Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνω οτι δεν κερδιζεις κατι με 4-5 frames παραπανω για να ξεσκιστεις στο oc! Αλλά παρολαυτα ο κοσμος το κανει και δεν μπορεις να του πεις και να μην το κανει, με ενα σχετικα καλο motherboard τα 200-300mhz είναι η βάση του OC , τι μου λες οτι θες υδροψυξη για να πας τον 8350 στα 4400? ε όχι δα ... Το προβλημα ήταν το Motherboard 99%

Τοση ωρα παντως ενα επιχειρημα δεν ακουω πλην του ο Intel ειναι καλυτερος εισαι ασχετος , λοιπον και με βαση του trilobyter το βιντεο αποδεικνύει και βγαζει τα λεγόμενα μου σωστα case closed :)

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ουτε καν. ακουμε και εμας που ξερουμε κατι παραπανω.. :-(

να παει ο αλλος να φτιαξει καινουριο pc Και εσυ να του λες πήγαινε βαλε επεξεργαστη του 2012, θα πέσει κεραυνός να μας καψει..

δεν θελει επιχείρημα για να καταλαβεις οτι τωρα εαν πας να φτιαξεις pc ΔΕΝ βαζεις νεκρο σοκετ

εγω που ειχα ιδη μητρικη απο το 2010 που μπορουσε να παρει fx, ε εκει πηγα γιατι δεν ειχα να δοσω για i5 και καινουρια Mobo. για εμενα ηταν τρελο value for money o 6300 επιδη τον εβαλα ως αναβαθμηση.

• Like 2
Δημοσ.

και παντα.

Και για παντα.

ασχετο με το θεμα αλλα πρεπει να τον κοιταξουμε απο την αρχη τον fx σου. εγω πχ για να παω απο 4.4 στα 4.5 τον 6300 πρεπει να τον παω απο 1.4v κοντα στα 1.5, αλλιως εχει θεματα.

Δεν τον εχω πια τον εχω δωσει σε ενα φιλο μου τωρα με την True spirit 140bw, αυτος δεν προκειται να κανει OC για αυτο του τον πάσαρα. :P Μπορει να παω να ξαναδοκιμάσω ετσι για την πλακα αλλα θυμαμαι ειχα δοκιμασει αρκετα V και settings και τιποτα. Μαλλον ειναι θεμα μητρικης και κακου chip οπως ειχα πει και σε ενα αλλο topic.

Δημοσ.

Μα δεν ειναι τοσο χαζοι αυτοι στην Amd.Αν ηταν τοσο ευκολο να ανεβασεις τον καθε 8320 στα 5000 τοτε κανενας δεν θα αγοραζε τον 8350 ποσο μαλλον του 93-- και 95--.

Δημοσ.

Είναι πασιφανές οτι η amd προσπαθεί με τους fx να εντυπωσιάσει τους άσχετους χρήστες με τα ghz και τους πυρήνες σε καλή τιμή.Πλάκα είχε και η διαφήμιση της r9 290 όταν έγινε γνωστό το θέμα με τις gtx 970.<<Mε 4 gb στ αλήθεια>>.Η πλάκα είναι οτι η 290 είναι χειρότερη σε επιδόσεις..Διαφήμισε ρε amd την χαμηλή τιμή της,αφού σε επιδόσεις είσαι πίσω.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πασιφανές οτι η amd προσπαθεί με τους fx να εντυπωσιάσει τους άσχετους χρήστες με τα ghz και τους πυρήνες σε καλή τιμή.Πλάκα είχε και η διαφήμιση της r9 290 όταν έγινε γνωστό το θέμα με τις gtx 970.<<Mε 4 gb στ αλήθεια>>.Η πλάκα είναι οτι η 290 είναι χειρότερη σε επιδόσεις..Διαφήμισε ρε amd την χαμηλή τιμή της,αφού σε επιδόσεις είσαι πίσω.

Υπερβαλεις,οταν πρωτοκυκλοφορησαν ηταν super value for money με αριστες επιδοσεις,απλα ξεπεραστηκαν απο τις εξελιξεις. Με 100 ευρω επαιρνες εναν fx6300 και επαιζες τα παντα με την αναλογη καρτα γραφικων φυσικα,για την οποια δεν θα σχολιασω γιατι ειναι εκτος θεματος.

Δημοσ.

Για όλα χρειάζεται το κατάλληλο εργαλείο και ειδικά για την περίπτωση των fx χρειάζεται πολύ καλή ψύξη και τουλάχιστον από καλή μητρική με 8+2 power phase και πάνω όχι μέτρια μητρική αν είναι να γίνει oc.

• Like 2
Δημοσ.

Οι fx  διατηρούν το vfm τους για εκείνους που έχουν ήδη ένα am3 σύστημα,

μιας και η amd έχει να αλλάξει socket από τότε που είχαμε δραχμές.

Με ένα 350άρι αλλάζοντας μόνο cpu+gpu μπορεί κάνεις να αναστήσει

ένα παλιό σύστημα με λιγότερα χρήματα από όσο κάνει μια κονσόλα

και να παίζει τα πάντα από αξιοπρεπώς μέχρι τέλεια.

• Like 4
Δημοσ.

Ναι,όπως το είπες.Οταν είχαν παρουσιαστεί είχα πάρει και εγώ fx 6300 με 100 ευρώ και μια amd 7870 και ήμουν κομλέ.Ομως τώρα αντί να παρουσιάσει κάτι καινούριο ή να ρίξει τις τιμές των fx η amd ανεβάζει τις τιμές απο πάνω!(ή έστω ανεβαίνουν επειδή πέφτει το ευρώ).Οταν είχε ο 8320 130 ευρώ ήταν οριακά value,γιατί για να τον κλοκάρεις ήθελες και μια μητρική των 120 ευρώ άρα πάμε στα 250 και μάλιστα χωρίς ψύκτρα.Στα ίδια λεφτά έπαιρνες και τότε i5 κλειδωμένο και μια mb να κάνεις τη δουλειά σου.Η μητρική στους fx είναι ένα θέμα που πολλοί δεν το σκέφτονται.Επειδή τραβάνε αρκετά watt,ειδικά σε oc καταστάσεις,θέλουν αρκετά ακριβές mb.Εγώ που είχα τον 6300 σε μητρική των 75 ευρώ έριχνε τη συχνότητα η μητρική συνέχεια ακόμα και χωρίς oc.Αντίστοιχα ένας i5 μπορεί να δουλέψει κανονικά και σε φτηνές μητρικές,κάνοντας την αγορά του σετ μητρική-επεξεργαστή να έρχεται στα ίδια περίπου λεφτά είτε μιλάμε για i5 είτε για 8320.

• Like 3
Δημοσ.

φιλε πας παιρνεις εναν Ι5 4690 και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.ουτε  oc χρειαζεται να τον κανεις ουτε τιποτα.απο τη στιγμη που στηνεις απο την αρχη μηχανημα η ιντελ ειναι μονοδρομος

Δημοσ.

Οι fx  διατηρούν το vfm τους για εκείνους που έχουν ήδη ένα am3 σύστημα,

που να εχει πανω μια καλη μητρικη παντα, προσθετω εγω

η δικια μου ειχε 130€ το 2010, με εχει βγαλει ασπροπρόσωπο αυτη η mobo, τοτε υπηρχαν και λεφτα..

• Like 1
Δημοσ.

Ας μη μπερδεψουμε τις καρτες γραφικων της amd με τους επεξεργαστες. Στις καρτες εκτως απο την 970 η nvidia δεν εχει κατι αλλο να προσφερει αυτη τη στιγμη. Σε ολες τις αλλες κατηγοριες οι amd καρτες νικανε χαλαρουιτα.

Στους επεξεργαστες η amd μεχρι τα 100 ευρω εχει να προσφερει καλα πραγματα (συν τους ακριβους apu). Αλλα στους fx 8xxxx δεν υπαρχει λογος να παει καποιος εκτως και αν πεσουν οι τιμες, 8320 = 130 ευρω, 8350 = 140 ευρω, οι αλλοι επεξεργαστες της amd, 8370 και 9χχχ δεν εινα vfm, ειδικα τωρα που ο 8370 κανει 220 ευρω! ελεος

• Like 1
Δημοσ.

Ας μη μπερδεψουμε τις καρτες γραφικων της amd με τους επεξεργαστες. Στις καρτες εκτως απο την 970 η nvidia δεν εχει κατι αλλο να προσφερει αυτη τη στιγμη. Σε ολες τις αλλες κατηγοριες οι amd καρτες νικανε χαλαρουιτα.

Στους επεξεργαστες η amd μεχρι τα 100 ευρω εχει να προσφερει καλα πραγματα (συν τους ακριβους apu). Αλλα στους fx 8xxxx δεν υπαρχει λογος να παει καποιος εκτως και αν πεσουν οι τιμες, 8320 = 130 ευρω, 8350 = 140 ευρω, οι αλλοι επεξεργαστες της amd, 8370 και 9χχχ δεν εινα vfm, ειδικα τωρα που ο 8370 κανει 220 ευρω! ελεος

Κατι τετοιο εννοεις φανταζομαι http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106.html

Δημοσ.

Για να κρινεις σωστα ομως μια αγορα,θα πρεπει να μετρησεις ποσο boost θα παρει ο καταναλωτης που θα διαλεξει εναν πχ i5 4690k αντι ενος πχ fx8350 και να το συγκρινεις με τις τιμες αγορας τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...