Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίδια κατάσταση και τα ανίψια μου… Δυστυχώς η αδελφή μου και ο άντρας της είναι κλασικά βούρλα και έτσι έχουν δώσει σμαρτ στα μικρά από τα 10 τους χρόνια. Έτσι αποβλακώνονται από μικρά όλη μέρα στο face κτλ.

Κατά τα άλλα, από ότι φαίνεται, θα έρθει και από εδώ η τάση που υπάρχει στην Ασία .

Τα σμαρτ αντικαθίστανται μαζικά από κανονικά τηλέφωνα, από ταμπλέτες και από «σμαρτ» ρολόγια.

Οπότε, λογικά θα αρχίσουμε να βλέπουμε λιγότερα άτομα στο δρόμο κολλημένα στα «σμαρτ», αν και τους έχω ικανούς να αρχίσουν να κουβαλούν ταμπλέτες… Το συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό είναι εύκολα χειραγωγήσιμο. Με λίγη προσπάθεια και διαφήμιση, μπορείς να τους κάνεις να κουβαλούν και 30 ίντσες. :lol:

Άντε ξεκίνα την επανάσταση... :rolleyes:

Είχα, αλλά όχι από τα 10 μου.

Επίσης, το ότι είχα κινητό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Κανονικά το κινητό πρέπει να απενεργοποιείται από την ώρα που μπαίνεις στο προαύλιο του σχολείου, μέχρι να εξέλθεις.

Και οι παραβάτες να εκτελούνται..

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα, αλλά όχι από τα 10 μου.

Επίσης, το ότι είχα κινητό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Κανονικά το κινητό πρέπει να απενεργοποιείται από την ώρα που μπαίνεις στο προαύλιο του σχολείου, μέχρι να εξέλθεις.

όταν ήμασταν 10 τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και το κινητό ήταν για λίγους, για παιδιά δεν έπαιζε ούτε για πλάκα. εγώ στο λύκειο απέκτησα πρώτη φορά (και όσο μπορούσα να χαζεύω κι εγώ τότε με αυτό, χάζευα )

αλλά αυτό συνέβαινε λόγω κόστους, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και δε το βρίσκω κακό οι πιο νέοι να είναι σαφώς πιο εξοικειωμένοι με τη τεχνολογία σε σχέση με πολλούς συνομήλικους μας που δε ξέρουν να κάνουν βασική χρήση υπολογιστή 

το κινητό έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται σε χώρους διδασκαλίας ακόμα και στα πανεπιστημία, αν ο άλλος θέλει απλά σου επιβάλλει να το έχεις κλειστό και αθόρυβο στη τσάντα σου

αν αυτό δε γίνεται στη πράξη είναι θέμα και λάθος του καθηγητή

το να έχει κάποιος κινητό μαζί του (και πλέον smartphone) δεν είναι κακό ίσα ίσα 

το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι τεχνολογικά αναλφάβητοι γονείς, στο μέλλον αυτό το πρόβλημα δε θα υφίσταται 

Δημοσ.

Το 10χρονο μπορεί να εξοικειωθεί στο σπίτι με την τεχνολογία και υπό την επίβλεψη των γονιών. Δεν χρειάζεται να πάρει το σμαρτ στο σχολείο.

Επίσης τίθεται θέμα ασφάλειας και φυσικά οι περισσότεροι γονείς δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα… Αφήνουν τα παιδιά τους ανεξέλεγκτα στο ίντερνετ. Τώρα πρόσφατα είχαμε περιστατικό με παιδεραστή που ψάρευε παιδάκια.

Και ξέρεις…δεν είναι όλοι οι γονείς σαν εμάς, «κομπιουτεράκιδες» να μπορούν να τσεκάρουν τι κάνει ο πιτσιρίκος τους στο ίντερνετ. Υπάρχουν γονείς στην ηλικία μας που δεν ξέρουν ούτε να ανοίγουν ένα pc. 

Δημοσ.

ναι αυτά γίνονται επειδή οι γονείς δεν ξέρουν και δεν έχουν κάτσει να μάθουν στα παιδιά τους κάποια πράγματα

το πρόβλημα δεν είναι να περιορίσουμε το εργαλείο ή μέσο, αλλά να αλλάξει ο τρόπος που χρησιμοποιείται από κάποιους

αυτό που λες για το σπίτι με την επίβλεψη των γονιών μου θυμίζει μερικούς που ακούω που λένε "εγώ αφήνω το παιδί μισή ή μία ώρα στον υπολογιστή τη μέρα και μετά του το κλείνω, μαχαίρι! " 

και αυτό μέγιστη χαζομάρα είναι, το να έχει κάποιος ουσιαστική εξοικείωση με τη τεχνολογία από μικρός είναι πολύ πιο σύνθετη υπόθεση και το έχω δει σε πολύ λίγα άτομα (μέσα σε αυτά βέβαια δε βάζω εμένα, γιατί κι εμένα οι γονείς μου είχα ηλίθια νοοτροπία που δε με ωφέλησε πουθενά ουσιαστικά )  

δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε τα smartphone

η λάθος χρήση και η κατάχρηση δεν είναι συνέπειες της ύπαρξης αυτού του μέσου και η περιορισμένη πρόσβαση στη τεχνολογία θα κάνει περισσότερο κακό μακροπρόθεσμα σε ένα κόσμο που πλέον βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτή 

• Like 1
Δημοσ.

Επίβλεψη εννοώ φυσικά να βλέπεις σε τι σελίδες μπαίνει, τι συνομιλίες κάνει και με ποιους. Από την στιγμή που μιλάμε για μικρά παιδιά, δεν νοείται να μην γίνεται αυτό από τους γονείς.

Οι περισσότεροι είτε δεν ξέρουν να το κάνουν, είτε βαριούνται να το κάνουν. Οπότε δίνουν το σμαρτ στο 10χρονο (για να τους αφήσει και ήσυχους) και όποιον πάρει ο χάρος.

Με λίγα λόγια, απλά αφήνουν τα παιδιά τους στην τύχη.

Δημοσ.

Αν σπρώχνεις ναρκωτικά η κανονίζεις ληστείες καλα ειναι τα παλιά τηλέφωνα.

Γενικότερα οχι.

Έχω τις αγαπημένες μου επαφές στην αρχική οθόνη του Lumia μου και δεν χρειάζεται καν να πληκτρολογήσω αριθμό.

:)

• Like 1
Δημοσ.

Επίβλεψη εννοώ φυσικά να βλέπεις σε τι σελίδες μπαίνει, τι συνομιλίες κάνει και με ποιους. Από την στιγμή που μιλάμε για μικρά παιδιά, δεν νοείται να μην γίνεται αυτό από τους γονείς.

Οι περισσότεροι είτε δεν ξέρουν να το κάνουν, είτε βαριούνται να το κάνουν. Οπότε δίνουν το σμαρτ στο 10χρονο (για να τους αφήσει και ήσυχους) και όποιον πάρει ο χάρος.

Με λίγα λόγια, απλά αφήνουν τα παιδιά τους στην τύχη.

Οσο επιβλεψη υπαρχει και σε αλλα θεματα,οπως πχ Video παιχνιδια 18+ που τα παιζουν τα παιδια κλπ κλπ. Εκει κολλησαμε τωρα στο οτι τα παιδια εχουν απο μικρα Smartphone.....

Δημοσ.

εγω το iphone 4s το έχω μόνο για δρομολόγηση gps (φυσικά και δεν έδωσα ένα σκασμό χρήματα για να το αγοράσω ... το πήρα σχεδόν τζάμπα) .... για πρoσωπικό κινητό και εργασίας έχω τα αθάνατα nokia 6303i kai 6300 !!!

το 6300 το χάλασα πρόσφατα και μάλλον θα αγοράσω άλλο ένα 6303ι ... :-D :-D :-D

προσωπικά τους καταλαβαίνω ... όσους αγοράζουν απλά τηλέφωνα ....

Δημοσ.

Κανα feature κυκλοφοριας 2015 εχουμε;

Ψαχνω και δεν μπορω να ήβρω (πλην Νοkia 215).

Τι πειράζει να είναι και παλιότερο μοντέλο;

Δημοσ.

Τι σημαινει αραγε ΚΑΛΥΤΕΡΟ? Για ποιον και γιατι.Τα συγχρονα τηλεφωνα με οθονη αφης (smartphones) ειναι 200000 γρηγοροτερα ομορφοτερα εξυπηρετικοτερα στο 99% των αναγκων μας..Οκ ισως καθυστερουν 1 δευτερολεπτο παραπανω απο τις μαουνες στις κλησεις...και μην ακουσω για sms ουτε στον υπνο σας να γραψετε sms γρηγοροτερα απο καποιον με smartphone...Η ταπεινη μου γνωμη ειναι πως αξιζει να θυσιασω αυτο το 1 sec για να εχω τα παντα !! αναφερω παραδειγμα...VIBER τζαμπα μηνυματα GPS απιστευτα εξυπηρετικο INTERNET για απειρους λογους Φωτογραφιες απο σημαντικες εως ασημαντες Προγραμματα τα οποια καποιοι χρησιμοπουν στη δουλεια τους (εγω) Video με ποιοτητα και αξιοπιστια....δε θα πω αλλα..οκ χανουν στη φορητοτητα και αυτο το 1 sec στις κλησεις..Φυσικα ειναι θεμα γουστου για την επιλογη του καθενως...Αλλα θεωρω πως μια τετοια θυσια ειναι αυτονοητη..Γιατι ανθρωπε μου παιρνεις αυτοκινητο με air condition? κοβει ιπποδυναμη δεν το ηξερες?παρε εκει το LADA ανοιξε το παραθυρακι και απολαυσε τη φυση.. Υ.Γ ειναι αστειο να υποβαθμιζεις τη νεα τεχνολογια..τοσα σου εχει προσφερει ΑΧΑΡΙΣΤΕ!!!

• Like 1
Δημοσ.

το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι τεχνολογικά αναλφάβητοι γονείς, στο μέλλον αυτό το πρόβλημα δε θα υφίσταται 

Σκεψου τη διαφορα ενος ανθρωπου που ειχε internet απο το 97, σε σχεση με καποιον που το γνωρισε το 2005+

Ο ενας εχει ζησει καποια απο τα σταδια της αλλαγης του, εχει καταλαβει τη διαφορα μεταξυ sites, blogs, social media, forums, ειδησεων, διαφημισεων, clickbait σκηνικων, κτλ.

Για τον αλλον, ολα ειναι "internet" και το μονο που διαφερει, ειναι το facebook και τα παρομοια.

Και ειναι και στον ανθρωπο, ποσο εχει μαθει να "την ψαχνει" γενικως. Αλλα η ποσοτητα της διαθεσιμης πληροφοριας, εχει κανει τις νεωτερες γενιες να μην εχουν ψησει το μυαλο τους, οχι μονο για την ευρεση πληροφοριων, αλλα και για την κριση της ποιοτητας τους

Κανα feature κυκλοφοριας 2015 εχουμε;

Ψαχνω και δεν μπορω να ήβρω (πλην Νοkia 215).

αυτο θα μπορουσε να ειναι ατακα harcore hipsterα, που κυκλοφορει με αλογο στο κεντρο της Αθηνας

(δεν εχω διαθεση να σε προσβαλλω, χιουμορακι ηταν)

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς που επιμένουν στο "παλιό άρα κάλο" ο κόσμος προχωράει ευτυχώς κιόλας...

Επίσης TS βλέπω έχεις μια λάθος άποψη περί smartphone.. Τα smartphone κάποιος σαν έμενα για παράδειγμα δεν τα χρησιμοποιεί για να είναι το zombie του facebook αλλά για δουλειά και διασκέδαση μαζί... Μπορεί να σου φαίνεται ηλίθιο άλλα δεν μπορώ να πάρω σοβαρά εναν επιχειρηματία που έρχεται στο γραφείο μου και βγάζει το 3310 και θέλει να του προωθήσω το προϊόν του στην νεολαία πρέπει ο ίδιος να είσαι μοντέρνος.... Το smartphone είναι ένα κέντρο πληροφοριών για κάποιον που δεν παίρνει άπλα τηλέφωνα, εξυπηρετεί πολλές ανάγκες αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις δικαίωμα σου αλλά μην προσπαθείς να μας το παίξεις μοντέρνος γιατί δεν είσαι. Τώρα αν τα 10χρονα έχουν smartphone και εμείς ήμασταν καλύτερα όταν ήμασταν μικρά πάλι δεν ισχύει γιατί και τότε να υπήρχαν smartphone πάλι μια από τα ίδια θα γινόταν άπλα έτυχε να μην το ζήσουμε στην παιδική ηλικία. Το κάλο που προσφέρει η τεχνολογία είναι η εξοικείωση μαζί της και η διευκόλυνση που προσφέρει όχι να σε κάνει zombie, οκ θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν άτομα που ζουν από τα Likes και τα tweet αλλά αυτοί είναι λίγοι.

Επίσης δεν μπορείς να λες δογματικά το feature phone κάνει το τάδε άρα είναι καλύτερο από το smartphone γιατί ακούγεσαι σαν θρησκόληπτος που λέει ο χριστιανισμός κάνει αυτό άρα είναι καλύτερος από τον βουδισμό. Δεν χρησιμοποιείς καν facts ώστε να αποδείξεις γιατί είναι καλύτερο άπλα έτσι το λες.

Δημοσ.

sorry που θα σας το χαλάσω περί άνεσης, αλλά βγάζω το κινητό από την τσέπη , κάνω ταπ ταπ στην οθόνη(έχω θήκη σιλικόνης), πατάω το εικονίδιο του τηλεφώνου και παίρνω στο μεγάλο και άνετο καντράν τηλέφωνο. Πόσο πιο απλό δηλαδή? Εάν εσείς είστε ανεξοικίωτοι δεν σας φταίει κανείς. Στα τραγικά τα παλιά, βγάλτο από την τσέπη πάτα το ξεκλείδωμα , πάτα αστεράκι για να ξεκλειδώσει, ξανά γιατί δεν έπιασε, ξανά πάλι δεν έπιασε (μην τα ξεχνάμε αυτά) , πάτα με δύναμη το πράσινο να ακούσει, βγάλε τα μάτια σου και πρόσεχε με τα δάχτυλα μην πατήσεις άλλα αντί άλλων έτσι μικρά και κολλητά που είναι.

Που στην ευχή είδατε λοιπόν εσείς την ευκολία και σας κάνουνε και like , μόνον εσείς το ξέρετε.

Δημοσ.

Για το 1ο στάδιο έχω μια αμφιβολία. Καταρχάς, χωράει στην τσέπη το smart;

Το πρόβλημα με τα κουμπιά υπάρχει ομοίως και σε smart, πατάς κάτι αλλά μπορεί να αστοχήσεις για 1mm και να πιάσει το δίπλα κουμπί.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...