Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις αγόρασα ενα καινούριο Pc το οποίο έφτιαξα μόνος μου.Το πρόβλημα είναι το εξής.Ενώ σε idle η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι σε καλά επίπεδα (25-32 βαθμούς) έτρεξα το prime 95 kai to intel stress test αλλά και στα δύο μετά από λίγα δευτερόλεπτα η θερμοκρασία ανεβαίνει πάρα πόλυ και αναγκάζομαι να το κλείσω,περίπου 75-80 βαθμούς.Μητρική είναι η gigabyte h97-d3h και αυτό που παρατηρώ είναι ότι η συχνότητα του επεξεργαστή αυξομειώνεται συνέχεια.Από 800 Mhz έως 3800.Τί λέτε να φταίει παιδιά.υποψιάζομαι ότι δεν έκανα ίσως σωστά την εγκατάσταση της stock ψύκτρας γιατί την τοποθέτησα και την έβγαλα και την ξαναέβαλα  σε δευτερόλεπτα.Μήπως όταν ανεβάζει στροφές ο επεξεργαστής ανεβαίνει και η θερμοκρασία και αναγκάζεται να ξαναρίξει στροφές για να μην πάθει ζημιά?Αλλά από ότι παρατηρώ οι idle θερμοκρασίες είναι σταθερα 25-32 βαθμοί και δεν έχω αυξομειώσεις/Ξέρω ήταν πολύ "κακιά" κίνηση αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Ίσως Δεν έχει' 'πατησει'' καλά η ψυκτρα.βγάλτην κ ξανατοποθετησε την προσεκτικά.φαντάζομαι εχεισ βάλει κ παστα στον επεξεργαστη Ετσι?

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή δεν έχω την δυνατότητα να αγοράσω άλλη ψύκτρα.Στο μέλλον σίγουρα ναι! Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Arctic Silver 5 στην stock ψύκτρα? Επίσης στο site της αναφέρει ως μέθοδο εφαρμογής την vertical line method αλλά μου φαίνεται ότι στην εικόνα φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη ποσότητα σε σχέση με άλλες τεχνικές. Έχει κανείς τοποθετήσει τη συγκεκριμένη πάστα?

Δημοσ.

H στοκ ψυκτρα τοπαρει στους 80-85 σε full load στον 4690 μην σε αγχώνει νορμάλ είναι και ετσι και αλλιώς σε νορμάλ χρήση ακόμη και gaming δεν πρόκειται να ανέβει τόσο ψηλά!

Δημοσ.

Γιατί όμως στα stress test φτανει στους 80 φαθμούς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και αναγκάζομαι να το σταματήσω?Επίσης ξέρεις γιατι η συχνότητα του επεξεργαστή ανεβοκατεβαίνει ανά 2-3 δευτερολεπτα απο 3,7 Ghz στα 800 Mhz? και το pc δεν πάει τόσο σφαίρα όσο περίμενα.Υπάρχει περίπτωση να είναι λόγω κακής εφαρμογής της ψύκτρας?Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Άντε πάμε άλλη μια ... Η στοκ ψυκτρα φτάνει άνετα τους 80-85 βαθμούς σε βαρύ φόρτο. Μονα αν δεις πάνω από 90 να ανησυχήσεις!

Ο επεξεργαστής όταν δεν έχει φορτο ρίχνει την συχνότητα του για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και είναι μια απολύτως φυσιολογική λειτουργίας!

• Like 4
Δημοσ.

Φίλε μου με ένα 30αρι που πιστεύω είναι μικρό πόσο παίρνεις μια καλή ψύκτρα. Αν δεν το διαθέτεις φυσικά μείνε με στοκ και αγοράζεις αργότερα. Όπως είπαν και τα παιδιά τα 80αρια είναι φυσιολογικά σε full load

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ....

Προτασεις για ενδειξεις θερμοκρασιας σε μητρικη,επεξεργαση,μνημες,καρτα γραφικων και εσωτερικο κουτιου....

Τι πρεπει να βαλουμε για να τα ελενχω ολα αυτα..???

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή δεν έχω την δυνατότητα να αγοράσω άλλη ψύκτρα.Στο μέλλον σίγουρα ναι! Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Arctic Silver 5 στην stock ψύκτρα? Επίσης στο site της αναφέρει ως μέθοδο εφαρμογής την vertical line method αλλά μου φαίνεται ότι στην εικόνα φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη ποσότητα σε σχέση με άλλες τεχνικές. Έχει κανείς τοποθετήσει τη συγκεκριμένη πάστα?

Τοτε κακως αγορασες αυτο τον επεξεργαστη.Ας επερνες τον i5 4590 και με τα ρεστα να αγοραζες και μια ψυκτρα.

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ....

Προτασεις για ενδειξεις θερμοκρασιας σε μητρικη,επεξεργαση,μνημες,καρτα γραφικων και εσωτερικο κουτιου....

Τι πρεπει να βαλουμε για να τα ελενχω ολα αυτα..???

HW monitor λέγεται το προγραμματάκι και έχει εξευτελιστικά πολλές ενδείξεις...Παρόλα αυτα ,αν θές πιο συγκεκριμένα πράγματα για την gpu θα μπορούσες να κατεβάσεις κάτι σε MSI afterburner που σου δείνει πάλι πολλές ενδείξεις (μονο για την gpu όμως εδώ)

Δημοσ.

οκ ευχαριστω για το προγραμμα....οντως πολυ χρησιμο...

Τωρα αν θελω να βλεπω τις ενδειξεις εξωτερικα απο το κουτι μου μεσω ενος σύστημα ελέγχου..??πχ..

http://www.e-shop.gr/aerocool-touch-2000-p-PER.809421

Αυτα τα πανελ δεν προσφέρουν ακριβεια στις μετρήσεις οπως τα προγραμματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...