Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νομίζω ελφ ότι έχασες το ποιντ. τα 10-15 θα κάνουν την διαφορά κάπου εκτός από ενα benchmark? αν γουστάρει να πάρεi AMD ας πάρει. 

θα μας πεις και εγκληματικό. αν διαβάσεις το ποστ μου θα δεις οτι αναφέρω οτι γνωρίζω οτι η ιντελ είχε καλύτερα μοντέλα. δεν με ένοιαξε όμως. 

Θεωρώ τον εαυτό μου φανατικό gamer, Και ο 8350 δεν με έχει απογοητεύσει. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν λέω ότι θα με απογοήτευε ενας ι5 ούτε. μην χρειαστεί να εξηγώ τα αυτονόητα γιατί βλέπω πολύ δράμα για κάτι σχετικά απλό. 

Δεν θα κανουν τη διαφορα μεταξυ 120 και 130 fps αλλα θα κανουν στα min και οσο πλησιαζεις το 60αρι. Εγω παντως επειδη το λες ειχα και 8350 και intel τωρα και βλεπω τεραστια διαφορα στα παιχνιδια που παιζω εγω τουλαχιστον..

• Like 3
Δημοσ.

θα μας πεις και εγκληματικό. αν διαβάσεις το ποστ μου θα δεις οτι αναφέρω οτι γνωρίζω οτι η ιντελ είχε καλύτερα μοντέλα. δεν με ένοιαξε όμως.

Δεν σε ένοιαξε επειδή ήξερες τι έκανες/έπαιρνες,το θέμα αυτό δεν είναι περί τον ποιον επεξεργαστή γουστάρουμε,ζητάει κάποιος βοήθεια να «επενδύσει» τα λεφτά του σε gaming,θα του προτείνεις τον επεξεργαστή όπου θα πιάσουν περισσότερο τόπο τα λεφτά του,όχι τον επεξεργαστή που είναι ποιο φτηνός με το κιλό ή που έχει καλύτερες ταχύτητες σε άλλα πράγματα αλλά όχι σε παιχνίδια.
Δημοσ.

Πράγματι διαβαζοντας το βλέπεις πως οι διαφορές είναι μικρές τουλάχιστον σε αυτά τα δύο chip.

Δημοσ.

Σαφώς και αν είναι να βάλεις vga που δεν τραβάει(στης ρυθμίσεις που βάζεις) και δεν δείχνει διαφορές τότε δεν θα δεις διαφορές,και pentium να βάλεις ή και fx-4xxx να βάλεις(ή και i7-3960X να βάλεις όπως κάναν στο tom's ).

Π.χ. για το crysis 2 δείχνει ~55fps και όλως τυχαίως αυτό είναι και το μέγιστο που μπορεί να δώσει η vga που αναφέρει(7950) .

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7950-overclock-crossfire-benchmark,3123-7.html

Γενικά όταν κάνεις vga benchmarking θα πάρεις αποτελέσματα σχετικά με την vga και όχι με την cpu.

Δημοσ.

Λες αν βάλεις μια midrange gpu όπως την 7950 (r9 280) το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις αν την συνδυάσεις με έναν FX ή i5.

Οπότε ποιος ο λόγος να προτιμήσει κάποιος για gaming τον ακριβότερο i5 αφού θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα;

• Like 2
Δημοσ.

Οπότε ποιος ο λόγος να προτιμήσει κάποιος για gaming τον ακριβότερο i5 αφού θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα;

Και ποιος ο λόγος να προτιμήσει κανείς τον ακριβότερο fx ή τον ακόμα ακριβότερο i5 αφού θα έχεις ίδια αποτελέσματα και με τον g3258 π.χ. ,άμα είναι να σε κόβει η vga;

Άμα δεν μπορείς να στηρίξεις τον καλό επεξεργαστή με καλή vga πας σε μικρότερο επεξεργαστή ή ελπίζεις ότι θα κάνεις αναβάθμιση κάποια στιγμή σε δυνατή vga όπου εκεί μετά θα φανούν μεγάλες διαφορές,έχει αναφερθεί ότι συμβαίνει και αυτό καμιά φορά... 

Δημοσ.

Εγω παντως στο dying light που υποτιθεται πως ειναι cpu game,διαφορες μεταξυ του fx6300 με oc στα 4000mhz που ειχα και τον i5 4690k σε stock speed που πλεον εχω, δεν ειδα. Ιδια αποδοση. Ακριβως ιδια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι συζηταμε ακομα, απο την στιγμή που ο fx8350 δεν κανει bottleneck (χωρίς oc για καποιους που δεν ξερουν να διαβαζουν) σε 780 sli και 980 sli οι αποδόσεις στα παιχνίδια θα είναι ίδιες και θα καθορίζονται απο τις gpu. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε...

• Like 2
Δημοσ.

Και ποιος ο λόγος να προτιμήσει κανείς τον ακριβότερο fx ή τον ακόμα ακριβότερο i5 αφού θα έχεις ίδια αποτελέσματα και με τον g3258 π.χ. ,άμα είναι να σε κόβει η vga;

Άμα δεν μπορείς να στηρίξεις τον καλό επεξεργαστή με καλή vga πας σε μικρότερο επεξεργαστή ή ελπίζεις ότι θα κάνεις αναβάθμιση κάποια στιγμή σε δυνατή vga όπου εκεί μετά θα φανούν μεγάλες διαφορές,έχει αναφερθεί ότι συμβαίνει και αυτό καμιά φορά... 

Γιατί σίγουρα οτιδήποτε διπύρηνο εν έτη 2015 σε κάποιο game θα τα βρει σκούρα ή δεν θα το παίζει καν.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος είναι καλύτερος ; Κανένας από αυτούς, με λίγα παραπάνω χρήματα i5 4440 με την στοκ ψύκτρα του. Από το να πάρεις fx με ψύκτρα ας πούμε μια evo. Σαφώς καλύτερη επιλογή ένας i5, καθώς καλύπτει όλα τα γούστα, από απλή χρήση μέχρι gaming.

Δημοσ.

Εγω παντως στο dying light που υποτιθεται πως ειναι cpu game,διαφορες μεταξυ του fx6300 με oc στα 4000mhz που ειχα και τον i5 4690k σε stock speed που πλεον εχω, δεν ειδα. Ιδια αποδοση. Ακριβως ιδια.

Ισχυει αυτο.Φιλος με 4460 και 280x και εγω με το συστημα της υπογραφης μου (ο FX στα 4.3 Ghz),οι διαφορες στα περισσοτερα παιχνιδια ηταν πολυ μικρη,3-4 fps.

Εχει υποθει πολλες φορες,αν υπαρχει η χρηματικη δυνατοτητα για i5 τοτε πας εκει,γιατι το κοστος ειναι περιπου ιδιο με εναν fx της σειρας 83xx.Πιστευω μονο ο fx 6300 δεν εχει αντιπαλο σ αυτα τα λεφτα!Αν η σειρα 83xx ειχε χαμηλοτερη τιμη 30 ευρω αντιστοιχως σε καθε μοντελο τοτε θα αξιζε να πας εκει,αλλα τωρα δεν συμφερει!

Δημοσ.

Κυριλέ οι i5 4440/4460 αλλά νομίζω πάλι είναι κοροϊδία ~200€ και να μην είναι ξεκλείδωτος ενα ~160€ θα πρέπε να χουν αυτοί κακά τα ψέματα. Από εκεί και κάτω στο vfm που λέμε μόνο 8320/6300 από amd θα λέγα και αυστηρά. Ο i3 πάλι στέκεται καλά το μόνο θέμα είναι ότι δεν παύει να 'ναι dual-core chip με HT (απορώ γιατί εν' έτη 14~15 ακόμα κυκλοφορούν dual core σε τέτοιες τιμές). Με το DX12 πάντως θα μαζέψουν διαφορά οι amd cpu's απο τους αντίστοιχους ιντελ σε κάποια games επειδή είναι low-level api. Όσο για τον fx-9590 εδώ ταιριάζει γάντι ο όρος *DR* (Diminishing Returns) χώνεις παραπάνω λεφτά και παίρνεις όλο και λιγότερες επιδόσεις, κατ' εμέ μέχρι FX8320 δεν λέει κάτι άλλο μετά. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...