Fulgore Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 http://www.tweaktown.com/tweakipedia/58/core-i7-4770k-vs-amd-fx-8350-with-gtx-980-vs-gtx-780-sli-at-4k/index.html Μία τελευταια απόπειρα για πολιτισμενη συζητηση Το παραπανω αρθρο (όπως βλέπετε προσφατο) τεσταρει 780sli και 980sli και σε 4κ!!! αναλύσεις Οι επεξεργαστες που συγκρίνει είναι 4930κ!!! 4770κ!!! και ο ταπεινος (ου ξεφτιλας) 8350 Για εσας λοιπον που βαριουνται να διαβαζουν ναι βγαζει καλυτερο τον 4770κ με αμεσως επόμενο όμως και απο κοντα σε πολλα benchmarks τον 8350 με τελευταιο τον 4930κ!!! Όπως τονίζει το αρθρο ο 4770κ ειναι 50% πάνω το κοστος του 8350 για να μην μιλησουμε για το κόστος του 4930... Να τονισω οτι δεν μιλαμε καν για overclocked συστηματα που ο 8350 (έχει μπόλικο αερα να δωσει) , να τονίσω επισης οτι αν ηθελα να δείξω benchmarks που ο fx8350 τους παταει ολους θα ηταν εύκολο καθως θα διάλεγα εκεινα τα παιχνιδια, τα συγκεκριμενα δεν είναι fx friendly αλλά απο οτι βλέπετε τα πάει εξαιρετικα. (Βλέπε επισης τα test του Tek Syndicate σε 1440p όπου ο fx είναι μπροστα) Εγω οταν ηταν να κάνω crossfire 7970 μου λεγανε όχι σε 8350 θα φας bottleneck ... και μου εδειχναν charts σε bf4 κτλ κτλ ... Ε λοιπον έκανα crossfire και δεν είδα bottleneck πουθενα!!! Οχι μόνο αυτο αλλά στο bf4 ο fx8350 μπορει και παίρνει πρωτιες και συγκρινεται με οποιονδήποτε επεξεργαστη κυκλοφορει αυτη την στιγμη! Για θερμοκρασιες δεν μπορω να μιλησω καθως είμαι φουλ υδροψυκτος με ενα ταπεινο oc (λογω motherboard) και τα cores μου δεν ξεπερνουν σε καμια περιπτωση τους 45C Αυτα τα ολιγα , ας ερχισουν και παλι οι ειρωνιες... Ειδες πουθενα εμεις παραπανω να μιλαμε για I7 4790k vs 8350??? Επειδη εσυ καθεσαι και ουσιαστικα υπερασπιζεσαι την αγορα σου ενω εγω καθομαι και μιλαω μιας και ασχολουμαι κοντα 3 χρονια(σχεδον 2 στο Insomnia και 1 πριν γραφτω)με αναβαθμισεις και βλεπω τι ζητανε οι περισσοτεροι για Gaming Pc που μιλαμε. Οι περισσοτεροι λοιπον που κοιτανε σε Gaming Pc κοιταζουν για Out of the Box επιδοσεις,κοινως δεν θα ασχοληθουν με Oc γιαυτο και πολυ απλα ο φθηνοτερος i5 που ειναι στα χρηματα του 8350 ειναι η καλυτερη επιλογη. Αν παλι καποιος θελει οπως ειπες να ασχοληθει με Oc ειτε θα διαθετει πολλα χρηματα αρα ουτως ή αλλως θα κοιταξει σε I5 ή i7 για Oc μιας και τα χρηματα για Cpu δεν τον περιοριζουν στην αγορα καρτας γραφικων,ειτε αν δεν εχει πολλα χρηματα θα παει στον 8320 και οχι στον 8350 καθως κοστιζει σχεδον τα μισα απο τον αντιστοιχο για Oc i5 και ειναι μια πολυ καλη All Around λυση. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα που επικρατει,και εγω εδω μεσα δεν ασχολουμαι με τον αν ο επεξεργαστης μου ειναι καλυτερος απο τον επεξεργαστη του αλλου,υπαρχει για συγκρισεις ενοτητα στο Insomnia για Benchmarks. Και τελος για το TekSyndicate επειδη τον παρακολουθω τον τυπα,αυτο ακριβως ελεγε στα Video του οτι ο 8350 αξιζει αν καποιος δεν διαθετει τα παραπανω χρηματα για i5 ή i7+overclock και φυσικα μιλαγε μονο για αγορα καινουργιων γιατι πχ αν ανεφερε μεταχειρισμενα μπορεις να βρεις προηγουμενο I7 με εγγυηση πχ 4770 στα 180 με 190ευρω περιπου που παλι ειναι καλη περιπτωση. 2
SoFGR Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Εγω οταν ηταν να κάνω crossfire 7970 μου λεγανε όχι σε 8350 θα φας bottleneck ... και μου εδειχναν charts σε bf4 κτλ κτλ ... Ε λοιπον έκανα crossfire και δεν είδα bottleneck πουθενα!!! σε εσωσε το mantle. o 8350 οταν τον φερανε στα ραφια εκανε 200 ευρω και ο 3570k 220. do u even planetside 2 / insurgency / red orchestra (με one frame thread lag false) / CSGO ( με multicore rendering disabled ) / total war / diablo 3 / guild wars 2 / dying light broski ? Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2015 από SoFGR
TRILOBYTER Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Οτι ναναι ρε κατοχοι AMD FX. Ναι, ολοι αυτοι που αγοραζουν ΙΝΤΕΛ ειναι μαλακες. Αφου υπαρχει η καλη η AMD που προσφερει δυνατοτερους, με περισσοτερους πυρηνες και με τη δυνατοτητα οβερκλοκ, επεξεργαστες, που ειναι ΚΑΙ φθηνοτεροι. Ονειρο ειναι! Για πατα να δεις λιγο ποσο πισω ειναι οι FX σε IPC και μετα τα λεμε. Ειναι πισω ακομα και απο τη πρωτη γενια i7, και ακομα μιλατε? Κανεις δεν ειπε οτι δεν ειναι καλοι επεξεργαστες οι FX, απλα πρεπει να καταλαβετε οτι στα λεφτα που τους πουλανε πλεον, η αγορα τους δεν αξιζει. Ενας 4460 ειναι δυνατοτερος και συνολικα φθηνοτερος, ενας 4690κ ειναι και δυνατοτερος και οβερκλοκ παιρνει, για μεγαλυτερα μπατζετ. Οπως ποιος ο λογος να παρει κανεις fx? Εαν θελεις να λες οτι εχεις φτασει τα 5γιγα σε οβερκλοκ, σου εχω μια αλλη ιδεα. Παρε εναν ι5 2500κ η ι72600κ, δευτερης γενιας ιντελ, και δυνατοτεροι ειναι απο τους fx, και φθηνοτεροι, και φτανουν στα 5γιγα. Και θα λες οτι εχεις 5γιγα επεξεργαστη με ορχεις , οχι μονο ενα νουμερο που γραφει 5 αλλα στη πραγματικοτητα εχει τη δυναμη των 3ghz απο εναν i7 860 :-D 0.02$ 2
miike Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 LOL απ΄οτι βλέπω και να σας χαρίζανε fx δεν θα τον πέρνατε
dimitrisOP Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 LOL απ΄οτι βλέπω και να σας χαρίζανε fx δεν θα τον πέρνατε οχι με τιποτα αυτοι καιγονται ακομα και στα κουτια τους 1
TRILOBYTER Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 LOL απ΄οτι βλέπω και να σας χαρίζανε fx δεν θα τον πέρνατε Εγω θα τον επαιρνα εαν μου τον χαριζανε Ισως και να τον αγοραζα αν εκανε 100-120 ευρω και χρειαζομουν επεξεργαστη all around. Αλλα με την τιμη που εχει σημερα, αστο καλυτερα.
alldaynews Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Amd έχω και δυστυχώς τον αγόρασα ακριβά γιατι δεν ήθελα να μπω σε άλλα έξοδα με motherboard.Δυστυχώς έχει μείνει πίσω και κάτι πρέπει να κάνει γι`αυτό εκτός αν θέλει να μείνει σε apu και κάρτες γραφικών.Να μας το πει αν είναι να ξέρουμε τι θα κάνουμε και μεις που μας αρέσει η amd.Μην γελιόμαστε πιο δυνατοί οι intel αλλα φταίνε και όλοι οι υπόλοιποι γι`αυτο γιατι την προμοτάρουν παντού οπότε πουλάει αβέρτα δουλεύει φουλ το τμήμα της εξέλιξης των επεξεργαστών και.....................................βουαλά!!!! 2
dimitrisOP Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Amd έχω και δυστυχώς τον αγόρασα ακριβά γιατι δεν ήθελα να μπω σε άλλα έξοδα με motherboard.Δυστυχώς έχει μείνει πίσω και κάτι πρέπει να κάνει γι`αυτό εκτός αν θέλει να μείνει σε apu και κάρτες γραφικών.Να μας το πει αν είναι να ξέρουμε τι θα κάνουμε και μεις που μας αρέσει η amd.Μην γελιόμαστε πιο δυνατοί οι intel αλλα φταίνε και όλοι οι υπόλοιποι γι`αυτο γιατι την προμοτάρουν παντού οπότε πουλάει αβέρτα δουλεύει φουλ το τμήμα της εξέλιξης των επεξεργαστών και.....................................βουαλά!!!! πως και πηρες 8370 και οχι τον 8320? γιατι βλεπω οτι η διαφορα στην τιμη τους ειναι τεραστια γενικα αμα εχεις am3 mobo αξιζει να πας σε ενα fx σε γτυλωνει απο πολλα εξοδα
alldaynews Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Κοίτα είχα τον 6300 ήθελα αναβάθμιση τον πούλησα και πήγα σ`αυτόν.Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατι πέτυχα και πολύ καλό κομμάτι 4,5Ghz με 1,32 Vcore Εχω και am3 mobo
dimitrisOP Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Κοίτα είχα τον 6300 ήθελα αναβάθμιση τον πούλησα και πήγα σ`αυτόν.Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατι πέτυχα και πολύ καλό κομμάτι 4,5Ghz με 1,32 Vcore Εχω και am3 mobo τωρα βλεπω τον εχεις στα 5ghz με 1,45 vcore ειναι stable? τον εχεις ετσι συνεχεια? γενικα πετυχες καλο κομματι...
ADHD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Κοίτα είχα τον 6300 ήθελα αναβάθμιση τον πούλησα και πήγα σ`αυτόν.Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατι πέτυχα και πολύ καλό κομμάτι 4,5Ghz με 1,32 Vcore Εχω και am3 mobo Ειχες τον 6300 με τα κομμάτια της υπογραφης δηλαδη?? 350ε κουτι, 200ε τροφοδοτικο κτλπ για να βαλεις cpu των 100ε??
alldaynews Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Ειχες τον 6300 με τα κομμάτια της υπογραφης δηλαδη?? 350ε κουτι, 200ε τροφοδοτικο κτλπ για να βαλεις cpu των 100ε?? Οχι φυσικά αγοράστηκαν κανα 10ημερο πριν τον δώσω γιατι θα έκανα την αλλαγή.
ADHD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Ε πες το ειπα και εγω, φανηκε σαν να αλλαξες μονο cpu οπως το ειπες.. 1
Mάικ ο ΦασουΛάκης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 το teaktown μπορούν να το μετονομάσουν σε amdfanboysTown.Kάτι σαν το Λιακόπουλο ένα πράγμα. 1
Fulgore Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Amd έχω και δυστυχώς τον αγόρασα ακριβά γιατι δεν ήθελα να μπω σε άλλα έξοδα με motherboard.Δυστυχώς έχει μείνει πίσω και κάτι πρέπει να κάνει γι`αυτό εκτός αν θέλει να μείνει σε apu και κάρτες γραφικών.Να μας το πει αν είναι να ξέρουμε τι θα κάνουμε και μεις που μας αρέσει η amd.Μην γελιόμαστε πιο δυνατοί οι intel αλλα φταίνε και όλοι οι υπόλοιποι γι`αυτο γιατι την προμοτάρουν παντού οπότε πουλάει αβέρτα δουλεύει φουλ το τμήμα της εξέλιξης των επεξεργαστών και.....................................βουαλά!!!! Ναι βεβαια η κουβεντα εδω γινεται γυρω απο το gaming και οχι γυρω απο το Overclocking/benchmarking,αφου οπως βλεπεις παραπανω μιλαμε κυριως για τον κλειδωμενο i5 4460.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα