Προς το περιεχόμενο

συνδεση pc με home cinema με οπτικη ινα

tasosref

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά, πρόσφατα αγόρασα ένα ΗΟΜΕ CINEMA της LG το http://www.lg.com/gr...ment/lg-BH6240S και το έχω σύνδεση με τον PC μου, το είχα συνδεδεμένο με το απλό καρφί από το PC στο HOME CINEMA με AUX και έπαιζε στερεοφωνικά, χθες αγόρασα μια κάρτα ήχουhttp://www.asus.com/...rters/Xonar_DG/ για να μπορέσω να έχω καλύτερο ήχο και από της ταινίες που κατεβάζω και έχουν ήχο 5.1 να μπορώ να το απολαύσω. έβαλα την κάρτα ήχου στο PC μου την έκανα εγκατάσταση, όλα καλά μέχρι εδώ. συνδέω πάλι με τον ίδιο τρόπο PC με HOME CINEMA (δλδ. με το απλό καρφί άλλα αυτή την φορά πάνω στην κάρτα ήχου και από την άλλη στον HOME CINEMA στην είσοδο AUX) και παίζει κανονικά στερεοφωνικά πάλι. τώρα, τα συνδέω με ένα καλώδιο οπτικών ινών γυρίζω το HOME CINEMA στην οπτική ίνα βγάζω το άλλο το καλώδιο και δεν ακούγετε τίποτα... μπορεί κάποιος να μου πει τι κάνω λάθος η τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να ακούσω μεσώ των οπτικών ινών ώστε να ακούω 5.1? 

είναι νέος εδώ και ελπίζω να μπόρεσα να σας εξηγήσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
σας ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη εχω την ιδια καρτα ηχου, αλλα χρησημοποιω τις αναλογικες εξοδους με 5.1 ηχεια, το εψαξα λιγο μιας και σκέφτομαι καποια στιγμη την αγορα home cinema.

λοιπων, η οπτικη εξοδος της καρτας βγαζει μονο 2 καναλια ηχου γιαυτο ακους 2.1 και γιαυτο τα windows εχουν επιλογη μονο για 2 καναλια. συμφωνα με το manual ετσι ειναι οι στανταρ προδιαγραφες της οπτικης εξοδου.

ομως, μπορεις να εχεις 5.1 ηχο στις ταινιες κάνοντας bitstreaming τον ηχο στο home cinema ετσι ωστε να γινεται εκει το decoding.

αυτο γινεται απο τις ρυθμίσεις του player που χρησημοποιεις για τις ταινιες,

εαν ο player που χρησημοποιεις δεν υποσηριζει bitstreaming, βαλε καποιον αλλο που να υποστηριζει πχ mpc-hc.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εχεις έξοδο ήχου spdf?

Μου έκανε ακριβώς το ίδιο και το έλυσα ..είτε εχει spdf είτε με την καινούργια κάρτα ειναι θεμα ρύθμισης του player.

Εγώ στο bs player πάτησα μια ρύθμιση να ενεργοποιήσει το spdf και έπαιξε 5.1. Στην ουσία δίνεις εντολή να βγαίνει ο ήχος ανεπεξέργαστος αποτην κάρτα ήχου και η αποκωδικοποίηση να γίνει στο homecinem a.

Λύνεται σίγουρα αλλα δε ξέρω τι ρύθμιση σε εσένα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...