Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά αναρωτιέμαι: τότε που τα κινητά ήταν απλά τηλέφωνα από τα οποία μπορούσες μόνο να τηλεφωνήσεις και να μηνυματίσεις, τί στο διάολο κάναμε όταν τα κρατούσαμε στα χέρια μας επί ώρες; Στέλναμε μηνύματα ανελέητα; Δε θυμάμαι...

• Like 1
  • Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πραγματικά αναρωτιέμαι: τότε που τα κινητά ήταν απλά τηλέφωνα από τα οποία μπορούσες μόνο να τηλεφωνήσεις και να μηνυματίσεις, τί στο διάολο κάναμε όταν τα κρατούσαμε στα χέρια μας επί ώρες; Στέλναμε μηνύματα ανελέητα; Δε θυμάμαι...

Εγώ πάντως, δεν το κρατούσα στα χέρια μου με τις ώρες, όπως δεν το κρατάω ούτε τώρα. Στην τσέπη μου βρίσκεται, όταν είμαι στο δρόμο, ή δίπλα μου, στο γραφείο, όταν είμαι στο σπίτι. Στο χέρι μου βρίσκεται μόνο κατά τη διάρκεια κλήσης, συνομιλίας, σύνταξης ή ανάγνωσης sms. 

• Like 2
Δημοσ.

ARC, αναμασάς τα ίδια πράγματα χωρίς ουσία.

Με την επανάληψη δεν καταφέρνεις κάτι. Μου φαίνεται ότι περισσότερο προσπαθείς να πείσεις τον ίδιο σου εαυτό.

Κάτι σαν φανμποισμός με τα σμαρτ.

Τα πράγματα είναι απλά.

Όποιος θέλει τηλέφωνο, παίρνει τηλέφωνο.

Όποιος θέλει πολυ-συσκευές που κάνουν πολλά πράγματα αλλά είναι κατώτερες ως τηλέφωνα, συμβιβάζεται και παίρνει σμαρτ.

Όποιος θέλει και χρειάζεται και τα 2  (σερφ, gps,δουλειές αλλά να μπορεί και να τηλεφωνήσει και να στείλει sms σαν άνθρωπος...) παίρνει και τα 2.

Εδώ ένα έχω και όταν το ξεχνάω στο αυτοκίνητο καμια φορά πέφτει πολλή τσαντίλα! Φαντάσου να είχα να κουμαντάρω δύο...

Στις γυναίκες, τώρα, που έχουν το μαγικό τσαντάκι και πετάς ότι να 'ναι μέσα - ε, οκ, μπορούν να έχουν 2-3 και 1 tablet, υποθέτω... :P

Και εγώ είχα εκτιμήσει τα παλιότερου σχεδιασμού κινητά, αλλά, πλέον, ως επαγγελματίας, δε μπορώ να κάνω χωρίς τα πλεονεκτήματα των smartphone.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

#posthelper

40 σελίδες επιχειρήματα δεν σου φτάνουν για να απαντήσεις «ΕΣΥ» «καταλλήλως») ;

Μετά μιλάς και για εγωισμούς και επικινδυνότητες. :lol:

Άντε, κάνε καμιά παράθεση σε ποστς πριν 1ος χρόνου για να μας πεις τα ίδια και ίδια, διότι νομίζεις ότι σου έθιξαν τα σμαρτ και για κάποιο ανεξήγητο, φανμποϊστικο λόγο, εσύ νιώθεις την ανάγκη να τα «υπερασπιστείς». :ph34r:

Επεξ/σία από Bermudakias33
Δημοσ.

Παροτι προειδοποιηθηκα(thanks ....) οτι εισαι επικινδυνος και αυτα που γραφεις δεν ειναι παρα επιχειρηματολογια υπερασπισης του εγωισμου σου μην τυχον και θιγει περαιτερω, αλλά απανταω:

Λες ανοησεις!

Τα smartphones ΔΕΝ ειναι κατωτερες συσκευες ως τηλεφωνα.

Με τα smartphones μπορεις να τηλεφωνησεις και να στειλεις sms σαν ανθρωπος.

Γιατι? Ε για αυτονοητα πραγματα δεν χρειαζεται επεξηγηση.....

Οι περισσοτεροι εδω μεσα ειχαμε και εχουμε και παλιου τυπου και smartphones και εχουμε διαπιστωσει οτι μπορουμε και να μιλησουμε σαν ανθρωποι και να στειλουμε sms σαν ανθρωποι, και με τα 2!

Εαν εσυ ή καποιος διαφωνει, ας ανεφερει με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ το γιατι δεν μπορουμε(το γιατι ειναι κατωτερα στον τομεα αυτον) να στειλουμε sms ή να τηλεφωνησουμε σαν ανθρωποι με τα smartphones, για να του απαντησω ΕΓΩ καταλληλως.

Επιχειρηματα εχουν πεσει και απο τις 2 πλευρες και με Normal/πολιτισμενο τροπο.

Το θεμα ειναι αν θα εχεις μπαταρια να παρεις τηλεφωνο μετα απο βιντεο playback,ολη μερα στο Internet,παιχνιδακια οταν το screen time στα περισσοτερα τηλεφωνα ειναι τουλαχιστον τραγικο χωρις να κουβαλας και 2 powerbanks ολη μερα. 

Και πριν αρχισετε τα κουλα αυτο ειναι το δευτερο κινητο μου 

Για ολα τα αλλα εχω το Xiaomi μου

Τωρα βεβαια ειναι και η κατηγορια του μπαρμπα που παιρνει Flip Samsung (μερικες φορες και 2 μαζι) 5 χρονια σερι γιατι τον εχει βολεψει το μικρο μεγεθος ή του Hipster με την Porsche που λεει δεν με νοιαζουν τα λεφτα αλλα και του κολλημενου 30 χρονια πισω που θελει να κανει την ζωη του δυσκολη χωρις λογο.

Καλο ειναι  να αποφευγουμε τις ακραιες περιπτωσεις.

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά.

Όποιος θέλει τηλέφωνο, παίρνει τηλέφωνο.

Όποιος θέλει πολυ-συσκευές που κάνουν πολλά πράγματα αλλά είναι κατώτερες ως τηλέφωνα, συμβιβάζεται και παίρνει σμαρτ.

Όποιος θέλει και χρειάζεται και τα 2  (σερφ, gps,δουλειές αλλά να μπορεί και να τηλεφωνήσει και να στείλει sms σαν άνθρωπος...) παίρνει και τα 2.

Χαζομαρες.

Τα smartphones ΔΕΝ ειναι κατωτερες συσκευες ως τηλεφωνα.

Με τα smartphones μπορεις να τηλεφωνησεις και να στειλεις sms σαν ανθρωπος.

Γιατι? Ε για αυτονοητα πραγματα δεν χρειαζεται επεξηγηση.....

Οι περισσοτεροι εδω μεσα ειχαμε και εχουμε και παλιου τυπου και smartphones και εχουμε διαπιστωσει οτι μπορουμε και να μιλησουμε σαν ανθρωποι και να στειλουμε sms σαν ανθρωποι, και με τα 2!

Εαν εσυ ή καποιος διαφωνει, ας ανεφερει με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ το γιατι δεν μπορουμε(το γιατι ειναι κατωτερα στον τομεα αυτον) να στειλουμε sms ή να τηλεφωνησουμε σαν ανθρωποι με τα smartphones, για να του απαντησω ΕΓΩ καταλληλως.

Πες μου λοιπον εσυ, με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ γιατι δεν μπορουμε(το γιατι ειναι κατωτερα στον τομεα αυτον δηλαδη) να στειλουμε sms ή να τηλεφωνησουμε σαν ανθρωποι με τα smartphones.

Το θεμα ειναι αν θα εχεις μπαταρια να παρεις τηλεφωνο μετα απο βιντεο playback,ολη μερα στο Internet,παιχνιδακια οταν το screen time στα περισσοτερα τηλεφωνα ειναι τουλαχιστον τραγικο χωρις να κουβαλας και 2 powerbanks ολη μερα.

Με αυτη την λογικη το καρο με ενα γαιδουρι να το σερνει ειναι καλυτερο απο ενα αυτοκινητο εαν θελεις να διασχισεις μια περιοχη 1000 χιλιομετρων διχως βενζιναδικα.

Αλλά η λογικη πασχει. Προφανως και αν κάνεις καποια πραγματα ολη τη μερα με το smartphone, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, αμα παιζεις λοιπον ολη μερα βιντεο στο smartphone, παιζεις παιχνιδια συνεχεια, εισαι με το GPS ανοιχτο ολη την ωρα, τοτε ναι η μπαταρια θα τελειωσει γρηγορα.

Αν ομως το εχεις για χρηση απλου τηλεφωνου ΚΥΡΙΩΣ, τοτε η μπαταρια του smartphone ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ. Και τι θα πει κυριως? Οτι το εχω για χρηση τηλεφωνου αλλά και μπαινω ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ και βλεπω κανα βιντεο, και παιζω κανενα παιχνιδι κλπ κλπ. Τοτε ουτε powerbank ουτε τιποτα θα χρειαστεις.

Γιατι εσεις κανετε συγκριση παλαιου τυπου τηλεφωνου με smartphone και εχετε ως χρηση του παλαιου τυπου τηλεφωνου να ειναι ΑΔΡΑΝΕΣ ολη την ημερα εκτός απο τις 1-2 ωρες που θα μιλησουμε στο τηλεφωνο, ενω για το smartphone προυποθετετε ΒΑΡΥΤΑΤΗ χρηση του ως υπολογιστη/καμερα/GPS/παιχνιδομηχανης.

Ε δεν παει ετσι....

Εγω παροτι σχεδον πολεμιος και τελος παντων χωρις καμια ορεξη να εμπλακω στον κοσμο των smartphones(διοτι πιστευα οτι δεν προσφερουν και τιποτα παραπανω, αλλά πλεον λεω καθαρα οτι ημουν παντελως λαθος) προ 8 μηνων, αλλά τωρα μια χαρα χρησιμοποιω ολη μερα και για να βλεπω βιντεο και για σερφαρισμα στο ιντερνετ και εχοντας και το GPS ολη την ωρα ΟΝ και μαλιστα ολα αυτα στο αρκετα "κακο" στο θεμα μπαταρια Samsung Galaxy S6 και ΜΠΟΡΩ(οποια εκπληξις για τους αμφισβητιες του αυτονοητου!!) να τηλεφωνω οποτε θελω! Ναι και ομως μπορω!!  :-D  ΔΕΝ χρειαζομαι καν power bank. Τα δε Iphone 6s plus και το καινουριο το S7 edge οπως βλεπω απο την συντομη χρηση τους εως τωρα η μπαταρια φτανει στο 20-30% στο τελος της ημερας αντι του 10% του Σ6. Αν δεν εβλεπα και τα καθημερινα καθιερωμενα ΝΒΑ βιντεο θα εβγαζε και την 2η ημερα.

Οποτε αυτες οι ανοησιες/παραπληροφορηση οτι ταχα δεν κανει για τηλεφωνο εαν δεις ενα βιντεο κλπ δεν νοειται να λεγονται.

ΝΑΙ, αν βλεπεις ολη μερα βιντεο, φυσικα και δεν κανει για τηλεφωνο. Δεν θα κανει για τιποτα αφου θα θελει συνεχεια φορτιση.

Αλλά μιλαμε για χρηση του με λογικη, οχι να περιμενεις να κουβαλας μια τηλεοραση με πριζα της ΔΕΗ στην τσεπη σου.

Άντε, κάνε καμιά παράθεση σε ποστς πριν 1ος χρόνου για να μας πεις τα ίδια και ίδια, διότι νομίζεις ότι σου έθιξαν τα σμαρτ και για κάποιο ανεξήγητο, φανμποϊστικο λόγο, εσύ νιώθεις την ανάγκη να τα «υπερασπιστείς». :ph34r:

Δεν μου εθιξαν τιποτα. Μου θιγεις την ΛΟΓΙΚΗ για αυτο και απανταω.

Παραπλανεις, καθως και διαστρεβλωνεις την πραγματικτητα με αυτα που λες οτι δηθεν τα smartphone δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν για τηλεφωνα και sms.

Δημοσ.

Ακριβώς έτσι είναι. Απλά εμείς κάνουμε υπερβολική χρήση του κινητού σαν μίνι υπολογιστή τσέπης λόγω των σούπερ δυνατοτήτων που έχει. Αν το χρησιμοποιείς απλά για τηλεφωνήματα η μπαταρία διαρκεί μέρες

Δημοσ.

Ο ts θελει να τονισει οτι ο τομεας "τηλεφωνημα ισως & sms" απασχολει μικρο μεριδιο στην πιτα λειτουργιων ενος smartphone, για την πλειοψηφια του κοσμου, που το αγοραζει περισσοτερο για τις υπολοιπες λειτουργιες. Εγω συμφωνω με αυτη την τοποθετηση και βρισκω πιο εργονομικα και λειτουργικα τα feature phones στον τομεα "τηλεφωνηματα" αλλά οχι στα sms.

Δημοσ.

Καλημέρα πδιιά,εγω γούσταρα τα εξής μοντέλα :

κυρίως αυτά:

1)ericsson T28s (το πιο μικρό μου κινητό)

2)g kc550 (λατρεμένο)

3)Nokia 6600 (πολυ πολύ καλό με όμορφο μενού,γραμματοσειρά κτλπ και πολλές δυνατότητες)

--------------

αλλά και αυτά:

4)Νokia 8850 (ακριβό.....)

5)panasonic GD92 (ελαφρύ όμορφο)

Τα είχα κατά καιρούς παλιά όταν πρωτοβγήκαν........

ένα από τα Νο1-2-3 θα ήθελα να τα ξανααποκτήσω-ΑΝ τα βρώ, σε σούπερ σούπερ κατάσταση(λειτουργικά και εμφανισιακά και να κρατάει η μπαταρία τους)

Αυτό smartphone θεωρείται νομίζω! :)

Και πριν αρχισετε τα κουλα αυτο ειναι το δευτερο κινητο μου 

Για ολα τα αλλα εχω το Xiaomi μου

Τωρα βεβαια ειναι και η κατηγορια του μπαρμπα που παιρνει Flip Samsung (μερικες φορες και 2 μαζι) 5 χρονια σερι γιατι τον εχει βολεψει το μικρο μεγεθος ή του Hipster με την Porsche που λεει δεν με νοιαζουν τα λεφτα αλλα και του κολλημενου 30 χρονια πισω που θελει να κανει την ζωη του δυσκολη χωρις λογο.

Καλο ειναι  να αποφευγουμε τις ακραιες περιπτωσεις.

Τι αυτονομία έχει αυτό;!

Δημοσ.

Χαχαχα με 12800mAh καμια (8αρα πραγματικα),εβγαλε 1 μηνα με χαλια σημα στο μερος που ημουν,κανενα μισαωρο κλησεις την μερα και ξυπνητηρι.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω συμφωνω με αυτη την τοποθετηση και βρισκω πιο εργονομικα και λειτουργικα τα feature phones στον τομεα "τηλεφωνηματα" αλλά οχι στα sms.

Γιατι βρισκεις πιο εργονομικα στον τομεα "τηλεφωνηματα" τα παλαιου τυπου τηλεφωνα σε σχεση με τα smartphones? Εννοω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λογο.

Διοτι εγω τα ιδια πληκτρα πατουσα και τοτε, τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ παταω και τωρα με τα smartphones οποτε δεν βρισκω καμια διαφορά(με την διαφορα οτι τωρα απλως ειναι και λιγο πιο ευκολο λογω του οτι δεν πρεπει να πατησω μηχανικα ενα πληκτρο αλλά ειναια αφης η οθονη.).

Δημοσ.
Εγω παντα γραφω την προσωπικη μου αποψη και εμπειρια, δεν ειμαι οπαδος ή φανατικος κανενος.

Απο το 1999 που πηρα το 1ο μου κινητό, ακόμα χρησιμοποιώ παλιου τυπου κινητα. Smartphone αγορασα το Σεπτ. 2013 μονο για ψυχαγωγικη χρηση και δεν του εβαλα ποτέ sim μεσα. Ο λόγος ήταν χρηστικός και εργονομικός που αφορά το είδος της εργασίας μου και δεν ειχε σχεση με μοδα ή φανατισμους. Αν εκανα αλλου ειδους δουλεια, πολυ πιθανον να ειχα μονο smartphone.

Στην εργασία μου ειμαι μονιμως λερωμενος με λαδια και μουτζουρες και συχνα φευγουν τα κινητα απο τα χερια, πεφτουν στα τσιμεντενια πατωματα, σε σιδερενια αντικειμενα κλπ. Θα ηταν φρονιμο να καταστρεφω συνεχεια smartphone στη δουλεια; Οταν ειμαι στο δρομο ή στο αυτοκινητο θελω το κινητο ξεχασμενο μεσα στην μπροστινη τσεπη του παντελονιου χωρις να ενοχλει. Θελω πολλες μερες μπαταρια. Θελω με 2-3 πατήματα και με "ενα" χερι να μπορω να τηλεφωνησω, να διαβασω sms ή να βρω ονοματα στον καταλογο, κατι που δεν μπορω να κανω ευκολα με το 5ιντσο smartphone λογω μικρων χεριων/δακτυλων. Το κινητο μου το βλεπω και το θεωρω μονο ως μια κινητή τηλεφωνικη συσκευη και τπτ αλλο.

Επαναλαμβανω οτι ετσι ταιριαζει σε μενα προσωπικα, δεν θα προσπαθησω να πεισω τους αλλους οτι ειναι λαθος και εγω ειμαι ο σωστος. Πολλοι το κανουν αυτο στο φορουμ και προκαλουν παρεξηγησεις. Εξαλλου η αγορα λειτουργει αυτοματα μονη της, με βαση την προσφορα-ζητηση.

Φυσικα & τα smartphone κυριαρχουν δεν αντιλεγει κανεις, ενω τα απλα κινητά συνεχιζουν να επιβιώνουν με μικροσκοπικό μερίδιο. Θα περιμενε κανεις να εξαφανιστουν, αλλά νομίζω οτι υπαρχει ζητηση σε τριτες χωρες αλλά και στις ανεπτυγμενες, αφου μερικες κοινωνικες ομαδες δεν μπορουν να χειριστουν smartphone (ηλικιωμενοι πχ). Γνωστος μου που εργαζεται σε Γερμανο, μου λεει οτι πουλανε συχνα παλιου τυπου κινητα.

Δημοσ.

Εγώ δίνω ένα δίκιο στους Ιάπωνες! Γιατί πρέπει να έχεις όλη μέρα μαζί σου facebook, twitter, instagram, skype, candy crash, clash of clans κλπ; Το μόνο που έχουνε καταφέρει όλα αυτά είναι να μας αποχαυνώσουν εντελώς! Βλέπεις παρέες που δεν μιλάνε, απλά κοιτάνε τις οθόνες τους. Περιμένεις σε στάση, είσαι στο μετρό, στο αεροδρόμιο; Σκυμμένος πάνω από μια συσκευή! Όσο λιγότερο χρόνο σου τρώνε τα ρημάδια τόσο πιο υγιής νιώθεις! Τηλέφωνο, sms και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά!

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπεις παρέες που δεν μιλάνε, απλά κοιτάνε τις οθόνες τους.

Αυτο πραγματι ειναι τραγικο. Βλεπω ακομη και ζευγαρια να βγαινουν και να ειναι ο καθενας σκυμμενος στο κινητο του το 80% της ωρας.

Περιμένεις σε στάση, είσαι στο μετρό, στο αεροδρόμιο; Σκυμμένος πάνω από μια συσκευή!

Εδω που ειναι το κακο? Αντι να καθεσαι να κοιτας το κενο περιμενωντας να ερθει το λεωφορειο/αεροπλανο κλπ κλπ, απασχολεισαι στο smartphone με ο,τι σου αρεσει. Ισα ισα πολυ χρησιμο ειναι.

Όσο λιγότερο χρόνο σου τρώνε τα ρημάδια τόσο πιο υγιής νιώθεις!

Ποιος το λεει αυτο? Ειναι τελειως αυθαιρετο να το λεμε αυτο και δεν ειδα καμια ερευνα που να το υποστηριζει.

Τηλέφωνο, sms και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά!

Ποιος το λεει αυτο?

Εγω χρειαζομαι πραγματικα και να βλεπω ΝΒΑ βιντεο και τα γκολ της προηγουμενης ημερας καθε φορα που πηγαινω προς την δουλεια ή που περιμενω λεωφορειο.

Ποιος εισαι εσυ με λιγα λογια, που θα ορισεις τι χρειαζεται πραγματικα το ΜΕΣΟ ατομο?

Δημοσ.

Απο το 1999 που πηρα το 1ο μου κινητό, ακόμα χρησιμοποιώ παλιου τυπου κινητα. Smartphone αγορασα το Σεπτ. 2013 μονο για ψυχαγωγικη χρηση και δεν του εβαλα ποτέ sim μεσα. Ο λόγος ήταν χρηστικός και εργονομικός που αφορά το είδος της εργασίας μου και δεν ειχε σχεση με μοδα ή φανατισμους. 

Τα ίδια και εγώ. 1998 πρώτο κινητό και 2015 πρώτο σμαρτ, το οποίο έχω απλά σαν γκάτζετ και όχι σαν κινητό τηλέφωνο.

Χρησιμοποιώ το feature ως κινητό για τους αυτονόητους λόγους της ευχρηστίας, φορητότητας, αυτονομίας και αντοχής της συσκευής.

Παράγοντες που καθιστούν αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη την ανωτερότητα των feature phones όταν θες απλά μια συσκευή μόνο για κλήσεις.

Πέρα όμως από αυτά, θα έλεγα ότι υπάρχει και ο αισθητικός παράγοντας. Δεν θα μπορούσα να κυκλοφορήσω ποτέ με 5 ιντσών παντόφλα για κινητό. :-D

Ούτε να στραβωθώ σερφάροντας όλη μέρα σε μικροσκοπικές οθόνες κινητών.

Αν μη τι άλλο, πρέπει να υπάρχει και πρόληψη για την υγεία των ματιών μας…

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...