Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβες τι παω να κανω, dual boot windows 7 με XP. Αυτη τη στιγμη εχω ηδη πανω τα 7. Πραγματικα το μηχανημα παει μια χαρα με τα 7αρια και ομολογω οτι κατι απαιτητικα βιντεο avchd 1920χ1080p στα 60fps (απο ψηφιακη μηχανη) τα παιζει στο ρελαντι και αψογα ομαλα (χωρις να εχω αναβαθμισει τιποτα), ενω μεχρι προτεινος για παραδειγμα ενα λαπτοπ με core duo t7300 cpu- 4gb ram- 4500MHD gpu εχανε σημαντικα καρε. Και το κερασακι στην τουρτα... εντελως αθορυβα (αλλωστε ενα λαπτοπ χωρις ανεμιστηρακι ηταν .. το ονειρο μου!).  Εν πασει περιπτωσει θελω τα xp να βρισκονται μονο και μονο για συμβατοτητα με κατι παλια προγραμματακια.

Αφού θέλεις τα XP μόνο για συμβατότητα με παλιές εφαρμογές (δεν μπορώ να φανταστω πιες) γιατι δεν εγκαθηστάς το XP Mode στα 7άρια? Σε Pro και Ultimate έκδοση των 7 εγκαθίστατε πανέυκολα . Για Home εκδόσεις θα χρειαστεις να τοσκαλίσεις λίγο. Μπορείς επίσης να βάλεις και ένα Vmware Player (είναι η Lite Free έκδοση) και να κάνεις το ίδιο στήνοντας ένα Vm με XP και ενεργοποιόντας το Unity. Και στις δύο περιπτώσεις θα ζοριστείς λίγο με τα 2 GB μνήμης. Αν έχεις αναβαθμήσεις σε 4 GB δεν θα έχεις κανένα.

Είχα δοκιμάσει και τις δύο επιλογές όταν πρωτοβγήκαν τα 7 και υπήρχαν κάποιες ασυμβατότητητες με εφαρμογές εμπορικής διαχείρησης. Έπαιζαν όλα εκτός από Games.

Αν το Googlάρεις θα βρεις πληροφορίες και για τα δύο. Ίσως έχω αποθηκευμένο και κάποιο οδηγό για την πρώτη περίπτωση. αν τον βρω θα τον ποστάρω.

(Απορία, για τι είδους εφαρμογή/ες χρειάζεσαι συμβατότητα με XP?)

Aπορω πως εχεις ενθουσιαστει τοσο με αυτο το μηχανημα,εγω ουτε να το αγγιξω δε θελω :P

Το 50-30 ναι έχει κανονικά DVD drive. Αν απορείς για τον ενθουσιασμό μου και δεν αναφέρεσαι σε κάποιον άλλον, μάλλον δεν διάβασες τι αλλαγές που του έχω κάνει. Ο SSD ανασταίνει τα πάντα. Επίσης λόγω δουλειάς επειδή έχουν περάσει πολλά μηχανάκια από τα χέρια μου στηνμικρή κατηγορία (μέχρι 450 €) μπορώ να σου πω ότι για φορητός των 230€ , αν του βάλεις 7αράκια είναι αξιοπρεπέστατο για καθημερινή χρήση. Από αυτό σου γράφω τώρα.

Επίσης για κάποιον που ανέφερε ότι το 50-30 δείν έχει ανεμιστηράκι , μάλλον κάνεις λάθος γιατί έχει. Δεν ξέρω για το 50-45. Επίσης το HP R15-127nv που δίνουν επίσης με Ψηφιακή αλληλεγγυη, δεν έχει ούτε DVD ούτε ανεμιστήράκι.

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To vmware το ξερω. Το πρωτο δεν τοξερα. Ο λογος που δεν το παω με vm ειναι ακριβως οπως ειπες για τα games.Tα xp τα θελω για συμβατοτητα κυριως με παλια games :D , και θυμαμαι οτι οταν τοχα δοκιμασει παλια σε vista (vm xp) ετρωγα ακυρο. Ασε που σερνονταν τα παντα. Οποτε το dual boot παραμενει ως κυρια επιλογη.

Εχω το 50-30 και οταν το ειχα ανοιξει απο περιεργεια δεν ειδα ανεμιστηρακι, ουτε ακουω τιποτα. Που το εχει και δεν το πηρα χαμπαρι?

Δημοσ.

Εχω το 50-30 και οταν το ειχα ανοιξει απο περιεργεια δεν ειδα ανεμιστηρακι, ουτε ακουω τιποτα. Που το εχει και δεν το πηρα χαμπαρι?

Δεν χρειάζεται ανεμιστηράκι.

O ο επεξεργαστής του (Celeron N2840) έχει κατανάλωση μόνο 6W.

Εγώ έχω Tablet (Akoya P2213T) με τον μεγαλύτερο επεξεργαστή της σειράς (Celeron N2940) και ούτε που καταλαβαίνει τίποτα από θερμοκρασία.

Δημοσ.

Μπορει καποιος να πει τι χρειαζεται το συγκεκριμενο μοντελο για να τρεξει πιο γρηγορα? Χρειαζεται καλυτερο επεξεργαστη, μνημη ram, δισκο ή ξηλωμα των windows 8.1 ?

Δημοσ.

Αν μιλαμε για το g50,ram και δισκο σιγουρα.

τωρα για ξυλωμα δεν ξερω,εγω παντως οπως το πηρα δεν το ανοιξα καν,του εβαλα 7 κατευθειαν..

Δημοσ.

Εγώ περιμένω το δικό μου g50-30 αλλα με τον τετραπυρηνο intel pentium στα 2.16GHZ και 4gb ram.Λέτε να τα πάει καλά για καθημερινή χρήση και κάνα απλο παιχνιδάκι? Το έχει κανείς να πει γνώμη?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για βοηθείστε μπας βρούμε κάποια λύση:

προσπαθώ να προμηθευτώ ένα αξιοπρεπές φορητό ΗΥ μέσω Ψηφιακής Αλληλεγγύης.
Προτιμώ να δώσω παραπάνω χρήματα, να διαθέτει i-3, 4gb Ram, 500gb hdd, ώστε να με αντέχει και να το αντέχω.

Μένω στο Ηράκλειο και τα καταστήματα που προσφέρουν laptop έχουν μόνο Celeron ή AMD. Είχαν φέρει και μερικούς με i-3 (Lenovo G50-70) αλλά εξαντλήθηκαν γρήγορα.
Τα καταστήματα που έχω κοιτάξει είναι Κωτσόβολος, Public, Πλαίσιο, Γερμανός.
Μόνο στο MediaMarkt βρίσκω ένα καλό αλλά ο δικαιούχος πρέπει να ανέβει Αθήνα, το οποίο είναι κομμάτι δύσκολο.

Μήπως γνωρίζει κάποιος κάποιο άλλο κατάστημα στη Κρήτη;

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος ποιά είναι η μέγιστη υποστηριζόμενη ταχύτητα της μνήμης ram; Επειδή σκοπεύω να την αναβαθμίσω σε πρώτο στάδιο έλεγα μήπως έβαζα κάποια καλύτερη απο την 1333 που φοράει τώρα.

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος ποιά είναι η μέγιστη υποστηριζόμενη ταχύτητα της μνήμης ram; Επειδή σκοπεύω να την αναβαθμίσω σε πρώτο στάδιο έλεγα μήπως έβαζα κάποια καλύτερη απο την 1333 που φοράει τώρα.

Μπορείς να βάλεις έως 16 GB DDR3L τώρα οσο αφορά την ταχύτητα δεν γνωρίζω αλλα και 1600 να βάλεις παλι δεν θα δείς διαφορά πουθενά οποτε δεν εχει ουσία

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις έως 16 GB DDR3L τώρα οσο αφορά την ταχύτητα δεν γνωρίζω αλλα και 1600 να βάλεις παλι δεν θα δείς διαφορά πουθενά οποτε δεν εχει ουσία

Θα δοκιμάσω μια 4gb στα 1600mhz και αν είναι κομπλέ θα βάλω μια 4άρα και εγω στα 1600 και σκεφτομαι να αλλαξω και τον σκληρο και να βάλω ssd να ξυπνήσει λίγο το εργαλείο. Αξίζει λέτε το 100άρικο που θα δώσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα δεις μεγαλη διαφορα απο την 4ρα στα 1333 με την 4ρα στα 1600.

αξιζει γενικοτερα να βαλεις εναν ssd και μια 4ρα,ισως και ενα slim dvd αν δεν εχει,δεν προσεξα αν εχεις.

υπαρχει παντα και η δυνατοτητα 2ο δισκου με caddy,στη θυρα του dvd.

Επεξ/σία από web_assasin
  • Like 1
Δημοσ.

Δε θα δεις μεγαλη διαφορα απο την 4ρα στα 1333 με την 4ρα στα 1600.

αξιζει γενικοτερα να βαλεις εναν ssd και μια 4ρα,ισως και ενα slim dvd αν δεν εχει,δεν προσεξα αν εχεις.

υπαρχει παντα και η δυνατοτητα 2ο δισκου με caddy,στη θυρα του dvd.

Ούτε η τιμή έχει μεγάλη διαφορά, 2ευρώ διαφορά έχουν. Απλά θέλω να δώ αν την υποστηρίζει η μητρική μου. dvd έχει ο υπολογιστής και δεν θέλω να το αποχωριστώ. Θα βάλω έναν ssd και τον δίσκο που έχει θα τον κάνω εξωτερικό με μια θήκη.

Δημοσ.

ενας φιλος μου εδειξε το lenovo g50-45 και δεν εκανε για καμια απολυτως εργασια.με πληρωσε ο ανθρωπος 40ευρο για να του κανω φορματ, για να ξεκολλησει αλλα και παλι κολλαγε.ο επεξεργαστης ητανε συνεχεια πανω απο 95% και ητανε φορτωμενος με οτι προγραμμα lenovo μπορει να φανταστει καποιος.οι περισσοτεροι μολις τα περνανε απο την ψηφιακη αλληλεγγυη,τα πουλαγανε εξω απο το μαγαζι κλειστα απο 40-80ευρο..και οσοι δεν τα δωσανε πληρωνανε τεχνικους για να δουνε τι συμβαινει και κολλανε καινουργια λαπτοπ.στην πατρα εγινε ο κακος χαμος.ενα απο τα πιο αποτυχημενα προγραμματα

Δημοσ.

ενας φιλος μου εδειξε το lenovo g50-45 και δεν εκανε για καμια απολυτως εργασια.με πληρωσε ο ανθρωπος 40ευρο για να του κανω φορματ, για να ξεκολλησει αλλα και παλι κολλαγε.ο επεξεργαστης ητανε συνεχεια πανω απο 95% και ητανε φορτωμενος με οτι προγραμμα lenovo μπορει να φανταστει καποιος.οι περισσοτεροι μολις τα περνανε απο την ψηφιακη αλληλεγγυη,τα πουλαγανε εξω απο το μαγαζι κλειστα απο 40-80ευρο..και οσοι δεν τα δωσανε πληρωνανε τεχνικους για να δουνε τι συμβαινει και κολλανε καινουργια λαπτοπ.στην πατρα εγινε ο κακος χαμος.ενα απο τα πιο αποτυχημενα προγραμματα

εμενα μου εχουν φερει 3 για να τους κανω φορματ και να περασω 7ρια.

λογικο να σερνονται ,αφου ειναι οτι σκουπιδι ειχαν οι κοτσωβολοι και λοιποι προμηθευτες και καπως επρεπε να τα διωξουν,ειδικα με τα 8 με οτι σκατα περασμενα πανω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...