Προς το περιεχόμενο

Σημαντικη απορια για Υδροψυκτο Υπολογιστη

larisanew

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σας ευχαριστω θα το κοιταξω...

Υ.Γ. Οσο για εσας που κολησατε με τον επεξεργαστη μου, γιατι κολησατε δεν ξερω..Εσεις μονο απο τον επεξεργαστη δηλαδη βγαζετε συμπερασμα αν ειναι καλος ο υπολογιστης ; Ολα τα αλλα τι ; για ομορφια στεκουν μεσα ;

Εμενα τα windows μου παιδες ανοιγουνε σε 9 δευτερα !! Και δεκαετιας να ειναι αν ξερεις τι βαζεις απο τα υπολοιπα hardware και πως τα συγχρονιζεις μπορω να γονατισω και εναν επεξεργαστη φετεινο....

Και δεν ειναι για χαλαρο gaming παιδες..εχω δοκιμασει πολυ καλα ισχυρα παιχνιδια στα ULTRA settings και επαιζε στα 60frames.

Αν και δεν ειμαι κανας gaming, εγω για επεξεργασιες μονταζ βιντεο και φωτογραφιας τον εχω τον Υπολογιστη.

Σας τα λεω ολα αυτα για να ξερετε την επομενη φορα να μην προτρεχετε...Κανεις δεν ειναι πιο μαγκας απο κανεναν...

Παντα Φιλικα Κωνσταντινος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σας ευχαριστω θα το κοιταξω...

Υ.Γ. Οσο για εσας που κολησατε με τον επεξεργαστη μου, γιατι κολησατε δεν ξερω..Εσεις μονο απο τον επεξεργαστη δηλαδη βγαζετε συμπερασμα αν ειναι καλος ο υπολογιστης ; Ολα τα αλλα τι ; για ομορφια στεκουν μεσα ;

Εμενα τα windows μου παιδες ανοιγουνε σε 9 δευτερα !! Και δεκαετιας να ειναι αν ξερεις τι βαζεις απο τα υπολοιπα hardware και πως τα συγχρονιζεις μπορω να γονατισω και εναν επεξεργαστη φετεινο....

Και δεν ειναι για χαλαρο gaming παιδες..εχω δοκιμασει πολυ καλα ισχυρα παιχνιδια στα ULTRA settings και επαιζε στα 60frames.

Αν και δεν ειμαι κανας gaming, εγω για επεξεργασιες μονταζ βιντεο και φωτογραφιας τον εχω τον Υπολογιστη.

Σας τα λεω ολα αυτα για να ξερετε την επομενη φορα να μην προτρεχετε...Κανεις δεν ειναι πιο μαγκας απο κανεναν...

Παντα Φιλικα Κωνσταντινος.

Για μενα χτυπαει η καμπανα :P Καταρχας σορυ αν καπως μιλησα επιθετικα, καθως απο μερια μου δεν ηθελα κατι τετοιο. 

Απλα δεν μου εκατσε καλα οταν βλεπω , πηρα υπολογιστη τουμπανο, και μετα να βλεπω επεξεργαση 8ετιας. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι μαπας προς θεου, αλλα οχι και τουμπανο. Δεν στο ειπα ωστε να σου δειξω οτι εισαι λαθος, ή απλα να σου την μπω. Απλα επειδη παιζει μεγαλη περιπτωση αυτος που σου τον πουλησε να σου ειπε οτι ειναι τουμπανο, ενω δεν ειναι. Και το ποιο σημαντικο να τον πληρωσες ακριβα ενω δεν επρεπε. Ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω.

Επισεις αν εχεις την καλη διαθεση ποσταρε μια τα υπολοιπα parts. Ετσι κουβεντα να κανουμε :)

Φιλικα, Αλεξανδρος.

Βασικα το πρωτο πραγμα που θα κοιταξεις ειναι να αλλαξεις παστα. θα σου προτεινα να βγαλεις τελειως την ψυξη απο το κουτι και να την καθαρισεις/πλυνεις μηπως η σκονη δεν αφηνει να γινεται καλη ροη αερα...:-) Αλλο πραγμα τελευταιο να κοιταξεις ειναι μηπως οι βιδες που κρατανε την ψυξη πανω στο CPU ειναι βιδωμενες με διαφορετικη πιεση, και για τον λογο αυτο δεν κανει πολυ καλο πατημα για να διωξει την θερμοτητα. 

οπως και να εχει με αυτην την υδροψυξη δεν μπορεις να περιμενεις πολλα θα κανεις ομως την δουλειας σου νομιζω μια χαρα.
Με αλλαγη παστας και καθαρισμα αν δεν κανεις OC πρεπει να βλεπεις κατι της φασης 30-35 βαθμους το πολυ σε idle

((((((((((Επισης οταν ξεκινας με "πηρα μια μοναδα τουμπανο" και τον 870 πανω και υδροψυξη απο τις πιο αδυναμες τοτε θα εχεις και λιγα γελια . Δεν το κανει ο κοσμος απο επιθετικοτητα :-) δεν ειναι κανενας καλυτερος απο κανεναν και ο καθενας κανει την δουλεια του οπως τον βολευει καλυτερα απλα εισαι σε φορουμ πληροφορικης/τεχνολογιας. Τουμπανο οριζεται ως τελευταιας γενιας i7  με τερμα OC και γενικα αν λες για υδροψυκτο τουμπανο ο κοσμος σκεφτεται custom υδροψυξεις με χρωματιστα υγρα και ιστοριες για αγριους.

Το δικο σου μηχανημα θα ελεγες οτι σε σχεση με ενα τουμπανο ειναι ΟΚ/αξιοπρεπες/κανω την δουλεια μου))))))))))))))

• Like 2

Σωστους σας βρισκω...αλλα να κανω μια ερωτηση;

Απο τη στιγμη που τα παιζει ΟΛΑ το μηχανημα χωρις κανενα προβλημα, χωρις κρασαρισματα, Ultra settings και τα λοιπα, για μενα προσωπικα Τουμπανο ειναι...Μεχρι στιγμης δεν με αφησε ποτε ''στο δρομο''

16GB RAM 1600MHz.

SSD Samsung EVO 256GB.

GeForce GTX960 MSI.

Ενταξει δεν ειναι ενας Υπολογιστης που λες απλα να κανω τη δουλεια μου...ετσι ; ισα ισα αν το πω αυτο σε κανεναν θα γελασει.

Μια χαρα ειναι ο 860, παλιος αλλα δυνατοτερος απο τον καθε fx 8xxx που υπαρχει τωρα. Απο εκει και περα ο καθενας εχει τη δικια του λογικη στη λεξη τουμπανο. Εχω και εγω ενα νετμπουκ που εχει 400mhz οβερκλοκ, τουμπανο το λεω ας πουμε, και τι εγινε?

Το σημαντικο ειναι να απαντησουμε στην ερωτηση του ανθρωπου. Τον αγορασες μεταχειρισμενο? Υπαρχει περιπτωση να μην εχει καν παστα, η να ειναι παλια, η να μην ειναι απλωμενη σωστα. Βαζεις εναν κοκκο ριζιου στη μεση του επεξεργαστη, λιγο μικροτερο απο μπιζελι και πατας τη ψυκτρα πανω. Δες και στο youtube αν θελεις.

Πρώτα απο ολα άλλαξε πάστα όπως είπαν τα παιδιά , δεύτερο καθάρισε όλο το κουτι απο μέσα δες τα φαν αν ειναι ολα οκ και μετα βγάλε το Τούρμπο πιθανόν να δίνει περισσότερο ρεύμα να υπερχονισει όλο το σύστημα χωρίς να το χρειάζεσαι στην ουσία με συνέπεια το πιο πολυ ρεύμα να φέρνει και μεγάλες θερμοκρασίες !! Παρόλα αυτά οι 40 βαθμοί δεν ειναι και κατι τρομερό. (Γνώμη μου πάντα )

Sent from my iPhone using Insomnia

Μια χαρα ειναι ο 860, παλιος αλλα δυνατοτερος απο τον καθε fx 8xxx που υπαρχει τωρα.

Το λύσσαξες λίγο :-)

Στο θέμα του φίλου, οι AIO από ότι ξέρω στην 5ετία υπάρχει περίπτωση να έχουν απώλεια

υγρού και μείωση της απόδοσης. Ένα ξεσκόνισμα και αλλαγή πάστας είναι μια καλή πρώτη

κίνηση, αλλά υπάρχει περίπτωση να είναι στο όριο ζώης του το σύστημα ψύξης και να μην

δει βελτίωση.

Απο τη στιγμη που τα παιζει ΟΛΑ το μηχανημα χωρις κανενα προβλημα, χωρις κρασαρισματα, Ultra settings και τα λοιπα, για μενα προσωπικα Τουμπανο ειναι...Μεχρι στιγμης δεν με αφησε ποτε ''στο δρομο''

16GB RAM 1600MHz.

SSD Samsung EVO 256GB.

GeForce GTX960 MSI.

Ενταξει δεν ειναι ενας Υπολογιστης που λες απλα να κανω τη δουλεια μου...ετσι ; ισα ισα αν το πω αυτο σε κανεναν θα γελασει.

Ενταξει τωρα που βλεπω και τα υπολοιπα, οχι δεν ειναι μονο για να κανεις την δουλεια σου. Ανακαλω λοιπον που ειπα οτι ειναι για χαλαρο gaming. Ειναι αρκεκα καλος. Τα 16 giga ram overkill αλλα δεν μας ενοχλει.

Στο θεμα μας, σου προτεινω αυτη την παστα

https://www.skroutz.gr/c/678/thermal-paste.html?keyphrase=ARCTIC+SILVER+5+THERMAL+COMPOUND+3.5G

Να περασεις παστες στον επεξεργαστη και καρτα γραφικων. Καλο θα ηταν αν μπορουσες και στο Chipset της μητρικης. Επισεις καθαρισε το ψυγειακι απο σκονες και παρε εναν ακριβως ιδιον ανεμηστηρα και κανε Push & Pull (ενας μπροστα και ενας πισω, ενας βαζει ενας βγαζει). Επισεις στα ψυγειακια καλο ειναι να βαλεις να τραβαει απο εξω κρυο αερα και να τον βαζει μεσα στο κουτι, παρα να τραβαει απο μεσα τον ζεστο. Προσωπικα εχω δει 2-3 βαθμους διαφορα με αυτο. Ισως χρειαστεις να βαλεις καποιον εξτρα ανεμηστηρα για καλυτερη ροη αερα μεσα στο κουτι.

Μετα απο αρκετα τεστς κατεληξα οτι η καλυτερη εφαρμογη παστας σε επεξεργαστη ειναι με τηλεκαρτα.

16GB RAM 1600MHz.

SSD Samsung EVO 256GB.

GeForce GTX960 MSI.

Oχι δεν ειναι γενικα "κανω την δουλεια"  Γενικα ειναι στα υψηλο-μεσαια επιπεδα .Ενα αρκετα καλο πισι που θα παιζεις σχεδον τα παντα σε high graphics και θα αντεξει καιρο(2-3-4 χρονια πολυ χαλαρα) ακομη και προφανως ειναι σουπερ-γρηγορο. . .. Απλα δεν ειναι τουμπανο με την εννοια που χρησιμοποιειται σε τετοια φορουμ σαν και αυτο εδω.  Εγω οταν καποιος λεει εχω πισι τουμπανο περιμενεις διαστημικες καταστασεις 5 σκαλες πιο πανω και παρανοικα πιο ακριβο απο ενα απλα καλο πισι. 

Σευχαριστω φιλε Zergoulini.

Ενταξει τουμπανο δεν ειναι αλλα στα ματια μου τουλαχιστον ειναι "τουμπανο" ;)

Απλα νευριασα λιγακι γιατι ειχαμε ξεφυγει απτο θεμα .

Τεσπα.Στο θεμα μας....

Θα παραγγειλω μια πάστα να το βαλω.και θα δω τι θα κανω με τα ανεμηστηρια! Απλα περιμενα κατι καλυτερο απο συστημα υδροψυξης.

Μου φαινεται στο τελος θα το κανω αεροψυκτο και τελιωσε η υποθεση.Στον προηγουμενο pc ,αεροψυκτος της amd και ητανε στους 34-36 βαθμους.

Σευχαριστω φιλε Zergoulini.

Ενταξει τουμπανο δεν ειναι αλλα στα ματια μου τουλαχιστον ειναι "τουμπανο" ;)

Απλα νευριασα λιγακι γιατι ειχαμε ξεφυγει απτο θεμα .

Τεσπα.Στο θεμα μας....

Θα παραγγειλω μια πάστα να το βαλω.και θα δω τι θα κανω με τα ανεμηστηρια! Απλα περιμενα κατι καλυτερο απο συστημα υδροψυξης.

Μου φαινεται στο τελος θα το κανω αεροψυκτο και τελιωσε η υποθεση.Στον προηγουμενο pc ,αεροψυκτος της amd και ητανε στους 34-36 βαθμους.

Μην κανεις το λαθος και συγκρινεις τον amd με τον intel. Οπως εγραψα παραπανω, ο επεξεργαστης σου ειναι overclock. Αν θες βαλε απο την μητρικη στο normal και θα δεις σιγουρα διαφορα προς τα κατω αλλα να περιμενεις και μια μικρη πτωση στην αποδοση.

Και αεροψυξη να παρεις δεν προκειται να δεις διαφορα στις θερμοκρασιες. Τσαμπα θα πεταξεις τα χρηματα σου. Αλαξε παστα + οτι σου εγραψα παραπανω και σιγουρα θα εχεις πτωση. Ετσι και αλλιως οι θερμοκρασιες κανονικες ειναι ακομα και τωρα.

Φιλε μηπως ειναι λαθος τοποθετημενο το fan?

Μηπως ο αερας δεν περναει μεσα απο το ψυγειο?

Ειναι σημαντικο αυτο που σου λεω,αν εχει τοποθετηθει αναποδα δεν ψυχεται καθολου το ψυγειο με αποτελεσμα να χεις υψηλες θερμοκρασιες.

Οχι σωστα πρεπει να ναι. Καταλαβαινω οτι ο αερας χτυπαει πανω στο ψυγειο απτον ανεμιστηρα.Γιατι μολις βαζω το χερι κοντα στο φαν νιωθω σα να με ρουφαει.οποτε σωστα ειναι.

Βασικα δυο ανεμιστηρια εχει ολα κι ολα.ενα αυτο στο ψυγειο και ενα μικρο πανω στο κουτι απτη πανω μερια να βαζει τον αερα μεσα στο κουτι.

Zergoulini, σωστη η σκεψη σου να το βαλω σε νορμαλ μοντ, απλα υστερα θα χω απωλεια οπως είπες και γω αυτο δεν το θελω...

Αμα ειναι ετσι κρατουσα και τον παλιο :-p

Α! Και ο amd που ειχα oc ητανε ;) ειχα τον amd fx6300 εξαπυρινο και το ειχα φτασει στα 4GHz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...