Προς το περιεχόμενο

Macbook retina13' late 13 health battery

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εχω το συγκεκριμενο μηχανημα που εχει κανει 49κυκλους φορτιςης και το health battery μου δειχνει οτι ειναι στο 89% , και το εχω το μηχανημα 9μηνες , ειναι φυσιολογικο να εχει παει στο 89 % ?

Και αν δεν ειναι φυςιολογικο τοτε ποιος ειναι ο σωστος τροπος φορτισης του mac ,(εγω το αφηνω να αδειασει εντελως και μετα το φορτιζω )

Ευχαριστω πολυ

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

Εχω το συγκεκριμενο μηχανημα που εχει κανει 49κυκλους φορτιςης και το health battery μου δειχνει οτι ειναι στο 89% , και το εχω το μηχανημα 9μηνες , ειναι φυσιολογικο να εχει παει στο 89 % ?

Και αν δεν ειναι φυςιολογικο τοτε ποιος ειναι ο σωστος τροπος φορτισης του mac ,(εγω το αφηνω να αδειασει εντελως και μετα το φορτιζω )

Ευχαριστω πολυ

Sent from my iPad using Insomnia

Το αφήνεις να αδειάσει ενώ έχει την δυνατότητα να το δουλεύεις στην πρίζα? Ποιος σου είπε ότι ειναι καλό να αδειάζει συνέχεια τις συγκεκριμένες μπαταρία πριν την φορτίσεις? Πάλι καλά που ειναι 89%. Δούλευε με την πρίζα όποτε ειναι εφικτό και την μπαταρία κρατά την γεμάτη για όταν δεν θα έχεις δυνατότητα παροχής ρεύματος. Μια πλήρη αποφόρτιση μια φορά το εξάμηνο για να δεις την καλή λειτουργία της μπαταρίας μόνο. Αυτά.

ΥΓ. Μπορεί να το έχεις στο ρεύμα ακόμα και με 100 % την μπαταρία. Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. Η παροχή ρεύματος απο τον φορτιστή δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να φορτίζει την μπαταρία,αλλά για να δουλεύει κανονικά το λαπτοπ με αυτήν ασχέτως το ποσό γεμάτη ειναι η μπαταρία. Δεν βλάπτει επίσης να το φορτίζεις ακόμα και απο οποιοδήποτε ποσοστό % μπαταρίας. Ακόμα και με 20, 30,50,70,80,90 % μπορείς να το βάλεις και να το φορτίσεις πλήρως ή όχι.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 2
Δημοσ.

Το αφήνεις να αδειάσει ενώ έχει την δυνατότητα να το δουλεύεις στην πρίζα? Ποιος σου είπε ότι ειναι καλό να αδειάζει συνέχεια τις συγκεκριμένες μπαταρία πριν την φορτίσεις? Πάλι καλά που ειναι 89%. Δούλευε με την πρίζα όποτε ειναι εφικτό και την μπαταρία κρατά την γεμάτη για όταν δεν θα έχεις δυνατότητα παροχής ρεύματος. Μια πλήρη αποφόρτιση μια φορά το εξάμηνο για να δεις την καλή λειτουργία της μπαταρίας μόνο. Αυτά.

ΥΓ. Μπορεί να το έχεις στο ρεύμα ακόμα και με 100 % την μπαταρία. Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. Η παροχή ρεύματος απο τον φορτιστή δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να φορτίζει την μπαταρία,αλλά για να δουλεύει κανονικά το λαπτοπ με αυτήν ασχέτως το ποσό γεμάτη ειναι η μπαταρία. Δεν βλάπτει επίσης να το φορτίζεις ακόμα και απο οποιοδήποτε ποσοστό % μπαταρίας. Ακόμα και με 20, 30,50,70,80,90 % μπορείς να το βάλεις και να το φορτίσεις πλήρως ή όχι.

ευχαριστω πολύ για τις πληροφοριες , θα το εφαρμοσω

Δημοσ.

Να δουλεύεις το Macbook σου, σαν να είναι ένα ipad ή ένα iphone. Να χρησιμοποιείς δηλαδή τον υπολογιστή σου, όσο το δυνατό περισσότερο με την μπαταρία και χωρίς το τροφοδοτικό συνδεμένο.

Η μπαταρία που φοράει το Macbook σου έχει σχεδιαστεί ώστε να "αντέχει" 1000 κύκλους φόρτισης πριν χάσει το 20% της απόδοσης της. Αυτό πρακτικά σημαίνει πάνω από 3 χρόνια καθημερινής και συνεχής χρήσης του Macbook με μπαταρία, για να έχεις πάλι health στο 80% περίπου.

• Like 1
Δημοσ.

Να δουλεύεις το Macbook σου, σαν να είναι ένα ipad ή ένα iphone. Να χρησιμοποιείς δηλαδή τον υπολογιστή σου, όσο το δυνατό περισσότερο με την μπαταρία και χωρίς το τροφοδοτικό συνδεμένο.

Η μπαταρία που φοράει το Macbook σου έχει σχεδιαστεί ώστε να "αντέχει" 1000 κύκλους φόρτισης πριν χάσει το 20% της απόδοσης της. Αυτό πρακτικά σημαίνει πάνω από 3 χρόνια καθημερινής και συνεχής χρήσης του Macbook με μπαταρία, για να έχεις πάλι health στο 80% περίπου.

με ποιο αξιοπιστο προγραμμα θα δω το health της μπαταριας ???    εδω με 49 κυκλους  και εχει πεσει 89 % 

Δημοσ.

Πλάκα κανείς έτσι? ΕΣΥ προτιμάς δηλαδή ενώ έχεις την πρίζα δίπλα σου και ενώ μπορείς να βάλεις το τροφοδοτικό να χρησιμοποιείς την μπαταρία?

Καλα.... μετά τον χρόνο η μπαταρία θα ειναι για πέταμα, ειδικά αν παίζεις παιχνίδια....

ΥΓ. Ακόμα και το iPad όποτε βρίσκω ευκαιρία το δουλεύω στην πρίζα, χωρις να περιμένω να αδειάσει και πάλι μια χαρά κρατάει η μπαταρία.

Επίσης iPhone και MacBook pro. Στην διαχείριση ενέργειας το MacBook pro έχει ρυθμίσεις όταν βρίσκεται σε κατάσταση τροφοδοσίας απο την πρίζα. Το iPhone επιςης εχει σχεδιαστεί να δουλεύει κάνοντας λειτουργίες backup κ.α μόνο όταν ειναι στην πρίζα. Αν ΕΣΥ επιμένεις ότι δεν πρέπει να δουλεύουν στην πρίζα , λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος....

• Like 1
Δημοσ.

Πλάκα κανείς έτσι? ΕΣΥ προτιμάς δηλαδή ενώ έχεις την πρίζα δίπλα σου και ενώ μπορείς να βάλεις το τροφοδοτικό να χρησιμοποιείς την μπαταρία?

Καλα.... μετά τον χρόνο η μπαταρία θα ειναι για πέταμα, ειδικά αν παίζεις παιχνίδια....

ΥΓ. Ακόμα και το iPad όποτε βρίσκω ευκαιρία το δουλεύω στην πρίζα, χωρις να περιμένω να αδειάσει και πάλι μια χαρά κρατάει η μπαταρία.

Επίσης iPhone και MacBook pro. Στην διαχείριση ενέργειας το MacBook pro έχει ρυθμίσεις όταν βρίσκεται σε κατάσταση τροφοδοσίας απο την πρίζα. Το iPhone επιςης εχει σχεδιαστεί να δουλεύει κάνοντας λειτουργίες backup κ.α μόνο όταν ειναι στην πρίζα. Αν ΕΣΥ επιμένεις ότι δεν πρέπει να δουλεύουν στην πρίζα , λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος....

Εγώ σου  λεω τί ειναι καλύτερο ωστε να κρατήσει η μπαταρία περισσότερο στο περασμα του χρόνου. Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν κάποιοι, μειωμενοι κύκλοι μπαταρίας δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγαλύτερη "υγεία" στην μπαταρία. Οπως γράφω και παραπάνω οι συγκεκριμένες μπαταρίες έχουν κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέχουν το ελάχιστο 1000 κύκλους με -τουλάχιστον- 80% της ονομαστικής τους απόδοσης. Ειδικότερα δε στα Macbook δεν υπάρχει κανένα απολύτως αντίκτυπο στις επιδόσεις του μηχανήματος σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε αρκετά Windows laptops, οπότε στην πράξη είναι το ίδιο είτε δουλεύεις με φορτιστή, είτε με μπαταρία. Επίσης την μπαταρία δεν την "απασχολεί" καθόλου αν εσυ παίζεις παιχνίδια, αν σερφάρεις στο ιντερνετ, αν ακούς μουσική, βλέπεις ταινία ή και όλα αυτά μαζί. Απλούστατα μαθηματικά είναι...οτι ισχύ χρειάζεσαι θα σου την δώσει και αντίστοιχα θα αποφορτιστεί γρηγορότερα ή αργότερα.

Από εκεί και πέρα βέβαια είναι δικαίωμα σου να  προτιμάς να δουλεύεις φορητές συσκευές όπως το macbook, το ipad και το iphone στην πρίζα, αλλά πίστεψε με έχουν κατασκευαστεί με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.  Υπόψη τέλος ότι ακόμη και στην πρίζα εξακολουθεί να υπάρχει drain στην μπαταρία. Κάποια στιγμή φτάνει στο 95% και θα δεις το led του φορτιστή σου να αλλάζει χρώμα (απο πράσινο γίνεται πορτοκαλί) και να  ξαναφορτίζει την μπαταρία μεχρι το 100%. Αυτός είναι ενας "κακός" κύκλος φόρτισης που μειώνει σταδιακά το health της μπαταρίας.

με ποιο αξιοπιστο προγραμμα θα δω το health της μπαταριας ???    εδω με 49 κυκλους  και εχει πεσει 89 % 

Προφανώς δεν έκανες σωστές φορτίσεις/αποφορτίσεις το μηχάνημα σου. Παρόλο αυτά μην σε ανησυχεί τόσο το γεγονός...το battery health σου μπορεί να ανεβει σταδιακά. Δεν είναι κάτι περιέργο στα καινούργια Mac με haswell cpu...συμβαίνει συχνά και ειδικά στα 13αρια Air και Retina.

Δοκίμασε να κάνεις και ένα battery calibration με την διαδικασία που περιγράφει η Apple.

https://support.apple.com/en-is/HT201575

Απο προγράμματα εγώ χρησιμοποιώ το coccunut battery και το battery health.

http://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/

https://itunes.apple.com/us/app/battery-health/id490192174?mt=12

Το καλύτερο από όλα είναι να ασχολείσαι όσο το δυνατόν λιγότερο με την μπαταρία και να χαρείς το μηχάνημα σου...να το δουλεύεις δηλαδή όπως εσύ προτιμάς. Τα υπόλοιπα είναι λιγο πολύ ψυχαναγκασμοι που όλοι φυσικά έχουμε. Εγώ πλεόν ούτε shutdown κάνω στο Macbook μου...είναι πάντα έτοιμο να με "εξυπηρετήσει" αστραπιαία όπως ακριβώς ενα ipad ή ενα smartphone και σχεδόν πάντα χωρίς τροφοδοσία.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ σου λεω τί ειναι καλύτερο ωστε να κρατήσει η μπαταρία περισσότερο στο περασμα του χρόνου. Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν κάποιοι, μειωμενοι κύκλοι μπαταρίας δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγαλύτερη "υγεία" στην μπαταρία. Οπως γράφω και παραπάνω οι συγκεκριμένες μπαταρίες έχουν κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέχουν το ελάχιστο 1000 κύκλους με -τουλάχιστον- 80% της ονομαστικής τους απόδοσης. Ειδικότερα δε στα Macbook δεν υπάρχει κανένα απολύτως αντίκτυπο στις επιδόσεις του μηχανήματος σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε αρκετά Windows laptops, οπότε στην πράξη είναι το ίδιο είτε δουλεύεις με φορτιστή, είτε με μπαταρία. Επίσης την μπαταρία δεν την "απασχολεί" καθόλου αν εσυ παίζεις παιχνίδια, αν σερφάρεις στο ιντερνετ, αν ακούς μουσική, βλέπεις ταινία ή και όλα αυτά μαζί. Απλούστατα μαθηματικά είναι...οτι ισχύ χρειάζεσαι θα σου την δώσει και αντίστοιχα θα αποφορτιστεί γρηγορότερα ή αργότερα.

Από εκεί και πέρα βέβαια είναι δικαίωμα σου να προτιμάς να δουλεύεις φορητές συσκευές όπως το macbook, το ipad και το iphone στην πρίζα, αλλά πίστεψε με έχουν κατασκευαστεί με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Υπόψη τέλος ότι ακόμη και στην πρίζα εξακολουθεί να υπάρχει drain στην μπαταρία. Κάποια στιγμή φτάνει στο 95% και θα δεις το led του φορτιστή σου να αλλάζει χρώμα (απο πράσινο γίνεται πορτοκαλί) και να ξαναφορτίζει την μπαταρία μεχρι το 100%. Αυτός είναι ενας "κακός" κύκλος φόρτισης που μειώνει σταδιακά το health της μπαταρίας.

Προφανώς δεν έκανες σωστές φορτίσεις/αποφορτίσεις το μηχάνημα σου. Παρόλο αυτά μην σε ανησυχεί τόσο το γεγονός...το battery health σου μπορεί να ανεβει σταδιακά. Δεν είναι κάτι περιέργο στα καινούργια Mac με haswell cpu...συμβαίνει συχνά και ειδικά στα 13αρια Air και Retina.

Δοκίμασε να κάνεις και ένα battery calibration με την διαδικασία που περιγράφει η Apple.

https://support.apple.com/en-is/HT201575

Απο προγράμματα εγώ χρησιμοποιώ το coccunut battery και το battery health.

http://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/

https://itunes.apple.com/us/app/battery-health/id490192174?mt=12

Το καλύτερο από όλα είναι να ασχολείσαι όσο το δυνατόν λιγότερο με την μπαταρία και να χαρείς το μηχάνημα σου...να το δουλεύεις δηλαδή όπως εσύ προτιμάς. Τα υπόλοιπα είναι λιγο πολύ ψυχαναγκασμοι που όλοι φυσικά έχουμε. Εγώ πλεόν ούτε shutdown κάνω στο Macbook μου...είναι πάντα έτοιμο να με "εξυπηρετήσει" αστραπιαία όπως ακριβώς ενα ipad ή ενα smartphone και σχεδόν πάντα χωρίς τροφοδοσία.

Λυπάμαι αλλά έχω διαφορετική άποψη. Επειδή θέλω να τα απολαμβάνω τα μηχανήματα μου για το σκοπό που φτιαχτηκανε, θα τα φορτίζω όποτε βρίσκω ευκαιρία για να τα απολαμβάνω περισσότερο. Δεν πήρα το iPad ή το MacBook pro retina για να το έχω μόνο για χρήση απο το καθιστικό στο κρεβάτι και το ανάποδο. Πολλές φορές τα χρησιμοποιώ σε μέρη όπου δεν υπάρχει τροφοδοσία και θέλω να ειναι έτοιμα για εκεί. Επίσης όταν ταξιδεύω συνήθως δεν ξέρω ποτέ θα ξαναβρώ πρίζα και δεν θα το παίξω κορώνα γράμματα αν θα έχει στην επόμενη στάση. Όπου βρω φορτιζω και απολαμβάνω τα μηχανήματα στο έπακρο. Με αυτό το σκοπό τα αγόρασα και αυτό το σκοπό εξυπηρετούν.

Αν ήθελα να κάνω χρήση γραφείου ή σπιτιού προφανώς και δεν θα έπαιρνα laptop ή αν θα έπαιρνα δεν θα με ενδιαφέρε η αυτονομία του. Θα έπαιρνα ένα laptop που αλλάζει η μπαταρία του και φυσικά με μικρότερο κόστος.

Η Apple νομίζω με τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν απευθύνεται μόνο σε τύπους που κάνουν μόνο δουλειά γραφείου και έχει προβλέψει την παραπάνω χρήση που κάνω εγώ και όσοι παίρνουν προϊόντα με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν πλήρως. Όποτε σίγουρα το έχει προβλέψει οτι θα χρειαστεί να γίνει τέτοια χρήση και ειναι προετοιμασμένα για αυτό η μπαταρία της.

Επίσης θέλω να δω τώρα με την ασύρματη φόρτιση αν θα έχεις την ίδια άποψη σχετικά με την χρήση των μπαταριών ή θα αλλάξεις...

ΥΓ. Το MacBook pro 2 χρόνια χρήσης μου με 149 κύκλους φόρτισης και 95% health μπαταρία.

• Like 1
Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά έχω διαφορετική άποψη. Επειδή θέλω να τα απολαμβάνω τα μηχανήματα μου για το σκοπό που φτιαχτηκανε, θα τα φορτίζω όποτε βρίσκω ευκαιρία για να τα απολαμβάνω περισσότερο. Δεν πήρα το iPad ή το MacBook pro retina για να το έχω μόνο για χρήση απο το καθιστικό στο κρεβάτι και το ανάποδο. Πολλές φορές τα χρησιμοποιώ σε μέρη όπου δεν υπάρχει τροφοδοσία και θέλω να ειναι έτοιμα για εκεί. Επίσης όταν ταξιδεύω συνήθως δεν ξέρω ποτέ θα ξαναβρώ πρίζα και δεν θα το παίξω κορώνα γράμματα αν θα έχει στην επόμενη στάση. Όπου βρω φορτιζω και απολαμβάνω τα μηχανήματα στο έπακρο. Με αυτό το σκοπό τα αγόρασα και αυτό το σκοπό εξυπηρετούν.

Αν ήθελα να κάνω χρήση γραφείου ή σπιτιού προφανώς και δεν θα έπαιρνα laptop ή αν θα έπαιρνα δεν θα με ενδιαφέρε η αυτονομία του. Θα έπαιρνα ένα laptop που αλλάζει η μπαταρία του και φυσικά με μικρότερο κόστος.

Η Apple νομίζω με τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν απευθύνεται μόνο σε τύπους που κάνουν μόνο δουλειά γραφείου και έχει προβλέψει την παραπάνω χρήση που κάνω εγώ και όσοι παίρνουν προϊόντα με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν πλήρως. Όποτε σίγουρα το έχει προβλέψει οτι θα χρειαστεί να γίνει τέτοια χρήση και ειναι προετοιμασμένα για αυτό η μπαταρία της.

Επίσης θέλω να δω τώρα με την ασύρματη φόρτιση αν θα έχεις την ίδια άποψη σχετικά με την χρήση των μπαταριών ή θα αλλάξεις...

ΥΓ. Το MacBook pro 2 χρόνια χρήσης μου με 149 κύκλους φόρτισης και 95% health μπαταρία.

Προσπαθώ να καταλάβω (αν και δεν τα κατάφερα) ποια ακριβως είναι η άποψη σου,που συμφωνείς και που διαφωνείς. Τι σχέση εχει η ασύρματη φόρτιση ή αν θα πρέπει να πας με γεμάτη μπαταρία σε μέρη που δεν έχουν παροχή ρεύματος (δεν είναι ανυπόφορα αυτονόητο αυτο; )
  • Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος το atheatou και να δημιουργήσω αντιπαράθεση panos 2000, και εμένα η εμπειρία μου λέει ακριβώς το ίδιο με το mac μου τουλάχιστον.Όσο περισσότερο είσαι με το ρεύμα στα μακ η μπαταρία σου δεν διατρέχει κίνδυνο γιατί υπάρχει σύστημα ορθής διαχείρησης της ενέργειας του τροφοδοτικού όταν η μπαταρία είναι γεμάτη. Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε windows laptops όπου ισχύει το αντίθετο (με τις μπαταρίες τους να καταστρέφονται γρήγορα) και ο κόσμος χωρίς να ξέρει τι να κάνει είναι να βγάζει την μπαταρία στην άκρη για να την σώσει,αλλά τελικά την σκοτώνει και με την στασιμότητα...
Άποψη μου είναι ότι δεν είναι τυχαίο που η apple τοποθετεί ''σταθερές μπαταρίες-δεν μπορεί να τις αλλάξει από μόνος του ο χρήστης''. Δεν υπάρχει λόγος να την βγάλεις και να την προστατέψεις.Εγώ εφαρμόζω το σύστημα του πλήρους drain ανά αραιά διαστήματα μόνο,και κατά τα άλλα προτιμώ φορτίσεις ενίσχυσης 40-60 50-70 60-90 80-100 κ.ο.κ.  Μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας και η αυτονομία της είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα,αλλά η φθορά της μπαταρίας από τον συνολικό κύκλων φορτίσεων είναι αναπόφευκτη για μένα..Όσο καλά και να συμπεριφερθείς στην μπαταρία,είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή πας για αλλαγή,απλά είναι στο χέρι σου πόσο θα σε βγάλει η μπαταρία ασπροπρόσωπο.. Σε καμία περίπτωση πάντως οι κύκλοι δεν επηρεάζουν άμεσα τις δυνατοτητες της μπαταρίας,αλλά έμμεσα την οδηγούν στην γήρανση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...