idomeneas26 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 καλημερα !!! να ρωτήσω κάτι ... το laptop lenovo G50-30 απο ψηφιακή αλληλεγγύη εχει προεγκατεστημένη εκδοση windows 8.1 bing , πρόκειται για μια εκδοση κουτσουρεμένη για τους κατασκευαστές λάπτοπ, εκανα νεα εγκατάσταση απο την αρχή, και εβαλα τα windows 8.1 κατεβασμένα απο microsoft αλλά μου ζητά να βάλω κλειδί, προσπάθησα να βάλω κλειδιά απο διαφορα προγραμματα που εγκατέστησα, αλλα δεν τα δέχεται , δεν υπάρχει κάποιο κλειδί στο λάπτοπ, ακόμα και αν υπήρχε, δεν το δέχεται γιατι η εκδοση είναι διαφορετική, μόνο την εκδοση windows 8.1 big , η οποια δεν υπάρχει πουθενά για κατέβασμα........τι κάνω τώρα ....Στο bios υπαρχει το κλειδι των windows απλα η συγκεκριμενη εκδοση δεν ειναι διαθεσιμη για download απο την microsoft. 1
Euclides Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 καλημερα !!! να ρωτήσω κάτι ... το laptop lenovo G50-30 απο ψηφιακή αλληλεγγύη εχει προεγκατεστημένη εκδοση windows 8.1 bing , πρόκειται για μια εκδοση κουτσουρεμένη για τους κατασκευαστές λάπτοπ, εκανα νεα εγκατάσταση απο την αρχή, και εβαλα τα windows 8.1 κατεβασμένα απο microsoft αλλά μου ζητά να βάλω κλειδί, προσπάθησα να βάλω κλειδιά απο διαφορα προγραμματα που εγκατέστησα, αλλα δεν τα δέχεται , δεν υπάρχει κάποιο κλειδί στο λάπτοπ, ακόμα και αν υπήρχε, δεν το δέχεται γιατι η εκδοση είναι διαφορετική, μόνο την εκδοση windows 8.1 big , η οποια δεν υπάρχει πουθενά για κατέβασμα........τι κάνω τώρα .... Επίσημο channel για να κατεβάσεις τα Windows Bing δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ανεπίσημα channels για να κατεβάσεις image των Windows 8.1 Bing μέσω Torrents. Κλειδί δεν θα χρειαστείς αν κατεβάσεις την σωστή έκδοση.
user27 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) O δισκος πρεπει να φορμαριστει και απο mbr να γινει gpt,για να γινει εγκατασταση των 7. δεν ξερω κατα ποσο θα βρεις οδηγους ομως για τα xp,οπως ανεφερε ο απο πανω μου. Τα λες αναποδα. Ο δισκος ειναι gpt και πρεπει να μετατραπει σε mbr αλλιως τα xp δεν θα μπουταρουν. Εγω εχω κολλησει στην μετατροπη αυτη. Οσοι την κανατε πως γινεται? edit: Ακυρο το βρηκα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2015 από user27
panos2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Επίσημο channel για να κατεβάσεις τα Windows Bing δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ανεπίσημα channels για να κατεβάσεις image των Windows 8.1 Bing μέσω Torrents. Κλειδί δεν θα χρειαστείς αν κατεβάσεις την σωστή έκδοση. προσπάθησα αλλα δεν βρήκα κατι.....
tonyk_x Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Πήρα και εγώ το συγκεκριμένο. Έχει μόνο ένα slot για ram. Δεν το άνοιξα ποτέ με τον δίσκο του και αμέσως του εγκατέστησα win 7 x64 σε έναν υβριδικό με 120GB SSD και 1 ΤΒ μηχανικό. Το μόνο tweeking που έκανα 'ηταν να μεταφέρω τα αρχεία χρήστη στον μηχανικό (Documents , downloads κτλ) Είμαι εντυπωσιασμένος τόσο από τις επιδόσεις του (με βάση το hardware και την τιμή του), δεν κολλάει καθόλου με antivirus και e-radio, 10 tabs στον FF και Outllook 2010 ταυτόχρονα. Μικρή καθυστέρηση ανοίγματος με τα παραπάνω ανοιχτά σε Corel αλλά το θεωρώ τουλάχιστον λογικό, όσο και από την αυτονομία 3,5 ώρες με browsing παρόλο που έχει 4cell μπαταρία. Έχω παραγγείλει και εγώ μία 4 άρα μνήμη αν και πάει άψογα ακόμα και με τα 2 GB και τον SSD για καθημερινή χρήση.Μόλις παραλάβω την 4 σκέφτομαι να βάλω και 10άρια σε dualboot. Επειδή έχουν περάσει και από τα χέρια μου και τα υπόλοιπα της Ψηφιακής Αλληλεγγύης πιστευω το συγκεκριμένο είναι η καλύτερη επιλογή και το πιο πλήρες ( άλλα προσφερόμενα μοντέλα δεν είχαν καν DVD drive).
rose from hell Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Γιατι αυτο εχει dvd?το παλικαρι εχει το g50-30ενω εσυ εχεις το g50-45
user27 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Τελικα μετα απο απειρα BSOD ολων των ειδων κατεληξα στο συμπερασμα οτι τα XP δεν γινεται καν να εγκατασταθουν διοτι το bios δεν φαινεται να ειναι συμβατο. Εχω δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις του bios καθως και κατι τεχνικες πατωντας F7 ή ακομη και F5 στην αρχη της εγκαταστασης των XP αλλα τζιφος. Το καλυτερο που καταφερα με συνδυασμο των ανωτερω επιλογων ηταν να μπω στο σταδιο που επιλεγεις partition αλλα εκει παγωνε η εγκατασταση. Οποιος το καταφερει θα τον παραδεχθω! Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2015 από user27
web_assasin Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Mηπως εφταιγε η συγκεκριμενη διανομη? δοκιμασες με αλλο δισκακι/εγκατασταση?
web_assasin Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δε λεει κατι αυτο,μου εχει τυχει κ εμενα το ιδιο δισκακι σε καποιον να εγκαθιστα κ σε αλλον οχι. δοκιμασε μια αλλη διανομη,η αν δεν εχεις αλλη δοκιμασε να ξαναγραψεις αυτη σε ενα δισκακι με τη χαμηλοτερη δυνατη ταχυτητα.
user27 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Θα το δοκιμασω και αυτο αλλα χλωμο το κοβω γιατι καταλαβαινω οτι το προβλημα βρισκεται αλλου. Απο τα μηνυματα στα BSOD καταλαβαινω οτι δεν εχει συμβατο ACPI. Μονο με το F7 που παρακαμπτει το ACPI φτανω στο σημειο επιλογης partition αλλα μετα παγωνει. Επισης στο ιδιο σταδιο φτανω και με μερικες επιλογες που μου δινει το F5.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Θα το δοκιμασω και αυτο αλλα χλωμο το κοβω γιατι καταλαβαινω οτι το προβλημα βρισκεται αλλου. Απο τα μηνυματα στα BSOD καταλαβαινω οτι δεν εχει συμβατο ACPI. Μονο με το F7 που παρακαμπτει το ACPI φτανω στο σημειο επιλογης partition αλλα μετα παγωνει. Επισης στο ιδιο σταδιο φτανω και με μερικες επιλογες που μου δινει το F5. καλησπερα, γιατι μπλεκεις με XP και δεν βαζεις windows 7 for thin pc ή super lite που ειναι σουλουπωμενα και πανε ωραια με τα προαναφερομενα μοντελα?? εφοσον και για τα δυο κανεις bios update και τις σωστες ρυθμισεις στο bios... ..μεχρι να κυκλοφορησουν τα windows 10 που μαλον θα τα αντεχουν αυτα τα laptops..
user27 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δεν καταλαβες τι παω να κανω, dual boot windows 7 με XP. Αυτη τη στιγμη εχω ηδη πανω τα 7. Πραγματικα το μηχανημα παει μια χαρα με τα 7αρια και ομολογω οτι κατι απαιτητικα βιντεο avchd 1920χ1080p στα 60fps (απο ψηφιακη μηχανη) τα παιζει στο ρελαντι και αψογα ομαλα (χωρις να εχω αναβαθμισει τιποτα), ενω μεχρι προτεινος για παραδειγμα ενα λαπτοπ με core duo t7300 cpu- 4gb ram- 4500MHD gpu εχανε σημαντικα καρε. Και το κερασακι στην τουρτα... εντελως αθορυβα (αλλωστε ενα λαπτοπ χωρις ανεμιστηρακι ηταν .. το ονειρο μου!). Εν πασει περιπτωσει θελω τα xp να βρισκονται μονο και μονο για συμβατοτητα με κατι παλια προγραμματακια.
web_assasin Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Aπορω πως εχεις ενθουσιαστει τοσο με αυτο το μηχανημα,εγω ουτε να το αγγιξω δε θελω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα