Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!
Τώρα τελευταία ασχολούμαι αρκετά με αυτές τις γλώσσες λόγω της σχολής.
Έχω περάσει τα linux βέβαια στον σταθερό μου και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου, αλλά έχω και ένα iPad και αναρωτιόμουν αν υπάρχει τρόπος να γράψω κώδικα σε μία από τις 2 γλώσσες και να τον κάνω compile και να τον τρέξω σε iOS.
Εριξα μια ματιά στον γούγλη αλλά δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο.
Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος?

Δημοσ.

Fortran δεν υπαρχει καν λογος να ασχοληθεις παραπανω. Αμα θελεις να κανεις σε ios, ασχολησου με objective c. Αμα θελεις σε Android, ασχολησου με java. Δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα αλλωστε απο την στιγμη που θα μαθεις μια γλωσσα, να περασεις σε αλλες. 

Δημοσ.

Fortran δεν υπαρχει καν λογος να ασχοληθεις παραπανω. Αμα θελεις να κανεις σε ios, ασχολησου με objective c. Αμα θελεις σε Android, ασχολησου με java. Δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα αλλωστε απο την στιγμη που θα μαθεις μια γλωσσα, να περασεις σε αλλες. 

Οχι δεν κατάλαβες. Δεν το κάνω από χόμπι, το κάνω για τη σχολή. Η Fortran είναι δυνατή γλώσσα για τη δουλειά που κάνουμε (Φυσική σπουδάζω). Δεν θέλω να φτιάξω εφαρμογές για το iOS, θέλω αντί να τα γράφω και να τα κάνω compile στο σταθερό μου, να τα γράφω στο iPad, αν γίνεται.

Δημοσ.

Aυτό που μπορείς να κάνεις, αφού από ό,τι καταλαβαίνω δεν σε ενδιαφέρει να τα τρέχεις πάνω σε iOS, είναι να σετάρεις ci περιβάλλον (continuous integration, ψάξε για το travis που είναι το πιο απλό) μαζί με ένα Github. Εμένα προσωπικά και το Travis και το Jenkins μου έχουν λύσει τα χέρια και πολλές φορές δεν κάνω κάν compile τον κώδικα μου σε μηχάνημα μου.

Δημοσ.

Οχι δεν κατάλαβες. Δεν το κάνω από χόμπι, το κάνω για τη σχολή. Η Fortran είναι δυνατή γλώσσα για τη δουλειά που κάνουμε (Φυσική σπουδάζω). Δεν θέλω να φτιάξω εφαρμογές για το iOS, θέλω αντί να τα γράφω και να τα κάνω compile στο σταθερό μου, να τα γράφω στο iPad, αν γίνεται.

Για να καταλαβω, θελεις να γραψεις κωδικα χρησιμοποιοντας το ipad; Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα ακουγετε τρελο timewaste... Φανταζομαι μπορεις να γραψεις σε notepad, word, whatever και μετα να το μεταφερεις σε compiler. στο pc 

Δημοσ.

Αδερφέ, η Apple δεν επιτρέπει compilers σε iOS, επομένως επίσημα δεν μπορείς να τρέξεις fortran. Από εκεί και πέρα, ssh στο σταθερό με Linux και κάνεις ότι θες. Δεν ξέρω τι παίζει με jailbrake.

Επίσημα μπορείς να έχεις Python, αν ενδιαφέρεσαι.

Δημοσ.

Για να καταλαβω, θελεις να γραψεις κωδικα χρησιμοποιοντας το ipad; Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα ακουγετε τρελο timewaste... Φανταζομαι μπορεις να γραψεις σε notepad, word, whatever και μετα να το μεταφερεις σε compiler. στο pc 

Μπορώ να το κάνω αλλά είναι λίγο χαζό από μέρους μου αυτό. :P

Θέλω να το δουλεύω χωρίς να έχω PC, επομένως θέλω compiler να μου λέει επί τόπου τα λάθη μου

Αδερφέ, η Apple δεν επιτρέπει compilers σε iOS, επομένως επίσημα δεν μπορείς να τρέξεις fortran. Από εκεί και πέρα, ssh στο σταθερό με Linux και κάνεις ότι θες. Δεν ξέρω τι παίζει με jailbrake.

Επίσημα μπορείς να έχεις Python, αν ενδιαφέρεσαι.

Κατάλαβα. Προς το παρόν ναι κάνω ότι θέλω με τα linux, αλλά είχα την περιέργεια να δω αν γίνεται κάτι με iOS. Προς το παρόν C και fortran, python θα πάρω το επόμενο εξάμηνο οπότε θα ασχοληθώ μαζί της τότε!

Aυτό που μπορείς να κάνεις, αφού από ό,τι καταλαβαίνω δεν σε ενδιαφέρει να τα τρέχεις πάνω σε iOS, είναι να σετάρεις ci περιβάλλον (continuous integration, ψάξε για το travis που είναι το πιο απλό) μαζί με ένα Github. Εμένα προσωπικά και το Travis και το Jenkins μου έχουν λύσει τα χέρια και πολλές φορές δεν κάνω κάν compile τον κώδικα μου σε μηχάνημα μου.

Μάλιστα. Ψιλοκινέζικα μου ακούγονται να σου πω την αλήθεια, έψαχνα κάτι που απλά να το κάνεις εγκατάσταση μέσα από Cydia/Apple Store και τέλος. Αν έχω χρόνο κάποια στιγμή ίσως το ψάξω. Δεν επείγει δηλαδή και αφού δεν είναι κάτι πολύ απλό δεν πειράζει, και με το pc μια χαρά δουλειά κάνω :P

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Μπορώ να το κάνω αλλά είναι λίγο χαζό από μέρους μου αυτό. :P

Θέλω να το δουλεύω χωρίς να έχω PC, επομένως θέλω compiler να μου λέει επί τόπου τα λάθη μου

Εν αντιθεσει με το να προγραμματιζεις απο το ipad σου που ειναι μεγαλοφυες; 

Οταν προγραμματιζεις σε υπολογιστη εχεις το side effect οτι αυξανεις την ταχυτητα σου, αμα προσπαθησεις να το κανεις σε ipad και οποιοδηποτε ταμπλετα θα μισησεις τον προγραμματισμο και τον ευατο σου μαζι.

Η ταπεινη μου αποψη παντα.

Δημοσ.

Εν αντιθεσει με το να προγραμματιζεις απο το ipad σου που ειναι μεγαλοφυες; 

Οταν προγραμματιζεις σε υπολογιστη εχεις το side effect οτι αυξανεις την ταχυτητα σου, αμα προσπαθησεις να το κανεις σε ipad και οποιοδηποτε ταμπλετα θα μισησεις τον προγραμματισμο και τον ευατο σου μαζι.

Η ταπεινη μου αποψη παντα.

Γιατί είναι χαζό φίλε μου? Αν δεν έχω  λαπτοπ και είμαι στη σχολή δηλαδή τι να κάνω? Παίρνω ένα bluetooth πληκτρολόγιο και είμαι κύριος. Γι αυτό ρώτησα, όχι για να κάθομαι στο σαλόνι να ακουμπάω το touch πληκτρολόγιο και να χαίρομαι.

Όπως και να χει σεβαστή η ταπεινή σου άποψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...