gknafs Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που θα μπορούσε να με βοηθήσει να φτιάξω ένα μικρό χάρτη μιας περιοχής. Είχα στο μυαλό μου την μορφή που έχουν οι χάρτες που έχω επισυνάψει. Μήπως γνωρίζει κάποιος πως έχουν δημιουργηθεί οι συγκεκριμένοι? Μήπως έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο? Ευχαριστώ πολύ!
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Παίρνεις μια εικόνα από το google earth ή ένα σκανάρισμα από έναν υπάρχων χάρτη της περιοχής που θέλεις και μετά κάθεσαι στο gimp/photoshop/corel ή σε όποιο άλλο πρόγραμμα δουλεύεις και σχεδιάζεις τις λεπτομέρειες από πάνω. Δες ένα παράδειγμα. http://www.smashingmagazine.com/2013/07/15/illustrated-maps-in-era-of-google-earth/
gknafs Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Πολύ ωραία ιδέα και μπορώ να το κάνω με το photoshop, θα το δοκιμάσω! Η αλήθεια είναι ότι με τρώει λίγο η περιέργεια για εκείνους τους χάρτες για το πώς έγιναν , αλλά μου έδωσες κσι τροφή για να κάνω μια ακόμα αναζήτηση... Οποιαδήποτε ακόμα ιδέα, ευπρόσδεκτη!
micos000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Μετά που σου απάντησα βρήκα αυτό και έβγαλα τον παρακάτω χάρτη που νομίζω είναι ποιο εύκολος στην τροποποίηση (η Σκόπελος είναι παράδειγμα).
gknafs Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Πολύ ωραίο, θα με βοηθήσει πολύ για να έχω ένα περίγραμμα και να βάλω πάνω μόνο συγκεκριμένα μέρη που θέλω!! Έψαξα λιγάκι και νομίζω ότι μάλλον, τον χάρτη με τα σπιτάκια, πρέπει να τον έχουν φτιάξει με adobe illustrator... Δεν είμαι και σίγουρη βέβαια, αλλά θα το ψάξω μήπως βρω και τίποτα ακόμα γιατί μου άρεσε που είχε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν φαίνεται αυτή η θαμπάδα από το google maps!!
micos000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Όντως, τα σπιτάκια φαίνεται να έγιναν στο χέρι, ιδίως στην 1η φώτο.
gknafs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Είναι λίγο δύσκολο για εμένα αυτό, οπότε θα αρκεστώ σε ένα χάρτη λίγο πιο γενικό, χωρίς πολλά πολλά!! Παρ'όλα αυτά, οποιαδήποτε ιδέα είναι πάντα ευπρόσδεκτη!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα