεβασμό στους δρομους καθομαστε και ασχολουμαστε με μαλακιες.

Αναλόγως. Σε μικρούς δρόμους οδηγώ στην μέση. Άλλωστε έχω περίπου 30χλμ/ώρα. Αν σκεφτείς πως το όριο εντός κατοικιμένης περιοχής είναι 40χλμ/ώρα δεν νομίζω να ενοχλώ κανέναν. Αν όμως είμαι σε μεγάλους δρόμος οδηγώ στην άκρη.

Ουσιαστικά κάνεις μια παραδοχή ότι δηλαδή είναι σεβαστό το όριο "εντός κατοικημένης περιοχής", πράγμα που σαφώς δεν ισχύει εκτός πια αν μιλάς για εξωτερικό

Το ποδήλατο είναι σχετικά... νέο φρούτο στους ελληνικούς δρόμους, δεν τα οδηγούν σκανδιναβοί, τα οδηγούν νεοέλληνες, τα οδηγούμε εσύ και εγώ, λογικό είναι να υπάρχουν και μ@λ@κες ποδηλάτες.

Υπομονή και ψυχραιμία...

Μπα πάντα υπήρχε η κουλτούρα, πες το κ έτσι, απλά τώρα που είδαν κίνηση στα ποδήλατα δεν το θεωρούν κατάντια. Ναι το έχω ακούσει από πολλούς! να μην έχουν για βενζίνη και να μου λένε "σιγά μην πάω σαν την γιαγιακα με το ποδηλατάκι..."

Μηπως τα ποδηλατα θα επρεπε να εχουν αριθμο κυκλοφοριας και ασφαλεια (αφου μπορουν να προκαλεσουν ζημιες); Δε θα επρεπε να εχουν τουλαχιστον μπρος-πισω (και οχι τη μαλακια που αναβοσβηνει) φωτα, οπως και κορνα; Κανονικα θα επρεπε και φλας-καθρεφτη, αλλα ειναι λιγο υπερβολικο. Ομως σιγουρα χρειαζεται ενα χαμηλου κοστους διπλωμα/σεμιναριο κυκλοφοριας.

Ε και δεν παίρνεις ένα glx καλύτερα :D :P

Προσωπικά οδηγώ χρόνια ποδήλατο και ένα χρόνο αμάξι. Σωστός ποδηλάτης είναι αυτός που θα κάτσει στην δεξιά λωρίδα και όσο μπορεί ποιο δεξιά τηρώντας πάντα προτεραιότητες και σήματα. Κακός οδηγός αυτοκινήτου (γιατί αυτό είναι το θέμα μας) είναι αυτός που θα δει ποδηλάτη, δεν θα περιμένει να ανοίξει λίγο ο δρόμος για να ανοιχτεί και θα περάσει τον ποδηλάτη ξυστά. Μια από τις τελευταίες μου βόλτες (το έχω κόψει πια, δεν έχω και πολυ όρεξη) ανέβαινα την Πεντέλης (φαρδύς δρόμος) για να πάω Βριλήσσια και ήμουν στην οριογραμμή στα δεξιά αν δεν την πάταγα τότε ήμουν έξω από αυτήν. Σε κάποιο σημείο είχε πολύ χαμηλά δέντρα και θα τα έπαιρνα αγκαλιά οπότε έπρεπε να ανοιχτώ. Έβγαλα χέρι (με φωσφοριζέ λωρίδες το γάντι) και μετά από λίγο ανοίχτηκα, ε ο άλλος ο μάγκας θεώρησε πολύ λογικό να μην με αφήσει να ανοιχτώ και να με κλείσει κιόλας επειδή πριν δεν είχε χώρο να περάσει και περίμενε 20 δευτερόλεπτα... Ε του το σπας το κεφάλι ή όχι?

Εγώ πάντως άμα είμαι με το αμάξι και δω ποδηλάτη ή θα του κάνω με τα φώτα για να καταλάβει ότι δεν χωράω και πρέπει να περάσω ή θα περιμένω και αν κορνάρουν από πίσω..... μουτζώνω κιόλας αμαλάχει :P

κραζεται τους ποδηλατες αλλα ποσοι  απο εσας πατε και παρκαρετε τα αυτοκινητα σας πανω σε διάβαση παιζων.πόσοι απο εσας στο φαναρη σταματατε πανω στην διαβαση παιζων γτ την ιδατε καπως η καθεσεται  3 μετρα ποιο μπροστα απο το φαναρη.

ποσοι απο εσας παρκαρεται τα αυτοκινιτα σας πανω σε στροφες και παρεμποδιζεται την γωνια θεασης στους αλλους οδηγους που θελουν να διασχίσουν τον δρομο.

πρωτα γινεται εσείς σωστη οδηγοι και μετα κρινετε τους αλους.

οδηγο και ποδηλατο και μηχανακη.σε ελαχηστες περιπτοσης με εχω πιασει να ειμαι πανω στην διαβαση παιζων και οταν το περνω χαμπαρι προσπαθώ να κανω πισω για να μην εμποδίζω καποιον.

κραζεται τους ποδηλατες αλλα ποσοι  απο εσας πατε και παρκαρετε τα αυτοκινητα σας πανω σε διάβαση παιζων.πόσοι απο εσας στο φαναρη σταματατε πανω στην διαβαση παιζων γτ την ιδατε καπως η καθεσεται  3 μετρα ποιο μπροστα απο το φαναρη.

ποσοι απο εσας παρκαρεται τα αυτοκινιτα σας πανω σε στροφες και παρεμποδιζεται την γωνια θεασης στους αλλους οδηγους που θελουν να διασχίσουν τον δρομο.

πρωτα γινεται εσείς σωστη οδηγοι και μετα κρινετε τους αλους.

οδηγο και ποδηλατο και μηχανακη.σε ελαχηστες περιπτοσης με εχω πιασει να ειμαι πανω στην διαβαση παιζων και οταν το περνω χαμπαρι προσπαθώ να κανω πισω για να μην εμποδίζω καποιον.

Να μην ανοίξουμε συζήτηση για τις ΑμεΑ θέσεις έτσι? ή που πάνε σαν τουβλάκια ντόμινο στους κεντρικούς παρεμποδίζοντας τα μηχανάκια να περάσουν ανάμεσα. Θες και για τα παρκαρίσματα μπροστά από ράμπα για ανάπηρους?

Οπότε δείτε πρώτα τι κάνετε λάθος και μετά κράξτε ποδηλάτες, μηχανάκια, αεροπλάνα, διαστημόπλοια...

Υ.Γ.: Οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα! ΠΑΝΤΑ... με βλέπεις σταματάω γιατί έρχεσαι τάπες, σε βλέπω που με βλέπεις, γιατί σταματάς μπροστά μου και δεν με αφήνεις να περάσω? ζώων...

κραζε

Απο την Κρητη το παλικαρι;

• Like 2

Τα ποδήλατα κακώς βρίσκονται στους δρόμους που κινούνται τα Ι.Χ. αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει γιατί αρκετοί από αυτούς είναι επικίνδυνοι. 

Προφανώς και όχι.

Αυτό έλειπε άλλωστε.

Έτσι είναι. Και δυστυχώς αυτό το «οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα» κυκλοφορεί πολύ από στόμα σε στόμα, οδηγώντας πολλές φορές σε επικίνδυνες συμπεριφορές. Μόνο στον τελευταίο μήνα έχουν πεταχτεί γνωστοί μου στο δρόμο με τσαμπουκά (εκτός διάβασης φυσικά) καμιά δεκαριά φορές θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο διότι … «είμαι πεζός, έχω προτεραιότητα, να σταματήσει το αμάξι».

ΛΩΛ.

Το θέμα δεν ανοίχτηκε για να γίνουν συγκρίσεις ποιός οδηγεί χειρότερα..Μια τέτοια συζήτηση δε θα τελείωνε ποτέ.

Το σημαντικό είναι να λύνονται ένα ένα τα προβλήματα.

Προφανώς και όχι.

Αυτό έλειπε άλλωστε.

Όπα! δεν είπα να πετάγεται στον δρόμο ασταμάτητος. Αλλά όχι και να έρχεται ο άλλος και να κάθετε στο stop μπροστά σου. Όταν βλέπετε όμως εγκύους ή με καροτσάκια αφήνεται... Αφού λοιπόν μπορείτε να κουνήσετε το πόδι σας λίγο παραπάνω για να πατήσετε φρένο για εγκύους κτλπ τότε μπορείτε για όλους...

**Έχουν προτεραιότητα γιατί αν δεν είχαν δεν θα κοβόντουσαν στις σχολές από πεζούς. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...