panos2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Εχω πάρει το Notebook/Laptop Lenovo Ideapad G50 Bing Οθόνη (inches) 15,6’’,Τύπος Επεξεργαστή Intel Celeron N2840 ( 2.16 GHz) Μνήμη RAM 2 GB,Οπτικό μέσο (ΟDD) DVD SuperMulti, Σκληρός δίσκος 500 GB .......αλλά θα ελεγα οτι σέρνεται , τι πρέπει να κάνω για να γίνει πιο γρήγορο να βάλω περισσότερη μνήμη? να αφαιρέσω προγράμματα ? νομίζω η 2 giga μνήμη είναι λίγη, ισως και ο επεξεργαστής να μην είναι καλός, κάποιος τεχνικός μου είπε οτι αν αλλάξω μνήμη, και πάθει κάποια βλάβη το λάπτοπ , δεν θα το καλύπτει η εγγύηση...
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 σαν πρωτη αναβαθμιση θα βαζα 4 giga Μνημη.σαν δευτερη αλλα πιο ακριβη θα αλλαζα τον δισκο με ssd.το σιγουρο ειναι οτι θα βαζα μνημη.και ναι σβησε προγραμματα που δεν θες γιατι μπορει να φοραει απο το εργοστασιο 500 περιττα προγραμματα 1
Kostasspil Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 γιατι μπορει να φοραει απο το εργοστασιο 500 περιττα προγραμματα αυτό ισχύει. μνήμη όπως είπε ο poulinos οπωσδήποτε και βλέπεις πως θα πάει. 1
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 προσοχη να ειναι ιδιο frequency.επισης ανοιξε το γιατι μπορει να φοραει 2 χ 1 giga και να μην εχει αλλη υποδοχη οποτε να χρειαστει να βαλεις 2 χ 2 giga αντι να προσθεσεις 1 χ 2 ακομα. αν ειναι 2 χ 1 μπορεις να βγαλεις το ενα και να βαλεις 1 χ 2 οποτε να εχεις 3.αλλα καλυτερα να πας στα 4 γιατι θα χασεις και λιγη μνημη για την καρτα γραφικων. 1
panos2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 μνήμη εχει 2 gb στο 1 slot, .... εγώ θα προσθέσω 2 gb στο 2ο slot ο δίσκος θα είναι εξωτερικός ? η θα βγει ο παλιός και θα κουμπώσει , ενας ssd ? κάπως ετσι δεν είναι γιατί δεν κατέχω πολλά.... πόσα gb σκληρό δίσκο ssd να βάλω?
Euclides Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 μνήμη εχει 2 gb στο 1 slot, .... εγώ θα προσθέσω 2 gb στο 2ο slot Να προσέξεις να βάλεις μνήμη με το ίδιο voltage: 1,35 V για μνήμες με το χαρακτηριστικό L, ή 1,5 V για μνήμες χωρίς το L. Διαφορετικά δεν θα δουλέψει το laptop. ο δίσκος θα είναι εξωτερικός ? η θα βγει ο παλιός και θα κουμπώσει , ενας ssd ? κάπως ετσι δεν είναι γιατί δεν κατέχω πολλά.... Έχεις δύο επιλογές: 1. Αντικαθιστάς τον HD που έχει το laptop με έναν SSD. Τον HD που έβγαλες, μπορείς να τον βάλεις σε μια USB θήκη και να τον χρησιμοποιείς σαν εξωτερικό. Θήκες θα βρεις εδώ: http://www.e-shop.gr/hard-disk-cases-l?table=PER&category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3&filter-878=1&filter-877=1&filter-883=1 Θα σου συνιστούσα να πάρεις μια USB3. 2. Αφήνεις τον HD που έχει το laptop και βγάζεις το DVD. Αγοράζεις ένα Caddy, όπως αυτά: http://www.e-shop.gr/silverstone-ts08-optical-drive-slot-for-25-sata-ssd-hdd-to-95mm-laptop-odd-bay-p-PER.811653 http://www.e-shop.gr/silverstone-ts09-optical-drive-slot-for-25-sata-ssd-hdd-to-127mm-laptop-odd-bay-p-PER.811654 http://www.e-shop.gr/akasa-ak-oa2ssa-bkv2-nstor-s12-25-sata-hdd-ssd-to-laptop-sata-odd-bay-p-PER.814319 http://www.e-shop.gr/evolveo-df127-hdd-laptop-frame-p-PER.705356 Προσοχή: Να μετρήσεις το πάχος του DVD που θα βγάλεις ώστε το Caddy θα αγοράσεις να έχει το ίδιο πάχος (9,5 ή 12,5 mm), διαφορετικά δεν θα μπαίνει. Τοποθετείς τον SSD στο Caddy και το τοποθετείς στην θέση του DVD. To DVD που έβγαλες μπορείς να το τοποθετήσεις σε μια θήκη USB και να το χρησιμοποιείς σαν εξωτερικό: http://www.e-shop.gr/startech-usb-to-slimline-sata-cd-dvd-optical-drive-enclosure-p-PER.813603 πόσα gb σκληρό δίσκο ssd να βάλω? Για το λειτουργικό και 64 Gb φτάνουν. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το μέγεθος των Data που θα χρησιμοποιείς και τα πόσα χρήματα διαθέτεις. 1
idomeneas26 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Εχω πάρει το Notebook/Laptop Lenovo Ideapad G50 Bing Οθόνη (inches) 15,6’’,Τύπος Επεξεργαστή Intel Celeron N2840 ( 2.16 GHz) Μνήμη RAM 2 GB,Οπτικό μέσο (ΟDD) DVD SuperMulti, Σκληρός δίσκος 500 GB .......αλλά θα ελεγα οτι σέρνεται , τι πρέπει να κάνω για να γίνει πιο γρήγορο να βάλω περισσότερη μνήμη? να αφαιρέσω προγράμματα ? νομίζω η 2 giga μνήμη είναι λίγη, ισως και ο επεξεργαστής να μην είναι καλός, κάποιος τεχνικός μου είπε οτι αν αλλάξω μνήμη, και πάθει κάποια βλάβη το λάπτοπ , δεν θα το καλύπτει η εγγύηση... Το ιδιο ακριβως πηρα και εγω, εχει μονο ενα slot για μνημη ram αρα αναγκαστικα θα παρεις μια 4gb αυστηρα στα 1,35 volt .Εγω πηρα μια kingston στα 38 ευρω ,και επισης του εβαλα ενα ssd 120 gb που ειχα σε ενα συρταρι του περασα windows 7 home ,και ενταξει μπορω να πω οτι σε σχεση με πριν ειναι η μερα με την νυχτα.Το πιο τραγικο βεβαια σε αυτο το pc ειναι η οθονη του αλλα ενταξει με τα 230 ευρω της επιδοτησης δεν περιμενα να παρω και κατι καλυτερο.
panos2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Το ιδιο ακριβως πηρα και εγω, εχει μονο ενα slot για μνημη ram αρα αναγκαστικα θα παρεις μια 4gb αυστηρα στα 1,35 volt .Εγω πηρα μια kingston στα 38 ευρω ,και επισης του εβαλα ενα ssd 120 gb που ειχα σε ενα συρταρι του περασα windows 7 home ,και ενταξει μπορω να πω οτι σε σχεση με πριν ειναι η μερα με την νυχτα.Το πιο τραγικο βεβαια σε αυτο το pc ειναι η οθονη του αλλα ενταξει με τα 230 ευρω της επιδοτησης δεν περιμενα να παρω και κατι καλυτερο. γειά σου φίλε μου !!! δηλαδή με 4 gb μνήμη , και ενα δίσκο ssd, στα 120 gb ,θα λυθεί κάπως το πρόβλημα? τα w7 είναι πιο βαριά απο τα 8 μου είπε κάποιος τεχνικός, θέλουν διπλάσια μνήμη, καλύτερα όμως ειναι τα 7,αρχισα να σβήνω τα εγκατεστημένα προγράμματα lenovo σαν αρχή και κάπως καλύτερα....για την οθόνη εννοείς την ανάλυση? 1
idomeneas26 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Ενταξει μην περιμενεις πολλα πραγματα παλι για βασικες εργασιες θα ειναι οπως internet ,office ,xbmc,κτλ.Οσον αφορα την οθονη μιλαω για τη γωνιες θεασης και την ποιοτητα των χρωματων.
poulinos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 γειά σου φίλε μου !!! δηλαδή με 4 gb μνήμη , και ενα δίσκο ssd, στα 120 gb ,θα λυθεί κάπως το πρόβλημα? τα w7 είναι πιο βαριά απο τα 8 μου είπε κάποιος τεχνικός, θέλουν διπλάσια μνήμη, καλύτερα όμως ειναι τα 7,αρχισα να σβήνω τα εγκατεστημένα προγράμματα lenovo σαν αρχή και κάπως καλύτερα....για την οθόνη εννοείς την ανάλυση? 7αρια υπαρχουν και τα starter που ειναι ελαφρια.τα εχω βαλει σε μηχανημα με 1,5 giga μνημη.και αμα περασεις τα Windows απο την αρχη γλυτωνεις και απο ολη την σαβουρα που περνανε απο το εργοστασιο.αχρηστα προγραμματα κτλ.και υπαρχουν και διαφορα services που μπορει να κλησει καποιος στα windows για να παιξει καλυτερα και πιο γρηγορα το λαπτοπ(αρκει να πιανουν τα χερακια του). 1
nikolas_kriti Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Εγώ με το ίδιο λαπτοπ και 8.1 πραγματικά δε κουνούσε τ μηχάνημα..!! Μόλις έβαλα τα win7 το μηχανημα πήρε μια ανάσα... Βέβαια πρωτεύον αναβάθμιση ο δικός σε ssd και έπειτα μνήμη (γνώμη μου ο σαπιος δίσκος οφείλεται κυρίως για το χάλι στην απόδοση)....ΓΓια τα βασικά με τον ssd θα είναι μια χαρά....
akis_supernatural Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 λοιπον επειδη πηρε μια φιλη το ιδιο λαπτοπ της αλλαξα το σχεδιο παροχη ενεργειας σε υψηλες επιδοσεις και πηρε τα πανω του.... για δοκιμασε το δεν κοστιζει κατι...
panos2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 γνωρίζει κάποιος πως μπαίνω στο BIOS απο το λάπτοπ για να κανω εγκατάσταση windows ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα