Vasia7 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα σας , θα ήθελα να με ενημερώσετε για κάτι.. Πριν απο καιρο ενας γνωστος μου, εκανε φορματ στον υπολογιστη μου και απο ενα δισκο που ειχα ( C ) τον χωρισε σε δυο δηλαδη ( C ) και (D) .. εγω ομως τωρα θελω να τον ξανακανω εναν.. και δεν ξερω πως.. Μπορειτε να με βοηθησετε? Ευχαριστω
discoboyminimal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 καλησπερα! λοιπον δεξι κλικ στον υπολογιστη σου. πας στην διαχειριση. διαχειριση δισκων. βρισκεις τον δισκο σου που ειναι χωρισμενος σε c , d και επιλεγεις με κλικ τον d. μετα κανεις διαγραφη τομου. οταν τελειωσει κανεις δεξι κλικ στον c , επεκταση τομου και επιλεγεις το μεγεθος που ειχε πριν ο d. περιμενεις, τελειωνει η διαδικασια, σβηνονται τα παντα απο τον d (παρε backup πριν τα παραπανω βηματα) και ο c ξαναγινεται οπω παλια μια παρενθεση να κανω. γιατι θεσ να ξανακανεισ 1 δισκο? το να εχεις εναν φυσικο δισκο , χωρισμενο σε δυο εικονικους ειναι καλυτερο γιατι σε προστατευει απο ιους και στο επομενο φορματ δεν χανεις προσωπικα αρχεια σου.
Vasia7 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Ευχαριστω για την πληροφορια, απλα στο C εχω μονο 87gb ενω στον D εχω 377,, και ο C ειναι full χωρις να εχω τιποτα μεσα .. και ηθελα να τα ενωσω ωστε να τα εχω ολα σε εναν δισκο..
trujillo2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 ο C πως ειναι full? μονο απο το install των windows δεν μπορει να κατηληφθουν 87 GB ! αντε να δεχθω οτι τα windows θα χρησιμοποιησουν και page file? και παλι δεν γινεται . εχεις εγκαταστησει προγραμματα στο μερισμα C ?
Vasia7 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Οχι οτι κατεβαζω το μεταφερω στον D διοτι εχει περισσοτερο χωρο.. μεσα στον C υπαρχουν μονο τα adobe/ java /skype /antivirus /mozilla και κατι αλλα των windows..
discoboyminimal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 ποσα gb ειναι τα προσωπικα σου αρχεια? αυτα δηλαδη που δεν θες οπως και δηποτε να χασεις. λεμε οτι ειναι πχ. 40gb. κανε εναν δισκο με 40χ2 + κατι ψιλα, αρα 100gb και τα αλλα αστα στον C.. πως το κανεις αυτο? αντι να κανεις διαγραφη τομου D στα βηματα που σου ειπα παραπανω , κανεις συρρικνωση. και μετα κανεις επεκταση του C btw οντως πολλα gb χρησιμοποιεις στον c.εχεις παιχνιδια και προγραμματα πολλα / βαρια?
Vasia7 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δεν είναι πολλα άντε ως 15gb το πολύ.. Επίσης δοκιμασα να κάνω επέκταση του c αλλά δεν γινόταν.. Ενω είχα κανει συρρίκνωση του D Απο παιχνίδια παλι δεν πιάνει τοσα gb ενα aion και ενα league of legends.. και το θέμα είναι οτι τα παιχνίδια δεν τα έχω στον C αλλά στον D
cuprakatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Για να κάνεις επέκταση του C πρέπει ο υπόλοιπος τόμος να είναι διεγραμμένος. Όμως, για τους λόγους που τη θές την επέκταση, δε σου χρειάζεται.... Καθαρισμό δίσκου έχεις κάνει ποτέ ; Αν όχι, κερδίζεις αρκετά γίγα Το φάκελο temp τον έχεις αδειάσει χειροκίνητα ποτέ ; Αν όχι, έχεις κι απο κει αρκετά γίγα να κερδίσεις ( για να δείς το φάκελο temp, πρέπει να έχεις τικαρισμένη την επιλογή : ''εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων'' Τα αντίγραφα ασφαλείας τα έχεις διαγράψει ποτέ ; Αν όχι, θα πάρεις άλλα 10+ γίγα απο κεί. Μίκρυνε και το διαθέσιμο χώρο για αντίγραφα ασφαλείας, ήδη μ αυτά τα 3 βήματα, σε βλέπω 30 γίγα κέρδος Αν δε γνωρίζεις πως να κάνεις τα βήματα, θα στα εξηγήσουμε ένα ένα 1
discoboyminimal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Για να κάνεις επέκταση του C πρέπει ο υπόλοιπος τόμος να είναι διεγραμμένος. Όμως, για τους λόγους που τη θές την επέκταση, δε σου χρειάζεται.... το ξεχασα οτι σε κοβει το λειτουργικο.. μπορεις ομως , μετα το καθαρισμα η πριν , οπως θες , να βαλεις ενα 3rd party program και να κανεις την επεκταση που δεν σ αφηνουν τα windows. πχ . acronis disk director , partition wizard , paragon disk manager και η σειρα που θα καθαρισεις τον υπολογιστη σου , ειναι καπως ετσι, delete temporary files ccleaner (κανε λεπτομερη εγκαθαριση , χρησιμοποιοντας τις εξειδικευμενες κατηγοριες πριν το καθαρισμα + registry clean) revo uninstaller (απεγκατασταση αχρηστων προγραμματων + junk file cleaner) αν δεν χρησιμοποιεις αδρανοποιηση τοτε (σε cmd με admin rights , powercfg -h off ) εγκαθαριση των σημειων επαναφορας. (εγω δεν χρησιμοποιω καθολου , οποτε πρωτα εσβησα τα αρχεια που υπηρχαν και μετα απανεργοποιησα την λειτουργεια) μετα απο αυτα δεν νομιζω να εχει μεινει κατι στον υπολιστη που να καθαριζεται..ολα τα αλλα ειναι προγραμματα , dlc και προσωπικα σου αρχεια. ΕΠΙΣΗΣ δες το page file σου , και βγαλ το απο το αυτοματο. βαλε 3072mb αν εχεις κατω απο 2gb ram , βαλε 2048mb αν εχεις 4gb ram και αν εχεις 8gb η παραπανω βαλε 256mb η και καθολου.(εγω δεν χρησιμοποιω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα