Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα οχι οτι ειναι και πολυ απιθανο να τρολλαρει αλλα λεμε τωρα :D

Σκέφτομαι να στήσω ένα gaming pc.

Από πλευράς επιδόσεων γιατί να μην προτιμήσει κανείς τον εν λόγω επεξεργαστή;

Sent from my iPhone

Τεσπα Niko για να μην τα πολυλεμε και μιας και δεν θα ασχοληθεις με το OC(πραγμα που καποιοι δεν φενεται να μπορουν να το καταλαβουν)δες τους i5 4440,4460,4590 και 4690 και μια H97 μητρικη στα 90ευρω και εισαι μια χαρα.Για τους επεξεργαστες οι διαφορες μεταξυ τους ειναι μολις μερικα Mhz παρε αυτον που σε καλυπτει περισσοτερο και την τσεπη σου. Και για μνημες δες σε 2x8 στα 1600Mhz CL9 ή 10 που δεν εχουν και μεγαλες διαφορες απο αυτες που κοιταζες.Βαζεις και μια ψυκτρα των 30ευρω πχ Coolermaster Evo,ή Themis(αρκει να σιγουρευτεις οτι θα χωραει στο κουτι που δεν ξερω ποιο εχεις και να μην βρισκει στις Ram)στον επεξεργαστη μιας και σε παιχνιδια ανεβαζει λιγο θερμοκρασιες και εισαι αρχοντας.

Αφου intel λεμε

Οκ ευχαριστω που παραθεσατε ολοι σας επιχειρηματα και με ταπωσατε, τα επιχειρηματα σας ηταν καταπληκτικα και εχετε δικιο

παω να παρω pentium 4 τωρα να παιξω ms Pacman

Επειδη κουραστηκα δεν ξαναπανταω στο thread , οποιος θελει benchmark wars ας το κανουμε με pm για να μην κουραζουμε κιολας γιατι το εχουμε καταβρωμισει το thread και δεν καταλαβαινόμαστε ετσι και αλλιως...

Κατι τελευταιο για τον συμφορουμιτη που υποστηριζει τοσο πολυ τον 8350 ακομα και σε Stock ρυθμισεις,υπαρχει οπως φανταζομαι γνωριζεις στο Insomnia ειδικη ενοτητα για θεματα Hardware για gaming pc http://www.insomnia.gr/topic/522368-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gaming/

Αν θες μπορεις να ρωτησεις ο ιδιος τον Mod ποιος ειναι καλυτερος σε stock ρυθμισεις για παιχνιδια ο 8350 ή ο i5 4590 αν και ειμαι σχεδον σιγουρος για την απαντηση.

• Like 6
  • Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδη κουραστηκα δεν ξαναπανταω στο thread

και στα τοπικ με hardware να μην ξαναπανταγες ακομα ΚΑΛΥΤΕΡΑ :mellow:

• Like 4
Δημοσ.

Σήμερα έπαιζα DayZ σε 1280x1024 όλα στο Normal στην μία οθόνη, και στην δεύτερη έβλεπα το perfomance.

Το rig είναι το εξής:

E8500

P5Q

4x2GB DDR2

HD4870 512MB DDR5

H CPU δεν έφτανε 100%. Για την ακρίβεια peakαρε στο 83% με average το 75%.

RAM ήταν 4.8GB in use

Και η γραφικών δούλευε λογικά στο full αν κρίνω από τα ανεμιστήρια της που με το καλημέρα δουλεύαν στο max των στροφών τους.

Αυτό το γεγονός με κάνει να πιστεύω πως δεν χρειάζονται υπερβολές στην επιλογή του επεξεργαστή και πως ίσως η αγορά μιας καλύτερης GPU πχ R9 290X σε συνδυασμό με έναν έστω και i5 να μου έφερνε τα επιθυμητά αποτέλεσματα σε Full HD gaming.

Θέλω να πως πως όταν με διπύρηνο σε HD gaming έστω με normal settings δεν φτάνω στο 100% την CPU μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω την αγορά ενός i7 ας πούμε.

Δεν μπήκα στη διαδικασία να τρέξω monitor/performance apps οπότε δεν έχω πιο αναλυτικά στοιχεία. ;)

Το μόνο σίγουρο πως όντως ο 9590 δεν αξίζει. :)

Δημοσ.

Σήμερα έπαιζα DayZ σε 1280x1024 όλα στο Normal στην μία οθόνη, και στην δεύτερη έβλεπα το perfomance.

Το rig είναι το εξής:

E8500

P5Q

4x2GB DDR2

HD4870 512MB DDR5

H CPU δεν έφτανε 100%. Για την ακρίβεια peakαρε στο 83% με average το 75%.

RAM ήταν 4.8GB in use

Και η γραφικών δούλευε λογικά στο full αν κρίνω από τα ανεμιστήρια της που με το καλημέρα δουλεύαν στο max των στροφών τους.

Αυτό το γεγονός με κάνει να πιστεύω πως δεν χρειάζονται υπερβολές στην επιλογή του επεξεργαστή και πως ίσως η αγορά μιας καλύτερης GPU πχ R9 290X σε συνδυασμό με έναν έστω και i5 να μου έφερνε τα επιθυμητά αποτέλεσματα σε Full HD gaming.

Θέλω να πως πως όταν με διπύρηνο σε HD gaming έστω με normal settings δεν φτάνω στο 100% την CPU μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω την αγορά ενός i7 ας πούμε.

Δεν μπήκα στη διαδικασία να τρέξω monitor/performance apps οπότε δεν έχω πιο αναλυτικά στοιχεία. ;)

με μπερδεύεις....

Ο e8500 είναι ανεπαρκής για 1080p, τώρα για το παράδειγμα με το dayz που φέρνεις δεν το ξέρω 

το παιχνίδι, αλλά με τον 8400 του σαλονιού εγώ δεν μπορώ να παίξω κανένα από τα απαιτητικά

παιχνίδια αξιοπρεπώς σε 1080p.

Γενικά μιλώντας ανάμεσα σε i5 - i7 οι διαφορές σε παιχνίδια είναι ελάχιστες, οι i7 κερδίζουν

σε άλλες εφαρμογές ή αν κάνεις πράγματα ταυτόχρονα (πχ gaming + streaming παράλληλα).

Επίσης γενικά μιλώντας για multiplayer gaming + mmo η δύναμη του επεξεργαστή παίζει

γενικά πολύ περισσότερο ρόλο από ότι σε single player.

Δημοσ.

με μπερδεύεις....

Ο e8500 είναι ανεπαρκής για 1080p, 

Η HD4870 512MB DDR5 δεν είναι επαρκής για 1080p ,άκου εκεί 512mb.

Ο επεξεργαστής παίζει ρόλο μόνο για το πόσα fps θα έχεις στο παιχνίδι,η ανάλυση και η ποιότητα εξαρτώνται καθαρά και μόνο από την vga.

• Like 1
Δημοσ.

με μπερδεύεις....

Ο e8500 είναι ανεπαρκής για 1080p, τώρα για το παράδειγμα με το dayz που φέρνεις δεν το ξέρω 

το παιχνίδι, αλλά με τον 8400 του σαλονιού εγώ δεν μπορώ να παίξω κανένα από τα απαιτητικά

παιχνίδια αξιοπρεπώς σε 1080p.

Γενικά μιλώντας ανάμεσα σε i5 - i7 οι διαφορές σε παιχνίδια είναι ελάχιστες, οι i7 κερδίζουν

σε άλλες εφαρμογές ή αν κάνεις πράγματα ταυτόχρονα (πχ gaming + streaming παράλληλα).

Επίσης γενικά μιλώντας για multiplayer gaming + mmo η δύναμη του επεξεργαστή παίζει

γενικά πολύ περισσότερο ρόλο από ότι σε single player.

Απλά τυχαίνει και έχω dual monitor και δοκίμασα στην μικρή οθόνη για αυτό το ανέφερα.

Σε Full HD πρέπει να ρίξω κάποια χαρακτηριστικά σε Low για να παίζω χωρίς κολλήματα.

Απλά σκέφτομαι να κάνω το εξής.

Να προχωρήσω πρώτα σε αγορά GPU και αναλόγως να προχωρήσω και στα υπόλοιπα.

Θέλω να πω πως μια 290Χ μπορεί να απογειώσει τα παιχνίδια που παίζω σε Full HD (στην κύρια δηλαδή οθόνη) και να μην χρειαστεί συνολική αναβάθμιση.

Τι λέτε;

Δημοσ.

e8500 και 290x it's a no go.

Όχι μόνο δεν θα απογειωθείς αλλά θα προσγειωθείς απότομα σε

αεροδιάδρομο στο πλάτος του λαιμού μιας AMSTEL.

• Like 9
Δημοσ.

e8500 και 290x it's a no go.

Όχι μόνο δεν θα απογειωθείς αλλά θα προσγειωθείς απότομα σε

αεροδιάδρομο στο πλάτος του λαιμού μιας AMSTEL.

Το ότι δεν θα την αξιοποιεί πλήρως την κάρτα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα από την στιγμή που είναι διατεθειμένος να τα δώσει τα λεφτά, ιδίως αφού σκέφτεται και μελλοντική αναβάθμιση.

Θα παίζει ότι παίζει και τώρα με τα ίδια fps αλλά με ultra αντί για low γραφικά,ότι είπε και ο ίδιος δηλαδή.

Απλά νίκο δες το τροφοδοτικό σου αν θα την σηκώνει,και γενικά ναι, μπορείς να την βγάλεις και με πολύ φτηνότερη κάρτα για ultra από την στιγμή που έτσι κι αλλιώς ο επεξεργαστής σου δεν θα μπορεί να βγάλει πολλά fps,εκτός και αν όντως σκέφτεσαι σοβαρά να πας σε κάναν μεγάλο i5/i7.

Δημοσ.

Το ότι δεν θα την αξιοποιεί πλήρως την κάρτα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα από την στιγμή που είναι διατεθειμένος να τα δώσει τα λεφτά, ιδίως αφού σκέφτεται και μελλοντική αναβάθμιση.

Θα παίζει ότι παίζει και τώρα με τα ίδια fps αλλά με ultra αντί για low γραφικά,ότι είπε και ο ίδιος δηλαδή.

Απλά νίκο δες το τροφοδοτικό σου αν θα την σηκώνει,και γενικά ναι, μπορείς να την βγάλεις και με πολύ φτηνότερη κάρτα για ultra από την στιγμή που έτσι κι αλλιώς ο επεξεργαστής σου δεν θα μπορεί να βγάλει πολλά fps,εκτός και αν όντως σκέφτεσαι σοβαρά να πας σε κάναν μεγάλο i5/i7.

To τροφοδοτικό δεν θα έχει θέμα. Είναι ένα Strider 850W Gold plus.

Το αρχικό ερώτημα πάντως για τον 9590 έχει απαντηθεί.

Τώρα αυτό που παίζει είναι 4690Κ vs 4790K.

Κρίμα πάντως γιατί ήθελα να μην τα σκάσω πάλι στην Intel. :)

Δημοσ.

4690k για gaming μονο, αλλα γιατι επιμενεις σε Κ αφου ειπες οτι δεν σε ενδιαφερει το OC??

Γιατί πάντα ένα light o/c θα παίξει. Πάντα έπαιζε δηλαδή αλλά προσπαθώ να αποφύγω το επόμενο στάδιο που θα σοβαρεύει,

γιατί μετά θα μπλέξω με νερά και δε συμμαζεύεται.

Βλέπεις η κακή αρχή είχε γίνει με έναν AMD Barton (Athlon XP 2500 για όσους θυμούνται) που ανέβαινε αρκετά καλά για την εποχή του κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Ε οχι δεν ειπαμε για νερα και τετοια, μπορεις να παρεις μια καλούτσικη ψυκτρα και να τον ανεβασεις και παλι, δεν πας και για benchmark scores ισα ισα να παρεις την παραπανω αποδοση αφου θα πληρωσεις για Κ καλα θα ειναι.

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο...

Ξέρουμε πότε βγαίνουν τα νέα μοντελάκια AMD?

Αν δεν αργήσουν, ίσως να αξίζει η αναμονή...

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο...

Ξέρουμε πότε βγαίνουν τα νέα μοντελάκια AMD?

Αν δεν αργήσουν, ίσως να αξίζει η αναμονή...

σε καρτες γραφικων συντομα σε επεξεργαστες απο 2016

Δημοσ.

Είναι φυσιολογικό που αρκετές φορές έμπαινα στον πειρασμό να αλλάξω τον a8 6600k με g3258 :D ; Με έχει συγκλόνίσει από πλευράς επιδόσεων επεξεργαστή ο μικρός pentium.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...