Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

ξέρει κανείς πώς μπορώ να αφαιρέσω το adware Generic_r???? 

μου το βγάζει εδώ και μερικές μέρες το AVG σαν ιό, το κάνει resolve αλλά αυτό πάλι εκεί μου βγάζει διαφημίσεις στο youtube, με πετά σε άλλες σελίδες κτλ.. και μου χει σπάσει τα νεύρα

γενικά είναι επικίνδυνο;; να καταστρέψει αρχεία κτλ;; να χρειαστεί δηλ να κάνω φορμάτ

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να τρέξεις το ESET Online Scanner με τις ρυθμίσεις όπως στην φωτογραφία:

post-294072-0-35628900-1425219617_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να τρέξεις το ESET Online Scanner με τις ρυθμίσεις όπως στην φωτογραφία:

attachicon.gifUntitled.jpg

ξεκίνησα να το τρέχω και μέχρι στιγμής (2,5 ώρες και 93%-έχει κολλησει εδώ κ ώρα στο 93) έχει βρει 45 μολυσμένα αρχεία..ελπίζω να μπορεί να κάνει επιδιόρθωση..ίδωμεν

δοκιμασες κάποιο adware cleaner? π.χ. αυτό http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/dl/125/. Κατέβασέ το και κάνε έλεγχο, θα στο καθαρίσει λογικά.

το χω κατεβάσει φίλε μου και θα το τρέξω και αυτό μάλλον σε περίπτωση που το eset δε βρει άκρη..σ ευχαριστώ

Δημοσ.

Δείξε μετά το log του eset, μην το σβήσεις.

Απο adware τόσα πολλά δύσκολα, ή είναι cookies ή έχεις και κάτι άλλο μέσα.

Ότι και να είναι, πρέπει να τρέξεις κι άλλο πρόγραμμα. Το AdwCleaner είναι ειδικό σε adware και popups κτλ, αλλά για κάλυψη απο πιο σοβαρά λογισμικά, προτείνω malwarebytes και hitman pro. Δωρεάν και τα δύο, κάνε ένα scan μετά το πολύ αξιόπιστο eset.

Το eset θα σβήσει όσα βρει, και έχει πολύ καλό detection rate, πιθανόν να μην αφήσει κάτι πίσω, κάτι ενεργό τουλάχιστον.

Δημοσ.

ξεκίνησα να το τρέχω και μέχρι στιγμής (2,5 ώρες και 93%-έχει κολλησει εδώ κ ώρα στο 93) έχει βρει 45 μολυσμένα αρχεία..ελπίζω να μπορεί να κάνει επιδιόρθωση..ίδωμεν

Έλυσες τελικά το πρόβλημα με το ESET, ή χρειάστηκε να τρέξεις και κάτι άλλο?

Δημοσ.

Καθάρισε τα 44 από τα 45 το eset, ωστόσο μετά μου βγήκε ενα μην ότι δεν εγκαταστάθηκε όπως έπρεπε ή κάτι τέτοιο (δυστυχώς το έσβησα)..

απ ότι βλέπω πάντως το πρόβλημα υπάρχει, καθώς μπαίνω στο youtube (συγκεκριμένα εκεί...) και οι διαφημίσεις στο κάτω μέρος συνεχίζουν να υπα΄ρχουν και συχνά πυκνά με πετάει σε άλλη σελίδα

θα τρέξω και 1-2 άλλα κι ελπίζω να λυθεί

ευχαριστώ προς το παρόν και θα ενημερώσω όταν έχω νεότερα:)

Δημοσ.

Το πρωί έτρεξα το adwcleaner..μπαίνοντας ξανά σε youtube κτλ είδα ότι οι διαφημίσεις δεν εμφανίζονται και δε με πετάει σε άλλη σελίδα οπότε νόμιζα ότι ξεμπέρδεψα, αλλά μετά από λίγο το avg μου το ξανάβγαλε σαν πρόβλημα. 

Βέβαια συνεχίζω να μπαίνω στο youtube και να μην υπάρχουν διαφημίσεις κτλ

μάλλον θα τρέξω και το hitman pro και βλέπουμε

Ευχαριστώ:)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χάνεις και τίποτα να τρέξεις το hitman pro. Συνήθως κάνει πολύ καλή δουλειά στο να καθαρίζει τυχόν απομεινάρια απο adware και malware. Επίσης το σκαν του είναι πολύ γρήγορο. Σε 10 λεπτά έχεις καθαρίσει.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα... Προτού καθαρίσω οτιδήποτε έκανα scan με adwcleaner και hitman. Το adwcleaner αποδείχτηκε φανταστικό προγραμματάκι! Το hitman από την άλλη δε με κάλυψε καθόλου. Εννοείται πως malwarebytes είναι πάντα εγγύηση.

Δημοσ.

Το Hitman δεν είναι για adware. Είναι για trojan/virus/worm.

Γι' αυτό πάντα προτείνεται ένας συνδυασμός και ανάλογα με τη περίσταση.

Δημοσ.

Τελικά πρέπει να γινε δουλειά αφού τα έτρεξα όλα εκτός ακόμα απ΄το malwarebytes..

Υπάρχει περίπτωση κάποιο από αυτά τώρα να μπλοκάρει την πρόσβαση στο ineternet??

πριν, αναγκάστηκα να κάνω επανεκκίνηση (και πριν ανοίξει, κάτι πήρε το μάτι μου να γράφει σε μαύρη οθόνη για hitmanpro) γιατί ενώ υπήρχε σήμα, δεν έμπαινε ούτε με Firefox ούτε με Chrome

Δημοσ.

Απλά είχε μπει proxy στις ρυθμίσεις του internet. Το hitman pro πάντα στην επόμενη επανεκκίνηση κάνει τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Και γενικά όλα τα προγράμματα αυτά χρειάζονται επανεκκίνηση, ένας ακόμα λόγος που κάνει το σκανάρισμα σε safe mode λιγότερο απαραίτητο.

Δημοσ.

Το Hitman δεν είναι για adware. Είναι για trojan/virus/worm.

Γι' αυτό πάντα προτείνεται ένας συνδυασμός και ανάλογα με τη περίσταση.

Κατανοητό, απλώς μου εμφάνισε ως ιούς υψηλής επικινδυνότητας, στοιχεία τα οποία κατόπιν ενδελεχούς μελέτης στο διαδίκτυο ανακάλυψα πως ήταν ακίνδυνα. Ως προς το δεύτερο σκέλος συμφωνώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...