melkor54248 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Στην επόμενή μας συνάντηση στις 13/3 θα αφήσουμε τον Don Syme δημιουργό σχεδιαστή και αρχιτέκτονα της F# , και τον δικό μας Νίκο Παλλαδινό να μας μυήσουν στην μαγεία αυτής της τόσο μυστηριώδους και γοητευτικής γλώσσας. Πληροφορίες εδώ: http://www.meetup.com/Thessaloniki-NET-Meetup/ 1
brute-force Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Θέλω να ξεκινήσω με μια συναρτησιακή γλώσσα προγραμματισμού και έχω κατασταλάξει ανάμεσα σε μια εκ των Erlang (concurrency, fault-tolerance), Scheme (γιατί είναι απλή, λιτή, δωρική), Elm (web programming) και F# (μου έχει κάνει καλή εντύπωση αν και δεν γνωρίζω τον ακριβή λόγο). Η ερώτηση μου είναι γιατί να μάθω F#? Θέλω να ακούσω από έναν χρήστη της τα συν και τα πλην της, ενδεικνυόμενα use-cases, κλπ. Επίσης πόση διαφορά (αν υφίσταται καθόλου) υπάρχει ανάμεσα στο development στα Windows από αυτό στο Mono (Linux) ? 2
melkor54248 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Νομίζω δεν υπάρχουν καταλληλότεροι απο τους δυο ομιλητές για να σε πείσουν να μάθεις F#...
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Θέλω να ξεκινήσω με μια συναρτησιακή γλώσσα προγραμματισμού και έχω κατασταλάξει ανάμεσα σε μια εκ των Erlang (concurrency, fault-tolerance), Scheme (γιατί είναι απλή, λιτή, δωρική), Elm (web programming) και F# (μου έχει κάνει καλή εντύπωση αν και δεν γνωρίζω τον ακριβή λόγο). Haskell και Scala δεν??
brute-force Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Haskell και Scala δεν?? Scala ούτε καν, η γλώσσα είναι χαώδης και εμείς είμεθα φανατικοί μινιμαλιστές. Με τη Haskell είχα ξεκινήσει κάποτε αλλά δεν με κέρδισε. Πιθανότατα επειδή δεν την δούλεψα αρκετά αλλά πλέον με έχουν τραβήξει περισσότερο άλλες γλώσσες που επίσης δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου (βλέπε όσες αναφέρω στο προηγούμενο μου ποστ).
brute-force Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, μόλις κατέβασα τον compiler της F# που υπάρχει στο Github. https://github.com/fsharp/fsharp Πάνω σε Lubuntu 14lts, έτρεξα ένα hello world πρόγραμμα και όλα λειτουργούν κομπλέ. Τώρα που το σκέφτομαι, μεγάλο turn-off το να χρειάζομαι το Mono αλλά φαντάζομαι θα το ξεπεράσω. Υπάρχει κάποιο βιβλίο που να προτείνει κανείς; Έχω το F# Succintly και μάλλον θα πάω με αυτό μιας και είναι μικρό αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα