Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι οπωσδήποτε για επαγγελματικούς λόγους στατική IP στο σπίτι. Έχω εδώ και 2 μήνες ote double play και OTE TV αλλά από ότι είδα δεν προσφέρει στατική IP σε μη επαγγελματίες ο ΟΤΕ.

Υπάρχει κάποια λύση?

Δημοσ.

Είναι πολλά τα λεφτά για στατική,αν θυμάμαι πιο παλά που είχα κοιτάξει 7 ευρώ/μήνα. Κάντο επί 12 , μας κάνει 84 ευρουλάκια το χρόνο.

Τον Οκτώβριο πλήρωσα συνδρομή για δύο χρόνια 30 δολλάρια με κάποια έκπτωση,δηλαδή 15 USD/ χρόνο   , στο DynDNs.

Συμφέρει πολύ καλύτερα.

Βέβαια την έχουν δει πολύ κάπως τα τελευτάια χρόνια . Εκεί που ήταν δωρεάν κάποτε, τώρα χρόνο με το χρόνο βαράνε και μια γερή αυξησούλα στη συνδρομή.

Δημοσ.

Με τον DNS πως ακριβώς δουλεύει και πως έχω στατική IP? 

τα 7€ τον μήνα αν μπορούσα να έχω στον ΟΤΕ ειναι ενα ανεκτό κόστος.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει trial 14 ημερών αν θες να δοκιμάσεις

Εν ολίγοις, μπαίνεις ,γράφεσαι ,φτιαχνεις το domain που θες ,πχ  jmallen3.dyndns.org ή ότι κατάληξη θες ,έχει πολλές.

Μετά πάς στο ρουτερ και δηλώνεις πιο είναι το dns   domain  σου , και βουαλά. Ίσως περάσει και λίγη ώρα μέχρι να ενημερωθεί,αλλά δεν αργεί.

Ανοίγεις και δηλώνεις μέσα στο ρουτερ τις πόρτες που θες ,το ίδιο και σε ότι συνδεσεις πάνω του.

Ε, μετά έχεις ας πούμε δηλώσει την πορτα 4000.  Για να την βρίσκεις απ'εξω θα βαράς  jmallen3.dyndns.org:4000.

Δηλαδή το μακρινάρι του domain , άνω κατω τελεία ,πόρτα   ,όλα κολλητά.

Τώρα στα λέω στο περίπου,δεν είμαι και κανένας γκουρού  : )

Δημοσ.

Όχι. Πάλι δυναμική θα έχεις. Αυτό που κάνει η Υπηρεσία DDNS είναι να ταυτίζει συνεχώς την δυναμική σου IP με ένα domain name, πχ jmallen3.ddns.org. Έτσι, για να έχεις πρόσβαση στον υπολογιστή σου δεν χρειάζεται να γνωρίζεις την ΙP σου. Αντί αυτού μπορείς να χρησιμοποιείς το domain name σου.

Αυτή η πολιτική του ΟΤΕ πάντως είναι καθαρά τιμολογιακή ή υπάρχει κάποια δομική διαφορά από άλλους παρόχους που δίνουν static IP χωρίς προφανείς έξτρα χρεώσεις;

• Like 2
Δημοσ.

Έγραφα κατεβατό και σβήστηκε ρε γμτ ,αλλά ο φίλος πιο πάνω απάντησε ακριβώς όπως θα στα έγραφα κι εγώ.

Εκλαικευμένα και μιλώντας μεταφορικά.

Πώς αλλάζεις σπίτι αλλά κουβαλάς τον αριθμό του σταθερού σου όπου κι αν μετακομίσεις, κι έτσι σε βρίσκουν όλοι στο τηλέφωνο; Το ίδιο κι εδώ.

Dynamic IP = οι διαφορετικές διευθύνσεις σπιτιών που αλλάζεις

Domain στο DynDns = ο τηλεφωνικός σου αριθμός

• Like 2
Δημοσ.

Αυτή η πολιτική του ΟΤΕ πάντως είναι καθαρά τιμολογιακή ή υπάρχει κάποια δομική διαφορά από άλλους παρόχους που δίνουν static IP χωρίς προφανείς έξτρα χρεώσεις;

Σε ποιον ελληνικό πάροχο δεν υπάρχει έξτρα χρέωση για static IP; Πάνω κάτω όλοι τα ίδια 8€ χρεώνουν.

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλώ, ουδέποτε ο ΟΤΕ έδινε static IP στα οικιακά προγράμματα.

Από τον πρώτο καιρό του ADSL, όποιος ήθελε σταθερή διεύθυνση, έπρεπε να βάλει OTEnet Office ή Conn-x Work, δηλαδή τα σημερινά Business.

Οι άλλοι πάροχοι δίνουν κανονικά με έξτρα χρέωση, Wind και Cyta στα 6€, HOL στα 8€ και Forthnet στα 9€.

Δημοσ.

Πάντως αν έχεις domain μπορείς να το κάνεις με cname κτλ να δείχνει σε σενα. Εγω πχ έχω home.parhsg.com (τυχαίο) . 

Για dynamic dns έχω αυτό που δίνει τσαμπα το mikrotik router

Δημοσ.

Εξακολουθώ ακόμα να μην καταλαβαίνω πως θα έχω στατική IP με όλα αυτά... Κάποιος να εξηγησει απλα πως δουλευει?

Δημοσ.

Ότι σου είπαν κ οι υπόλοιποι. Dynamic DNS. Με απλά λόγια φτιάχνεις ένα δικό σου URL, το δηλώνεις στο router σου εφόσον υποστηρίζει Dynamic DNS, και το router σου "λέει" στον DDNS ποια είναι η εξωτερική IP σου (που είναι δυναμική), κάθε φορά που αυτή αλλάζει. Έτσι το URL αυτό "γνωρίζοντας" κάθε φορά την δυναμική σου IP θα "δείχνει" εκεί, οπότε έμμεσα έχεις μια στατική IP.

Αν γράψεις στον φίλο μας τον γούγλη "Τι είναι Dynamic DNS" θα βρεις σε γειτονικό φόρουμ αναλυτικότερες πληροφορίες.

Αν πάλι όλα αυτά είναι περίπλοκα για σένα, αλλάζεις πακέτο στον ΟΤΕ, - που δε θα συμφέρει οικονομικά - ή κάνεις μια αίτηση φορητότητας σε Cyta / Wind / HOL / Forthnet που προσφέρουν static με 6 / 6.15 / 7.9 / 8.9 ευρώ/μήνα αντίστοιχα στα απλά τους Double Play πακέτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...