Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλα κ εμεις δεν παμε για μεταλλια, απλα ξερεις τι γινεται; προσωπικα δεν το χω οτι ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα μεταξυ των δυο γι αυτο κ επιμενω... δηλαδή, οκ, εχει βοηθηματα κλπ το smartphone, αλλα κ παλι ρε παιδια σαν το πληκτρολογιο δεν ειναι, στο πληκτρολογιο γραφω 80 λεξεις το λεπτο κ προφανως κανενα σμαρτφονι δεν με κερδιζει ξερετε γιατι; γιατι χρησιμοποιω οσα δαχτυλα θελω κ οχι με εναν δεικτη ή με εναν αντιχειρα ή αντε με δυο το πολυ κ να στραβωδαχτυλιαζω ή να φοβαμαι μην μου φυγει απ τα χερια. 

ΟΙ περισσότεροι απλά έχουν ξεχάσει πόσο πιο γρήγορα έγραφαν ...

Δημοσ.

Πέρα από το ότι με το κλασσικό πληκτρολόγιο των παλιών κινητών το typing είναι ταχύτατο, συνήθως σωστό και one hand διαδικασία, εκείνο που νομίζω ότι γίνεται λάθος στην ανάπτυξη αυτού του νήματος ειναι ότι προσπαθούμε να συγκρίνουμε το τηλέφωνο του 1999 με αυτό του 2015 (εξ ου και οι αναφορές σε ατμοκίνητα αυτοκίνητα, κλπ).

Τα παλιά κινητά είχαν αρκετές φορές και θέμα με το μενού. πχ παρατεταμένο πάτημα για να σου βγει αλλαγή γλώσσας ή χαρακτήρας.

Θεωρώ ότι αν συγκρίνουμε σύγχρονο "κλασσικό" κινητό (με τον όποιο εκμοντερνισμό ως προς το μενού) με ένα σημερινό smartphone το "έξυπνο" τηλέφωνο θα φάει σκόνη ως προς τις κλήσεις ή το messaging.

Αλλά όπως ειπώθηκε, το smartphone δεν είναι τηλέφωνο (εμπορική αλλά ψευδής η ονομασία του). Εϊναι ΚΑΙ τηλέφωνο. Και ποτέ αυτό που είναι ΚΑΙ κάτι άλλο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που είναι σκέτο το "άλλο"

• Like 1
Δημοσ.

Πέρα από το ότι με το κλασσικό πληκτρολόγιο των παλιών κινητών το typing είναι ταχύτατο, συνήθως σωστό και one hand διαδικασία, εκείνο που νομίζω ότι γίνεται λάθος στην ανάπτυξη αυτού του νήματος ειναι ότι προσπαθούμε να συγκρίνουμε το τηλέφωνο του 1999 με αυτό του 2015 (εξ ου και οι αναφορές σε ατμοκίνητα αυτοκίνητα, κλπ).

Τα παλιά κινητά είχαν αρκετές φορές και θέμα με το μενού. πχ παρατεταμένο πάτημα για να σου βγει αλλαγή γλώσσας ή χαρακτήρας.

Θεωρώ ότι αν συγκρίνουμε σύγχρονο "κλασσικό" κινητό (με τον όποιο εκμοντερνισμό ως προς το μενού) με ένα σημερινό smartphone το "έξυπνο" τηλέφωνο θα φάει σκόνη ως προς τις κλήσεις ή το messaging.

Αλλά όπως ειπώθηκε, το smartphone δεν είναι τηλέφωνο (εμπορική αλλά ψευδής η ονομασία του). Εϊναι ΚΑΙ τηλέφωνο. Και ποτέ αυτό που είναι ΚΑΙ κάτι άλλο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που είναι σκέτο το "άλλο"

Έχεις δίκιο μπορεί να μπαίνουμε στη διαδικασία συγκρισής ανόμοιων πραγμάτων κάτι που είναι και τηλέφωνο με κάτι που είναι μόνο τηλέφωνο....Όμως το θέμα ήταν πόσο γρήγορα πληκτρολογούσες κείμενο με το ένα και πόσο γρήγορα με το άλλο!!!

Δημοσ.

Προσωπικά, με οποιδήποτε απλό τηλέφωνο κι αν είχα πήγαινα σφαίρα. Με μηδενικά λάθη και πληκτρολόγηση με το ένα χέρι.

Ειδικά με το nokia_6150_b.jpgδεν παιζόμουν.

Μάλιστα έχω κρατήσει κάποιο παλιό λογαριασμό κοντά στο 2000 γιατί σε κάποια δύσκολη (με το έτερον ήμισυ) νύχτα έστειλα τόσα μηνύματα (τότε δεν έπαιζαν πολλαπλά συνεχόμενα μηνύματα σε ένα αλλά εξαντλούσες τους χαρακτήρες του ενός και μετά έπρεπε να στείλεις άλλο) που ήταν πράγματι εντυπωσιακό σε συνάρτηση με το χρόνο. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Τα μηνύματα που μπορεις και ίσως και να στελνεις σήμερα με έναν messenger σε smartphone είναι πολλαπλάσια και σχεδόν τσαμπα (άντε να μιλάμε για μικρό κόστος δεδομένων όταν δεν είσαι σε wifi).

Πολύ μικρότερο το κόστος από ότι όταν είχαμε μόνο sms

Τα thread μου στο Viber είναι γιγάντια

Επίσης μη συγκρίνουμε τη ταχύτητα των κουμπιών με ένα πληκτρολόγιο σε smartphone.

Μπορείς πλέον να κατεβάσεις ολόκληρες παραγράφους (πχ εδώ στο φόρουμ πολλοί γράφουν απο smartphone όπως κι εγώ τώρα) χωρίς να ιδρώσεις με ενα πληκτρολόγιο με καλό λεξικό όπως άλλωστε και στα παλιά κινητά έγραφες πιο γρήγορα με Τ9.

Το αν θα χρειαστεί δεύτερο χέρι έχει να κάνει καθαρά με την οθόνη, αλλά αν έχεις επιλέξει συσκευή με πάνω από 5" θα κάνεις τη παραχώρηση να γράφεις με τα δυο χέρια, λογικό είναι και η επιλογή σου είναι συνειδητή.

Διαφορετικά και με το ένα χέρι είσαι μια χαρά ακόμα και αν δεν είναι τυφλό.

Αν μιλάμε για οδήγηση για παράδειγμα (που κακώς το κάνουμε) ίσως είναι πιο ασφαλές να επενδύσεις σε υπαγόρευση κειμένου από οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα σου απασχολεί για πολλή ώρα έστω και το ένα χέρι

Δημοσ.

Αν το θέμα είναι, όπως μου επισήμαναν 3-4 post πιο πάνω, πόσο γρηγορότερα πληκτρολογεί κανείς με τον ένα ή τον άλλο τύπο τηλεφώνου τότε το κλασσικό πληκτρολόγιο δεν παίζεται.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια δεν μπορώ να συμπεριλάβω το "κατέβασμα παραγράφων" ή την υπαγόρευση κειμένου ως πληκτρολόγηση, γιατί δεν είναι.

Αν μιλάμε γενικά για αποστολή μηνυμάτων σε φόρουμ ή quotάρισμα τότε οκ. Δεν μπορείς να κάνεις copy/paste με συμβατικό πληκτρολόγιο

Δημοσ.

Όταν έγραψα κατέβαζω παραγράφους πέρα απο τις ευκολίες σε copy paste κτλ εννοούσα κυρίως ότι με smartphone μου είναι πολύ εύκολο να γράφω σεντόνια, ειδικά εγώ που έχω και χοντρά δάχτυλα.

Και με τα παλιά κινητά έγραφα σφαίρα ακόμα και με κινητά με μικρά κουμπιά όπως t28/29 αλλά το πώς μπορώ να γράψω σήμερα με qwerty ακόμα και με ενα μέτριο λεξικό δε συγκρίνεται.

Το τελευταίο κινητό με κουμπιά που είχα ηταν το p1 που ήταν smartphone (όχι με τα σημερινά δεδομένα αλλά ήταν) το οποίο είχε ουσιαστικά full qwerty.

Με touch γράφω ακόμα πιο γρήγορα, ίσως αγγιζω και ταχύτητες υπολογιστή κάποιες φορές.

Επίσης πλέον στα κινητά απεχθάνομαι κάθε είδος κουμπιού.

Μόνο για την ένταση χρησιμοποιώ συχνά κουμπιά και πιο σπάνια για να ανοίξω τη συσκευή μου αν έχει σβήσει.

Τα υπόλοιπα πάντα με την οθόνη.

Ακόμα και κλήσεις κάνεις πολύ πιο γρήγορα απο touch screen αν έχεις βάλει τα κατάλληλα shortcuts ή widget.

ΥΓ και φυσικά δε μιλάμε για greeklish ή κείμενα χωρίς τόνους, μιλάμε για σωστό κείμενο με τη στίξη του και τα όλα του.

• Like 1
Δημοσ.

Το lumia 435 εχει πιασει πατο στην τιμη. Απο 90 ξεκινησε, εφτασε 59 και η καθοδος συνεχιζεται.

Με τετοιες τιμες τα feature δεν εχουν ελπιδα, αν τα κοστολογουν 30-50€.

Μονο μειονεκτημα πχ του lumia ο ογκος του. Μιλαμε για τουμπανακι και ας ειναι 4ιντσο.

• Like 1
Δημοσ.

Το lumia 435 εχει πιασει πατο στην τιμη. Απο 90 ξεκινησε, εφτασε 59 και η καθοδος συνεχιζεται.

Με τετοιες τιμες τα feature δεν εχουν ελπιδα, αν τα κοστολογουν 30-50€.

Μονο μειονεκτημα πχ του lumia ο ογκος του. Μιλαμε για τουμπανακι και ας ειναι 4ιντσο.

Kαι παραέχουν.

Με το ζόρι απαίσια μη λειτουργική εύθραστη touchscreen.

Δε θα πάρω, ευχαριστώ.

Πλήκτρο και πάλι πλήκτρο.

Όποιος θέλει να παίζει με την οθόνη,και να θυμάται αγίους για να πατήσει το 4 αντί του 5,ας πάρει smart.

Ο χαζός που θέλει να παίρνει τηλέφωνα και να στέλνει κανά μήνυμα,χωρίς να παίζει κάποιο παιχνίδι ακρίβειας την ώρα που πληκτρολογεί και να κλαίει επειδή έπεσε κάτω,ας πάρει το χαζό.

Δημοσ.

Kαι παραέχουν.

Με το ζόρι απαίσια μη λειτουργική εύθραστη touchscreen.

Δε θα πάρω, ευχαριστώ.

Πλήκτρο και πάλι πλήκτρο.

Όποιος θέλει να παίζει με την οθόνη,και να θυμάται αγίους για να πατήσει το 4 αντί του 5,ας πάρει smart.

Ο χαζός που θέλει να παίρνει τηλέφωνα και να στέλνει κανά μήνυμα,χωρίς να παίζει κάποιο παιχνίδι ακρίβειας την ώρα που πληκτρολογεί και να κλαίει επειδή έπεσε κάτω,ας πάρει το χαζό.

Εντάξει, δεν γίνεται να πατήσεις το 4 αντί του 5...θέλει προσπάθεια! :P

Δημοσ.

μολις αλλαξα κυλινδροπιστονα (ναι 2!!)  στο LG , αγριο εκκεντροφορο και μολις το στρωσω ετοιμαστειτε για υπερηχητικες ταχυτητες πληκτρολογησης!!! :devil: :confused: :-D :mrgreen:  θα ανεβασω και φωτο με την ζεμπριγκ πανω!!! :shock: :X :ph34r: :eek: :lol:

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...