Προς το περιεχόμενο

Ξεχάστε τα smartphones - Ξανά στη μόδα τα...παλιά κινητά

Bermudakias33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ειναι μόδα. Κάποιος που χρησιμοποιεί πραγματικα tablet με sim ειναι λίγο υπερβολή να έχει και smartphone. ´Η αν θα έχει θα έχει κανένα παλιό ίσα ίσα να κάνει την δουλειά του. Προφανώς όσοι αποκτήσανε κάποιο tablet και το χρησιμοποιούνε πραγματικά τους ειναι αδιάφορο ένα smartphone και μπορούν και καλύπτουν την έλλειψη τηλεφώνου με ένα απλό κινητό.

ΥΓ. Μην τρελαθούμε κιόλας. Η συγκρίσεις καλές ειναι αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος παράτησε τελείως το smartphone και πήγε σε κινητό μόνο. Απλά υπάρχει κάποιο υποκατάστατο του smartphone και παίρνει απλό κινητό για να το καλύψει....

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

παντως με το παλιο το νοκια επερνα τηλ εστελνα μνμ χωρις καν να κοιταζω οθονη.αντε να το κανεις αυτο με σμαρτφον..

Εφόσον το νέο σου «τηλέφωνο» είναι «έξυπνο» δεν υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνει πιο γρήγορα αυτές τις 2 βασικές λειτουργίες ενός τηλεφώνου;

Αυτό είναι «πρόοδος» και «εξέλιξη» ή μήπως είναι παρακμή;

Μπορείς πάντα να πάρεις και ένα κανονικό κινητό και να έχεις πάντα μαζί σου αυτό που θα σου χρειαστεί την συγκεκριμένη μέρα ή ακόμη και τα 2. (το έχω δει σε πολλούς)

Ακόμα και με 20 ευρώ αποκτάς ένα φθηνό NΟΚΙΑ που είναι κλάσεις ανώτερα ως τηλέφωνα από οποιοδήποτε iphone.

Έτσι όχι μόνο κάνεις την δουλειά σου (να πάρεις τηλ και να στείλεις μηνύματα), αλλά και δεν επιβαρύνεις το ακριβό smart σου (που είναι καλύτερο σε όλα τα άλλα εκτός από το να είναι τηλέφωνο). 

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί το smartphone το χρησιμοποιούν για να πάρουν τηλ να στέλνουν sms και να μπαίνουν στο φατσοβιβλίο.

Λίγοι είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν και άλλες δουλειές με το smartphone πχ. gps,τιμολόγια κτλ.

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
  • Like 8

@Bermudakias33

Συνεχίζεις να επιμένεις και να αδυνατείς να δεις σφαιρικά μια άποψη. Μη θίγεσαι οταν σου κάνουν κριτική. Κριτική δεν ισοδυναμεί οτι σε χαρακτηρίζουν χαζό, αλλά σε βοηθά να δεις κατι διαφορετικό. Αν θεωρείς οτι η κριτική ειναι παράλογη τοτε πες οτι θες.

Στο λεω πάλι. Τηλέφωνο δεν ειναι μονο τα nokia του 2000. Τηλεφωνα ειναι από το πρώτο του bell μέχρι το τελευταίο της sammy,apple,κλπ. Στο εγραψα και νωρίτερα οτι οι ανάγκες του εκάστοτε, κατευθύνουν την επιλογή του αλλά αυτό σε καμία περιπτωση δε σημαίνει οτι η δική σου επιλογή ειναι καλύτερη απο τη δική μου (και το αναποδο). 

ARC, εγώ σε κατανοώ απόλυτα. Αυτό που δεν κατανοείς εσύ (και είναι επίσης δικό σου θέμα) είναι ότι η συσκευή που η βιομηχανία βάφτισε, λόγω marketing, «smartpnone» (και σου δημιούργησε αυτές τις ανάγκες) δεν είναι τηλέφωνο αλλά πολυμηχάνημα.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ή ανταγωνισμού μεταξύ των συσκευών.

Εσύ που θες όλες αυτές τις συσκευές σε μια, μπορείς θα πάρεις μόνο smartphone.

Το marketing ας το χαρακτηρίζει όπως θέλει. Και Μπαμπη να το πει, πάλι τηλεφωνο θα ειναι. Αυτό προσπάθησε να κατανοήσεις. 

Εγώ που θέλω και ένα τηλέφωνο (εκτός από το smart) θα πάρω λοιπόν και ένα τηλέφωνο διότι πολύ απλά είναι πολύ καλύτερο τηλέφωνο από το smart μου. 

Άρα εσύ θέλεις ένα τηλεφωνο με πλήκτρα και μεγάλη αυτονομία, ενω εγώ θελω ενα τηλεφωνο με μεγαλη οθόνη, σημειωματάριο, browser, gps, κλπ. Και οι δυο θέλουμε ενα τηλεφωνο, αλλά κανενας μας δεν μπορεί να πει οτι το δικό του ειναι καλύτερο.

Εφόσον το νέο σου «τηλέφωνο» είναι «έξυπνο» δεν υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνει πιο γρήγορα αυτές τις 2 βασικές λειτουργίες ενός τηλεφώνου;

Αυτό είναι «πρόοδος» και «εξέλιξη» ή μήπως είναι παρακμή;

Με την ίδια λογική το δικό μου ειναι πολύ πιο «έξυπνο» να με καθοδηγήσει στον προορισμό μου, να βγάλω 2 φωτογραφίες απο κάτι που πρέπει να αποτυπώσω, να διαβάσω το email μου, κλπ. 

Ακόμα και με 20 ευρώ αποκτάς ένα φθηνό NΟΚΙΑ που είναι κλάσεις ανώτερα ως τηλέφωνα από οποιοδήποτε iphone.

Συγκρίνεις πορτοκάλια με ντομάτες. Άλλο το ένα αλλο το άλλο, ακόμα κι αν και τα 2 ειναι τροφιμα. 

Το θέμα εχει καταντήσει τσακωμοι τύπου windows-linux ή ios-android ή το φόρεμα ειναι μπλε-ασπρο-χρυσο-σκατι. Αντί να χαιρόμαστε που η τεχνολογία μας παρέχει πλήθος λύσεων για τις αναγκες μας, κάποιοι κολλάμε στο «εγω την εχω μεγαλύτερη»

• Like 7

Η αλήθεια είναι ότι τα smartphones μας έχουν κάνει την ζωή ποδήλατο όσον αφορά την πιο βασική λειτουργία....το τηλέφωνο...

Ειδικά οταν αρχίζει το super duper γουαου smartphone να κολλάει ενώ προσπαθείς να κάνεις μια επέιγουσα κλήση τότε βλέπεις ότι είναι μια ταλαιπωρία και μισή....Αρχίζω να σκέφτομαι...μήπως...μήπως λέω να υπάρχουν ουσιαστικά 2 λειτουργικά μέσα στα smartphones...1 βασικό το οποίο θα είναι μόνο τηλέφωνο....βαρια βαριά και μηνύματα και 1 το πολυμηχάνημα.....

• Like 8

ARC, αναμασάς τα ίδια πράγματα χωρίς ουσία.

Με την επανάληψη δεν καταφέρνεις κάτι. Μου φαίνεται ότι περισσότερο προσπαθείς να πείσεις τον ίδιο σου εαυτό.

Κάτι σαν φανμποισμός με τα σμαρτ.

Τα πράγματα είναι απλά.

Όποιος θέλει τηλέφωνο, παίρνει τηλέφωνο.

Όποιος θέλει πολυ-συσκευές που κάνουν πολλά πράγματα αλλά είναι κατώτερες ως τηλέφωνα, συμβιβάζεται και παίρνει σμαρτ.

Όποιος θέλει και χρειάζεται και τα 2  (σερφ, gps,δουλειές αλλά να μπορεί και να τηλεφωνήσει και να στείλει sms σαν άνθρωπος...) παίρνει και τα 2.

• Like 6

Δεν ειναι μόδα. Κάποιος που χρησιμοποιεί πραγματικα tablet με sim ειναι λίγο υπερβολή να έχει και smartphone. ´Η αν θα έχει θα έχει κανένα παλιό ίσα ίσα να κάνει την δουλειά του. Προφανώς όσοι αποκτήσανε κάποιο tablet και το χρησιμοποιούνε πραγματικά τους ειναι αδιάφορο ένα smartphone και μπορούν και καλύπτουν την έλλειψη τηλεφώνου με ένα απλό κινητό.

ΥΓ. Μην τρελαθούμε κιόλας. Η συγκρίσεις καλές ειναι αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος παράτησε τελείως το smartphone και πήγε σε κινητό μόνο. Απλά υπάρχει κάποιο υποκατάστατο του smartphone και παίρνει απλό κινητό για να το καλύψει....

Νομίζω αυτή είναι η πιο λογική εξήγηση. Κάποιος που χρησιμοποιούσε smartphone έστω στο 10% των δυνατοτήτων του είναι σχεδόν απίθανό να το παρατήσει και να πάει σε παλιό τηλέφωνο. Το πιο πιθανό είναι να το αντικαταστήσει με tablet και να πάρει και ένα απλό τηλέφωνο για αυτονομία και ευχρηστία στις κλήσεις.

Ειδικά οι Ιάπωνες που είναι τρελαμένοι με την τεχνολογία και τα gadgets σιγά μη πήγαιναν προς τα πίσω! :P

• Like 1

παλια ημουν φανατικος οπαδων των κουμπιων μεχρι να δοκιμασω "smart", μετα δεν μπορεσα ποτε να παω πισω!

η διαρκεια μπαταριας απασχολει μονο εκεινους που ταξιδευουν συχνα, τωρα οπου και να βρεθεις "φορτιζεσαι", ασε που τα παλια κινητα ηθελαν τον δικο τους φορτιστη!

η αληθεια βεβαια ειναι οτι ελαχιστα μιλαω και ελαχιστα sms στελνω. επικοινωνω συνεχεια με viber και μεσω ιντερνετ (τσαμπε δηλαδη)

και πιο πολυ το εχω σαν mp3 player. και ναι, τα smart ειναι πιο πολυ υπολογιστες παρα τηλεφωνο. προτιμω να μιλαω face to face παρα τηλεφωνικα (οι γυναικες θα διαφωνισουν μαζι μου, φυσικα)

τοσα χρονια και ακομα δεν μπορω να συνηθισω την πολυλογια τους! :D

• Like 1

Με καμια δυναμη πλεον δεν μπορω να χρησιμοποιησω κινητο με κουμπια.... τα αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι και επισης δεν ειναι καλυτερα σαν "τηλεφωνα" οταν με ενα smartphone μπορω να χρησιμοποιησω ακουστικο bluetooth του 2004 και γενικα η ποιοτητα της κλησης να ειναι καλυτερη. Τωρα απο θεμα ταχυτητας ναι μπορει στο νοκια τον 40 ευρω να κανω 5 δευτερολεπτα ποιο γρηγορα αλλα στο να ψαχνω μια επαφη σε smartphone την εχω βρει σε 3 δευτερολεπτα σε σχεση με το απλο τηλεφωνο....

sk8 ναι, τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα εξελίχθηκαν και έγιναν πιο γρήγορα.

Όμως η «έξυπνη» παντόφλα που σου πάσαραν για κινητό τηλέφωνο έγινε πιο αργή και δύσχρηστη.

Για αυτό το λόγο θα αρχίσεις να βλέπεις αύξηση των κανονικών κινητών τηλεφώνων και αντικατάσταση των smartphones με ταμπλέτες.

Διότι υπάρχει και καταναλωτικό κοινό που δεν μπορεί να χειραγωγηθεί και να πέσει θύμα της διαφήμισης και της μόδας. Στο τέλος η πραγματική ανάγκη είναι αυτή που πάντα υπερισχύει στην αγορά και όχι η κατασκευασμένη.

• Like 3

sk8 ναι, τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα εξελίχθηκαν και έγιναν πιο γρήγορα.

Όμως η «έξυπνη» παντόφλα που σου πάσαραν για κινητό τηλέφωνο έγινε πιο αργή και δύσχρηστη.

Για αυτό το λόγο θα αρχίσεις να βλέπεις αύξηση των κανονικών κινητών τηλεφώνων και αντικατάσταση των smartphones με ταμπλέτες.

Διότι υπάρχει και καταναλωτικό κοινό που δεν μπορεί να χειραγωγηθεί και να πέσει θύμα της διαφήμισης και της μόδας. Στο τέλος η πραγματική ανάγκη είναι αυτή που πάντα υπερισχύει στην αγορά και όχι η κατασκευασμένη.

Δηλαδη παλια δεν υπηρχαν κινητα παντοφλες οπως πχ το Sony Ericsson V800,Sharp V902 κλπ??? 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...