k_skidrow Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 καλησπερα,εχω 2χ4gb ram της παρακατω μαρκας/μοντελου. Mushkin 991776 (996776) δεν τους εχω κανει ποτε oc ειναι χρονισμενες στα 1333mhz. η μητρικη μου ειναι η παρακατω http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4280#sp η οποια παιρνει 4 συνολικα ddr3 μνημες. θελω να βαλω αλλα 4 ή 8gb στο συστημα και οι αποριες μου ειναι οι εξης. 1)θα μπορεσω να προσθεσω ραμ διαφορετικου χρονισμου; στα 1600 για παραδειγμα; 2)θα μπορεσω να προσθεσω διαφορετικη μαρκα/μοντελο; 3)θα ειναι σωστο ή εφικτο να προσθεσω 1χ8gb διαφορετικου χρονισμου,μαρκας κτλπ.; ευχαριστω για τον χρονο σας. Υ.Γ παραθετω παρακατω ενα prnt screen απο cpu-z με τα χαρακτηριστικα της ram. http://prntscr.com/6cixed
umbrella co. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δεν κανουμε ποτε mix & match στις ram. Αυτο δεν σημαινει απαραιτητα πως δεν θα δουλεψουν, η και το αντιθετο.
CMD Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Σε όλα που λες, λογικά δεν θα χεις πρόβλημα. Αν βάλεις μεγαλύτερου χρονισμού ram , αυτή αυτόματα θα υποχρονιστει στην συχνότητα της μικρότερης. Μπορείς να βάλεις ότι μάρκα θέλεις, οι κατασκευαστές προτείνουν ίδιες γιατί θα έχουν τα ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά (εκτός από συχνότητα και timgings, voltage κτλπ). ΄Τώρα αν δεν είναι ίδιες το πολύ πολύ να χάσεις το dual channel που κατά την άποψη μου "σιγά τα οά". Μπορείς να βάλεις και 1x8 GB εφικτό είναι, σωστό δεν υπάρχει απάντηση. Εγώ το βρίσκω σωστό γιατί ίσως μετά πετάξεις τις παλιές και βάλεις άλλο ένα των 8GB αλλιώς ότι και να βάλεις 1x8 ή 2x4 ή 4χ2 είναι το ίδιο. Από κει και πέρα μπορεί η μητρική σου να είναι καμιά μυστήρια , όπως πχ είναι οι combo μητρικές και να μην δέχεται διαφορετικής συχνότητας rams.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα