Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου θυμίζετε έναν φίλο μου, καπνιστή, που λέει ότι επειδή δεν έχει καρκίνο, το κάπνισμα δεν βλάπτει. :-D

Αφήστε καλύτερα τα επιχειρήματα αμοιβάδας και ρωτήστε κανένα γιατρό...(σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η υγεία των ματιών σας).

100 στους 100 οφθαλμίατρους θα σας πουν το αυτονόητο. Ότι τα smartphones βλάπτουν τα μάτια.

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου θυμίζετε έναν φίλο μου, καπνιστή, που λέει ότι επειδή δεν έχει καρκίνο, το κάπνισμα δεν βλάπτει. :-D

Αφήστε καλύτερα τα επιχειρήματα αμοιβάδας και ρωτήστε κανένα γιατρό...(σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η υγεία των ματιών σας).

100 στους 100 οφθαλμίατρους θα σας πουν το αυτονόητο. Ότι τα smartphones βλάπτουν τα μάτια.

Και εμένα μου θυμίζεις μια θειά, που έλεγε οτι δεν πίνει καφέ γιατί είναι μαυρο χρώμα και το μαυρο χρώμα ειναι κακό. Όταν της έλεγες οτι δεν ειναι ετσι, απαντούσε οτι ρωτα οποιον θες οτι το μαυρο ειναι κακο.

Βρες εσύ βιβλιογραφία οτι οι μικρές οθόνες καταστρέφουν τα μάτια ως κύριος παράγοντας (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ χωρίς να επηρεάζονται απο αλλους παράγοντες όπως πχ η κληρονομικότητα, φακοι επαφής, βρώμικα χέρια, κλπ) και θα σκεφτώ αν θα σε παρω στα σοβαρα.

Υποθεσω το smartphone που εχεις (γιατί εχεις), ειναι 15 ιντσών, η οθονη του feature phone που εχεις ειναι 10 ιντσών, το καντραν του αυτοκινήτου ειναι 21 ιντσων και οταν βλέπεις ταινια, οι υποτιτλοι στην tv ειναι size 22+. Σωστά;

Δημοσ.

Όταν το μάτι εστιάζει για 4-5 ώρες τη μέρα σε ένα τόσο μικρό σημείο φυσικό είναι να δημιουργείται πρόβλημα. Αυτά μου τα είπε γιατρός. Μιλάμε πάντα για υπερβολικη χρήση είτε είναι smart είτε όχι

Δημοσ.

Όταν το μάτι εστιάζει για 4-5 ώρες τη μέρα σε ένα τόσο μικρό σημείο φυσικό είναι να δημιουργείται πρόβλημα. Αυτά μου τα είπε γιατρός. Μιλάμε πάντα για υπερβολικη χρήση είτε είναι smart είτε όχι

Αυτό είναι το θέμα. 'Οτι με υπερβολική χρήση οποιαδήποτε οθόνη μπορεί να προκαλέσει κάποιο θέμα στα μάτια. Αλλά και πάλι πιθανότητα είναι όπου υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες όπως ανέφερε και ο isay. Αλλά όχι ότι μόνο τα smartphone κάνουν ζημιά ενώ όλα τα άλλα είναι κομπλέ! Ο topic starter ξεκίνησε να υποστηρίζει τα feature phones λόγω της αυτονομίας και της υποτιθέμενης ευκολίας σε σχέση με τα smartphone και ενώ του απάντησαν πάνω σ' αυτά τώρα το γύρισε στην υγεία των ματιών. Είμαι περίεργος να δω τι άλλο θα βρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guess what! H γιαγιά μας είχε δίκιο όταν μας έλεγε να μην καθόμαστε κοντά στην οθόνη…

Δεν ήταν αυτή η «γραφική». Αλλά εμείς που δεν την πιστεύαμε!

Μετά φτάσαμε περίπου στο 2010 και η μόδα έφερε μικροσκοπικές οθόνες μπροστά στα μούτρα μας.

Οι συνέπειες μόλις που έχουν αρχίσει να φαίνονται….

Η έκρηξη της στραβωμάρας ( :-D) που θα προκύψει μέσα στην επόμενη δεκαετία, είναι ήδη αναμενόμενη.

Χρυσές δουλειές για οφθαλμίατρους και οπτικούς.

Κατά τα άλλα, εκτός από την αυτονόητη βλάβη στα μάτια (όπως υποστηρίζει γενικά η οφθαλμολογία και όλοι οι οφθαλμίατροι), τα smartphones βλάπτουν και την σπονδυλική στήλη και δημιουργούν διαφόρων ειδών ορθοπεδικά προβλήματα.

Επεξ/σία από Bermudakias33
Δημοσ.

Guess what... η γιαγια μας το ελεγε αυτο επειδη οι οθονες που ειχαμε δεν ηταν επιπεδες lcd αλλα καθοδικου σωληνα.

Δημοσ.

Δεν σταματά να με εκπλήσσει.

Κατά τα άλλα, εκτός από την αυτονόητη βλάβη στα μάτια (όπως υποστηρίζει γενικά η οφθαλμολογία και όλοι οι οφθαλμίατροι), τα smartphones βλάπτουν και την σπονδυλική στήλη και δημιουργούν διαφόρων ειδών ορθοπεδικά προβλήματα.
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν σταματά να με εκπλήσσει.

Σκεψου μονο οτι εχει σχεδον τα διπλασια post μονο στο συγκεκριμενο θεμα απο τους δευτερους και τριτους συμμετεχοντες και ειναι και αυτος που το ανοιξε κιολας :D

Δημοσ.

παιδια, ειμαι μπροστα απο ενα μονιτορ απο τα 4 μου χρονια, και αρχισα να κάθομαι πολλες ωρες απο τοτε που εβαλα internet, (δευτέρα γυμνασίου)

τα ματια μου δεν επαθαν κατι. B)

για την μεση δεν μπορω να πω τιποτα, καθομαι λαθος και αυτο μου εχει δημιουργησει προβλημα λογο του οτι εχω "καποια" παραπανω κοιλα και δεν γυμνάζομαι καθολου.

νομίζω πως σταμάτησα να πηγενενω γυμναστήριο οταν εβαλα internet.

i regret nothing.

Δημοσ.

Η μόνη σχέση που έχουν αυτά που λέμε είναι ότι ένα smartphone σου προκαλεί εθισμό και η υπερβολική χρήση προκαλεί προβλήματα υγείας. Όταν έχεις ένα νοκια του 1998 πόσο μπορείς να ασχοληθείς μαζί του

Αλλά και οτιδήποτε μικρό έχεις στο χέρι σου και το παίζεις υπερβολικά θα σου προκαλέσει προβλήματα

Δημοσ.

Η μόνη σχέση που έχουν αυτά που λέμε είναι ότι ένα smartphone σου προκαλεί εθισμό και η υπερβολική χρήση προκαλεί προβλήματα υγείας. Όταν έχεις ένα νοκια του 1998 πόσο μπορείς να ασχοληθείς μαζί του

Αλλά και οτιδήποτε μικρό έχεις στο χέρι σου και το παίζεις υπερβολικά θα σου προκαλέσει προβλήματα

:devil:

• Like 5
Δημοσ.

...όχι μόνο να το έχεις μικρό, αλλά να το παίζεις και υπερβολικά...

...τι «θα»...

...ήδη μιλάμε για καμένο χαρτί...

• Like 2
Δημοσ.

παιδια, ειμαι μπροστα απο ενα μονιτορ απο τα 4 μου χρονια, και αρχισα να κάθομαι πολλες ωρες απο τοτε που εβαλα internet, (δευτέρα γυμνασίου)

τα ματια μου δεν επαθαν κατι. B)

για την μεση δεν μπορω να πω τιποτα, καθομαι λαθος και αυτο μου εχει δημιουργησει προβλημα λογο του οτι εχω "καποια" παραπανω κοιλα και δεν γυμνάζομαι καθολου.

νομίζω πως σταμάτησα να πηγενενω γυμναστήριο οταν εβαλα internet.

i regret nothing.

καλα ,κατσε να αρχισουν οι τενοντιτιδες κ τα λεμε

Δημοσ.

Ξεχάστε τα sms. Στη μόδια τα fax! Japan knows better!

Πάντως σχετικά με τα θέματα όρασης, όσον αφορά τουλάχιστον την μυωπία που έχω διαβάσει, είναι κληρονομικό, αλλά όχι με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά περισσότερο της προδιάθεσης αν κάποιος από τους γονείς είχε μυωπία. Υπάρχουν βέβαια και στατιστικές έρευνες, που δείχνουν πως το ποσοστό ανθρώπων με μυωπία είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με 30-40 χρόνια πριν. Εκεί βασίζονται οι περισσότεροι και λένε πως φταίνε οι υπολογιστές κτλ.

Ιστορικά, η μυωπία συνδεόταν κατά βάση με το διάβασμα πάντως. Παρουσιάζονταν μεγαλύτερα ποσοστά μυωπίας μεταξύ μορφωμένου πληθυσμού και μη μορφωμένου και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι η μυωπία δεν παρουσιάζεται σε μικρά παιδιά, αλλά αργότερα κατά τα έτη του σχολείου.

Εν κατακλείδι, αν έχεις γονείς με μυωπία, υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσεις κι εσύ ο ίδιος και το διάβασμα σε συνδιασμό με τις οθόνες, μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες. Εγώ ξέρω ότι δουλειά στον 21ο αιώνα χωρίς διάβασμα και υπολογιστές δεν γίνεται, οπότε τζάμπα συζητάμε.

Βάζεις 0.54€ από τα 10 σου κάθε μέρα στην άκρη και σε 10 χρόνια κάνεις ένα laser και τέλος. :D

• Like 1
Δημοσ.

Guess what! H γιαγιά μας είχε δίκιο όταν μας έλεγε να μην καθόμαστε κοντά στην οθόνη…

Δεν ήταν αυτή η «γραφική». Αλλά εμείς που δεν την πιστεύαμε!

Guess what!

Οι CRT οθονες εκπεμπαν ηλεκτρονια(καποιου ειδους μικρου μηκους κυματος ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια τελος παντων(εκτός απο φυσικο φως φυσικα)).

Απο την αλλη και πιο σημαντικο ισως και να ητνα λαθος η γιαγια μας. Εκτός εαν μου δειξεις 1-2 papers που να λενε το αντιθετο(οτι η κοντινη θεαση στην τηλεοραση κανει κατι κακο στα ματια μας).

Και ξαναλεω, ασε τα youttube βιντεο και τους ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ για το τι θα πουνε 100 οφθαλμιατροι, και δωσε ΕΡΕΥΝΑ, επισημο paper(peer reviewed paper ακομα καλυτερα) που να λεει αυτο που λες για τα ματια και τις οθονες των smartphones.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...