GiOrGoSk21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 A). Ενδιαφέρομαι για τον εν λόγω ραδιοενισχυτή. Είχα ρωτήσει και σε διπλανό topic, αλλά εκεί συζητάνε πιο γενικά, οπότε καλύτερα εδώ. Η χρήση που θέλω να κάνω είναι: 1). να χτίσω πάνω του, με τον καιρό, ένα 5.1 συστηματάκι για ταινίες και σειρές που βλέπω 2). να ακούω μουσική και γενικότερα να βγάζω τον ήχο του pc (με σύνδεση pc με ενισχυτή προφανώς) σε κάτι ηχεία στερεοφωνικού που μου ξέμειναν αφού χάλασε η κεντρική μονάδα του στερεοφωνικού. (Αυτό προς το παρόν, αν φτιάξω το 5.1 που λέω πιο πάνω, θα χρησιμοποιώ τα καινούρια ηχεία και για μουσική και για τον ήχο του pc.) Δεν είναι κανένας απαιτητικός τύπος με τον ήχο, δεν το ψειρίζω δηλαδή το θέμα όπως άλλοι. Γι' αυτό και κοιτάω σε αυτό το budget και δε θέλω να ανέβω παραπάνω. Στην τελική χωρίς να ξέρω πολλά από ενισχυτές κλπ, υποθέτω ότι ο ήχος θα είναι αρκετά ανώτερος από τώρα και σε ένταση και σε ποιότητα. (Μέχρι τώρα σε ταινίες-σειρές ο ήχος παίζει από τα ηχεία της TV, ενώ στο pc, μέχρι να δω τι θα κάνω, έχω δανεικό ένα χαζό 2.1 Turbo-X). Θα με καλύψει ο Yamaha RX-V377;;; Β). Κάτι άλλο... Αν υποθέσουμε ότι έχω αυτόν τον ενισχυτή. Βλέπω ότι έχει μόνο 1 Optical είσοδο, στην οποία θα συνέδεα την TV, ώστε να βγάζω τον ήχο της TV στα ηχεία 5.1 που θα είναι πάνω στον ενισχυτή (π.χ. όταν βλέπω τηλεοπτικό ή όταν βλέπω ταινία από το USB της TV). Για να συνδέσω το pc με τον ενισχυτή αλλά να έχω digital audio, τι κάνω; Πρέπει μήπως να πάρω κανέναν Optical-to-Coaxial adapter για να συνδέσω το pc (του οποίου η mobo είναι αυτή της υπογραφής και προφανώς έχει Optical έξοδο) με τον ενισχυτή (που απ' ό,τι βλέπω, έχει 2 Coaxial εισόδους); Γ). Βλέπω ότι αυτοί οι ενισχυτές έχουν είσοδο USB. Παίζουν μήπως από τη USB θύρα τους αρχεία video + srt subs; Έχουν ενσωματωμένο media player δηλαδή για τέτοια δουλειά; Ή μόνο audio παίζουν; Μάλλον το 2ο ε; (Καλά όχι ότι με καίει... Just asking.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tony_Montana Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 A) Ναι για σένα όπως σε βλέπω είναι ότι πρέπει. Β) Το κανονικό είναι να συνδέεις ότι συσκευή έχεις πχ PC,Playstation, OteTV με HDMI στον ενισχυτή και από εκεί από το HDMI ΟUT του ενισχυτή στην τηλεόραση. Oπότε το σωστό είναι να συνδέσεις τον ενισχυτή με το HDMI της κάρτας γραφικών. Το HDMI OUT του ενισχυτή επίσης υποστηρίζει ARC (Audio Return Channel). Αν και η τηλεόραση το υποστηρίζει ούτε εκεί θα χρειαστείς άλλο καλώδιο. Γ) Όχι δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Β) Το κανονικό είναι να συνδέεις ότι συσκευή έχεις πχ PC,Playstation, OteTV με HDMI στον ενισχυτή και από εκεί από το HDMI ΟUT του ενισχυτή στην τηλεόραση. Oπότε το σωστό είναι να συνδέσεις τον ενισχυτή με το HDMI της κάρτας γραφικών. Το HDMI OUT του ενισχυτή επίσης υποστηρίζει ARC (Audio Return Channel). Αν και η τηλεόραση το υποστηρίζει ούτε εκεί θα χρειαστείς άλλο καλώδιο. Η TV έχει 2 HDMI τα οποία δεν είναι ARC, καθώς και 1 Optical Out. Οπότε η TV θα συνδέεται αναγκαστικά με τον ενισχυτή με Optical για να βγαίνει ο ήχος της στα (μελλοντικά) 5.1 μέσω του ενισχυτή, όπως είπα. Επίσης μια στάνταρ σύνδεση που θα γίνει είναι και η σύνδεση που λες κι εσύ, από το HDMI Out του ενισχυτή σε ένα HDMI In της TV, ώστε ό,τι και να συνδέω στον ενισχυτή να βγαίνει εικόνα τελικά στην TV. Δηλαδή: PC (ή ΟΤΕ TV, dedicated media player, Playstation, whatever)-->HDMI-->Ενισχυτής-->HDMI-->TV Αυτό θα το χρειαστώ οπωσδήποτε γιατί πολύ συχνά κάνω extend το Desktop μου και βγάζω 2ο Desktop στην TV. Απλά με το θέμα ήχου έχω απορία... Συνδέοντας το PC με τον ενισχυτή με HDMI, μαζί με την εικόνα περνάει κι ο ήχος. Μπορώ αυτόν τον ήχο του PC να τον βγάζω στα 5.1 και ταυτόχρονα να γίνεται extend η εικόνα του PC στην TV; Επίσης κι άλλη μια ερώτηση που μου ήρθε. Μπορούν να συμβαίνουν τα δύο παρακάτω ταυτόχρονα; 1). Να παίζει η TV κι ο ήχος της να βγαίνει στα 5.1 και 2). Να παίζει ο ήχος του PC από τα ηχεία του πρώην στερεοφωνικού (που θα υπάρχουν επίσης πάνω στον ενισχυτή). Το PC, σε αυτήν την περίπτωση θα είναι συνδεμένο με τον ενισχυτή με mini jack-to-2x rca. Δηλαδή αυτό που ρωτάω είναι: μπορεί ο ενισχυτής να λαμβάνει και να βγάζει ήχο από 2 διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα; (Μεταξύ μας τώρα που το σκέφτομαι, δύσκολο μου φαίνεται.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tony_Montana Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Nαι είναι πολύ απλά αυτά που θες να κάνεις, μην ανησυχείς. Ουσιαστικά θα έχει το DisplayPort ή το DVI στην οθόνη και ένα HDMI στον yamaha. Το PC δεν θα έχει καμία σχέση με την τηλεόραση. Χονδρικά ο ενισχυτής θα περνει εικόνα και ήχο από το hdmi θα κρατάει τον ήχο για τα ηχεία και θα στέλνει την εικόνα στην TV. Tο hdmi του ενισχυτή θα το έχεις ή σε extended ή θα μπορείς να κλείνεις την οθόνη του PC εντελώς. Αν έχεις και δεύτερο στερεοφωνικό θα το έχεις με καρφί στο minijack της motherboard. Απλά κάθε φορά θα πρέπει να αλλάζεις το μενού της εξόδου ήχου από το control panel των windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Να προσπαθήσω να το εξηγήσω λίγο καλύτερα, γιατί απ' ό,τι είδα έκανα και κάποιο λάθος. Είχα αυτό το στερεοφωνικό συνδεμένο με το PC με mini jack-to-2x rca μέχρι τώρα για να βγάζω τον ήχο του PC αλλά η κεντρική μονάδα χάλασε και μου έχουν μείνει τα ηχεία (και λυπάμαι να τα διώξω προς το παρόν). Μέχρι να πάρω 5.1 ηχεία, θα χρησιμοποιήσω αυτά τα ηχεία του στερεοφωνικού, τα οποία προφανώς πρέπει να τα συνδέσω πάνω στον ενισχυτή. Τα καλώδιά τους είναι αυτά. Θα συνδεθούν σε αυτές τις υποδοχές με τα βελάκια στην παρακάτω εικόνα; Στην περίπτωση αυτή για να παίξει ο ήχος του PC στα ηχεία θα πρέπει το PC να συνδεθεί είτε με HDMI, είτε με το mini jack-to-2x rca (με τα 2 rca βύσματα να καταλήγουν στις υποδοχές 1,2 ή 3). Απλά είναι προτιμότερο το HDMI γιατί και μεταφέρει ψηφιακό ήχο αλλά και γιατί μαζί με τον ήχο μεταφέρει και την εικόνα και μπορώ να κάνω αυτά που λέγαμε στα προηγούμενα posts για extend (ή και duplicate βεβαίως) την επιφάνεια εργασίας του PC στην TV, χωρίς να χρειάζεται να συνδέω το PC άμεσα με την TV, όπως συμβαίνει τώρα. Σωστά μέχρι εδώ ή έχω κάπου λάθος; Έπειτα παίρνω στην πορεία 5.1 ηχεία. Θα συνδεθούν στις παρακάτω υποδοχές, έτσι; Οπότε αναγκαστικά τα 2 ηχεία του στερεοφωνικού θα πρέπει να πάρουν τον πούλο (αφού θα αγοραστούν σαφώς ποιοτικότερα front ηχεία). Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή με κάποιο τρόπο να μείνουν συνδεμένα κι αυτά πάνω στον ενισχυτή ε; Μάλλον χρειάζεται 2ο ενισχυτάκι, έτσι; Βέβαια από αυτό το σημείο και μετά τα 5.1 ηχεία θα αναλαμβάνουν να παίξουν οποιονδήποτε ήχο θα επιλέγω εγώ (τον ήχο του PC, τον ήχο της TV, ενός dedicated media player, whatever τέλος πάντων), αλλά τα λυπάμαι τα ηχειάκια του στερεοφωνικού μωρέ, μια χαρά ήχο βγάζουν ακόμα και θα ήθελα να τα αξιοποιήσω με κάποιο τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tony_Montana Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Ναι, δεν γράφεις κάτι λάθος.Απλά από ότι κατάλαβα τα ηχεία σου έχουν γυμνά καλώδια. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου ή δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ, θα πάρεις τα ηχεία σου σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και θα τους πεις να σου βάλλουν μπανάνες. Τα ηχεία όντως δεν είναι καλά αλλα δεν νομίζω να είναι και εντελώς άχρηστα. Όταν θα μαζέψεις χρήματα για μπροστινά και κεντρικό βάλε τα παλιά πίσω για surround. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Ναι, δεν γράφεις κάτι λάθος. Απλά από ότι κατάλαβα τα ηχεία σου έχουν γυμνά καλώδια. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου ή δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ, θα πάρεις τα ηχεία σου σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και θα τους πεις να σου βάλλουν μπανάνες. Ωραία καλώς. Απλά μια διευκρίνιση. Όπως δείχνει στο manual του ενισχυτή σελ.15 (στα δεξιά), η σύνδεση με αυτές τις βιδωτές υποδοχές γίνεται και με γυμνά τα καλώδια. Αυτό καταλαβαίνω δηλαδή από τις οδηγίες της σελίδας. (Και το να τα φτιάξεις με μπανάνα βεβαίως πανεύκολο είναι, ok. ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wonderwall Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 βαλε λιγα χρηματα ακομα και παρε τον 477,η βασικη διαφορα εκτος απο την μεγαλυτερη ισχυ και καποιες ακομα ευκολιες ειναι οτι μπορει να συνδεθει με ethernet στο δικτυο-ιντερνετ,να το χειριστεις με app απο ταμπλετα smasrtphone,να ακουσεις ιντερνετικο ραδιοφωνο,να στριμαρεις απο υπολογιστη,nas δισκο κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Πφφφφφ... Τον έχω τσεκάρει ρε mate, με έψηνε κι εμένα πολύ. Αλλά έχουν μαζευτεί χίλια δυο έξοδα... Κλασσικά πάντα σκάνε όλα μαζί! Και δεν είναι και μικροποσά να κάνεις και τα στραβά μάτια. 80άρια από 'δω, 70άρια από 'κει, 100άρια απ' την άλλη, δεν παλεύεται. Την τύχη μου μέσα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα