pournaras Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Τα ίδια και εγώ. 1998 πρώτο κινητό και 2015 πρώτο σμαρτ, το οποίο έχω απλά σαν γκάτζετ και όχι σαν κινητό τηλέφωνο. Χρησιμοποιώ το feature ως κινητό για τους αυτονόητους λόγους της ευχρηστίας, φορητότητας, αυτονομίας και αντοχής της συσκευής. Παράγοντες που καθιστούν αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη την ανωτερότητα των την προσωπικη μου αναγκη για feature phones όταν θες επειδη εγω θελω απλά μια συσκευή μόνο για κλήσεις. Πέρα όμως από αυτά, θα έλεγα ότι υπάρχει και ο αισθητικός παράγοντας. Δεν θα μπορούσα να κυκλοφορήσω ποτέ με 5 ιντσών παντόφλα για κινητό. Ούτε να στραβωθώ σερφάροντας όλη μέρα σε μικροσκοπικές οθόνες κινητών. Αν μη τι άλλο, πρέπει να υπάρχει και πρόληψη για την υγεία των ματιών μας… Φιξντ...
adi32 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δεν χρειαζεται υπερβολη στη χρηση κινητου Οφθαλμιατρος μου ειπε οτι η υπερβολικη χρηση κανει πολυ κακο στα ματια λογω της μικρης οθονης 2
Fulgore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Για την πρωτη περιπτωση που αναφερονται τα περιστατικα ατομων που βγαινουν εξω,ειτε παρεας,ειτε ζευγαριων και ειναι μονοι τους πανω απο ενα τηλεφωνο και δεν μιλανε δεν φταινε τα smartphone για αυτο αλλα τα ιδια τα ατομα που δεν μπορουν να κατσουν πχ μεσα στο σπιτι για διαφορους λογους. Για το δευτερο για τα μεσα μεταφορας οτι ειπε ο παραπανω περι του να περασει η ωρα.Παλια πχ εβλεπες ατομα με psp μεσα στα μεσα μεταφορας που η οθονη του Psp ειναι 5αρα περιπου αν θυμαμαι καλα.Εκει ομως ολα ομορφα,ολα ωραια ε...... Εγώ δίνω ένα δίκιο στους Ιάπωνες! Γιατί πρέπει να έχεις όλη μέρα μαζί σου facebook, twitter, instagram, skype, candy crash, clash of clans κλπ; Το μόνο που έχουνε καταφέρει όλα αυτά είναι να μας αποχαυνώσουν εντελώς! Βλέπεις παρέες που δεν μιλάνε, απλά κοιτάνε τις οθόνες τους. Περιμένεις σε στάση, είσαι στο μετρό, στο αεροδρόμιο; Σκυμμένος πάνω από μια συσκευή! Όσο λιγότερο χρόνο σου τρώνε τα ρημάδια τόσο πιο υγιής νιώθεις! Τηλέφωνο, sms και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά! Δωσε ενα δικιο στους Ιαπωνες αλλα και 800κακα αν δεις τι σοι κουλτουρα εχουν σε αλλα πραγματα...Στην Ιαπωνια αλλωστε εχουνε μεγαλες πωλησεις οι φορητες κονσολες ολως τυχαιως Εχεις δικιο για την υγεια.Πηγαινε τωρα και δες σε πολλα παλια feature phone τι Sar ειχαν(καλα για τα Blackberry δεν το σχολιαζω καν),να δεις ποσο ομορφα που δεν ειναι τα πραγματα.Επισης οι οθονες με τεχνολογια Ips ειναι και πιο ξεκουραστες στα ματια λογω των χρωματων.
PostHelper Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Τα ίδια και εγώ. 1998 πρώτο κινητό και 2015 πρώτο σμαρτ, το οποίο έχω απλά σαν γκάτζετ και όχι σαν κινητό τηλέφωνο. Χρησιμοποιώ το feature ως κινητό για τους αυτονόητους λόγους της ευχρηστίας, φορητότητας, αυτονομίας και αντοχής της συσκευής. Οπως βλεπω δεν μπηκες σε αντιπαραθεση μαζι μου για να παραθεσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ για αυτα που λες. Προφανως γιατι ΔΕΝ μπορεις να παραθεσεις συγκεκριμενα επιχειρηματα περι ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ, ουτε αυτονομιας. Ειπαμε αν καποιος χρησιμοποιει το smartphone για χρηση απλου τηλεφωνου ΚΥΡΙΩΣ, τοτε η μπαταρια του smartphone ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ. Και τι θα πει κυριως? Οτι το εχω για χρηση τηλεφωνου αλλά και μπαινω ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ και βλεπω κανα βιντεο, και παιζω κανενα παιχνιδι, σερφαρω στο ιντερνετ κλπ κλπ. Τοτε ουτε powerbank ουτε τιποτα θα χρειαστεις. Τοτε θ αεχεις ενα ΚΑΝΟΝΙΚΟ τηλεφωνο ιδιο με τα παλαιου τυπου, ΣΥΝ ομως ολα τα καλα του smartphone. Αμα το χρησιμοποιεις για να βλεπεις συνεχως βιντεο ε προφανως δεν θα σου μεινει μπαταρια για τηλεφωνο. Οποτε ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ!! Οσο για το φορητοτητα και αυτονομια τι τα εβαλες μαζι? Τι σημαινει φορητοτητα? Για να εμπλουτισεις τους λογους το εβαλες? Ή κανω λαθος? Σε τουτη την περιπτωση τι σημαινει φορητοτητα? Παράγοντες που καθιστούν αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη την ανωτερότητα των feature phones όταν θες απλά μια συσκευή μόνο για κλήσεις. Ναι αμα την θες μόνο για κλησεις πραγματι δεν χρειαζεται να δωσεις τοσα λεφτα για smartphone. Ομως το θεμα ειναι οτι το 99% των ανθρωπων ή και παραπανω ΔΕΝ θελουν μόνο για κλησεις πλεον ενα τηλεφωνο. Για αυτο και αγοραζουν smartphone για να εχουν και τηλεφωνο και ολα τα υπολοιπα που προσφερουν τα smartphones. Πέρα όμως από αυτά, θα έλεγα ότι υπάρχει και ο αισθητικός παράγοντας. Δεν θα μπορούσα να κυκλοφορήσω ποτέ με 5 ιντσών παντόφλα για κινητό. Αυτο ειναι ΔΙΚΟ σου. Ειναι 100% υποκειμενικο το θεμα. Οποτε δεν νοειται καν να το συζηταμε! Δεν νοειται καν ως επιχειρημα με λιγα λογια. Εγω θεωρω ομορφα και τελειως πρακτικα πχ τα smartphones των 5.0 ιντσων. Και πριν αποκτησω 5.5 ιντσων τα θεωρουσα(ενω τα ειχα δει για λιγο) αβολα. Αλλά τελικα τωρα που απεκτησα 2 5.5 ιντσων τα θεωρω πανεμορφα(οχι το Iphone 6s plus που το θεωρω ψιλομετριο στην εμφανιση, αλλα το Σ7 edge) με την απιστευτη οθονη τους και τελειως βολικα. Αλλος τα θεωρει ασχημα. Αλλος τα θεωρει πανεμορφα. Αλλος τα θεωρει τελειως αβολα. Αλλος απιστευτα βολικα. Ειναι με λιγα λογια τελειως ΑΝΟΥΣΙΟ να αναφερουμε ως επιχειρημα τον αισθητικο παραγοντα διοτι ο καθενας εχει την αποψη του και πιθανοτατα η πλαστιγγα της μεεσης αποψης γερνει προς το οτι απο αισθητικης αποψης ειναι ωραια τα smartphones. Ούτε να στραβωθώ σερφάροντας όλη μέρα σε μικροσκοπικές οθόνες κινητών. Αυτα ειναι επιχειρηματα δημοτικου. Δειξε μου εναν που στραβωθηκε λογω χρησης smartphones. Αν μη τι άλλο, πρέπει να υπάρχει και πρόληψη για την υγεία των ματιών μας… Αυτο ειναι επιχειρημα νηπιαγωγειου. Προφανως και αν φαω 10 κιλα αλατι σε μια μερα θα παθω αφυδατωση ή ξερω γω καποιο ηλεκτρολυτικο προβλημα(καλιου-νατριου ξερω γω). Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να απαγορεψουμε το αλατι. Προφανως και αν καθησω και βλεπω 15 ωρες τηλεοραση την ημερα θα βλαψω τα ματια μου(νομιζω, δεν ειμαι και σιγουρος). Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να καταργησουμε τις τηλεορασεις ή οτι οι τηλεορασεις ειναι κακες και πρεπει να βλεπουμε ζωντανες παντομιμες λογω προληψης της υγειας τνω ματιων μας. Οποτε προφανως και αν κολλησω ολη μερα(υπερχρησιμοποιηση των smartphones δηλαδη) στην οθονη του smartphone θα μου βλαψει τα ματια(νομιζω, δεν εχω δει και καμια ερευνα περι αυτου) αλλά αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γυρισουμε στα παλαιου τυπου τηλεφωνα για να μην υπαρχει κινδυνος να υπερχρησιμοποιουμε τα smartphones και παθουνε τιποτα τα ματια μας. Αν ειναι να γυρισουμε στην εποχη που δεν υπηρχε ηλεκτρικο ρευμα και δεν υπηρχαν αυτοκινητα, για να εχουμε προληψη εναντιων των ηλεκτροπληξιων και των αυτοκινητιστικων ατυχηματων. Δεν μπορει να μιλαμε σοβαρα!!! 1
killer76 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Το ios ειναι ποιο καλογραμμενο αλλα οχι ποιο ελαφρυ. Ιphone 4 με το τελευταιο update, το κινητο αδειο απο apps, εχει μονο τραγουδια και λαγκαρει τον πατο του. Αν εμπαινε το ios 8 πανω μαντεψτε. Θα το πεταγαμε απο το μπαλκονι. ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!!! Δεν φταιε η ερμη η συσκευη. Τοσσα χρονια την εχουμε και πετουσε. Ξαφνικα ομως ειναι σαν να εχει δυσκοιλια. Γιατι αραγε??? Φιλαράκι αυτό έχω πάθει ακριβώς με το ipad 2. Εκει που το μηχάνημα πέταγε, με τις αναβαθμίσεις, έχει φτάσει σε σημείο να κρασάρει συνεχώς και να ΣΕΡΝΕΤΑΙ
ariannaki85 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δεν χρειαζεται υπερβολη στη χρηση κινητου Οφθαλμιατρος μου ειπε οτι η υπερβολικη χρηση κανει πολυ κακο στα ματια λογω της μικρης οθονης Αρά να προτιμούμε τις παντόφλες
adi32 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Αρά να προτιμούμε τις παντόφλες Οσο πιο μεγαλη η οθονη τοσο το μικροτερο κακο για τα ματια (στην πολυωρη χρηση) 3
Bermudakias33 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Αρά να προτιμούμε τις παντόφλες Να προτιμούμε σερφάρισμα σε οθόνες 21+ ιντσών και με μεγάλη γραμματοσειρά. Αλλιώς θα βγάλουμε πρόβλημα 100% Δεν γλιτώνουμε ούτε με παντόφλα, ούτε με μεγάλο τάμπλετ. (στην πολυωρη χρηση) Και στην ολιγόωρη χρήση κάνει κακό. Ακόμη και 1 ώρα την ημέρα, φτάνει για να σου βγάλει πρόβλημα στα μάτια μετά από 10-15 χρόνια. Αν πας πχ στις 2 ώρες σερφάρισμα / μέρα σε κινητό, απλά θα σου βγάλει το πρόβλημα νωρίτερα και θα είναι και μεγαλύτερο. ΥΓ: Αν για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όλα αυτά σας φαίνονται περίεργα, ρωτήστε οποιονδήποτε οφθαλμίατρο. 1
patrickdrd Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Να προτιμούμε σερφάρισμα σε οθόνες 21+ ιντσών και με μεγάλη γραμματοσειρά. Αλλιώς θα βγάλουμε πρόβλημα 100% ενα τετοιο στον κυριο παρακαλω: 2
pournaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Να προτιμούμε σερφάρισμα σε οθόνες 21+ ιντσών και με μεγάλη γραμματοσειρά. Αλλιώς θα βγάλουμε πρόβλημα 100% Δεν γλιτώνουμε ούτε με παντόφλα, ούτε με μεγάλο τάμπλετ. Και στην ολιγόωρη χρήση κάνει κακό. Ακόμη και 1 ώρα την ημέρα, φτάνει για να σου βγάλει πρόβλημα στα μάτια μετά από 10-15 χρόνια. Αν πας πχ στις 2 ώρες σερφάρισμα / μέρα σε κινητό, απλά θα σου βγάλει το πρόβλημα νωρίτερα και θα είναι και μεγαλύτερο. ΥΓ: Αν για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όλα αυτά σας φαίνονται περίεργα, ρωτήστε οποιονδήποτε οφθαλμίατρο. Καμμια ερευνα; Κανενα link; 2
Bermudakias33 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Αν για κάποιο, επίσης ανεξήγητο λόγο, κάποιος δεν θέλει να ρωτήσει έναν οφθαλμίατρο, για να του πει αυτά τα αυτονόητα που γράφω και εγώ, και θέλει μια έρευνα, ένα λινκ κτλ, μπορεί να βρει μόνος του μια από τις χιλιάδες έρευνες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο και να ενημερωθεί. Ας πατήσει για αρχή, πχ στο goggle «τα smartphone βλάπτουν τα μάτια» Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Σε θέματα υγείας, η άγνοια απαγορεύεται στην εποχή μας. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ειδικά εμείς, εδώ σε αυτό το φόρουμ, που είμαστε και γκατζετάκιδες, δεν νοείται να μην ξέρουμε ούτε τα βασικά.
JohnJohn3484 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου προσωπικά εγώ που από πολύ μικρή ηλικία ήμουν κολλημένος σε οθόνες όπως τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών CRT και αργότερα LCD, παλαιά feature phones, πιο καινούργια feature, smartphone, gameboy κτλπ και τώρα είμαι 24 θα πρέπει να μην έβλεπα ούτε στο μισό μέτρο. Καλές όλες οι έρευνες αλλά τα θεμέλια των προβλημάτων όρασης αλλού είναι και όχι στα "διαβολικά" smartphone. Άτομα που έχουν ελάχιστη επαφή με οθόνες εμφανίζουν προβλήματα απο μικρή ηλικία και άλλοι που ξημεροβραδιάζονται πάνω σε οθόνες δεν παθαίνουν τίποτα. Αλλά πέρα απ' αυτό νόμιζα πως τα feature phone ήταν καλύτερα λόγω της αυτονομίας και της ευκολίας τους. Τώρα είναι και πιο υγιεινά;
pournaras Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Αν για κάποιο, επίσης ανεξήγητο λόγο, κάποιος δεν θέλει να ρωτήσει έναν οφθαλμίατρο, για να του πει αυτά τα αυτονόητα που γράφω και εγώ, και θέλει μια έρευνα, ένα λινκ κτλ, μπορεί να βρει μόνος του μια από τις χιλιάδες έρευνες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο και να ενημερωθεί. Ας πατήσει για αρχή, πχ στο goggle «τα smartphone βλάπτουν τα μάτια» Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Σε θέματα υγείας, η άγνοια απαγορεύεται στην εποχή μας. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ειδικά εμείς, εδώ σε αυτό το φόρουμ, που είμαστε και γκατζετάκιδες, δεν νοείται να μην ξέρουμε ούτε τα βασικά. Μαλιστα... Μιλαμε λοιπον για ενα search το οποιο μας αποκαλυπτει στα δυο πρωτα αποτελεσματα, ενα αρθρο το οποιο μιλα για "τοξικο μπλε φως" στις οθονες που "μπορει" να προκαλεσει βλαβες στα ματια, αναλυοντας παρακατω οτι η ερευνα εδειξε οτι κοιταμε 7 ωρες τη μερα μια οθονη (απο κινητο μεχρι 60αρα LED )... Το τεταρτο αποτελεσμα βεβαια ειναι λιγο πιο ενδιαφερον, μιας και ειναι απο το myphone.gr και μιλα για προβλημα στα ματια απο το κινητο μας. Η διαφορα ειναι οτι το θεμα ανοιχτηκε το 2006 και ολοι ξερουμε ποσα smartphones κυκλοφορουσαν μεχρι τοτε... Link με επισημη ερευνα βεβαια δεν ειδα. 1
isay Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Αν για κάποιο, επίσης ανεξήγητο λόγο, κάποιος δεν θέλει να ρωτήσει έναν οφθαλμίατρο, για να του πει αυτά τα αυτονόητα που γράφω και εγώ, και θέλει μια έρευνα, ένα λινκ κτλ, μπορεί να βρει μόνος του μια από τις χιλιάδες έρευνες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο και να ενημερωθεί. Ας πατήσει για αρχή, πχ στο goggle «τα smartphone βλάπτουν τα μάτια» Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Σε θέματα υγείας, η άγνοια απαγορεύεται στην εποχή μας. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ειδικά εμείς, εδώ σε αυτό το φόρουμ, που είμαστε και γκατζετάκιδες, δεν νοείται να μην ξέρουμε ούτε τα βασικά. για αλλη μια φορα χρησιμοποιεις "σοβαρη τεκμηριωση και βιβλιογραφια" για να υποστηριξεις τα (ανυποστατα) λεγομενα. Εσυ κι ο Λιακοπουλος. Να σου απαντησω με το δικο σου τροπο ... ειμαι αρκετα μεγαλυτερος απο τον johnjohn, απο πολυ μικρος ειχα συνεχη επαφη με καθε ειδους τηλεοραση/monitor/κινητο/κλπ (φαντασου οτι ειχα c64 με πρασινο monitor) και μετα απο τοσα χρονια θα επρεπε συμφωνα με τα λεγομενα σου να ειμαι τυφλος. Σε πλροφορω λοιπον οτι δεν εχω καθολου μυωπια/πρεσβιωπια/αστιγματισμο/στραβισμο/αχρωματοψια, δε φορω ποτε γυαλια (εκτος απο του ηλιου) και βλεπω γερακισια. Σταματα λοιπον να τρολαρεις, εχεις καταντησει γραφικος 3
PostHelper Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Εγω παντως αρχες δεκαετιας του 90 ειχα λιωσει στο Tetris και στο Super Mario land στο GameBoy, στην μικροσκοπικη οθονη του GameBoy, παιζοντας καμια 10ρια ωρες την ημερα το καλοκαιρι που το πρωτοπηρα και καμια 4-5 ανα ημερα για τα επομενα 1-2 χρονια, και παρολα αυτα στα 49 μου εχω μηδεν μυωπια στο δεξι ματι και 0.5 στο αριστερο και γενικα εξαιρετικη οραση. Θα μου πεις οτι αυτο ειναι επαγωγικη λογικη(ειμαι ΕΝΑ μόνο δειγμα) και οχι επιστημη αλλά σε αυτο το τοπικ ο Βερμουδακιας33 μπορει να οριζει την αληθεια οπως θελει αυτος, χωρις να δινει ιχνος επιχειρηματος, οποτε τι ψαχνουμε.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις