ΠΟΤΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Jiayu s3 Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο μιας αρκετά μεγάλης κινεζικής εταιρίας που κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να μπει στο clubτων κολοσσών κατασκευαστών τις ασιατικής κινητής τηλεφωνίας και εν μέρη τα καταφέρνει. Το τηλέφωνο το παρήγγειλα πριν από 25 περίπου μέρες από γνωστό και αξιόπιστο κατάστημα της Κίνας ενώ βρισκόταν ακόμα σε διαδικασίαpre-sale με ελάχιστες ποσότητες διαθεσιμότητας.Για καλή μου τύχη όμως την επομένη μπήκε σε stock και την τελευταία μέρα πριν την Κινεζική πρωτοχρονιά μου το ταχυδρόμησαν. Έφτασε μέσο Ολλανδίας σε 20 μέρες . Πριν το αγοράσω είχα διαβάζει ελάχιστα reviews που όλα μιλούσαν για πολύ καλή κατασκευή και επιδόσεις αλλά με μελανό σημείο ότι δεν είχε τα λεγόμεναgapps η αλλιώς το googleplay και τις σχετικές εφαρμογές της εταιρίας. Η αλήθεια είναι πως με φρέναρε το γεγονός αυτο αλλά απ την άλλη σκέφτηκα, έλα μωρέ 160€ είναι και θα έχεις 8πυρηνο στα 64bit με 2 gbram. Όλο και κάπου θα βρω να του βάλωτο Gplay . Βεβαία σε ερώτηση μου ο κινεζος μου διαβεβαίωσε πως θα είναι root και με gplay,κάτι πού όμως είχαν πει και ΄'αλλα μαγαζιά στους πρώτους κατόχους και τελικά αναγκάστηκαν να το περάσουν μόνοι τους . Σκέφτηκα κάποια στιγμή να περιμένω λίγο και να πάρω με 40 β 50 €επιπλέον την έκδοση με τα 3gbram αλλά δεν το έπραξα καθώς θεωρώ πως και τα 2 είναι υπεραρκετά και δεν θα άξιζε η διαφορά του πενηντάρικου για ψυχολογικούς περισσότερο λόγους. Και να λοιπόν που το τηλέφωνο έφτασε στα χέρια μου. Ανοίγοντας το αμπαλάζ με τις ταινίες και το ιδικό προστατευτικό με τις φουσκάλες που κανένας σχεδόν δεν ξέρει πως ακριβώς το λένε, αντίκρισα ένα κουτί εντελώς τυπικό , χρώματος ¨χαρτονέ¨ , σαν αυτό της samsung χωρίς όμως τα νερά. Μέσα στο κουτί υπήρχε η συσκευή ,ο φορτιστής και το usb καλώδιο κι ένα βιβλιαράκι ( manual) στα κινέζικα . Εντελώς σπαρτιάτική κατάσταση.Με το που παίρνω τη συσκευή στα χέρια μου μου δίνει την εντύπωση πως δεν έχει μπαταρία μέσα της μιας και είναι πολύ ελαφριά . Ψάχνω για μπαταρία αλλά τίποτα.Ανοίγω το καλά κλεισμένο πλαστικό πίσω καπάκι και βλέπω μια αρκετά μεγάλη μπαταρία αλλά και αρκετά λεπτή στο πάχος. Στο κάτω μέρος υπάρχουν 2 ηχειάκια, ενώ στο πάνω δυο υποδοχές macro-sim ( και οι 2 είναι LTE) , ενώ παρα δίπλα και στην ίδια ευθεία βρίσκεται η θήρα micro sd. Πάνω απ αυτές και στο κέντρο δεσπόζει η κάμερα τηςsony των 13ων mpxlκαι από κάτω της τα δυο ledδιαφορετικού χρώματος το ένα με το άλλο. Τοποθέτησα τις δυο μου sim και έκλεισα το καπάκι που κλείνει πάρα πολύ καλά χωρίς ν αφήνει ίχνος υποψίας για τριξίματα κλπ. Η οθόνη άναψεπολύ γρήγορα και προς μεγάλη μου έκπληξηξεπερνούσε κατά πολύ τις προσδοκίαςπου απόθεμα ποιότητας απεικόνισης.Συμπαγής με αρκετά καλά χρώματα καιπολύ καλή ευκρίνεια. Η δε αφή τουγοριλογυαλιού είναι όλα τα λεφτά.Βούτυρο , χαίρεσαι να τη χαϊδεύεις. Όσογια σκαλώματα και λοιπά , απλά δενυπάρχουν, η ολίσθηση από οθόνη σε οθόνηείναι απλά μαγική. Η αλήθεια είναι πωςθα την ήθελα λίγο πιο φωτεινή αλλά μάλλονκακόμαθα με το 7αρη Ampe μουπου βγάζει μάτια ακόμα και κάτω απ τονήλιο. Ταχύτητα σεφερισμα απίστευτα εκπληκτική ( wifi) . Δεν προλαβαίνεις να πατήσεις και ανοίγει τα πάντα , ακόμα και βαριές σελίδες μου τις άνοιξε σε λιγότερο από 3 ΄΄Η κάμερα του είναι μέτρια προς το καλό με ελαφρός κορεσμένα χρώματα , ιδικά στο κόκκινο που θυμίζει λίγο samsung , κάτιπου έμενα δεν μου αρέσει αλλά για άλλους είναι θετικό. Στη νύχτα τραβάει πάρα πολύ καλά και το φλας του κάνει πολύ καλή δουλειά και σε αρκετά μεγάλη απόσταση . Στο βιντεο τώρα κι αυτο μέτριο στα 1080p , με σχετικά ομαλή κίνηση και σίγουρα θα ικανοποιήσει τον μέσο χρήστη. Ο ήχος απ τα ηχεία είναι αρκετά καλός αλλά θα ήθελα λίγα πρίμα παραπάνω και περισσότερη ένταση. Απ το ακουστικό τώρα τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά μιας και μου φάνηκε αρκετά ¨ξερός ¨ο ήχος και με λίγο βάθος. ( θα επανέλθω παρακάτω σε αυτό)Στα ακουστικά τώρα μ ενα πολύ καλό ζευγάρι που έχω της sony , έπαιξε εξαιρετικά τη μουσική. Η μπαταρία τώρα ενώ αρχικά΄ μου φάνηκε πως άδειαζε γρήγορα , έπειτα από 3 - 4 φορτίσεις ,σήμερα με σχεδίων 1,5 - 2 ώρες συνεχούς σερφαρισματως , με 40 β 50 λεπτά ομιλίας, με σεταρισμα κάνα 2ωρο ακόμα και κατέβασμα εφαρμογών και όλη μέρα με τοwifi ανοιχτό , ο δείκτης έγραψε κοντά στο 60% , νούμερο που έμενα μου φαντάζει πάρα πολύ καλό . Το GPSτου παιδιά τα ¨Σπάει¨ κλειδώνει σε7 β 8΄΄ και εχει τρομερή ακρίβεια και απόκριση. Δουλεύει ακόμα και μέσα στο σπίτι ( κοντά στο παράθυρο) Πολύ καλή λήψη έχει και το wifi του. Πάμε τώρα και στα άσχημα. Αυτό που παρατήρησα είναι πως έχει πολύ χαμηλή ευαισθησίαστο σήμα απ τις sim . Γιαπαράδειγμα με άλλα τηλέφωνα μέσα στομαγαζί και είχα 3 γραμμές στον cosmoteκαι 1 στην wind , ενω μεαυτό έχω 2 στον cosmote καιεκτός δικτύου στης wind. Αυτόμε χάλασε αφάνταστα . Ένα άλλο που παρατήρησα , ( μπορεί όμως να έκανα λαλακία εγώ) ειναι πως μου έφαγε χρήματα απ την κάρτα αφού όπως μου είπε η windσυνδέθηκε στο internet ( δεν ειχα δωρεάν mb) . Κάτι που όμως δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί μιας και είχα προνοήσει να Κλειδώσω τα δεδομένα και στις 2 κάρτες. Τώρα πως γίνεται αυτό ούτε που ξέρω. Του έβαλα καιantutu και την μία μου έβγαλε 40800 ( περίπου) και την άλλη 41700Πριν από λίγο μου ήρθε και η πρώτη αναβάθμιση απ τηνJiayu s3 και την πέρασα. Απ το λίγο που πρόλαβα να δω έλεγε πως διορθώνει τον ήχο του ακουστικού , του σήματος και άλλα 35 -40 προβλήματα . Η ώρα όμως είναι περασμένη και δεν μπορώ να τσεκάρω τι ακριβώς έχει στρώσει . Θα τσεκάρω τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω με νεότερα. Αν σκεφτείς πως με 160€ ( η έκδοση των 2gb)σου προσφέρει πολύ καλή και στιβαρή κατασκευή με εξαιρετικές επιδόσεις ,και σύντομα android 5 , αυτομάτως η συσκευή θεωρείται πραγματικό ¨κελεπούρι¨ Basic Description Model JIAYU S3 Band 2G: GSM850/900/1800/1900 3G: WCDMA 900/1900/2100MHZ 4G: TD-SCDMA 1900/2000 TDD-LTE B39 B40 B41 FDD-LTE B3 B7 B20 Sim Card Dual micro SIM Cards Service Provide Unlocked Style Bar Color Black,White Shell Material Plastic Size 152*75.5*8.9mm System Android OS 4.4 CPU MT6752 Octa Core LTE CPU 64bit Cortex A53 GPU Mali-T760 MP2 @ 700MHz ROM 16GB RAM 2GB Screen Display Size 5.5 Inch Type IPS, Capacitive Coring Gorilla Glass Touch Screen Visible Angle 178° Resolution 1920 * 1080 pixels, FHD Supported Format LED Notification No FM Radio Yes, earphone needed Earphone Port 3.5mm Card Extend 64GB Video MP4/3GP/3G2/RM/RMVB/ASF/FLAC/APE/MOV ect. Music MP3/WMA/FLAC/APE/WAV/RA/Ogg/MIDI/3GP etc. Ebook UMD, TXT, PDF, HTML, RTF, FB2 ect. Data Transfer & Connectivity Data transfer USB/Bluetooth Mobile internet WAP/WiFi General Camera/PictureResolution Dual Cameras, 5.0MP front camera; 13.0MP back camera with flashlight and auto focus, up to 3264 x 2448 pixels, support panorama, multi angle view,face beauty, smile shot, HDR Language English, Afrikaans, Bahasa Indonesia, Bahasa Melayu, Bosnian, Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, Eesti, Espanol, Filipino, French, Hrvatski, IsiZulu, Italiano, Kiswahili, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk, Polish, Portuguese, Romana, Rumantsch, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Vietnamese, Turkish, Greek, Bulgarian, Russian, Serbian, Ukranian, Hebrew, Urdu, Arabic, Persian, Hindi, Thai, Bengali, Korean, Japanese, Simplified/Traditional Chinese Phonebook 500 Message SMS/MMS Input Handwrite/Keypad TV NO GPS Yes, built in GPS+AGPS Navigator OTG Yes JAVA No WIFI Yes, 5G WiFi 802.11b/g/n/ac Wi-Fi Direct Bluetooth Bluetooth4.1 Gravity Sensor Yes Net Weight(Including battery) 411g Standby Time About 2~3 days Other Feature 4G, 3G, WIFI, GPS, GLONASS, FM, Bluetooth, Ebook, Email, Messaging, wallpapers, calendar, calculator, clock, camera, tethering & portable hotspot, Play Store, etc Package included 1 x JIAYU S3 Smartphone 1 x 3000mAh Battery 1 x USB Cable 1 x Charger 1 x Screen Protector 1 x User Manual 1
ΠΟΤΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 ένα σοβαρό θέμα που παρουσιάζει είναι η πολύ χαμηλή λήψη σήματος σε κλειστούς χώρους άλλα και γενικότερα. Σε σύγκριση με άλλο κινητό μου εκεί που είχα 3 -4 γραμμές σε cosmote και 1-2 σε wind , έχω 1 -2 σε cosmote και 1 η εκτός δικτύου σε wind. Ξέρει κανείς το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με κάποιο μελλοντικό update ?
Alex_90 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δηλαδή από το χαμηλό σήμα κάνει διακοπές στις κλήσεις;
ΠΟΤΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δηλαδή από το χαμηλό σήμα κάνει διακοπές στις κλήσεις; όχι στις κλείσεις , απλά σε εσωτερικούς χώρους όπου πριν είχα πχ, στην wind μια γραμμή σήμα , τώρα δεν έχω καθόλου. Βέβαια τελευταία η wind έχει πολύ χάλια σήμα και στο χώρο της εργασίας μου που έχω και το σοβαρότερο θέμα, δοκίμασα την κάρτα μου και σε άλλες δυο συσκευές και στην μια δεν είχα καθόλου σήμα , ενώ στην άλλη είχα οριακά 1 γραμμή άλλα όταν άλλαζα θέση χανόταν εντελώς . Άρα έχει θέμα με το σήμα αλλά όχι ιδιαίτερο θα έλεγα μιας και κατά 80% οφείλετε τελικά στην wind
Alex_90 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 όχι στις κλείσεις , απλά σε εσωτερικούς χώρους όπου πριν είχα πχ, στην wind μια γραμμή σήμα , τώρα δεν έχω καθόλου. Βέβαια τελευταία η wind έχει πολύ χάλια σήμα και στο χώρο της εργασίας μου που έχω και το σοβαρότερο θέμα, δοκίμασα την κάρτα μου και σε άλλες δυο συσκευές και στην μια δεν είχα καθόλου σήμα , ενώ στην άλλη είχα οριακά 1 γραμμή άλλα όταν άλλαζα θέση χανόταν εντελώς . Άρα έχει θέμα με το σήμα αλλά όχι ιδιαίτερο θα έλεγα μιας και κατά 80% οφείλετε τελικά στην wind Οκ ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα