Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας , θα ήθελα να με ενημερώσετε για κάτι.. Πριν απο καιρο ενας γνωστος μου, εκανε φορματ στον υπολογιστη μου και απο ενα δισκο που ειχα ( C ) τον χωρισε σε δυο δηλαδη ( C ) και (D) .. εγω ομως τωρα θελω να τον ξανακανω εναν.. και δεν ξερω πως.. Μπορειτε να με βοηθησετε? :)

Ευχαριστω :)

Δημοσ.

καλησπερα!

λοιπον

δεξι κλικ στον υπολογιστη σου.

πας στην διαχειριση.

διαχειριση δισκων.

βρισκεις τον δισκο σου που ειναι χωρισμενος σε c , d και επιλεγεις με κλικ τον d.

μετα κανεις διαγραφη τομου.

οταν τελειωσει κανεις δεξι κλικ στον c , επεκταση τομου και επιλεγεις το μεγεθος που ειχε πριν ο d.

περιμενεις, τελειωνει η διαδικασια, σβηνονται τα παντα απο τον d (παρε backup πριν τα παραπανω βηματα) και ο c ξαναγινεται οπω παλια :)

μια παρενθεση να κανω.

γιατι θεσ να ξανακανεισ 1 δισκο?

το να εχεις εναν φυσικο δισκο , χωρισμενο σε δυο εικονικους ειναι καλυτερο γιατι σε προστατευει απο ιους και στο επομενο φορματ  δεν χανεις προσωπικα αρχεια σου.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την πληροφορια, απλα στο C εχω μονο 87gb ενω στον D εχω 377,, και ο C ειναι full χωρις να εχω τιποτα μεσα .. και ηθελα να τα ενωσω ωστε να τα εχω ολα σε εναν δισκο..

Δημοσ.

ο C πως ειναι full? μονο απο το install των windows δεν μπορει να κατηληφθουν 87 GB ! αντε να δεχθω οτι τα windows θα χρησιμοποιησουν και page file? και παλι δεν γινεται . εχεις εγκαταστησει προγραμματα στο μερισμα C ?

Δημοσ.

Οχι οτι κατεβαζω το μεταφερω στον D διοτι εχει περισσοτερο χωρο.. μεσα στον C υπαρχουν μονο τα adobe/ java /skype /antivirus /mozilla και κατι αλλα των windows..

Δημοσ.

ποσα gb ειναι τα προσωπικα σου αρχεια?

αυτα δηλαδη που δεν θες οπως και δηποτε να χασεις.

λεμε οτι ειναι πχ. 40gb.

κανε εναν δισκο με 40χ2 + κατι ψιλα, αρα 100gb και τα αλλα αστα στον C..

πως το κανεις αυτο?

αντι να κανεις διαγραφη τομου D στα βηματα που σου ειπα παραπανω , κανεις συρρικνωση.

και μετα κανεις επεκταση του C :)

btw οντως πολλα gb χρησιμοποιεις στον c.εχεις παιχνιδια και προγραμματα πολλα / βαρια?

Δημοσ.

Δεν είναι πολλα άντε ως 15gb το πολύ..

Επίσης δοκιμασα να κάνω επέκταση του c αλλά δεν γινόταν.. Ενω είχα κανει συρρίκνωση του D

Απο παιχνίδια παλι δεν πιάνει τοσα gb ενα aion και ενα league of legends.. :P

και το θέμα είναι οτι τα παιχνίδια δεν τα έχω στον C αλλά στον D

Δημοσ.

Για να κάνεις επέκταση του C πρέπει ο υπόλοιπος τόμος να είναι διεγραμμένος.

Όμως, για τους λόγους που τη θές την επέκταση, δε σου χρειάζεται....

Καθαρισμό δίσκου έχεις κάνει ποτέ ; Αν όχι, κερδίζεις αρκετά γίγα

Το φάκελο temp τον έχεις αδειάσει χειροκίνητα ποτέ ; Αν όχι, έχεις κι απο κει αρκετά γίγα να κερδίσεις

( για να δείς το φάκελο temp, πρέπει να έχεις τικαρισμένη την επιλογή : ''εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων''

Τα αντίγραφα ασφαλείας τα έχεις διαγράψει ποτέ ; Αν όχι, θα πάρεις άλλα 10+ γίγα απο κεί. Μίκρυνε και το διαθέσιμο χώρο για αντίγραφα ασφαλείας,

ήδη μ αυτά τα 3 βήματα, σε βλέπω 30 γίγα κέρδος

Αν δε γνωρίζεις πως να κάνεις τα βήματα, θα στα εξηγήσουμε ένα ένα

• Like 1
Δημοσ.

Για να κάνεις επέκταση του C πρέπει ο υπόλοιπος τόμος να είναι διεγραμμένος.

Όμως, για τους λόγους που τη θές την επέκταση, δε σου χρειάζεται....

το ξεχασα οτι σε κοβει το λειτουργικο..

μπορεις ομως , μετα το καθαρισμα  η πριν , οπως θες , να βαλεις ενα 3rd party program και να κανεις την επεκταση που δεν σ αφηνουν τα windows.

πχ . acronis disk director , partition wizard , paragon disk manager

και η σειρα που θα καθαρισεις τον υπολογιστη σου , ειναι καπως ετσι,

delete temporary files

ccleaner (κανε λεπτομερη εγκαθαριση , χρησιμοποιοντας τις εξειδικευμενες κατηγοριες πριν το καθαρισμα + registry clean)

revo uninstaller (απεγκατασταση αχρηστων προγραμματων + junk file cleaner)

αν δεν χρησιμοποιεις αδρανοποιηση τοτε (σε cmd με admin rights , powercfg -h off )

εγκαθαριση των σημειων επαναφορας. (εγω δεν χρησιμοποιω καθολου , οποτε πρωτα εσβησα τα αρχεια που υπηρχαν και μετα απανεργοποιησα την λειτουργεια)

μετα απο αυτα δεν νομιζω να εχει μεινει κατι στον υπολιστη που να καθαριζεται..ολα τα αλλα ειναι προγραμματα , dlc και προσωπικα σου αρχεια.

ΕΠΙΣΗΣ δες το page file σου , και βγαλ το απο το αυτοματο.

βαλε 3072mb αν εχεις κατω απο 2gb ram , βαλε 2048mb αν εχεις 4gb ram και αν εχεις 8gb η παραπανω βαλε 256mb η και καθολου.(εγω δεν χρησιμοποιω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...