Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από χθες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα το οποίο δεν το έχω ξανακούσει.

Έχω ένα τοπικό δίκτυο με 3 υπολογιστές. Οι δύο έχουν windows xp pro και ο ένας win 7 ultimate.Και οι 3 έχουν antivirus Avast 2015 free. Στον έναν από τους υπολόγισες που έχει xp, υπάρχει ένας κοινόχρηστος φάκελος, ο οποίος έχει γίνει map στους άλλους δύο υπολογιστές. Η διάταξη αυτή δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Από χθες ξαφνικά ο υπολογιστής που έχει τον κοινόχρηστο φάκελο, παρουσιάζει πρόβλημα. Ενώ είναι στο δίκτυο κανονικά και απαντάει και στο ping, ξαφνικά σταματάει να δουλεύει το file sharing καθώς και το remote desktop. Κάνω επανεκκίνηση και για 5 περίπου λεπτά δουλεύει και το file sharing και το remote desktop και μετά ξαφνικά σταματάνε, ενώ ο υπολογιστής συνεχίζει να είναι κανονικά στο δίκτυο και συνεχίζει και απαντάει στο ping. Το ίδιο συμβαίνει μετά από κάθε επανεκκίνηση. Για 5 λεπτά δουλεύει κανονικά και μετά…???

Έκανα έλεγχο με το antivirus και στα 3 pc αλλά δεν βρέθηκε κάτι. Έκοψα και ξαναξεκίνησα το file sharing αλλά πάλι τα ίδια. Δουλεύει για περίπου 5 λεπτά και μετά τέλος

Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Επειδή το δίκτυο είναι σε επαγγελματικό χώρο δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει αλλαγή λειτουργικού συστήματος σε κανέναν υπολογιστή.

Δημοσ.

Κανε σκαν με το malwarebytes και μετα σβησε το map με την εντολη net use /delete <share> και ξαναφτιαξτο

Δημοσ.

Αυτό το επαναλαμβανόμενο «5 λεπτα και τέλος» μου θυμίζει προβληματικό router που μπουκώνει/κολλάει. Επισης μου θυμίζει οτι κάποιο πρόγραμμα (πχ torrenting) κάνει πολλές συνδέσεις και κολλάει το router.

malwarebytes και απο μένα και επισης επιβεβαιωσε οτι δεν τρεχει κάποιο προγραμμα τυπου torrenting (ακομα και popcornflix για ταινιες). Επισης απενεργοποίησε τελειως το avast για λίγο και δες αν εχεις το ιδιο πρόβλημα. 

Απο εκεί και πέρα δοκίμασε αλλο router (άλλη μάρκα). 

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ τείνω προς το router. Μάλλον τα έπαιξε και καλά είναι να δοκιμάσεις με ένα άλλο switch να δεις τι γίνεται ή μόλις κόψει το share κάνε μια επανεκκίνηση το router και δες αν στρώσει.

Όσο για το torrent, εννοείται ότι αν παίζει κάτι τέτοιο το αφαιρείς με συνοπτικές διαδικασίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...