Dark_Nightfall Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 30 λεπτά πριν, meletis_m είπε Τι αμάξι είναι ; Ξεκίνα με ένα πλήρη καθαρισμό της πεταλούδας γκαζιού στο πάγκο εργασίας που είναι σχετικά ανέξοδη και επίσης μέτρησε και πίεση αντλίας καυσίμου. Για το ασταθέςρελαντί Yaris 2004 βενζίνη ,215.000km,έχουν γίνει τα εξής : καθαρισμός πεταλούδας προληπτικά και στα πλαίσια των service αλλαγές μπαταρίας ,μπουζί ,φυσικά δεν δείχνει βλάβη ο "εγκέφαλος". Προληπτική αντικατάσταση της αντλίας βενζίνης με γνήσια μεταχειρισμένη + πολλαπλασιαστές γνήσιοι μεταχειρισμένοι επίσης. Το αμάξι είναι εντελώς εργοστασιακό εκτός από xenon φώτα τα οποία μπήκαν το 2009 (το πρόβλημα ξεκίνησε το 2016). Όταν πάρει μπρος δουλεύει κανονικότατα χωρίς διακοπές χωρίς τίποτα. Μια φορά πριν αρκετά χρόνια (σε ταξίδι) στα διόδια σταματώντας παρατήρησα υψηλό ρελαντι (κοντα 1200 στροφές) κάτι δεν πήγαινε καλά και από τότε περίπου ξεκίνησαν τα προβλήματα μήπως βαλβίδα ρελαντί ;;;; η ακόμα και η ίδια η πεταλούδα (λέω εγώ). Το αυτοκίνητο πήγε 1 φορά αντιπροσωπεία για έλεγχο το 2018 ,εκεί στην αρχή δεν τους παρουσίασε το πρόβλημα μετά όμως τους το έκανε ,με τα πολλά είχε φθορά ένα σωληνάκι το οποίο πήγαινε στην πεταλούδα και κάτι κάνανε εκεί και πήρε κανονικά ,από τότε δεν το ξαναέκανε μέχρι σήμερα που το έκανε πάλι. Βλάβες βαλβίδας ρελαντι η ακόμα της πεταλούδας τα δείχνει ο "εγκέφαλος" ; ρωτάω διότι δεν είχε ποτέ chech engine και στο διαγνωστικό τότε η αντιπροσωπεία δεν είδε κάτι. Τώρα βέβαια μπορεί να το ξανακάνει πάλι μετά από 2 χρόνια τρέχα γύρευε δηλαδή ,εγώ πιστεύω βαλβίδα ρελαντί η πεταλούδα κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ (δεν είμαι μηχανικός κιόλας). 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Tρύπιο σωληνάκι που τραβάει αέρα; Ναι,αυτό είχαν πειράξει την άλλη φορά απ ότι μου είχαν πει. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από Dark_Nightfall
Dark_Nightfall Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, topaz είπε Βαλβίδα ρελαντι. Έτσι λέω και εγώ,όταν παρουσιάζει το πρόβλημα πάει να πάρει παίρνει και ακαριαία σβήνει,δοκιμάζω πατώντας το γκάζι λίγο παίρνει κανονικά μαρσάρει κανονικά ανεβάζει στροφές κτλ κτλ όταν το αφήνω το γκάζι δεν κρατάει ρελαντί και σβήνει,το αφήνω μερικές ώρες ξαναδοκιμάζω και ως δια μαγείας παίρνει κανονικά και κρατάει ρελαντί κανονικά όπως έγινε χτες. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από Dark_Nightfall
rafail1994 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Έτσι λέω και εγώ,όταν παρουσιάζει το πρόβλημα πάει να πάρει παίρνει και ακαριαία σβήνει,δοκιμάζω πατώντας το γκάζι λίγο παίρνει κανονικά μαρσάρει κανονικά ανεβάζει στροφές κτλ κτλ όταν το αφήνω το γκάζι δεν κρατάει ρελαντί και σβήνει,το αφήνω μερικές ώρες ξαναδοκιμάζω και ως δια μαγείας παίρνει κανονικά και κρατάει ρελαντί κανονικά όπως έγινε χτες. Πολύ πιθανόν να είναι όντως η βαλβίδα ρελαντί. Κακός, όταν έγινε καθαρισμός πεταλούδας, δεν έγινε και εκεί ένας έλεγχος. Ρίξε ένα καθάρισμα και στον αισθητήρα maf, εαν έχει γνώση ο μηχανικός ας τον τσεκάρει κιόλας οτι είναι κομπλέ. Επίσης, εκεί κοντά στα χιλιόμετρα που είσαι έχω δει να υπάρχουν προβλήματα με μια βαλβίδα, με την ονομασία pcv, η οποία απο κακής ποιότητας λάδι κτλ βουλώνει και δημιουργεί παρόμοια προβλήματα.
Dark_Nightfall Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, rafail1994 είπε Πολύ πιθανόν να είναι όντως η βαλβίδα ρελαντί. Κακός, όταν έγινε καθαρισμός πεταλούδας, δεν έγινε και εκεί ένας έλεγχος. Ρίξε ένα καθάρισμα και στον αισθητήρα maf, εαν έχει γνώση ο μηχανικός ας τον τσεκάρει κιόλας οτι είναι κομπλέ. Επίσης, εκεί κοντά στα χιλιόμετρα που είσαι έχω δει να υπάρχουν προβλήματα με μια βαλβίδα, με την ονομασία pcv, η οποία απο κακής ποιότητας λάδι κτλ βουλώνει και δημιουργεί παρόμοια προβλήματα. Καθαρισμός maf/πεταλούδας έχουνε γίνει (σε αντιπροσωπεία) μετά από δική μου παρότρυνση ,καθώς ένα ένα ήθελα να τα αποκλείσω για να καταλήξω κάπου,βαλβίδα pcv δεν έχω αλλάξει ποτέ απ'ότι βλέπω έχει 10 ευρώ οπότε στο επόμενο service θα αλλαχθεί προληπτικά ευχαριστώ. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από Dark_Nightfall
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα