Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην επόμενή μας συνάντηση  στις 13/3 θα αφήσουμε τον Don Syme 

600_434790273.jpeg

δημιουργό σχεδιαστή και αρχιτέκτονα της F# ,

600_434790293.jpeg

και τον δικό μας Νίκο Παλλαδινό να μας μυήσουν στην μαγεία αυτής της τόσο μυστηριώδους και γοητευτικής γλώσσας.

Πληροφορίες εδώ: http://www.meetup.com/Thessaloniki-NET-Meetup/

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να ξεκινήσω με μια συναρτησιακή γλώσσα προγραμματισμού και έχω κατασταλάξει ανάμεσα σε μια εκ των Erlang (concurrency, fault-tolerance), Scheme (γιατί είναι απλή, λιτή, δωρική), Elm (web programming) και F# (μου έχει κάνει καλή εντύπωση αν και δεν γνωρίζω τον ακριβή λόγο). Η ερώτηση μου είναι γιατί να μάθω F#? Θέλω να ακούσω από έναν χρήστη της τα συν και τα πλην της, ενδεικνυόμενα use-cases, κλπ. Επίσης πόση διαφορά (αν υφίσταται καθόλου) υπάρχει ανάμεσα στο development στα Windows από αυτό στο Mono (Linux) ?

• Like 2
Δημοσ.

Θέλω να ξεκινήσω με μια συναρτησιακή γλώσσα προγραμματισμού και έχω κατασταλάξει ανάμεσα σε μια εκ των Erlang (concurrency, fault-tolerance), Scheme (γιατί είναι απλή, λιτή, δωρική), Elm (web programming) και F# (μου έχει κάνει καλή εντύπωση αν και δεν γνωρίζω τον ακριβή λόγο).

Haskell και Scala δεν?? :P

Δημοσ.

Haskell και Scala δεν?? :P

Scala ούτε καν, η γλώσσα είναι χαώδης και εμείς είμεθα φανατικοί μινιμαλιστές. Με τη Haskell είχα ξεκινήσει κάποτε αλλά δεν με κέρδισε. Πιθανότατα επειδή δεν την δούλεψα αρκετά αλλά πλέον με έχουν τραβήξει περισσότερο άλλες γλώσσες που επίσης δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου (βλέπε όσες αναφέρω στο προηγούμενο μου ποστ).

Δημοσ.

Επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, μόλις κατέβασα τον compiler της F# που υπάρχει στο Github.

https://github.com/fsharp/fsharp

Πάνω σε Lubuntu 14lts, έτρεξα ένα hello world πρόγραμμα και όλα λειτουργούν κομπλέ. Τώρα που το σκέφτομαι, μεγάλο turn-off το να χρειάζομαι το Mono αλλά φαντάζομαι θα το ξεπεράσω. Υπάρχει κάποιο βιβλίο που να προτείνει κανείς; Έχω το F# Succintly και μάλλον θα πάω με αυτό μιας και είναι μικρό αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...